Helgens bravader

Ännu en helg har passerat. Men vilken härlig helg vi har haft. Under dagen igår gick vi och strosade i Kristianstad hela familjen, gick o fikade och bara hade det mysigt. Sen på kvällen åkte vi tillsammans med Jeanette och hennes familj hem till Pernilla med familj. Där bjöds det på surströmming....Jag har inte bytat favoriträtt om jag så säger. Det var verkligen inte gott! Och stanken, jisses! Tänk att folk äter det frivilligt!
Pernillas man Claes hade grillat och gjort alldeles underbart god mat, tänk om man kom i närheten av hans kunskaper då hade iaf Sigge varit lycklig.

Något bakfulla träffades vi även idag fast då åkte vi tjejer till Center Syd och hade lite "tjejtid", gick och tittade i affärer och fikade. Jättemysigt verkligen. Männen var hemma och såg efter alla barnen. Hampus hade sin kompis här oxå så dom hade totalt 6 barn att hålla reda på, härligt när man är lite sådär bakfull och lagom pigg =)

Vi har även varit hundpassare över helgen. Vera heter hunden och vi passade henne i somras oxå, och så nu då över helgen. Världens mest sociala hund som gärna pussas hela tiden. Det var mysigt på alla sätt ända tills jag imorse kom upp till världens stank och insåg att hon hade bajsat på golvet. Fy för den lede vad det luktade illa.

Imorgon börjar äääntligen min utbildning igen! Jisses vad jag har sett fram emot att få börja igen. Det känns fantastiskt. Det blir en helt ny grupp nu, och jag är så glad att Ingela som jag läste ihop med förrut oxå ska läsa vidare så vi får ses igen!

Nu väntar " prince of persia". Spännande och trevligt ögongodis alltså!

Jag stämplar ut, tack för titten!


sköna söndag

Fortare än man hinner blinka så är helgen förbi. Det har varit en jättemysig helg på alla sätt. Jeanette och jag åkte och lämnade alla barnkläder till marie i Hörby som hon sen ska vidarförmedla på den stora barnloppisen i oktober. Vilken stjärna du är Marie, vilket jobb du lägger ner för att andra människor ska få sälja, och för all del andra som vill köpa. Tusen tack för hjälpen!
På kvällen så åt vi kinamat tillsammans med Jeanette och Magnus och deras Morgan. Supertrevligt, precis som det alltid är när vi ses.
Idag kom Marlene och Pontus hit och så åkte jag och Marlene till V. Strö och gick o strosade lite i min favoritbutik. Fyndade ingenting idag, men jag skulle nog kunna köpa hur mycket som helst, om jag hade varit betydligt rikare än jag är just nu dvs!

I veckan som kommer ska Malte fotograferas, och hans kommentar idag: " Men mamma, jag behöver inte bli fotograferad, jag har redan sett hur jag ser ut!"...Älskade barn.

Och röstat har jag såklart gjort idag. Och ikväll får jag även reda på om jag blir arbetslös efter årsskiftet, om det nu är då RUT-avdraget avskaffas...Ja, det känns lite nervöst faktiskt men samtidigt så försöker jag tänka att blir det så, ja, då är det väl nån mening med det. Då ska jag väl satsa på det jag läser nu ist, dvs till samtalsterapeut..Jag tänkte att jag skulle följa det så långt jag orkar ikväll.

Torsdag

Fredag imorgon - underbart! Imorgon kan jag nog, hoppas jag, sluta lite tidigare, men jag ska väl inte säga för mycket än =)

Valdebatterna fortsätter, jag börjar bli riktigt trött på att lyssna på det faktiskt. Eftersom jag har mitt företag och gärna vill fortsätta med det, så vet jag ju vad jag ska rösta på...

Dagens bästa;

En blondin kom in till Posten och ville skicka ett postogram till sin mamma som befann sig utomlands. Den manliga expediten sa att det kostade 800 kr.
- Oj! Så mycket har jag inte! sa blondinen, men jag gör vad som helst för att få meddelandet till min mamma.
- Vad som helst? frågade den manliga expediten och tittade på henne med ett höjt ögonbryn.
- Ja, vad som helst, svarade blondinen.
- Okej, följ då med mig, sa mannen.
De gick in på ett rum och stängde dörren.
- Nu, gå ner på knäna.
Blondinen gick ner på knä.
- Dra ner gylfen och ta ut min Petter Niklas.
Blondinen tog ut den med båda händerna och mannen sa:
- Så där ja, nu kan du sätta igång.
Blondinen höll hans Petter Niklas i händerna, putade med munnen och ropade högt:
- Hallå mamma, hör du mig?

Jag stämplar ut, tack för titten!


torsdag

Idag har jag haft kontors dag, jag har jobbat för pappa hela dagen. Underbart och jag älskar det.
Idag har jag suttit och försökt göra schema över våra kunder, i ett hopp om att få ihop det hela. Och jag tror att jag lyckades ganska så bra, om nu bara ett par kunder kan tänka sig att byta dag. Vi skulle få svar imorgon. Om dom inte vill det, ja då blir det till att dra fram kloningsmaskinen och se till att fixa en anna och en lina till för då går det inte ihop. Ett angenämt problem att inte hinna med, jag är så tacksam för att vi har mycket att göra -missförstå mig inte. Men samtidigt så är det så frustrerande att känna att man inte hinner med. Men det kanske blir så att vi får anställa en till, och det är ju fantastiskt faktiskt. Det är ju dit hän man strävar, att ha anställda som tjänar pengar åt en.
Min dröm är att få syssla med terapibiten på heltid, då hade jag varit lycklig. Men det är dithän jag strävar och vem vet, kanske är jag där en dag?

Jag och Malte var hemma hos Jeanette och hennes goa familj och blev bjudna på kvällsmat ikväll. Hampus var hos en kompis och lekte och kom lite senare. Igår var Pernilla här och vi såg på Idol och fikade och pratade och pratade. Tack goa tjejer för att ni bryr er

Imorgon ska min kära far hämta barnen på skolan och dagis, och sen ska dom följa med honom hem och barnen är så lyckliga. Det värmer gott i ett mammahjärta det.
Vår första kund som vi skulle ha imorgon bitti messade just och avbokade imorgon, så vi börjar inte förrän tio. Förhoppningsvis kan vi ändra de andra så att vi kommer hem lite tidigare imorgon! Håll gärna en tumme för det!

Jag stämplar ut, tack för titten!


Stackars mig...

Idag har jag varit i nåt zombieliknande tillstånd, jag vet knappt själv vad jag har sysslat med. Hela eftermiddagen satt vi med en revisor som skulle lära oss hur e-bokföring går till. Hennes läppar rörde sig men va fasen sa hon egentligen? Emellanåt hörde jag "3010" och verifikationslista, men mycket mer tog jag nog inte in. Hoppas innerligt att Lina lyssnade mer än vad jag gjorde kan jag säga! Huvudet har pulserat och näsan har runnit, och när inte näsan har runnit så har ögonen gjort det. Revisorn tittade på ibland och undrade nog om jag var ledsen eller nåt.
Imorgon har vi då flyttstädning. Oh joy! Eller inte. I vanliga fall är det jobbigt, blir nog spännande med lite feber...Äh jag ska inte ta ut nåt i förskott, men oddsen att jag mirakulöst skulle vakna upp imorgon och vara frisk, dom är nog inte allt för höga. Jag tror bestämt att jag ska ta mig en whiskey, även om det bland det äckligaste jag vet, så ska det ju vara bra att göra. En stadig grogg oxå kanske?

Dagens bästa;

En lantbrukare kom in i den kemiska tekniska affären i Piteå för att köpa råttgift. Han brukade använda Cobrax, men han hade glömt namnet. På hyllan fick han syn på ett paket Tampax, javisst så hette det ju.
Eftersom det var fråga om många och stora råttor bad han expediten om fyra paket av den grövsta sorten.
Medan han stoppade ner paketen i sin väska kom en ung dam och bad att få ett paket Tampax av de små. Lantbrukaren kände samhörighet med damen som tydligen hade samma ärende som han själv och sa:
- Jaså, det är till att ha en liten mus?

Dax för två alvedon och soffläge, och ja just ja, den räääliga whiskeyn får jag väl ta oxå.

 

Jag stämplar ut, tack för titten!


Host host

Vilken kräftskiva igår! Det var riktigt trevligt. Hur mycket människor som helst och det var inte många av dom som jag hade träffat förrut. Jag insåg att jag är nog rätt anonym i denna lilla hålan ändå, eller åtminstone så kanske jag tror det, lite " alla känner apan men apan känner ingen" syndromet. Det var iaf många som blev ordentligt fulla och jag misstänker att många av dem nog inte mår så bra idag. Jag mår faktiskt förvånansvärt bra, inte bakfull alls faktiskt. Men däremot har jag galet ont i halsen och näsan rinner. Jag kände redan igår innan vi åkte att det var på gång och ja mycket riktigt, idag kom det som ett brev på posten. Vi har jättemycket att göra nästa vecka på jobbet så jag har verkligen inte tid att vara hemma o vara sjuk. Det är nog faktiskt det värsta med att vara egen företagare, just om man behöver vara hemma för att man är sjuk. Vem 17 ska hoppa in i mitt ställe liksom? Som tur är så har Linas mamma Angela hjälpt oss några ggr förrut så i värsta fall får jag väl höra med henne.

Sigge åker till Stockholm på ons, lägligt som vanligt när jag eller barnen är sjuka. Det brukar aldrig slå fel det där. 8 av 10 ggr som barnen är sjuka så infaller hans konferens just då. Men han kan ju såklart inte hjälpa det och det påstår jag inte heller men det bara känns så hopplöst ibland.

Barnen sov över hos farmor o farfar inatt eftersom vi var ute igår. Dom hade varit hela dagen på deras lantbruk och åkt traktor och haft allmänt mysigt. Idag är dom i Ljungbyhed, där är nån stor flyguppvisning som dom skulle gå på och kommer först senare i eftermiddag.

Vi har inte gjort många knop idag den saken är säker. Mest legat på soffan och glott på tv, somnat omvartannat. Fantastiskt skönt att få göra det ibland faktiskt. Men ack vad jag saknar mina älsklingar, det är så tomt utan dom hemma. Och tyst framförallt!

 


Fredag fredag fredag

Äntligen fredag! Älskar fredagskvällen. Man är bara så trött, hela veckan bakom sig men bara tanken på att väckarklockan inte ringer imorgon - det är underbart. Jag har nog två busungar som kommer o hoppar i sängen imorgon så jag behöver nog inte oroa mig för att sova bort halva dagen.

Idag har varit en målar-dag. Jag och Lina har hjälpt pappa o Angela att måla på gården. Det är myyycket att måla. Det känns så bra när man kan hjälpa till.

Imorgon är det stor kräftskiva som gäller. 150 pers om jag inte minns fel. Det är många det. Och bordsplacering. Bordsplacering är väl kanske inte det bästa jag vet, men det löser sig nog. Det ska iaf bli trevligt, en del av de goa tjejerna som var på min tjejmiddag kommer ju, och det ser jag verkligen fram emot!

Ha en skön fredagskväll!

Jag stämplar ut, tack för titten!

RSS 2.0