Knugens födelsedag!

När är man inte längre lammkött? Är det natten där när man sen fyller 31? Vad är jag då nu, härsken? 
Grabbarna och jag är lediga idag, och som vanligt så lägger man ner halva dagen på att städa, idag är det mer av ett måste, man kan ju inte gärna bjuda hem folk och det ser ut som ett bombnedslag..eller ja, kan o kan, det kan man ju men helst inte. Tror iofs inte att någon skulle bli förvånad.

Idag fyller ju kungen år, eller knugen som man kanske mer i folkmun säger. Grattis till honom! verkligen!
Det är många fina människor som fyller år idag faktiskt *harkel*


Vilken fin dag jag har haft idag, jag har haft mina nära och kära runt mig och fått så många fina saker, en jättebra födelsedag helt enkelt!

Jag stämplar ut, tack för titten!

29 april


Idag är mina tankar hos min morfar. Idag är det ett år sen han somnade in. Ett år...Jag tror inte att det har gått en enda dag som jag inte har tänkt på honom och mormor. Det är väl därför som det känns så overkligt att det är ett helt år sen jag kramade honom för sista gången, iaf i detta livet.

Min mormor och morfar älskade sin trädgård och dom älskade små fåglar, dom matade alltid dom, sommar som vinter.
Det finns en del saker som mormor och morfar gör, som visar att dom finns kvar, att dom ser efter oss.

-Samma dag som vi hade haft begravning för mormor, så satt vi alla samlade hemma hos hennes bror och i hans vardagsrum är där stora fönster längs en hel sida och plötsligt så flyger en duva in i fönstret med en väldig smäll. Den lämnar kvar ett avtryck som efter en ängel och sen flyger den.

-Några dagar där efter så flyttar det plötsligt in en liten fågel på vår balkong, han sitter uppe i ena hörna i nocken under 3-4 dagar, sen försvinner han.

-När Hampus fyllde år satt det en liten fågel på ena spröjsen på ett av fönsterna i vardagsrummet och bakom honom på bordet satt en annan fågel. Dom satt så länge och dom lät barnen stå i fönstret och titta på dom.

-Damen som ringer hem, som började göra det dagen efter mormors bortgång, som heter samma som min mormor gjorde.

- En äldre man vid namn Erik (samma som min morfar ringde fel hem till oss för ett tag sen.

-När jag gick och spådde mig så sa hon direkt att morfar var med mig och hon sa datum och andra saker som stämmer.

Samma dag som morfar gick bort så kom det plötsligt 3 duvor och satte sig på fönsterbläcket utanför hans fönster på sjukhuset. ( Kan tillägga att det var på 9e våningen och det stormade ute). Då visste jag att mormor var där för att hämta honom. Hon väntade på honom. Nu är dom nog tillsammans. Jag vill tro det iaf.




Morgonen och förmiddagen har jag tillbringat i tingsrätten. Pappa hade en vårdnadstvist som var uppe idag i Ystads tingsrätt och så var jag med och lyssnade. Väldigt intressant måste jag säga.
Det gör mig bara så ledsen när jag tänker på alla barn som far illa för att föräldrarna inte kan komma överrens. När dom vuxna är så förgiftade av hat mot varann, att dom alldeles glömmer bort barnen. Ist så används dom som vapen.
Men i detta fallet idag, så ser det ljust ut och det är ju bra.

Ikväll har det varit bak och städning som har stått på schemat, tradit men vad gör man när man ska ha huset fullt av folk imorron, kanske är bra om här är l i t e i ordning iaf.
Jag stämplar ut och fortsätter min kamp mot dammråttorna!
Tack för titten!

*error*

Hur kan det komma sig att på vardagarna när vi måste upp runt halv 7,då sover barnen som små grisar och man får kalla om och om igen, sen masar dom sig upp. Så är det ju dock INTE på helgerna. När klockan är halv 7 en lördag, då har iaf Hampus varit uppe en bra stund. Kanske ska börja lura honom, säga att han ska upp till dagis så att han sover lite längre? Ha, vilken bra idé!


Igår övertalade jag SIgge att oxå skaffa sig en "wii-gubbe", dvs den man har när man tränar, och så sparar man alla resultat osv.
Man vägs först in och sen så gör man lite småtester för att få en kroppsuppfattning.
När han hade skrivit in allt så fick han resultatet:
-överviktig och hans ålder var 42 (wii ålder).

Behöver jag säga att han var lite knäckt sen? Behöver jag säga att han nu har bestämt sig för att han oxå ska börja träna? Hemsk som jag är så satt jag och bara garvade i soffan, måste vara skönt med en stöttande sambo.



Pappa och jag skulle gå å luncha idag och när jag då skulle betala så säger pappa höögt och tydligt:
-Jaaa du Anna, har du nu teckning på kontot?? Hur ska du lösa detta annars?, sen sätter han sig med sin tallrik.
Vad händer då?
" Kortet medges ej"
- Ska jag försöka igen, frågar tjejen i kassan?
- Jaa, säger jag, högröd i ansiktet.
- Köpet medges ej...
Så jäkla pinsamt, automatiskt så börjar jag att försöka hitta anledningar till att det blev såhär och jag delar såklart med mig av mina teorier till henne ( ja och alla andra gäster som stormglor på mig) , sen infann sig paniken...Men hjälp, där ska ju vara pengar!
Därefter sätter paranojan in. Jag tänker att någon har kommit åt mitt kortnr och så har dom handlat upp allt på nätet.
Darrig i benen så fick jag gå iväg till närmsta bankomat och tack o lov- jag fick ut pengar!
Tjejen i kassan säger förvånat:
-Jasså?? du fick ut pengar?
" Du som ser ut som en uteliggare, har DU pengar?"
Nae kanske inte riktigt men det kändes så haha.



Daimglass- det är ju så vansinnigt gott.
Efter lunch idag fick jag en släng av GB sjukan tror jag...
 På min ena axel satt min wii-gubbe och sa ajabaja och lytte med fingret, på andra sidan satt GB-gubben och sa heja heja, köp köp!
Eftersom wii-gubben är så liten ( om än väldigt vältränad) så hade han ingen chans emot jättegubben GB, alltså så kände jag mig tvingad att köpa-och äta en glass. Finns det nån vaccin mot GB-sjukan tro? Jag tror nämligen att jag lider av det, en svår form av det dessutom. Det är alltid värre sommartid.

Dagens bild
 

Nu är det "desperate housewives" så nu stämplar jag ut. Tack för titten!

Ett år av saknad

Idag är det ett år sen morfar fick sin hjärnblödning.
För ett år sen den 27 april var det söndag och Oliver skulle döpas. Alla var där, alla som stod morfar nära. Jag minns att han var så glad för att pappa var där, dom två kom alltid bra överens men tappade av naturliga skäl kontakten när mamma och pappa skiljde sig. Inte så konstigt iofs.
Morfar lärde Hampus att öppna kapsyler, stolt som en tupp var Hampus och jag tror aldrig förr att morfar hade druckit så mycket läsk, allt för att låta honom få öppna fler flaskor.

Jag tror aldrig att jag har skiljts åt från morfar en enda gång utan att ge honom en kram och en puss på kinden. Utom den söndagen, jag hann inte säga farväl för att hans färdtjänst kom och jag hann bara vinka till honom innan han åkte iväg. Om jag bara kunde få vrida tillbaks klockan och ge honom en lång kram och berätta för honom hur mycket jag älskar honom...att han är min hjälte och den jag ser upp till. Min älskade älskade morfar.


Vi var och hämtade våra pass nu ikväll dom skulle vara klara idag. Jag ser ut som en utomjording och Sigge liknar en terrorist...Hur fasen ska det här gå, om vi lyckas ta oss in i Grekland så lär dom aldrig släppa in oss i Sverige igen när vi ska hem.

Jag ska säga åt mig själv på skarpen att ge mig ut på en promenad ikväll, och gör jag inte det- ja då tar jag inte ansvar för vad som händer! Utegångsförbund kanske...

Dagens bästa bild


Det blev ingen promenad, det blev rockringstränande på Wii fit ist. Så här stod jag som en mupp och rörde på höfterna, nerrullade persienner såklart!
Jag har fått med mig Sigge nu så vi ska ta o spela lite golf, himla roligt det där Wii faktiskt. Bra köp!

Jag stämplar ut, tack för titten!



rabatt kuponger och annat onödigt...

Man kan ju tro att om barnen gick och la sig 23.30 igår, att dom kanske skulle sova lite längre imorse...Men icke- upp  och studsa kl 7.

Det var för övrigt en jättetrevlig fest igår, jisses vilket jobb Marlene har lagt ner, men så glad Magnus blev för överraskningen. Alla hans vänner och familj var där, och Marlene hade ordnat med god mat. Hampus hittade en kompis direkt och dom härjade loss rätt ordentligt. Malte han hängde på så gott han kunde.

Idag har Hampus varit hos "Uffa" (morfar) hela dagen. Dom skulle plantera och fixa så det var han så lycklig över att få hjälpa till med. Hampus älskar att  vara både hos pappa och Angela på deras gård, men även på farmor och farfars gård.





Vilken underbart vacker dag det har varit idag. Det är som att allt i naturen bara har exploderat, nästan alla träd har slagit ut och det börjar bli grönt överallt.

Vi bestämde oss för en skön promenad nu ikväll, vi tänkte att vi skulle vara lite duktiga och röra på oss. Vart hamnade vi? Jo i glasskiosken! Så mycket för det sunda. Men det är inte riktigt hela sanningen för att vi gick en rejäl runda efter det, så förhoppningsvis så har man förbränt lite av glassen..
Jag är fasligt nyfiken och kommer på mig själv att fullkomligt glo in till alla när vi är ute och går. Det ser så roligt ut, man går förbi så många typer av hus. Man ser tex direkt vart det bor en barnfamilj, där är leksaker överallt och allt ligger huller om buller. Mitt i allt det så har dom ofta utemöbler och en liten blomma i en kruka på bordet.
Sen går man förbi nästa hus där allt är väldigt ordentligt, på gränsen till kallt. Inte nåt ogräs så långt ögat når och allt står prydligt.
Sen finns det ju då såna som vi. Vi försöker verkligen att ha fint, gör tappra försök att plantera osv. Eller rättare sagt, vi är experter på det här att köpa på oss tex en massa jord. Det står " 5 säckar för 100 kr"  Oooo det är ju jättebilligt tycker vi då, inte för att vi behöver 5 säckar, men det är ju förbaskat billigt och vi sparar ju pengar på det hela.
Tills man kommer hem och kollar kvittot, då kostar säckarna normalt 21.90 st! 
Så, alltså så har vi 3 säckar liggandes utanför och ambitionen är att vi ju kanske kan plantera om en del gamla växter nu iom att vi har så mycket jord. Eller hur, som om jag någonsin kommer plantera om nånting? Jag kommer ju för fasen inte ens ihåg och vattna dom som mot alla odds lever. 

Jag lär mig aldig när det kommer till att köpa på mig en massa jag inte behöver, för som sagt, det är ju billigt! 5 för 100! tex.
5 paket havregryn för 60 kr tex, som om jag  kommer använda så mycket havregryn? 3 flaskor klorin för x kr osv.  Slår man upp en bild på en lurad konsument så ser man mig med ett stort leende.

Jag stämplar ut, tack för titten!

1-2-3 surpriiiiiiise!

Ikväll ska vi på överraskningsfest, men jag kan inte skriva hos vem, med risk att h*n läser detta och då e det ju ingen överraskning! Men det är många som ska komma, upp emot 50 personer! Ska bli roligt och se reaktionen, jag är ganska så övertygad om att h*n inte har en susning om vad som är på gång.
Vi ska ta en tur till stan idag oxå, vi har en dålig vana att alltid köpa presenter i sista stund, så det är det vi måste göra idag.

Tänkte bara att jag ville dela med mig av allsången som just nu håller på här hemma:

För er som vill köra lite kareoke (stavas det så??) "Piipol tejk a baau, sjåå mi dat jo löööv mi, ajee ajee de kviiiiiiin" När du har tröttnat på den kan du köra " Staj de naaj bejbe staaaj de naaj", oxå en som barnen gärna sjunger här hemma.



När vi var i stan så passade jag på att gå inom på "Face Stockholm", heter dom så...? Hur som helst, jag frågade biträdet om råd, hur jag ska sminka mig för att framhäva ögonen osv. Enligt henne så ska jag använda mer åt det lila el gröna hållet för att det framhäver mina gröna ögon bäst. Sen så sa hon att jag skulle undvika att använda brunt, för det var inte så bra till mig....Jag som ALLTID sminkar mig med brunt haha! Men för skojs skull så bad jag henne att sminka mig vilket hon oxå gjorde. Hon tog en grön ögonskugga och det blev faktiskt riktigt fint. Häftigt det där hur man tror att man ska ha vissa färger och så är det kanske inte det bästa.
Fast å andra sidan, när man har gått i Lund och studerat människorna där, så är jag rätt övertygad om att man kan se ut hur 17 som helst. Man kan blanda alla färger och mönster, iaf om man litar till studenternas mode. Och det är lite det jag gillar med Lund, att alla får vara precis som dom vill, det finns ingen häftighetsfaktor där precis =)

Tillbaks efter en trevlig kväll hos Magnus och Marlene!
Magnus blev totalt överraskad och blev nästan rörd till tårar, så roligt att han uppskattade allt. Nu är klockan mycket så jag stämplar ut. Tack för titten!

hela dan får hon arbeta hon får jobba hon får.....



Fredag är lika med ledig. Det blev lite sovmorgon idag minsann, sov ända till 7 (!).
 Fredag innebär oxå städning...Jag som är så allergisk! Jag får rosenfeber av dammsugaren, hösnuva av golvmoppen och utslag av dammvippan. Det räcker att jag tänker på det så börjar jag nysa...

Den svenska avundsjukan, visst brukar man säga så? Varför är folk i allmänhet så avundsjuka, varför har man så svårt att glädjas med andra? Som tex med vår resa. När vi berättade att vi ska resa i maj, då var inte reaktionen " vad skönt för er, vart ska ni åka", utan " jahaa, hur mycket fick ni ge för det då?, ska ni vara hemma sen hela sommaren då då eller??".
Varför har folk att göra med hur mycket vi har betalt för vår semester? Men framförallt, varför känner jag att jag måste nästan försvara mig och förklara varför vi ska åka. varför måste jag förklara att vi har råd för att jag har sparat alla pengar som jag skulle ha rökt upp, varför ska jag behöva förklara att vi känner att vi behöver det?

Tänk om någon bara kunde säga "berätta om hotellet, hur lång tid tar resan, hur ska ni bo?", men ack nej...snarare så känner jag det som att jag borde tänka på alla som tyvärr inte kan åka och med det stanna hemma själv oxå.

Nä, jag är lycklig för att vi ska åka och stolt att jag har slutat röka och därmed sparat pengar! Basta!

Om Sigge kommer hem en dag och säger att han ska börja på yoga....

 

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Hyper morgon


Sigge har åkt till Stockholm nu på morgonen. Tidigt imorse rättare sagt. Halv 6 åkte han. När han hade åkt så ställde jag om min väckarklocka...trodde jag.
Hampus kom in och sa: " Alltså du mamma, nu är "Arthur" slut( ett barnprogram på tv) ska inte ni gå upp eller"...
Det var då jag började tänka...hm..Artur, det programmet brukar ju vara slut kl 7! Sen infann sig paniken kan jag säga.
 Att gå upp kl 7 för att sen gå kvart över till dagis-ingen  hit. Det finns ingenting som heter stress när det kommer till Hampus, han går i sin egen lilla värld och skyndar sig inte allt för mycket. Jag får påminna honom 10 ggr om att klä på sig men ändå så går det i slow motion. Stressande för mig? svar JA.
Men vi lyckades, klockan är 8 och jag är på kontoret.

Kring lunch kom migränen smygande och jag insåg att det var bara att packa ihop och cykla hem o lägga mig. Jag sov en stund och nu mår jag lite bättre. Tack o lov så har jag migräntabletter, annars hade jag nog inte kunnat fungera.
När migränen slår till så blir jag alldeles disorienterad, jag kan inte läsa utan texten bara flyter ihop och jag blir jättetrött. Men tyvärr så är det så många ggr att jag inte kan ligga ner när migränen är som värst. Då måste jag halvsitta upp. Det har varit så vissa nätter när jag har vaknat att jag inte har kunnat ligga kvar utan jag har varit tvungen att gå upp.

Knäckebröderna äter mellis på dagis och sen ska jag hämta dom. Det blir lite tomt ikväll när inte Sigge är hemma men det är nog bra att få sakna varann lite emellanåt =)

Taxfree katalogen kom med posten idag, där är ju huuur mycket som helst. Synd bara att jag har noll koll på hur de olika parfymerna doftar, de är ju rätt mycket billigare när det är taxfree.


Då var det kväll igen och båda barnen sover. Hampus får sova i Sigges säng inatt, ganska mysigt faktiskt. Det säger jag nu, frågar du mig imorron bitti så har jag ont överallt för att Hampus helikopter har snurrat runt i sängen. Men visst, det är mysigt ändå.

Jag ska slänga mig på soffan och se på Medium, och sen lär väl denna tanten oxå somna, man e inte nån nattluggla precis.

Med det så stämplar jag ut, tack för titten!

Älskade mormor

Idag är en jobbig dag rent känslomässigt. Det är min mormors födelsedag. Hon skulle ha blivit 84 år idag. Det är ett och ett halvt år sen hon gick bort men ändå så känns det som om det vore igår jag höll om henne. Jag känner en enorm saknad, riktigt sådär så att det svider i hjärtat emellanåt. Jag vet att hon finns med mig hela tiden, jag önskar bara att hon gjorde sig "till känna" oftare.
På onsdag är det 1 år sen morfar dog.  Jag vill tro av hela mitt hjärta att dom är tillsammans nu, och att dom har en stor trädgård som dom fixar i hela dagarna. Dom har obegränsat med pengar vilket gör att mormor kan shoppa hur mycket hon vill-
det älskade hon. Morfar älskade sin lilla trädgård som dom hade, stor var den inte men han skötte den som ett barn. Allt var perfekt. Precis som han.


Hampus kom in till oss tidigt imorse och var alldeles förtvivlad. Han hade gråten i halsen och berättade att han hade drömt att han hade råkat hugga huvudet av mig.
" Jag hade två ödlor som jag skulle visa för dig men så råkade jag hugga av ditt huvud och jag blev jätte jätte ledsen. Mamma jag älskar dig så jättemycket, jag älskar hela min familj. kan du inte bara krama mig jättemycket?"
Älskade barn. Vi låg länge och bara höll om varann.



Jag hör inre röster idag i mitt huvud. " Du-måste-äta-en-nogger", säger dom om och om igen. Jag är rädd att jag måste ge vika där, jag orkar inte med dessa röster så jag får helt enkelt lyda.

Hampus börjar bli stor....jag måste inse det och jag måste ge honom lite mer frihet. Jag måste låta honom cykla lite längre bort än bara på gatan. Men det är inte lätt, i mina ögon är han ju liten....och det är han oxå men han måste få hänga på sina kompisar när dom cyklar. Jag måste inse att jag inte kan hindra honom hela tiden, då blir han utanför...Nu sitter jag här med världens ångest för att han fick lov att cykla en lite längre runda, iofs med grannflickan som är 3 år äldre, men jag kan inte se honom, det är nog det som är jobbigt. Träning träning är vad som gäller för mig. Han ska ju dock börja skolan. Jobbigt det där att släppa taget...lite i taget....

Vi har ju en tant som började ringa hit strax efter det att mormor dog. Hon heter Vera, precis som min mormor. Jag satt här och tänkte på att jag önskade mig ett tecken ifrån mormor, vad händer då? Jo Vera ringer! Hon har inte ringt på flera veckor nu. Det känns alldeles varmt i mitt lilla hjärta.


Med det så stämplar jag ut, tack för titten!

kexchoklad är gott



Idag ska jag åka till stan och träffa min gamla vän Jossan. Vi sågs för några veckor sen, för första gången på lite drygt 15 år. Roligt när man får upp kontakten igen, speciellt efter så lång tid.


Vet inte om jag är den enda, men med jämna mellanrum så piper det i mitt ena öra, som en lång ton som håller i sig nån sekund sen släpper det. Alldeles precis så pep det just så i mitt ena öra och så plötsligt så kom en tanke upp att jag antingen har drömt eller att någon har sagt till mig att när det piper så, så är det någon från andra sidan som är på besök, att det skulle vara ett tydligt tecken...Men jag vet som sagt inte, om det är så att jag har drömt det.


Jag fick brev hem ifrån banken att jag kunde komma och hämta min nya spargris!




" Hur mycket har du solat egentligen, har du pressat som fn eller?", den kommentaren kom nu vid fikan från en av dom andra i huset. " Din näsa är helt röd". Ååh tack sa jag, så vänligt att du kommenterade det, det har jag ju inte alls lagt märke till själv! Det är som jag säger, varför bli brun när man kan bli grisrosa (se även bild ovanför texten).

" Mamma du har skiiitmånga såna prickar i hela  huvudet", är en annan kommentar från Hampus, och det är ju aldrig fel att få en kommentar om sina fräknar. Speciellt när det kommer fram i en sån positiv ton. Komplimanger eller konstaterande, man kan välja fritt där, och jag väljer nog....komplimang! Slutsumering: Rosa nylle varvat med skiiiitmånga fräknare. Alright! Hot mama!



Tillbaks efter en trevlig fika i stan med Jossan. Det är verkligen vår, fullt med folk ute och alla uteserveringar var fulla. Vi gick genom stadsparken och det var likadant där, folk hade tagit med sina picknickkorgar och filtar och så satt dom i solen och mös. Sen var där en del hurtbullar oxå som var ute och joggade, samvetet fick sig en törn men jag kom över det rätt fort.
 

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Måndag

Det ser ut att kunna bli en fin dag idag med, det är så härligt när man vaknar och tittar ut och ser att solen lyser. Det är så mycket lättare att stiga upp då.

Dagens absolut sötaste!



När jag mediterar så har jag denna låten som mantra...




I eftermiddag ska vi till polisen och fixa våra pass. Barnen har sen förra året men mitt och Sigges har gått ut. Med andra ord så gäller det att uppföra sig när man ska dit, vill ju inte hamna i finkan. 

Jag tror bestämt att jag ska tillämpa lagen om att gå hem tidigare för att det är fint väder, den lagen är himla bra att den finns faktiskt. Den går dock inte att slå upp i lagboken...men håll ut, kanske kanske en dag så blir den verklighet!









Jag har tillbringat kvällen tillsammans med Linda och Lotta. Gott kaffe och healing, men framför allt jättetrevligt sällskap. Rätt häftigt det där med healing faktiskt. Jag funkar som så att jag vill så innerligt tro på det, men ändå så har jag en spärr som gör att jag tvekar på om det verkligen funkar. Lotta healade (heter det så?) mig och det känns nog lite bättre...
Enligt mediumet som jag spådde mig hos i vintras så skulle jag ha den förmågan-att heala folk och att om jag fick chansen att gå nån kurs så skulle jag absolut ta den. Så vi får väl se vad som dyker upp. .

Nu stämplar jag ut och gör mig redo för sängen. Tack så hjärtligt för titten!


söndag 19 april

Jag satt nu på morgonen och funderade lite på vad vi skulle kunna hitta på idag, och tack vare aftonbladet.se så fick jag en strålande idé! Det här känner jag är något för mig! Nån som vill hänga på?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4937696.ab


Dom sa på tv igår att det skulle bli jättefint väder idag, men än så länge är det mulet och tråkigt. Men å andra sidan så är vi ju uppe innan ...har fått på sig skorna så förhoppningsvis så blir det bättre snart.

Hampus har simskola idag och i eftermiddag ska vi åka till Mange, Marlene och Paaantus.

Mitt stora mission idag är att rensa min gardrob idag, allting ligger huller om buller och eftersom det har gått fukt i gardroben så är det mycket som inte passar mig längre så då kan jag ju lika gärna sortera ut det, men dock inte slänga, utan lägga nånstans tills jag har gått ner i vikt-för det ska jag göra...

Simskolan gick bra och som väntat så satt jag där och hade tårar i ögonen med jämna mellanrum. När dom små skruttarna hoppar i det djupa vattnet och så e dom hur duktiga som helst, då kan man inte bli annat än rörd =)
Det jobbiga är sen när man lite diskret ska försöka torka bort tårarna..inte det lättaste.

Eftermiddagen tillbringade vi med Mange Marlene o Pontus.
Marlene och jag var på ett klädparty, det var en tjej som visade danska kläder, new house....tror jag det hette. Det var iaf fina kläder, en del var tantiga men det fanns fina kläder oxå. Jag hittade 2 fina linnen och en tunika...


Dagens roliga..

Knut hade fått jobb i en pub och det var hans första dag på jobbet.
Chefen förklarade: Du blandar bara drinkarna kunderna ber om. Ja, och
så var det en sak till:
Två dövstumma bröder kommer ikväll. När de pekar tummen upp betyder det att de skall ha ett glas Jägermeister. Pekar de tummen ner skall de ha ett glas vodka.

På kvällen kom de dövstumma bröderna. De beställer både Jägermeister
och vodka och allt gick väldigt bra.
Plötsligt börjar bröderna sitta still med öppen mun och så satt de
länge.

Knut blev lite ängslig och ringde chefen.
- De två dövstumma är här och sitter tätt ihop och bara gapar, så har
de suttit länge. Skall jag ringa efter ambulans? frågade Knut ängsligt.
- Hur mycket har dom druckit? frågade chefen.
- Sju Jägermeister och fyra vodka var, svarade Knut.
- Å,ja, sa chefen. - Då sitter de bara och sjunger



Nu stämplar jag ut, tack för titten!

resa!

Idag har vi varit i min bror Dannes butik som han och 2 andra har öppnat utanför Helsingborg. Dom hade invigning idag i samband med andra tillställningar i den byn. Han är så duktig min bror och jag är så otroligt stolt över honom. Jag ska bli lyxsyster sen tänkte jag. Jag har redan planerat allt i detalj men jag vill liksom inte att han ska känna nån press så att jag väntar lite med att ge honom detaljerna över hur jag förväntar mig att det ska bli.

Efter turen hos Danne så blev det en vända på köpcentrat i närheten. Hampus har vuxit jättemycket så han behövde nya shorts och t-shirts nu inför sommaren OCH inför.....resan!
Vi har beställt resa till Kreta och ska åka i maj! Jag är så lycklig! Det ska bli så otroligt skönt och jag längtar verkligen. Tänk vad bra det är när man slutar röka och sen lägger undan dom pengarna som man hade rökt upp, plötsligt så hade man råd med en resa, känns bra att få "belöning" eller hur man ska säga. Glad är jag iaf!

Jag insåg att jag måste skaffa mig en ny bikini, den gamla har krympt, fattar ingenting men plötsligt så passar den inte längre. Fukt i garderoben kanske?
Hur som helst så fick jag utsätta mig för tortyren att ge mig in i provrummet igen. Till på köpet så var det ett litet typ bås med bara ett skynke som man drog för. Utanför stod Hampus och vrålade " maaaammma var eeee du?" och så rycker han undan skynket. Där står jag, med en bikini på mig som kanske hade kunnat passa mig för 10 år sen. Jag lever i ett förnekelsestadie, jag vet...
Naturligtvis så står det folk utanför som automatiskt tittar in. Det kändes som en evighet innan jag fick dragit för skynket igen. Långt om länge så blev det en bikini iaf. Tänkte att Sigge kunde ha en "Borat mankini"Borat Mankini


Läääängtar.....


Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Klippning idag



Idag ska knäckebröderna gå å klippa sig-och det behövs verkligen! Hampus liknar Emil i Lönneberga nu, håret det ligger ovanpå öronen och det gillar jag inte alls. Sigge ser inte sånt och när jag säger att nu MÅSTE dom klippa sig, så säger han: " Jasså, tycker du det, nä behöver dom det".....Det är därför som jag ser till att boka klippningar osv. Samma med kläder, jag vet inte om det är nåt med män över lag, men ibland när han tar på barnen kläder så är dom på tok för små, och det ser inte han! Nu mera så vill han att jag ska lägga fram kläder....kan det bero på att dom ändå alltid måste byta när han har valt kläder? Om jag säger som så, han lägger in Maltes kläder i Hampus garderob och vice versa..

Som vanligt så har jag punka på cyklen (!) så det får bli en powerwalk till frissan, kanske lika  bra det iofs.

Om jag bara hittar sladden så jag kan överföra bilder från kameran till datorn så ska jag lägga över bilder på kidsens nya frissor sen. ( Sladden har jag lagt på nåt bra ställe där jag ju säkert vet att jag hittar den) Jag vet, jag är obotlig!



 Grabbarna var jätteduktiga idag hos frissan och resultatet ser ut så här! Hampus har tuppkam med grönt och blått och Malte har två blixtar. Coolt ska det vara.Det finns en oskriven lag som gäller när barn går till frisören, det är dels att man ska få färg i håret efteråt och det som är nästan viktigast- den obligatoriska klubban! Malte han frågade många ggr om det verkligen fanns klubbor och om dom verkligen skulle få någon. Och det fick dom såklart.

Det här är något av det coolaste jag har sett.


Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Vad ska jag ha för rubrik idag då...?



Jag svängde inom Ica nu på morgonen, skulle handla lite bullar. Det är lustig det där, när man kommer på morgonen så hälsar alla, säger godmorgon o ler. Tom han som lämnar av bröd sa hej. Men om man däremot kommer på eftermiddagen så är det fasen ingen som säger hej. Då längtar alla hem och tycker väl mest att kunderna är pestiga..eller nåt...eller så luktar jag illa, nåt av det.

Idag är jag solo på jobbet och igår jobbade jag över så då får jag sluta lite tidigare idag ist. Barnen har dagis till halv 5, eftersom jag slutar kl 4, egentligen. Men det knäppa är att dom nästan gnäller om jag kommer tidigare och dom har tom sagt att jag kanske ska ändra schemat om jag ändå inte jobbar till 4 som jag har sagt. Ist för att säga, ååh så skönt för barnen att dom får gå hem tidigare, så säger dom så...
Man kan ju tycka att dom borde tycka det var skönt, även om dom blir "för många" personal under en timme så  borde dom ju tycka det är bra, dom kan ju ta det lugnt...*suck*  Jag blir lite ledsen när jag känner att jag inte "kan" hämta mina barn tidigare för att då blir det problem. Så många ggr så sitter jag kvar på jobbet fastän jag inte behöver det.Jag skulle kunna gå hem och "jobba hemifrån" men det känns inge bra, om jag e hemma vill jag ju att barnen oxå ska få vara hemma....

Vi fick besked igår att Hampus får gå på den skolan som vi önskade.

Det är några st från vårt område som har hamnat i hans klass, vilket känns jättebra. Ingen från dagis dock, men det är som Hampus själv säger" Jag längtar tills jag börjar skolan, då får jag massa nya kompisar".
När han sa så, så fick jag mig en tankeställare. Här går jag och är rädd för att han inte känner nån, att det skulle vara ett problem. Han själv ser möjligheterna, att han ska få nya kompisar. Tur nån av oss har sunda tankar =)

Fröknarna på dagis säger att han är helt redo att börja skolan nu och det märks, han är liksom färdig med dagis nu, han behöver nya utmaningar och han är vetgirig och vill lära sig läsa och skriva..



Oj.... ..



30 mins wii fit träning är över. Rockringsrörelser är riktigt jobbigt faktiskt, ser säkert jätterolig ut oxå.
Nu tränar Hampus, han gillar jogging och skijump bäst. Jag hade förresten gått ner ett halv kilo, hur nu det är möjligt...


Nu stämplar jag ut, tack för titten!

work work

Idag har det varit full rulle på jobbet, inte en lugn stund. Men det är faktiskt himla roligt, hellre det än när man inte har så mycket att göra.
Det får bli lite skrivande ikväll ist, ha en underbar dag du som läser!


Jahapp, då var det kväll igen. Barnen har gått o lagt sig och ett lugn har infunnit sig i huset.
Idag är en sån dag då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om, så jag summerar dagen som intensiv och full med fart. 

Jag stämplar ut för idag, tack för titten!
 

tisdag


Igår köpte jag en AC/DC t-shirt till Hampus. (Eller som han själv säger aajsi daajsi) . Jag vet egentligen inte vem som blev mest glad, Hampus eller Sigge. Tröjan skulle iaf på idag, han ville ju visa den på dagis. Hela vägen dit så sjöng han och Malte: " aaajm åån aa haaajvej de hoo" ( highway to hell). Tänk, nu har man 3 hårdrockare i huset.


Ibland kan man ju fundera lite på om man kanske skulle förändra sig lite, typ göra slingor eller kanske nån liten tatuering eller så, eller så kan man göra som denna snubben: (reklam först...såklart)
http://www.expressen.tv/galna%20klipp/1.1330567/1,6-miljoner---for-att-se-ut-som-en-odla

Jag hittade denna oxå, jag satt förstummad!
http://www.youtube.com/watch?v=qY-rXfy8U7w



100 skratt motsvarar 30 minuter gymnastik enligt amerikanska forskare. På 1950 talet skrattade vi ca 18 min/dag men numera beräknas vi, enligt en svensk undersökning, skratta mindre än 6 min/dag. Barn skrattar ca 400 ggr/dag och vuxna bara 15 ggr.

Det är jag fast besluten om att ändra på, därför går jag och skrattar precis hela tiden, tänkte göra det nu i 15 dagar, oavbrutet. Jag har inte riktigt bestämt om jag får göra uppehåll när jag dricker, känner att det kan ju bli lite problem, jag får se hur jag gör där. Om detta är sant så behöver jag ju inte göra nånting annat, då borde jag gå ner i vikt av att bara garva...100 skratt är 30 min gymnastik...och om jag då skrattar hela tiden så borde det ju vara grymt effektivt! Jävligt enerverande oxå kan jag tänka mig men vad gör man väl inte för o gå ner i vikt!



Härligt, dubbelavsnitt av "Desperate housewives" idag!
Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Spegel spegel på väggen där....

Varför i hela friden ger jag mig frivilligt in i ett provrum?? Ångesten bara kröp på mig fullständigt, dessa hemska jäkla lampor! När jag såg på mig själv där inne så kändes det som att titta i en av speglarna i lustiga huset på tivoli. Jag har gått här om dagarna och väl nånstans inbillat mig att jag nog ser rätt så ok ut, att jag inte har blivit allt för tjock. Men laaange naaasa fick jag där kan jag säga! Fy f-n. Nu jäklar är det slut på allt godis ätande och allt annat skit som man stoppar i sig. Nu får jag ta o rycka upp mig banne mig!

*äta mindre portioner
* gå ut och gå långa rundor
* dricka mer vatten
Men framförallt - inte äta mer godis!

Det är inte roligt att sluta röka! Inte nog med att jag är röksugen, sen ska jag behöva gå upp i vikt på kuppen oxå, orättvist är det! ( Jaja, jag vet, jag mår bättre bla bla bla) Vissa dagar kan jag tänka positivt och då kan jag känna att det inte är så farligt med min viktuppgång, sen e man så jävla dum i skallen så man går in i ett provrum, sen raseras allt det där som man i sin fantasivärld har byggt upp! Urk!

Nästa gång jag ska handla kläder ska jag iaf inte prova dom i affären, jag köper hellre dom och sen lämnar tillbaks om dom inte passar!

Saken är den, att det är väl inte så farligt att gå upp lite i vikt men det som är gör mig så ledsen är när ingenting passar längre, allt sitter åt och är inte bekvämt för 5 öre. Då e det jobbigt. Nä, slutgnällt för idag!



Hampus satt i djupa tankar idag och plötsligt så sa han: " Alltså du mamma, visst är det jobbigt när man har tänkt att man ska njuta riktigt mycket av nånting och så blir det inte så?"
Jag förstod inte riktigt vad han menade men då förklarade han att han kände så när Christel var här.
" -Jag hade ju längtat så mycket och jag skulle ju bara njuta av att hon var här, men sen så hände en massa andra saker oxå, kompisar kom och sånt, så jag njöt inte så mycket som jag ville"...

Min Christel, som både Hampus och Malte säger. " Jag fick denna av min Christel" Min Christel sa si el så".
 



Jag tog mig i  kragen och tränade med mitt "Wii fit". Det är en jätterolig träningsform som jag gillar skarpt. Så nu har det varit aerobics och rockringsövande i 35 minuter. Man lägger upp en plan över hur man vill träna, man väger sig och så får man skriva in hur många kilo man vill gå ner, om man nu vill det. 
När jag startade den stod det " you haven´t been working out in 65 days, have you been exercising in another way?" Sen kommer det lustiga, jag har gått NER 0,3 kilo på dessa dagarna..hur fasen går det ihop..hrm. Nåja, glad var jag iaf, för mina ynka 0,3 kilo! Haha.







Nu stämplar jag ut, tack för titten!

 


påskdagen



Denna morgon har jag sysslat med självplågeri, rent av tortyr. Jag satt och kollade resor på ving.se. Varför? tja...drömde mig bort ett tag. Det måste inträffa ett mirakel för att vi ska kunna åka i sommar, typ en rejäl vinst eller nåt, och hur stora är dom oddsen? Funderar lite på om det kanske finns nån som skulle vilja sponsra oss, men...nae..oddsen är inte så höga för det heller.

Idag ska vi hem till pappa o Angela på middag. Det blir fullt ös där oxå, många barn nuförtiden.
Jag tror att dom skulle bjuda på kalkon idag, och det är skönt, jag hade nog inte klarat påskmat idag igen. En gång räcker gott o väl.
Hampus och jag ska ge oss ut på en lång cykeltur nu tänkte vi, han tycker såklart det är jätteroligt och cykla på sin nya cykel,  och jag behöver det så då slår vi två flugor i en smäll.

Tillbaks från middag hos Uffa (morfar)

Mm, det var riktigt god mat som pappa bjöd på, kalkon med potatis och grönsaker och så sist men inte minst pappas utsökta sås. Han är såsernas mästare.
Nu vankas det påskägg, igen...Barnen har fått påskägg från alla håll och det innebär ju en massa godis. Tvångstankarna sätter in och det måste ätas upp, helst så fort som möjligt oxå. Iom att Hampus inte riktigt fixar socker så är man ju inte den som är den, klart att jag hjälper honom att äta upp det, det är ju synd att det ska gå till spillo.
 

Kan man annat än gilla denna killen?
 

Dagens garv!
 
Ett plan hade kraschat och alla överlevande hade simmat till en öde ö. Det var ett gäng tyskar, några engelskmän och en japan. Efter några dagar började engelskmännen att organisera upp arbetet på ön. En sa- I´m the minister of defense, en annan sa - I´m the minister of finance.
Efter ett tag hade alla fått ministerposter utom japanen som verkade lite deppig. De andra märkte det och kom på en idé.
- You can be the minister of supplies!
Japanen blev tokglad och sprang rakt in i skogen och försvann. Efter några dagar blev dom andra lite oroliga så dom bestämde sig för att ge sig ut och leta efter honom.
Allihop gick in i den djupa skogen och plötsligt hoppar japanen fram och skriker:  
-SUPPLIES!!


Ja, det är inte lätt det här med få rätt på om det ska vara R eller L!

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

varför bli brun när man kan bli rosa?

En timme i solen sen har jag fräknar, myyycket fräknar och såklart, den klassiska rosa näsan! Varför i hela friden ska den bli rosa för?
Jag köpte nya solbrillor idag, skit läckra, om jag får säga det själv.
Jag får ofta ont i huvudet när det är så här stark sol, men det är för att jag går och kisar hela tiden så nu har jag äntligen investerat i ett par bra glasögon. Jag ger det ungefär...3 veckor innan dom antigen är sönder eller så har jag gjort av med dom.

Snart bär det av hem till svärpäronen, barnen har längtat efter att få leka med Paaantus.
 
Åter från svärpäronen
Det slår aldrig fel, alldeles för mycket mat på alldeles för kort tid. Inom loppet av 3 timmar lyckades vi äta hur mycket som helst. Svärmors påskmeny är ungefär som ett julbord, sill, ägg, köttbullar, prinskorv osv. Efter det- glass med persikohalvor, -efter det tårta och bullar.   Ja och där emellan så bjöds det på godis. Jag känner mig som en strandad val, ligger i soffan och bara flämtar efter luft, om jag lutar mig framåt så får jag uppstötningar så mätt jag är. Det sjuka av allt är att det är självförvållat oxå, det är ju ingen som har tvingat mig att stoppa i mig allt det här, men det är svårt att låta bli =)



Nepp, nu stämplar jag ut. Tack för titten!

Christel på besök!



Idag kommer Christel! Barnen började fråga vid 7 om vi inte kunde gå å möta henne vid tåget, men eftersom hon kommer först kl 12 så kände jag att det kanske blir lite länge att vänta på tågstationen. Tänk att få vara så efterlängtad som Christel är idag.

Ingen kom och städa åt mig igår, lite dålig stil kan jag ju tycka, men men. Jag hade ändå hängt ut en skylt där det stod att "kom o städa åt mig- du  behöver inte betala nånting!", men ingen nappade. Annars brukar ju folk dras till det som är gratis.
 


Sigge var hemma strax efter 22 igårkväll, helt slut såklart. Nu är det värsta över, idag trodde han att han skulle kunna vara hemma vid 3. Eller ja, i hans värld iaf, i alla andras värld så betyder det runt 5. Jag brukar plussa på ett par timmar så brukar det stämma. Tidsoptimist kallas det visst, det han är.


Då är det kväll igen och Christel har precis åkt. Det har varit en supermysig dag verkligen. Vi har varit ute precis hela tiden och bara njutit av det härliga vädret.  Hade Christel bott närmre oss så hade hon inte fått en lugn stund, då hade barnen velat vara hos henne hela tiden.
Tanken är att Sigge inte ska jobba imorron och jag hoppas att det inte blir ändrade planer. På kvällen bär det av till svärpäronen där vi ska äta alldeles för mycket mat och vi åter igen ska fråga oss själva varför man äter så himla mycket!
 
Av nån underlig anledning så halkade jag in på Carolina Gynnings blogg idag. Hon skriver på ett sätt som jag gillar, det är intressant att läsa det hon skriver. men om man sen ser henne i media så framstår hon ofta som väldigt flamsig och lite småblåst. Det jag gillar med henne är att hon kan driva lite med sig själv, hon tar inte sig själv på så stort allvar. Jag kan inte låta bli att undra hur hon är, egentligen....

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Glad påsk!



Ikväll lär det ringa många ggr på kvällen och utanför står det påskkärringar och ser så söta ut. (funderar lite på att gå en runda själv fakiskt, eller förresten, det är nog bättre att ha med kidsen så man inte blir insydd eller nåt). Jag minns det så tydligt hur det var när jag var yngre, det var jätteroligt att gå runt som påskkärring. Jag inser ju nu oxå att vi måste gå å handla lite så att vi har nåt att ge dom när dom kommer. Undrar om dom uppskattar frukt...? Dom lär hoppa av glädje " äääntligen nån som förstår att godis inte är bra"...


Det är så roligt att höra på Hampus och Malte när dom leker. Hampus styr fullständigt och Malte bara hakar på. " Nu gick du dit, nu hämtade du den till mig", säger Hampus. Ja-a säger Malte och gör genast som han har blivit tillsagd. Jag ska nog försöka luska lite i hur han lyckas få Malte att lyda =). Nädå, dom är duktiga båda två och lyssnar (oftast) på oss och gör som vi säger.

Idag är jag och kidsen lediga, förhoppningsvis så blir det fint väder så vi kan vara ute. Vi ska ta en tur till apoteket och köpa voltaren till mig.

Det blev en god fika och så klarade vi av apoteket. Malte somnade i vagnen på vägen hem. Tänk den som kunde få byta, så skönt att bara få ta sig en tupplur så där. När vi kom hem så passade jag på att slumra en stund i solen jag med. Finns det nåt som är så gött som att sitta och bara njuta av solens strålar på våren? Det är helt underbart. Jag lär väl se ut som en skär gris sen. Min näsa blir alltid rosa när jag solar, sexigt värre. När Sigge säger att jag lyser upp hans tillvaro så menar han det bokstavligt talat!

vårt hem ser ut som om det har varit antingen inbrott eller en jordbävning. Det är är ju bara sååå tråkigt att städa! Jag inser oxå att ingen annan lär göra det åt mig så det är väl bara till att sätta igång. Sen varar det i en halvtimme sen ligger det turtles, bilar, lego och annat smått grejs överallt. Sånt smått som gör så j...a ont att trampa på och man svär rakt ut i luften. Vem är där då o påpekar att man minsann "svaaaarjde"? SÅNT hör dom, men inte när man har sagt till dom samma sak 200 ggr.
Man kanske ska börja meningen med ett svärord, när det är nåt viktigt man vill säga, så vet man ju att dom har lyssnat iaf. Bra föredömme man är, säkert jättepoppis hos andra föräldrar om dom får reda på det. " Det är hon morsan som svär i varje mening". 

 Om jag hade skrivt det här på nån föräldrasajt så hade jag fått hur många svar som helst från en massa präktiga mammor som hade berättat för mig hur opedagogisk jag är och vilken dålig mamma jag är. Dom funkar så, mammorna på såna sajter. Helt perfekta är dom, bakar bullar varje dag...minst! Jag tror faktiskt att mina barn mår rätt bra ändå, fastän jag inte är nån bullmamma =)



Gah, det slog mig just att jag glömde köpa godis när vi var iväg....Vad ska jag ge alla barn nu då? Varsin skvätt duschkräm kanske? Nä, det får bli till att släcka ner och ligga på golvet tills kvällen är över.

Efter att ha sett " Grannfejden" där det handlar om 2 grannar i Sjöbo, så bestämde jag mig för att öva mer på min rikssvenska och att tala tydligare för är min skånska ens i närheten så förstår jag inte hur någon utanför 04 riktnr kan förstå mig överhuvudtaget.

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Fest hos mig idag!

" Mamma, du är bäst på att mysa och pappa du är bäst på att lämna på dagis", Hampus kommentar imorse. Inte utan att man fnissade lite.

Idag är jag solo på kontoret, pappa är i Malmö hela dagen idag. Iom att jag har ff  (föräldrafritt) idag så tänkte jag ha lite fest, man får liksom  passa på!
Tanten som jobbar på kontoret brevid har en liten transistor radio har jag sett ,så jag ska kolla om jag kan låna den, måste ju ha musik om jag ska fest!

Jag är lite inne på om jag skulle ha lite dansskola oxå, disco isf.


 



Den tuffaste tiden för Sigge, rent jobbmässigt, är denna veckan, påskveckan. Det är nu som det säljs som allra mest godis. Han tycker det är roligt samtidigt som det är påfrestande och stressigt. Hans telefon ringer hela tiden och det bästa hade varit om han hade klonat sig och varit på alla ställen samtidigt.

Så härligt, jag fick tid hos min massör idag, och snälla snälla Marlene kommer och passar barnen under tiden. Tusen tack Marlene!

Tillbaks från massören

Det var lite som jag misstänkte, jag har en kraftig muskelinflammation i bröstmusklen, det gjorde så fruktansvärt ont när hon masserade så jag funderade ett tag på att be henne sluta. Hon tyckte att jag skulle ta voltaren 3 ggr om dagen i 10 dagen och varva med voltarengel. Så jag ska prova det och jag hoppas innerligt att det hjälper för det är riktigt jobbigt det här. Det gör ont när jag rör mig och jag kan inte dra djupa andetag.

Jag tänkte att jag skulle ta mig i kragen och börja simma. Det är så skönt att simma och det är en himla bra och allsidig träning. Jag försökte lirka med mig pappa men det känns som mycket snack och lite hockey på den fronten. Det blir nog till o knalla dit själv om det ska bli av.
Nu är det dax för "lie to me" så nu stämplar jag ut!

Tack så hjärtligt för titten!

Lyckorus

Idag i har jag en jätteskön känsla i min kropp. Förrutom månatliga problem och krämpor, ryggont och utslag, så är jag lycklig, jag kan inte bli lyckligare än vad jag är just nu. Jag har två helt underbara barn, en man som jag älskar så det värker, jag har vänner som många bara skulle kunna drömma om, jag har ett jobb som jag längtar till att gå till, jag har lyckats sluta röka, min familj står mig nära, mina två svägerskor är dom bästa man kan ha. Vilken härlig känsla.



Det är lätt att fastna i tankar av avundsjuka, där man hela tiden ser till vad alla andra har så man faktiskt glömmer bort vad man själv har. Man ser bara vad man inte har, och hur orättvist allt är. Har man väl hamnat i en spriral av negativitet så är det lätt att man tappar fästet helt och inte kan ta sig ur. Men om man bara kan hitta en enda liten sak som faktiskt gör en lycklig, så hittar man oftast fler, för dom går hand i hand.
Sen, som jag ser det, så kan man inte förändra andra, man kan bara förändra sig själv. .


Elefanten till kamelen:
- Varför har du tuttarna på ryggen?
- Ska du säga som har snoppen mitt i ansiktet.


Det var en gång en oljeplattformsarbetare som satt i sina egna tankar.


Dialog efter en rättegång där advokaten och hans klient vunnit målet:
- Oss emellan sagt, stal ni den där plånboken? frågade advokaten.
- Förut trodde jag att jag gjort det, men sedan jag lyssnat till advokatens försvarstal har jag starka tvivel om saken.


När vi satt och åt kvällsmat så frågade jag Hampus om han tyckte det var gott, då svarar han:
" Det var mer gott än  vad det var äckligt iaf"...
Vad sjutton är det för svar? Jag antar att jag får vara glad att det iaf lutade mer åt att det gick att äta än att det var äckligt...kanske var en komplimang. Jag hänger inte med i ungdomarnas slang snack! Det var annat när jag var ung minsann.


Jag brukar se på "Dr Åsa" på svt och idag handlade det om PMS. Dom intervjuade en kille och frågade honom om han visste vad det var och hur det yttrade sig, då svarar han " jaa hon blir lite handlingsförlamad då, så jag får hjälpa henne med disken och sånt". Hallå? Hoppas inte hon hade pms när han sa det för då skulle inte jag vilja vara honom!
Pms är hemskt, det bara är så, det är nåt monster som tar över ens kropp och gör allt för att göra tillvaron så jävlig som möjligt. Jag har börjat äta "jättenattljusolja" och har ätit det i en mån ca, och jag märker verkligen skillnad! Kan varmt rekommendra det! Jag har inte alls upplevt det som så jobbigt denna gången och det är så skönt.



Det blev en härlig runda så här på kvällskvisten oxå, de två hurtbullarna Anna o Maria spatserade genom byn. Som vanligt en massa raggare och en del andra skummisar men annars så var det sig likt =)

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Måndag igen

Imorse när jag kom till kontoret så var pappa redan här, och när jag frågade honom hur läget var så svarade han med ett leende, " det är jättebra, jag mår jättebra". Vilken härlig känsla det var att höra honom säga så. Det är inte ofta man får det svaret från någon,  "det är jättebra".

Vi gick upp sent, som vanligt, och stressen infann sig rätt fort. Det finns inget som är så mysigt som att ha båda barnen hos sig på morgonen och bara ligga o mysa en stund innan man måste gå upp. Tvyärr går klockan extremt fort på morgonen och vips så har man jättebråttom.
Malte berättade med stor inlevelse att Jack minsann hade bitit honom i "rüggen" (låter ungefär så på bred skånska) och så drog han upp tröjan för att visa.
När jag då säger att " nej Malte, inte har väl Jack bitit dig i ryggen?
Då funderar han en bra stund och sen säger han: nä men han KUNDE ha gjort det!


Igår pratade jag med Christel, min goa vän Christel. Vi bestämde att vi skulle ses ev. på fredag, och när jag berättade det för barnen blev det ett glädjetjut. Malte utbrast: "Christel är bästa min kooompis.". Paaantus oxå såklart.


Tänk egentligen hur man inte alls förväntar sig att vissa människor ska göra vissa saker.
Som en dag när jag cyklade hem så var det en man i pappas ålder som antagligen stod o väntade på någon och bakom honom var ett räcke som han plötsligt hoppade upp och satte sig på.
och då  tänkte jag på hur dumt det skulle se ut om tex pappa hade gjort likadant. Eller om kungen hade gjort så.

 När vi var o åt så kom det en en man och ganska så högljutt så sa han till mannen i kassan " haallåå du lille Pelle, hur fan e läget"(på riktigt bred skånska), samma sak där, jag föreställde mig hur det skulle se ut om pappa hade gjort det, sen garvade jag som fasen. Undrar just vad som är det mest otippade jag skulle kunna göra? Förslag?



Jag har planterat och gjort fint i våra balkonglådor, penseér i alla dess färger. Det är så underbart att kunna få göra fint i trädgården, med det menar jag att plantera blommor, INTE att förväxlas med att klippa gräset el luka ogräs, det är jag nämligen lika allergisk mot som dammsugaren och dammvippan.
Barnen hittade en låda med gamla leksaker som vi har stoppat undan i garaget och plötsligt så ville dom in och leka med dom. Det händer typ aldrig att dom vill gå in frivilligt så så fick det bli. Nu leker dom bondgård och sjunger nån blandning mellan Cara mia och Stay the night.  " staj de naj bajbe  staj de naj, oke pike naj lööv de taaajt!" Rätt underhållande faktiskt!


Så härligt, det börjar bli grööööönt!
 Konstigt ställe att ha tulpaner på..jag vet men dom kommer upp där varje år =)


Det gick bra hos kiropraktorn. Enligt henne var mitt ena ben 1 cm längre än det andra och mitt ena revben var det nåt med oxå..Muskelinflammation på höger sida. Hon knäckte till ett par ggr så vi får väl se hur det blir nu..

Nepp,nu stämplar jag ut och går o lägger mig. Stackars Sigge har migrän så jag tänkte erbjuda honom lite massage, det brukar lindra när jag har migrän iaf.
Tusen tack för titten!


Trötta miiiiig!

När det är söndag så tycker jag det är så himla mysigt att sova middag tillsammans med Malte. Det är en sån där grej som jag kan riktigt längta efter mitt i veckorna, just det här att faktiskt kunna gå å lägga sig efer lunch och  sova middag.

Min vision var att det skulle hända idag så efter lunch så bäddade jag ner Malte och mig i våra sängar och vi låg jättemysigt, varm och skönt. Vad händer då? Jo några j...la grannungar bestämmer sig för att dom skulle testa sina lungor och se hur högt dom kan skrika. Dom är 4 stycken uppe på en studsmatta och så hoppar dom, slänger sig på varann och skriker. Inte lite heller, dom skriker så att jag funderar allvarligt om det är nåt fel på dom allihop. En dag som idag så ångrar jag att vi inte köpte hus långt ut i skogen så jag kunde få vila middag i lugn o ro!

Det som jag tycker är allra konstigast är att inte föräldrarna går ut och säger till dom? Det hade ju jag gjort om mina barn tillsammans med kompisar hade vrålat på det sättet, dom stör ju verkligen. Av nån underlig anledning så spelar dom fotboll uppe på studsmattan oxå ( jo det går) och bollen flyger mellan trädgårdarna hela tiden. Jag bara väntar på att den åker in i rutan här snart.  Det är svårt det där oxå, för att man vill inte göra sig ovän med grannarna men iom att dom skjuter hela tiden på buskarna så blir det att dom knäcker grenarna och det gör dom bara en gång, det vill jag lova. Sen blir denna tanten arg-och då e det inte roligt. Det ska mycket till för att jag ska bli arg men dom har retat upp mig tillräckligt nu.
Va? pms? he?



Igår när det var fint väder och när alla andra grillade-då grillade inte vi.
Idag när det är kallt och blåsigt-då grillar vi. Fläskfilé ligger på grillen och bakpotatisen i ugnen. Hoppas det är lika gott som jag tänker att det ska vara . Det är nåt speciellt med grillat, det bara är så.

Maten blev jättegod, barnen åt som bara den och gör dom det, då är det klart godkänt! Det blev fläskfilé med bakad potatis, tzatsiki och sallad. Mums!



http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_745.jpg  -

Vår tvättmaskin har dom senaste dagarna gett ifrån sig en massa konstiga ljud. Det har skramlat och man har liksom hört att nåt inte står riktigt rätt till. Men jag har inte engagerat mig sådär extremt mycket utan mer hoppats på att det skulle försvinna av sig själv.
Idag då lät den ännu mer och Sigge öppnade luckan längst ner på tvättmaskinen och vad hittade han där? -Jo 10 st klämmor, 2 gummiband och en 1-krona. ojdå...Jag som har undrat vart alla mina klämmor har tagit vägen...

Ikväll blev det en skön tur med Maria. Vi brukar gå rejäla rundor oftast runt hela byn ( ja, byn är större än ett fartgupp tro det el ej).
Det bor mycket underliga människor här, har jag kommit fram till. Framförallt så bor det en del...tja vad ska jag kalla dom, åt raggarhållet liksom.

Jag minns speciellt en gång när Carina var och hälsade på och då sa hon att det minsann bara bodde raggare här, varpå jag då skulle försvara byn såklart och sa att så var det minsann inte alls.
Vad händer då?

Jo, då har dom raggarträff  precis den dagen. Den ena raggarbilen efter den andra  kommer i ett långt pärlband och i var och varannan bil hänger det en raggare ut genom fönstret och bara vrålar efter oss. Hur förklarar jag det sen då?
Jo tjena liksom.

Nåja, nu stämplar jag ut, tusen tack för titten!


Host host

Vilken härlig morgon! Solen lyser och fåglarna kvittrar. Plötsligt så gör det ingenting att klockan bara är 6 och att barnen vaknar...(liar liar pants on fire). Hampus är duktig, han går upp själv och sätter sig vid tv. Men han har kommit på en ny effektiv metod för att väcka oss andra. Plötsligt så får han en enorm hosta, han hostar o hostar. Får han ingen reaktion så blir den oftast ännu värre och till slut så "råkar" han väcka oss andra. Då hör man Malte från sitt rum " maaaammmmaaa jag eeee vaaaaken". Sen e det kört.

Hampus ska till Uffa idag, dom ska släppa över hästarna till en ny hage. Däremellan blir det väl att åka fyrhjulig och bara vara ute o njuta. Det är en mycket lycklig kille vi har här hemma just nu =)



Då var det kväll igen och vi har haft en jätteskön dag. Zillah och Totte var en succé. Tänk ändå, hon var med i Talang 2007, vann 1 milljon och hon har säkert hur mycket uppdrag som helst än i dag.Hon är nog 21 nu tror jag....

 Hon sålde skivor och mjukisapor efteråt. Vi var 500 st ungefär idag och tittade på henne och låt säga att 200 av oss köpte nån apa el skiva á 100 kr, bara sådär så kammar hon in 20 papp. Hon har nog inte ont om pengar precis. Kul för henne.
 Hon fick mitt kontonr fall i fall, om hon känner att hon inte vet vart hon ska göra av sina pengar. Man vill ju ändå vara en god förebild för sina barn och göra en sån uppoffring för en annan människa, det bär ju barnen med sig sen längre fram i livet. Det är viktigt att ställa upp för andra människor!

 
Det var så roligt o få träffa Marie oxå, vi bor nära men ses alldeles för sällan!  Tänk, min goa goa vän som jag har träffat via Internet =)

Vi har Pontus på besök en sväng i kväll oxå och Malte är överlycklig. Pontus är lite mer impad av Hampus så Malte blir lite knäckt när han inte får med honom in på sitt rum.
-" Paaaaantus, koooom!
Hööör du inte maaaj? Lyssssna på maaaj Pantus!!
Men Pontus har parkerat sig i soffan brevid Hampus och trivs alldeles utmärkt där. Men nu är godisskålen framme så plötsligt äf  Malte rätt intresserad av att sitta i soffan han med.

Hampus och jag tog en skön cykeltur tillsammans. Vi cyklade ner till glasskiosken och åt varsin mjukglass. Årets första mjukglass och Gud så gott det var!
Hampus tittade på mig och sa: " mamma, jag älskar att vara så här med dig, det är så mysigt. Och jag älskar dig mamma". Jag har världens bästa barn, det bara är så.

Nu till något helt annat, som är hur svårt som helst....

1. Sitt ner, lyft Din högra fot ifrån golvet och cirkulera den medurs.

2. Nu, medan Du gör det, skriv siffran '6' i luften med Din högra hand.
 

Svåååårt =)



Nu stämplar jag ut, tack för titten!

"lite att växa i"



Idag ska vi hämta Hampus nya cykel, gissa vem som är överlycklig. Det blir till att öva o öva iom att nu kan han inte sätta ner fötterna på samma sätt eftersom att denna cyklen är större än den gamla.

Det får mig att minnas tillbaks när jag fick min "stora" cykel när jag var yngre. Alla mina kompiar hade coola cyklar med bockstyre. Min bästa kompis hade en lila, jättetuff med just bockstyre. sen hade man ju en speciell sorts tejp eller vad man ska kalla det, runt. Vit skulle den vara. Nästan alla tjejer hade såna då och det var liksom det som gällde.

Då tänker min pappa att " nä men vi köper en lite större DAM-cykel till Anna som hon kan ha länge länge."
 På denna var det då inget bockestyre utan ett vanligt men då byter pappa ut det, problemet var att det styret var alldeles för litet så det såg helt dumt ut. Sen fanns det inte sån vit tejp så då köpte pappa ELTEJP, svart sådan och lindade runt. Hur snyggt var det då? Jag nådde knappt ner till tramporna. Jag var då...runt 10 år.
Det är den  cyklen som jag har kvar, som har en extremt smal sadel och som NU passar mig rent storleksmässigt! Jag har svurit dyrt och heligt att inte utsätta Hampus för det.
 



Cyklen är hämtad och vi har cyklat och cyklat och cyklat. Varje liten gata och varje liten stig på hela området har vi varit på. Han är jätteduktig på att cykla och fixar det galant att han inte når ner på samma sätt som på den gamla som är mindre.

Malte mus fixar med sin traktor ist, smutsig som bara den men gla´som få!

Det är lustigt det där hur folk klär sig när det börjar bli varmt, när det börjar bli vår. Vissa  låter sina barn fortfarande ha overall och bävernylonmössa fastän det är 14 grader varmt ute. Sen ser man nästa då vars barn går i shorts och linne! Antingen eller liksom.
Jag älskar när det är precis så här varmt, när man kan ta på sig en tjock tröja och gå ut. Man slipper jacka och halsduk och allt vad det är. Sen när det blir för varmt då tycker jag det är jobbigt. Men det är mycket för att jag är så nojig med mina utslag och visar mig inte gärna i shorts. Jag vet att dom blir bättre om jag vistas i solen..men det är jobbigt.

Imorron ska jag och Marie tillsammans med våra barn åka och titta på " Zilla & Totte", hon var med i Talang 2008, tror jag det var. Via banken kunde man köpa biljetter för 25 kr st så det känns ju rätt ok. Jag ska ställa mig upp och vråla " Det är inte apan som pratar det är hooooon", och så ska jag peka, sen eventuellt ska jag springa dit och rycka apan ur handen på henne och visa upp som bevis, men det  beror lite på vilka platser vi får, orkar liksom inte springa där över hela stället.

Nu stämplar jag ut, tack så hjärtligt för titten!


zzzzz

Jag har extrema problem att komma upp på morgonen, och såklart efter som vi måste upp så är barnen lika trötta och sover som små grisar. Men hade vi däremot varit lediga-då hade dom inte sovit!
Imorse kom vi upp 6.50 och vi ska gå till dagis 7.15. Lite stressigt kan man säga. Hampus som är en drömmare gick o lunkade i sin egen takt, tog god tid på sig att klä på sig för senare drömma sig bort en stund till. Innan han hade fått på sig ytterkläderna var klockan mycket och Sigge kände hur stressen kröp på honom.

Jag tänkte hämta barnen lite tidigare idag så vi kan vara ute och njuta av det härliga vädret.

Jag inser att jag nog måste gå till en massör el kiropraktor. Har ont i ryggen som fasen. Det är skönt efter man har varit hos en kotknackare men isch vad obehagligt det är precis när hon ska till och knäcka...Får väl ta mod till mig.

Då var det fixat, måndag kl 13 ska jag dit...*gulp*..


Om man tycker att man har lite tråkigt en dag så kan man ju alltid sätta nya världsrekord, som detta tex. (reklam först såklart)



Vi har en intern lag här på vårt kontor.
Eller ja, vi och vi, det är jag som har klubbat den lagen själv men där med inte sagt att den inte är verklig eller bra. Den heter " lagen-om-att-sluta-tidigare-vid-fint-väder" (LOASTVFV). Det är en lag som bara gäller när pappa inte är på kontoret och det är han inte idag så då tillämpar jag den idag.
Och säger han nåt så bara hänvisar jag till den lagen. Är man inte med på mötena när olika förslag klubbas så får man skylla sig själv! ( sen att han och jag är dom enda som jobbar här på kontoret, det är en annan sak).

Jag är lite inne på att införa en ny lag, (LOABSBPSVÅ) " Lagen Om att Bjuda Sina Barn På Semester Varje År". Antingen det eller (HALVM) " Höja Anställds Lön Varje Månad". Vi får se hur det blir..



Det har varit en dag med helt underbart väder, jag har verkligen njutit av solen och av värmen.
Lotta och jag vi möttes halvvägs och gick en skön runda tillsammans, så nu känner jag mig lite sundare iaf.
Rambo (!) går på tv och av nån jäkligt konstig anledning så sitter jag och tittar på den...Den är inte bra, långt ifrån men ändå så kan jag inte låta bli att titta. Sigge är ju klart hel impad av Rambo haha.

Nu stämplar jag ut, tack så hjärtligt för titten!


JAG ÄR GRAAAAVIIID!


Jajemän,så är det. Så för er som känner mig och tycker jag har blivit lite småfet så fick ni rätt, jag är gravid. I september är jag beräknad.

Det kan vara så att det är 1 april oxå, nu är det upp till er att gissa om det är troligt att jag skulle vara gravid-ELLER- om det kan vara så att det är ett dåligt första april skämt.....



Igår så satt vi och tittade på Bolibompa och i ett program så  handlade det om Sven och Olle. Sven hade en dator och Olle gillade inte datorer så han hällde en mugg kaffe över tangentbordet. Hampus blev alldeles upprörd och sa:
" Men alltså mamma, hur smart är det att visa ett sånt här program, på Bolibompa! hur många barn tror du inte kommer göra så med sina föräldrars datorer?? " Det ligger ju lite i det faktiskt.....



Idag kommer Linda och hennes två charmtroll hem till oss. Hampus och Malte ser så mycket fram emot det, ja jag med för den delen.




 Jag minns ett år när jag jobbade ihop med Lotta, då hon tyckte att hon skulle vara lite rolig och driva med oss.
Hon kommer in på jobb, och säger att " tänk nu att dom stänger av vattnet hela dagen så att ni laddar upp ordentligt i flaskor och grytor osv". Ooojdå säger vi, och börjar fylla flaskor.
Långt om länge, fram åt kvällen så kommer hon in och säger:
" alltså tjejer, vad är det för datum idag egentligen?"
Varpå vi svarar" ööö det är väl den första april idag?
-Jahaa jaa säger Lotta och går.

Behöver jag säga att Lotta låg dubbel av garv utanför??

Jag var inne o läste på aftonbladets hemsida och många tidningar har ju kört lite aprilskämt idag, bla :


Sundsvalls tidning

  Slarviga hundägare - se upp. Sundsvalls kommun ser nu över en engelsk metod som gör det möjligt att extrahera dna ur oupplockat hundbajs och därigenom fastställa hundens identitet. Och sedan ägarnas.


Metro (annonssida)

  Från och med nästa vecka inför SL förbud mot att stå på vänster sida i tunnelbanans rulltrappor. Den som överträder förbudet bestraffas med 500 kronor i böter, så kallad ståpeng.


ÄNTLIGEN! Nu har det äntligen kommit kurser på Studieförbundet vuxenskolan som passar mig, men det är så mycket att välja på!


*Scarfsknytning

En kväll där deltagarna lär sig knyta scarfes på annorlunda sätt enligt japansk tradition.

Ordnas av: Studieförbundet Vuxenskolan.

Antal tillfällen: 1.

Pris: 495 kr

*Lampskärmssömnad

Sy din unika lampskärm.

Ordnas av: Studieförbundet Vuxenskolan.

Antal tillfällen: 4.

Pris: 1150 kr.


*  Magdans för mulliga

Danskurs som får dig att bejaka din sinnlighet och dina kilon.

Ordnas av: Studieförbundet Vuxenskolan.

Antal tillfällen: 10

Pris: 1650 kr.

Det blir inte nåt lätt val det här...man vill ju liksom göra allt det här det verkar ju så spännande!

Tillbaks efter en skön runda med Maria. Det är så himla skönt att vara ute o gå, speciellt när det är en skön kväll som det är ikväll.

Till sist, jag är INTE gravid.

Ha en skön kväll, nu stämplar jag ut. Tack för titten!


RSS 2.0