Trevlig kväll igår

Igår kväll var vi hemma hos Magnus, Marlene och Pontus. Kidsen har jätteroligt ihop, dom är ju mer jämna i åldrarna nu, iaf Malte och Pontus. Hampus är ju den stora idolen och Pontus vill göra allt som Hampus gör. Ser rätt roligt ut.  Det var himla roligt oxå att träffa magnus o marlene, hoppas vi kan bli lite bättre på att ses, tycker om deras sällskap.

Jag kan ju säga som så, nu har jag iofs inte vägt mig, men dom här "Chilli burn", tja....not so good! Får väl ge dom nån vecka till och invänta nåt mirakel eller nåt. Om man nu väntar på mirakel så kan jag ju önska mig en vältränad kropp samtidigt, utan att jag behöver gå till gymmet..såklart.

Idag lär mina "chilli burn" få göra underverk har käkat mindre nyttiga saker idag, så jag tänkte som så, om jag sväljer en hel karta med chilli burn så kanske det jämnar ut sig? Får kanske halsburn då?

Vi börjar bli gamla, min sambo o jag, det konstaterade vi idag. Sigge refererade till "dagens ungdom", att dom minsann inte tar på sig ordentligt när dom går ut. " titta där Anna, han har ingen jacka, han har ju bara en huvtröja på sig, och byxorna hänger ju långt nere vid knäna! 

Haha, idag såg jag en liveversion av han gubben som var med i reklamen för tarkett. Jisses, när han var inne och det var vindstilla så var det väl inte så farligt, men när han kom ut och det blåste lite. Det började på höger sida där bak sen slingrade det sig uppåt och då täckte uppe på skallen. När det då blåste så stod ju håret rakt ut i luften! Det var långt det vill jag lova, det kunde man inte tro när han hade sitt hämtehår på plats.
http://www.youtube.com/watch?v=Hrkb-ygPZZY


I grannkommunen så är dom lite....ja vad ska jag säga...där är bla traktorpulling..Det är najs kan man säga...
http://www.youtube.com/watch?v=V9nEPvca4vk&feature=related


Jag kan verkligen rekommendera bestofblocket.se, det är en massa roliga annonser..mindre seriösa men himla roliga.

Over and out, nu blir det skräckfilm här får väl se hur länge vi klarar det.Vi får tända varenda lampa i hela huset och ha lågt ljud på tvn så ska det väl gå.
Minns en gång när jag o Danne skulle kolla på skräckfilm, det var i hans lägenhet när han bodde själv. Vad gör Danne då? Jo han släcker ner överallt och drar igång hemmabio systemet. Jag har fortfarande men från den kvällen.

Konsten att luras

Denna morgonen vaknade jag av att Malte låg i sin säng på sitt rum och ropade: Maaaammaaaa jag har baaaajsat! Det var då jag gjorde som man gjorde när man var liten och fyllde år, jag knep ihop ögonen riktigt hårt och låtsades sova. Efter en stund svarar Sigge honom : Jag kommer Malte! Då spelar jag överraskad och frågar vad som händer...Malte har bajsat säger Sigge då, återigen är jag väldigt överraskad över att jag inte har hört honom ropa, måste ha sovit djupt..konstigt.

Vilken nostalgi tripp, vilka underbara killar!
http://www.youtube.com/watch?v=1lbGICrXOco&feature=related


Vårt kök börjar bli färdigt, eller ja, dom "stora" projekten är snart klara. Sen är det en massa annat småpill som e så tråkgit men som måste göras, lister osv.
Det som ska göras är bla att byta ut lådorna och så ska det vara lister ovanför och under skåpen,vi ska ha belysning inne i skåpen oxå, och glashyllor ist. (disken ska diskas men vi hoppas på att den försvinner av sig själv ) Vi har även planer på att byta ut ugnen eftersom den funkar när den själv känner för det, samma med diskmaskinen. 

Idag så hade Hampus lovat mig att städa sitt rum. Han försökte med alla medel att få slippa men icke-hans mamma är grymt envis. Till slut så säger han iaf: " du mamma, jag tänkte på det, jag struntar i o städa, det är ju inte lönt för det blir ju ändå stökigt sen igen, det känns så onödigt"

fullständig lycka

Imorse innan vi skulle gå upp så låg Malte en stund hos mig och mös. Han ger mig en kram och säger: (läs bred skånska) Jau älkar daj mamma. Åh jag ville bara frysa det ögonblicket.


Hampus hittade ett väldigt effektivt sätt att få sin mamma att smälta. Ett tag var han extremt trotsig och vi bråkade dagarna i ända kändes det som, och när jag var som argast så kunde han säga: åh mamma du är så vacker, jag älskar dig så mycket. Hur arg var man efter det? Sån sucker man är, han kunde komma undan med det mesta när han gjorde så. Tills jag kom på honom dvs. När jag sa åt honom att han minsann fick städa sitt rum tex, även om han sa så fina ord till mig, då var det inte lika roligt och plötsligt så försvann alla ömma ord och jag var en mamma som inte fattar nåååånting igen. Men jag njöt av varje sekund, den saken är säker.

Snart är han tonåring och allt jag gör då, är väl pinsamt. Men jag ska bli en så cool mamma, ska hänga med honom över allt, på alla fester o sånt. jag ska hålla mig uppdaterad på senaste modet och bli tjenis med hans kompisar. På så vis har jag alltid koll på vad han gör! haha vilken bra idé jag fick där. 
Hans kompisar pratar med mig mest för att dom tycker synd om mig, dom tror att inte hissen går hela vägen upp hos mig och för att dom är så väluppfostrade så låter dom snällt mig följa med!
Jag kan se mig själv när jag tar killarna i hand och liksom :Yoooo homie! wzup??


Idag har vi jobbat hemifrån pappa, suttit med bokföringen. Och det är jättekul....liar liar pants on fire. Men det är ett nödvändigt ont, och det måste göras. Den dagen jag startar eget så ska jag definitivt låta någon annan hålla på med min bokföring, den saken är säker.


Dagens garv, en av mina absoluta favoriter. Killen har verkligen  taktkänsla och framför allt så är han grym på engelska!

http://www.youtube.com/watch?v=joncSCoF8eU&feature=related

stanna upp ibland och njut

När man har varit nere i en svacka,vilket jag var ganska ordentligt i höstas, så gäller det att försöka hitta dom små sakerna som gör en glad, som får en att le.

I helgen så fick Hampus följa med Danne, Maria och Oliver när dom skulle iväg och handla lite. Det betydde så otroligt mycket för Hampus. Danne är hans största idol, har alltid varit så oxå. Danne fick det allra första leendet när Hampus var liten  och han är den som Hampus ser upp till. Han o Uffa.
Men hur som helst, där var en sån sak som värmde så i mitt hjärta, som kanske Danne o Maria inte ens har tänkt på, men att dom tänkte på Hampus och ville att han skulle följa med, att dom fikade och framförallt att dom tog sig tid att bara vara med honom.
Det är ju lite så, att sen Malte mus kom så tar han ju oxå plats, ganska mycket plats för det är en liten fis som pratar HELA tiden, ingen annan får en syl i vädret och Hampus är inte riktigt så, han väljer ut dom som han gärna pratar med, där han känner att han blir hörd, som verkligen lyssnar som inte bara säger ja o nej. Han är vetgirig och vill gärna ha svar på många saker-vilket är bra.



Idag luktar det simhall här ist, nu städar dom i restaurangen under oss så nu är det inte pizza det luktar utan klor. Vet i fasen vilket som är värst ärligt talat. Påminner lite om maginfluensa tiden när man fick sanera toan..

När jag cyklade till jobbet idag så kom jag att tänka på att nästan varje dag, för mig iaf, så är det samma människor jag möter på vägen till jobbet. Alltid en tant som ser sur ut kommer vid 10 i 8 precis utanför vårt hus, sen så är det alltid samma som jag möter ungefär vid samma ställe varje dag.
Jag funderar på att vara lite livsig en dag sen, åka 8.43 ist och se vilka spännande människor jag möter då ist. Hon sura tanten kanske är sur för att hon har insett hur inrutat hennes liv är, hon tänker kanske samma som jag, att hon möter en sur kärring varje morgon 10 i 8.

Ibland kan jag få sån lust att göra nåt helt oväntat. Typ gå fram o vråla nån i örat i kön på Ica eller bara en hel dag säga precis vad jag tycker till allt o alla. Som i Liar Liar, filmen med Jim Carey.

Kanske ska göra som den kvinnliga studenten som fejkade att hon var sinnessjuk så hon hamnade på psykakuten och fick lugnande sprutor, fast hon betedde sig riktigt psyko, hon spottade på och bet personalen, det tror jag inte jag ska göra, jag ska nog mer bara vara lagom knäpp. Försöka fånga flugor i luften och prata med min osynliga kompis och sånt, sånt man gör till vardags liksom. Problemet för min del blir väl kanske att övertyga personalen att jag bara har skojat, risken är väl att jag blir inspärrad för resten av mitt liv. " Ah det är hon Anna i 5:an, ni vet hon som påstår att hon bara har fejkat allt", säger väl personalen då. Sen skrattar alla. 


Om du  är ute och går längs hamnen och får syn på en man
som ligger i vattnet och ropar "Help! Help!".
Då kan du säga:
Här har vi en som talar engelska flytande



Polisen: Ni körde för fort!
Kvinnan: Oh, jag förstår.
Polisen: Kan jag få se körkortet.
Kvinnan: Jag skulle gärna ge er det, men jag har inget.
Polisen: Har ni inget?
Kvinnan: Jag har förlorat det fyra gånger för att ha kört onykter.
Polisen: Kan jag istället få se registreringsbeviset.
Kvinnan: Tyvärr inte.
Polisen: Varför inte?
Kvinnan: Jag har stulit bilen.
Polisen: Stulit den?
Kvinnan: Jaa, och jag har dödat ägaren och styckat honom I bitar
Polisen: Vad har ni gjort?
Kvinnan: Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet ifall
ni vill Kolla.
Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar och ett polisbefäl närmar sig med dragen pistol.
Polis 2: Kan ni gå ur bilen?
Kvinnan: Är det något problem?
Polis 2: Min kollega har sagt att ni har stulit den här bilen, och mördat ägaren.
Kvinnan: Mördat ägaren?
Polis 2: Ja, kan ni vara snäll och öppna bagageluckan?
Kvinnan öppnar luckan, men där finns inget.
Polis 2: Är det här er bil?
Kvinnan: Naturligtvis, här är registreringsbeviset.
Polisen är alldeles tyst.
Polis 2: Min kollega säger också att ni inte har något körkort.
Kvinnan gräver i handväskan, tar upp sin plånbok, och räcker sedan över körkortet.
Polis 2: Jag måste medge att jag är konfunderad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!

Kvinnan: Jaha och snart påstår han väl att jag körde för fort också???

Källa: Roliga historier


Finns det ingen bra diet där man kan äta kexchoklad och dubbelnougat så ofta man vill, utan att gå upp i vikt? Där det istället är jättebra att äta det? Där det starkt rekommenderas? Det tror jag det finns...om inget annat så bestämmer jag att det finns det nu, det finns inga som helst bevis för att det är så, men man kan ju alltid låtsas. Så kan jag skylla på att jag äter för mycket pasta ist. Dieten går ut på att du måste äta minst 1 kexchoklad om dagen. Mitt nya motto:
1 kexchoklad om dagen är bra för magen!"
ta daaaa!

Är alla lika mottagliga?

Igår när jag var hos Eva så sa hon att de senaste 2 åren så har jag blivit mer medial, att jag är mer öppen för tecken osv. Det är precis så. När vi hade haft begravning för mormor så hade vi begravningskaffe hos hennes bror och när alla sitter samlade i vardagsrummet, som har stora fönster längs hela väggen, så flyger plötsligt en stor duva in i ena fönstret och lämnar märken kvar som efter en ängel. Sen flyger den bara vidare.

Kort efter så börjar det ringa en gammal dam hem till oss, vid namn Vera Persson. Precis som min mormor hette. Första gången blev jag jätterädd men sen så förstod jag ju att det är mormors sätt att säga att hon finns kvar hos mig. Det går väl knappt att hitta ett mer effektivt sätt att ta kontakt.

Dagen när Hampus fyllde år så flög det in en liten fågel i ena fönstret i vardagsrummet, och när vi gick dit för att se vad det var, då sitter fåglen på en av spröjsen (heter det så) och tittar in. På bordet bakom sitter en annan fågel, länge länge och bara tittar in. Fåglen som sitter på fönstret blir inte alls skrämd av oss.

Vi hade ju en speciell sång vid begravningen med Josh Groban, och det har hänt vid 2 tillfälle att min mobil plötsligt har börjat spela den låten. Jag har såklart den inlagd men att den själv sätter igång.

Samma dag som morfar dog, så satt vi på hans rum på sjukhuset. Det var på 9e våningen. Plötsligt så kommer det 3 duvor och sätter sig på fönsterbläcket, tittar in och sen flyger dom iväg. Kort där efter dog morfar. Jag vet att det var mormor och kanske hans föräldrar som var där för att hämta honom.

Jag har drömt om morfar oxå. Senast jag drömde om honom var för nån månad sen. Jag drömde att vi hade bestämt att vi skulle träffas men jag hann aldrig träffa honom, han dog. Då ringer han plötsligt o säger: men anna vart blir du av?
Jag minns hur jag skruvade på mig i drömmen och sa att "jaa men du e ju död". Då säger han: ja men anna, vi kan ju prata ändå, det märker du väl? "
Och det är ju faktiskt så, vi kan prata ändå, han via mina drömmar och jag kan prata med honom här o nu. Önskar bara att jag kunde få hålla om honom, ge honom en puss på kinden och säga att jag älskar honom.

http://sydsvenskan.se/familj/minnesord/article335785.ece = morfar



En sån här dag, när det mesta känns lite jobbigt o tungt, så tackar jag Gud för att jag har Sigge.
http://www.youtube.com/watch?v=Yukkw5Ppx2k&feature=PlayList&p=8E05CED042CA0CB9&index=2


Alltså fy f-n för alla dessa datorvirus som finns! Nyss så fick jag en massa meddelande på msn att jag skulle ta emot foto, från Marie. Det såg inte ut som det brukar göra när man skickar nån fil, utan det kom upp " spara el öppna" som tur e så klickade jag ner det. Men fasen vet om man inte har fått skiten ändå. Vad får man ut av att skapa ett sånt här virus som förstör för så många? Hur tänker man? Blir så trött!

Kanske borde köpa en 2,40 säng ist?

Inatt har Malte sovit hela natten! I sin egen säng dessutom. Trodde knappt det var sant när jag vaknade imorse. Hampus däremot, han kommer alltid. Jag försökte igår med att om han inte sov i sin säng hela natten så fick han inte spela sitt nya Turtlesspel, och det påminde jag honom om inatt när han kom, men han kunde avstå det tyckte han. Suck, vad ska man göra? Vi har verkligen provat allt känns det som. Mutor, följt med honom tillbaks till hans säng 150 ggr varje natt, men inget tycks hjälpa. Jag har pratat med andra som har det likadant, så det är väl så att en vacker dag så bestämmer han sig för att sova i sin egen säng. Bara det blir innan tonåren så får man väl vara nöjd =)


Eftersom vi har tv i sovrummet så  blir det alltid att vi tittar en stund innan man somnar, och igår så fastade jag på Animal Planet och det var ett program som hette Sharkman. Fyy fasen säger jag bara, han simmade med en 5 meters vithaj. Klappade den på nosen där den tydligen då hade punkter som i princip gjorde den paralyserad så den "la" sig på rygg och simmade så. Så han kunde klappa den på magen.
Dom stod i båten och hajarna kom upp till ytan och han klappade dom. Jag kände en sån inre panik när jag såg honom  vara djupt nere och dessa hajar kom emot honom. Han skulle på o klappad om vilket resulterade i att dom blev irreterade. " Nu var jag tvungen att snabbt ta mig upp till båten igen, men jag får inte göra några hastiga rörelser utan simma lugnt uppåt", sa han. Helt ärligt, man måste vara lite sjuk i huvudet för att göra en sån grej,eller iaf ha lite dödslängtan.
 Jag låg och spände hela kroppen så när jag väl skulle lägga mig till rätta för att somna så var jag ju pigg som en lärka. Tog jättelång tid innan jag somnade.

Jag har en sån olustig känsla i kroppen. Är orolig för min pappa, tycker att han jobbar alldeles för mycket. Hade jag vunnit några miljoner så skulle han få hälften, allt för att han skulle slippa jobba så mycket. Då kunde han bara få gå hemma o pula på gården ist. Vad jag vet så har pappa alltid spelat på Lotto, nån jäkla gång ska det väl slå in? Han har haft samma rad i typ 100 år nu men det verkar trögt. Vi i vår familj har inte direkt nån tur i spel, jag har all min tur i kärlek ist, och vad är världen utan kärlek. Jag skulle inte vara nånting utan min Sigge och mina barn.

På tal om kärlek så körde jag över 2 (!) K-brunnar idag, höll på att ramla eftersom jag tvungen skulle köra på båda, men det är . ju det ultimata, massa kärlek nu alltså!


Tillbaks från mediumet (EVA)
Jag är så glad att jag fick göra det här. Det första hon sa när vi hade satt oss ner var att " jag har en äldre man som står här vid dig". Lever din morfar? Nä då e det han som jag har här hos mig.

Jag kände en oerhörd glädje som sköljde genom kroppen. Jag saknar honom så vansinnigt mycket så det gjorde mig så glad när hon sa att han var hos mig.
Eva frågade mig om jag hade lagt på mig runt magen. Så säger hon: jaa han säger att han tycker du är så fjantig som håller på och stressar över sånt. Och det är ju precis det jag gör, jag tycker det är jättejobbigt att det har satt sig där och går o kollar tröjan hela tiden osv. Sen sa han att "man kan faktiskt tvätta bilen! och hinner man inte så får man leja bort det" och det är nånstans så typiskt min morfar att säga. Allt skulle vara rent o prydligt.
Sen ifrågasatte han varför vi skulle envisas med att äta tacos. Varför inte potatis? Och på söndagar är det minsann stek.
´
Sen säger Eva: vem e det egentligen som ska besiktiga bilen?? Han säger att det är nån som måste göra det. Och han har alldeles rätt, nämner inga namn =)

Tydligen så ska jag både gifta mig och läsa vidare,vilket jag såklart hoppas stämmer både och. Hon spelade in allt hon sa på ett band, så jag ska lyssna genom det sen tänkte jag, i lugn o ro. När jag satt där så hade jag en puls som inte var av denna värld, men det var all nervositet då.
Jag är så tacksam och så glad att jag fick veta att morfar och mormor har det bra och framförallt att dom finns med oss.

Ikea här kommer vi!

Det är omöjligt att åka till Ikea utan att handla för minst 500 kr. Många av gångerna som vi är där så säger jag o Sigge till varann att ,denna gången kan det omöjligt bli så mycket. Vi har ju bara lite ljus och annat smått. Men sällan Stellan, det funkar inte så. Så idag ska vi råna en bank på vägen in tänkte vi...fast dom har ju inte öppet idag...satan oxå, tänkte inte på det. Äh det får bli närlivsen i byn ist.  Vi har nog nån gammal tomtemask som ligger här, risken är ju att dom känner mig annars.

Jag har lovat Lotta att jag ska bli miljonär, och att jag ska ge henne ett par miljoner så hon kan köpa en gård. Det går lite trögt med det men jag tänkte köpa en lott idag och på den vinner jag. Håll ut Lotta!


Tillbaks från Ikea och mycket riktigt, vi klarade inte oss under 500 kr gränsen, men jag menar nån nolla hit el dit, det spelar väl inte så stor roll?
Vi har köpt luckor till köket och fläkt och lite annat som behövs så idag var det faktiskt mest nödvändiga saker iaf.
Jag kan ju säga som så, att vi var inte ensamma på Ikea. Det var helt sanslöst vad mycket folk där var! Vi fick köra runt och leta länge efter parkeringsplats. När vi väl kom in så kändes det som att väggarna bara kom emot en och plötsligt blev alla ljud väldigt höga. Malte tyckte ju att det var lagom roligt att sitta still så bara efter en kort stund så började han med att han skulle ner o gå och han var allmänt missnöjd. I desperata försök att underhålla honom och få honom på andra tankar, så försökte jag samtidigt att vara lite delaktig i val av luckor och handtag och allt var det var. Inte så lätt I tell ya.
När det är så mycket folk så blir dom flesta så irreterade, snäser åt varandra och inte minst åt barnen.
Jag la speciellt märke till ett par som stod och valde ibland hyllorna.
Så säger då mannen: ska vi ha den hyllan där till vänster om speglen?
 Speglen? frågar tjejen förvånat som om hon inte hade en susning om vad han snackade om.
 Då svarar han: Men du vet väl för i helvete att vi har en spegel där hemma eller??  Och sen var det igång...jisses.

Trisslott köpte jag. Vann jag? -Neeeh...Varför är jag inte förvånad egentligen....
Det blev aldrig av att jag rånade minilivsen, vi sprang ut genom kassorna på Ikea ist, 2 vagnar men jäklar vad vi kubbade. VI hade låtit bilen vara igång sen vi gick in så efter ungefär en halvtimme var vi på rull. Suckers!

Äh..nu ljuger jag lite.. Vi sa "jatack du kan ta det på beloppet", när det var dax att betala... Men det lät häftigt, det där att vi var lite livsiga och snattade..

Jag kom att tänka på ett avsnitt ur "morgonsoffan", där Björn Gustavsson är med i en scen. Hade jag vunnit på nån lott nån gång så hade det väl blivit så här för mig.

http://www.youtube.com/watch?v=Ta8u3nyCQhA

Imorgon är det dax för seansen! Gissa om jag har sett fram emot det här. Kl 1 ska jag vara där, jag har så otroligt höga förväntningar, jag försöker intala mig själv att inte ha det, för jag vill inte bli besviken, men jag kan inte låta bli jag bara har det. Jag kallade alltid min mormor för ett speciellt smeknamn, så säger hon det, då tror jag på henne. Fast jag ska inte säga så heller för dom gångerna som jag har varit på storseans med henne så har hon bevisat om och om igen vilken gåva hon har. Hon sa saker som hon omöjligt skulle kunna ta reda på eller än mindre gissa.

Ett annat skickligt och seriöst medium är Karsten.

http://www.youtube.com/watch?v=ri88pzYc-9Y&feature=related


Dagens garv:

http://www.youtube.com/watch?v=kx21qAAdhuY

och

http://www.youtube.com/watch?v=ONmhQJy1ViA

Sist men inte minst, serbiens bidrag i melodifestivalen med en fin översättning så att alla kan sjunga med!

http://www.youtube.com/watch?v=wWDfwoXJoHk


lördag igen...

En av mina absolut favoriter är Robin, han som har Robins på SVT. När han imiterar Zlatan ligger jag dubbel av garv.

http://www.youtube.com/watch?v=DXeusv7DX9k

Nu har Malte o jag varit på långpromenad. Vi gick upp till "city" och fikade lite. Riktigt mysigt, det är sällan som bara han o jag gör nåt tillsammans.
Igår när Hampus satt på toa och hade bajjat så sprang Malte dit innan och tittade ner i toan innan vi hade hunnit spola och utbrister: åååh kolla va många bajstollar, hundra miljooooonooors miljaaador!

Malte har lite svårt för att säga "r" så det blir h ist, så när han säger rum tex, så blir det hum.
Så han och grannflickan var ute och lekte och jag hörde Malte säga:
-Kom vi leker min hum! varpå hon då tycker att han säger: vi leker med min hund.
Så hon säger först snällt åt honom " -du har ingen hund".
Men då blir Malte lite små sur och tycker att
"- vi leker min HUM, med betoning på HUM.
Då blir hon ännu surare och säger barskt :-
 men åååå du har ingen hund!! så höll dom på ett tag och det slutade med att Malte gav upp och gick o lekte med nåt annat.

Jag köpte "chilli burn", det är nån hälsokosts tjofräs. Läste nånstans att det skulle vara effektivt om man ville gå ner i vikt. Tanten i affären sa att hon hade sålt jättemånga av dom att det var stor efterfrågan så det ska verkligen bli spännande att se resultatet sen.
Funkar inte det, ja då får jag väl köra på sån där man har sett på "Tv-shop", ett bälte som man tar på sig runt magen tex, som vibrerar, så säger dom ju att man kan bära det när som helst!  Det är väl ingen som lägger märke till att fläsket vibrerar. Personerna i reklamen ser ju så avslappnade ut. Och jisses vilken kropp man får sen! kolla in: Tror ni mig inte så kolla på videon!
http://www.tvshop.com/SE/products/6568/13112

Sen finns det ju andra sätt oxå så klart, eftersom jag är en otroligt aktiv kvinna så kollade jag lite vad jag då förbränner när jag utövar vissa saker:

Windsurfing är ju nåt som jag sysslar mycket med så under 1 timme så förbränner jag 411 kalorier.
Kyokushinkai karate, samma där 1 tim= 411 kaorier
Störtlopp 45 min (hur det än är så e det lite jobbigare så jag tänkte jag får vara realistisk där ) förbränning: 309 kalorier.
Kajak 90 min= 797 kalorier.

Testet har jag gjort på Iform.se



Det finns en man som sjunger så underbart att jag blir som förtrollad, Josh Groban.
http://www.youtube.com/watch?v=WK9nt1NF7Nw

En annan som alltid kommer finnas med i mitt hjärta, en sång som vi hade på min mormor och morfars begravning.
http://www.youtube.com/watch?v=PrvhIujTUec&feature=related

Alltså när e det egentligen morron mamma?


När det är kolsvart ute och man vaknar med en fot i huvudet och en fot där tånaglarna gräver sig in ryggen på en (lite likt akupunktur som jag skrev om förrut) och man får frågan: maammmmaa när är det egentligen morron? Då gör man ett desperat försök att säga att det är mitt i natten, vi ska INTE gå upp nu. Men det funkar väl inte speciellt bra. Då har Hampus redan dragit igång Malte och dom två börjar brottas i sängen. Eftersom vi inte har nån klocka i sovrummet så kan klockan lika bra vara 7 som hon kan vara 4.

Jag blir som ett monster, vill inget hellre än att somna om och när dom två börjar vråla så kokar det inom mig. Så i ren frustration så slänger jag av mig täcket och går upp.
-Eee det morron nu då mamma? ska vi gå upp då?, ropar Hampus från sovrummet.
Bara för att jag är så sur så svarar jag först inte och andra gången han ropar så e jag som ett trotsigt barn och säger nåt i stil med : jaa visst, visst vi kan gå upp, men det är mitt natten, men är det ni vill så visst gör det, men det är iiiingenting på tv för att det är mitt i natten. Även om klockan är 8 så skulle jag inte erkänna det.
Men suck liksom, Anna 30 år beter sig som en 4 åring. Men när jag väl har fått lite kaffe i mig så blir jag lite mer normal. Visst allting är relativt men i min värld är jag fullständigt normal.

Idag tänkte jag ha en städardag. Ska iaf gå igenom min gardrob. Som det är nu så använder jag bara det som ligger överst så när jag väl gör en städning där i så inser jag plötsligt att jag har ganska så mycket kläder. Men det kan jag ju inte erkänna för Sigge. Åter igen som ett barn: jag har iiiiiinga kläder, alla andra har såna fina men inte jag!
Varpå Sigge säger: ja men då får du ju köpa det. Väldigt överaskad säger jag: åh tycker du det, ja jag skulle ju gärna vilja ha en sån tröja.
Sen när jag då städar så inser jag att jag har 2 likadana tröjor, eller 2 likadana koftor...ajdå..

Idag när vi satt o åt lunch så kom Hampus och jag att prata om hur barnen i Afrika svälter, att dom inte kan bruka jorden där dom bor och då kan dom varken sälja el få mat själva. Då säger Hampus: ja men hade det varit jag, då hade jag gått till banken och bett att få låna lite pengar, sen hade jag köpt ett fiskespö och gått o fiskat ist för fisken är ju gratis! Sen avslutar han med: Åh mamma jag önskar jag hade lite mer pengar för då skulle dom få lite av mig.
Vilken go pojke man har.

Mums, det blev fattiga riddare till mellis idag. Det är så gott!
Hampus är då liiiite känslig för socker, eller nä nu ljuger jag, han blir som förbytt, han far fram som en vilding och pupilerna blir stora som tefat. Så nu har jag skickat upp honom på sitt rum, där han ska få städa. Tänkte han kan ju använda sin sockerkick till nåt bra. Jag minns ett avsnitt av Pippi Långstrump där hon städade hemma och så satte hon nån typ av borstar på fötterna så tvättade hon golvet samtidigt. Kanske är det man ska göra? Vilken snilleblixt haha.

Det har funnits ställen där jag har jobbat  då jag hade velat göra som "snälla Åke".

http://www.youtube.com/watch?v=YLkfxz9eOxc

Fast ännu hellre hade jag ju vunnit några miljoner. Ibland kan jag sitta o tänka på vad jag hade gjort om jag hade vunnit en massa pengar. Jag kan se mig själv sitta i en stor hög med pengar. Bara sådär kasta upp en massa sedlar i luften och sen låta dom dala ner. Så gör jag nu oxå, fast då e det räkningar ist.


önskar mig friska barn nu!

Att inte sova om nätterna börjar bli en vana nu. Båda barnen har hostat jättemycket och Hampus har haft feber. Jag var uppe i natt och gav honom alvedon. Malte hostade ett tag så han nästan kräktes. Hostmedicinen hjälper inte så bra, har ändå fått bricanyl utskrivet. Fortsätter det så här så får jag ringa läkaren o be honom skriva ut nåt annat. Hampus fick nån bra när han var mindre. Den funkade bra.

ringde till läkemedelsupplysningen nu och rådfrågade. Hon sa att jag skulle prova att ge honom 3 gånger om dagen några dagar o se om det hjälper. Hostmedicin botar ju inte men det underlättar att hosta upp. Så håll tummarna.

Jag tänker ofta på hur vägen dit jag är just nu ,har gått, vad som har hänt som har gjort att jag har det jag har idag. Rent krasst så hade jag inte haft sigge o mina barn om inte pappa hade flyttat från Lomma. Ibland känns det som att vissa människor får ta många omvägar och dessa omvägar är ofta väldigt snåriga och det är lätt att gå vilse. Men hittar man bara ut så kan det bli något bra av det.
Jag har träffat många tölpar men det är väl oxå för att jag har träffat såna som jag uppskattar Sigge så mycket. Jag uppskattar många små saker som han gör, som jag kanske inte hade gjort om jag inte stött på diverse konstiga människor.
Jag har haft en mamma som i princip aldrig har brytt sig, när det kommer till mina egna barn så har det satt spår i mig. Jag är så rädd att dom inte ska veta hur mycket jag älskar dom, hur duktiga jag tycker att dom är, att det nästan slår över. Men jag vill aldrig aldrig att dom ska känna sig oälskade el misslyckade, för den känslan önskar jag inte någon, någonsin.

Jag tänker ofta på hur mycket mina vänner betyder, att jag faktiskt har människor omkring sig som bryr sig inneligt om mig. Att ha en vän som finns där för en när man är låg och allt känns jobbigt, tänk om alla kunde få ha det. Det är en rikedom att ha vänner.
Jag har fått bevisat för mig denna hösten/vintern vad riktig vänskap är, och det är jag evigt tacksam för.

Nu till dagens kloka ord

Kloka människor diskuterar idéer;
Medelmåttiga människor diskuterar händelser;
Dåliga människor diskuterar om andra människor.




När man har gått hemma några dagar och bla brottats med Byggare Bob och i förtvivlan försökt förklara för honom att han kan bygga sig ett skjul nån annanstans men fan inte i mitt vardagsrum, då blir det lite såhär:

Jag vet att du tror att du förstår vad du tror att jag sade,
men jag är inte säker på att du har fattat att det du hörde inte var det jag menade

(dvs, han uppfattade det som att jag sa: vääälkommen, ta för dig i kylen, använd nagelklipparn så mycket du vill etc).
Knasigt det kan bli va?


 En annan viktig upptäckt:


Fyra maskar placerades i fyra olika glasburkar. Den första masken låg i alkohol. Den andra låg i en glasburk fylld med cigarettrök. Glasburken som den tredje masken låg i var fylld med sperma. Den fjärde låg i lera o smuts. Efter en dag så blev resultatet: Den alkoholindränkta masken - död. Den med cigarettrök indränkta masken - död. Masken som låg inbäddad i sperma - död. Masken som låg i smuts o lera - levande.
Sensmoralen: Så länge du dricker, röker och har sex så får du inte mask


denna envisa hosta

Ungefär var 10 min har jag blivit väckt inatt. Malte och Hampus har hostat om vartannat. Sigge stack redan kl 7 imorse, han hade jättemycket att göra. Det blir nog en dag av mycket tv-tittade igen, men det är oftast rätt medicin när man har feber och är hängig.

Byggare Bob har invaderat vårt hem! Han o hans polare (dvs Menta, Bandis, Kranis och Rulle) har tagit över vardagsrummet. Man kan tro att den där Bob är så ordentlig, han smilar in sig hos dom flesta men skenet bedrar det kan jag lova. När jag tittar på honom så ser jag riktigt i blicken hur han skrattar inombords och tänker att han har vunnit. Det kan ju tilläggas att eftersom att Bob är så cool och har en sån häftighetsfaktor så hänger ju alla andra j'''la figurer och maskiner och lego och nallar på. I mitten står Bob och ropar : Kan vi klara det? - Klart vi kan ropar alla andra. Men jag ska nog vinna detta. Det kan vara så att dom allihop/alltihop får flytta till ett annat ställe (typ amnesty el myrorna) och när barnen undrar så har dom mystiskt försvunnit! Haha!



Jag satt och surfade lite rundor och hamnade på en sida om- SOLSTOLLARNA! Hur bra var väl inte dom då? Sitter här o garvar högt för mig själv.
Tullverket lurar man inte i första taget!


Tullarens visa ( en vers ur låten)
 
http://www.youtube.com/watch?v=oWYfcYfdDXc



Hallå där!
Vad är det där- haschisch cannabis
och titta här - en hund som har rabies
och vad är detta för välfyllda boppar
här finns säkert förbjudna små droppar
Oh, ursäkta, madame
men även tullen kan ta fel ibland
- Tullen är icke att leka med
!

Jag inser ju nu att jag måste köpa dessa avsnitten, visst finns dom väl som box nu tror jag....
För den som undrar hur jag ser ut när jag jobbar:

http://www.youtube.com/watch?v=2GplSKZbGsU


Kajan- kan man annat än älska honom?

 http://www.youtube.com/watch?v=Id1Qmv5YwH0


Svenska för nybörjare:
http://www.youtube.com/watch?v=AkHRNrMmkvg&feature=related


*suck* tog tempen på Hampus nu och han har 39.0 ..Malte känns oxå varm men jag har inte tagit tempen på honom än. Jag börjar känna av att det gör ont i min hals med,det skulle ju vara det ultimata, att vara hemma själv med barnen imorron om jag inte är frisk själv. Man har ju inte allt för mycket kraft då. Jag ska inte ta ut nåt i förskott men det hade nånstans varit så typiskt.

Nu har jag lyckats hamna på en jäkla porrsida som dessutom gjorde att vi fick virus på datorn! Fan vad arg man blir. Jag sökte på gåtor som jag tänkte lägga ut på bloggen och så kommer värsta porren upp! Sen kommer det en fet varning att datorn är utsatt för hot och att vi har fått virus. Nu kör vi en virusscan så jag hoppas vi kan fixa det, blir så trött!

14 hål och tandröta

hade jag inte, eller ja, det vet jag faktiskt inte om jag har, men det får jag förmoda att jag inte har. Igår när jag skulle till tandläkaren så satt jag på kontoret och började må så illa. Jag trodde uppriktigt att jag skulle bli dålig, så jag åkte ner till folktandvården och sa som det var, och fick en ny tid.
Jag kände mig som killen i reklamen för dålig andedräkt, SP12 eller vad det är, han sticker iaf in huvudet i luckan och ska köpa biljetter och tanten bakom luckan ryggar tillbaks, precis så gjorde tanten på folktandvården när jag stack in huvudet och började prata om kräksjukan. Jag förstår inte det? Konstigt..

Jag satt och tittade på Idrottsgalan igårkväll. Någon som berörde mig mycket var killen som tävlade i simning i paralympics. En ung kille som för några år sen var med om en tågolycka och miste båda sina ben och en arm. Vilken människa. Publiken stod upp och applåderade. Jag blev alldels tårögd, skulle bara vilja åka dit o ge honom en kram. Men då hade man väl blivit rikskändis som stalker och hamnat i finkan. Och i finkan-där vill jag inte vara! Men  det är mycket för att jag tycker det verkar vara så jobbigt o gå omkring med en fotboja och ett sånt där klot hängades längs anklen  (verkar väga så mycket) och randig tröja, det är ju inte säkert dom har ens storlek och får man då gå runt i en XL så ser man ju hur stor ut som helst.



Bostad
: Hemligt, men det antas att de håller till i Ankeborgs hamnkvarter.

Yrke: Skurkar, svindlare och tjuvar.

Klädsel: Björnligan har fängelsekläder. De kan skiljas åt på numren, och de tre vi möter oftast, har också olika personligheter:

Nr. 176-167
är smartast, och leder oftast bandet.
Nr.176-671 är rätt så korkad, och deras planer går oftast i stöpet tack vare honom
Nr. 176-761 tycker mycket om sviskon.



Läste i expressens nätupplaga en artikel om vem som löper störst risk att åka på förkylning, där forskare då har gjort seriösa snormätningar (?!)

http://www.expressen.se/halsa/1.1429495/sov-mer-och-snora-mindre


Se hur många ansikten du kan hitta i denna i bilden.



Tacos blev det till kvällsmat, för att känna oss lite sundare så köpte vi fullkornstortillas ist, och det var inte speciellt gott kan jag säga. Kidsen totalvägrade att äta dom. Så nu kan vi skylla på dom att vi inte kan köpa såna mer.

Tillbaks efter en härlig långpromenad med kära Maria. Det är så skönt att vara ute o gå. Sen är det så mysigt oxå att bara gå å prata om allt möjligt. Ikväll är det kallt som fasen, halt som bara den.

utebliven tandtråd...

Ännu en natt med host o åter host. Börjar kännas ordentligt nu att jag inte får sova, jag är så känslig för det här med för lite sömn. Känner mig alldeles mossig i huvudet, har svårt att tänka klart känner jag, men några liter  kaffe ska väl hjälpa, sen att man får hjärtklappning och blir alldeles skakig på kuppen, det får man liksom ta, bara man e pigg!

Läste just på aftonbladet.se, att igår hade det tydligen varit ett mystiskt ljus som gick över himlen i sydsverige. Är jag den enda som har missat detta?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4204952.ab
Idag ska jag till tandläkaren, och jag VET att jag har hål, sen jag slutade röka så har det tyvärr blivit så att man småäter mer och därav får hål. Jag hatar att laga hål, bara tanken på ljudet av borren får mig att rysa.
Jag har tydligen en ny tandläkare oxå, nästan hela den gamla styrkan på Folktandvården har gått över till en privat praktik så det är många nya nu. Hoppas den nya är bra, så det inte är nån som inte har koll, sätter bedövningen i tungan o sånt.

Sist jag var på Folktandvården var när jag hade fått lite inflammation i en av visdomständerna, det gjorde ont som fasen och jag var tvungen att gå dit. Tjejen som tog hand om mig, (hon var nog prao el nåt) hade noll koll! Hon tog för det första jättelång tid på sig, sen kunde hon inte få rätt på röntgen plattan. Så då säger hon: tror du att du själv kan sätta in den rätt i munnen? " Ja eller hur?  Stor jäkla platta var det, och som väntat så kunde jag ju inte få den rätt, så efter 3 försök att få till det så kallade hon slutligen på en annan som inte heller lyckades. Då kallar dom in en tandläkare ist, hon klarade inte heller det! Så säger dom" jaaa vi kan ju dra ut den" Plötsligt släppte all smärta och jag hade inte ont alls längre. Nä men ni får ha det så bra sa jag, nu kan ni hissa upp stolen igen. Då ska det ju tilläggas att "praon" (vilket hon givetvis inte var, hon var tandhygienist, stod så på hennes bricka iaf) hade problem att sänka stolen från början så det tog lite tid innan dom lyckades med det.

Här i byggnaden där vi jobbar, så har det öppnat en restaurang längst ner i källaren. Numera känns det som att jag jobbar på en pizzeria. All matos går rakt upp till oss. Alla som jobbar här är alldeles blanka i ansiktet av allt flott som åker uppåt haha.
Det luktar vedervärdigt. Fläktsystemet här är verkligen under all kritik. Vi sitter längst upp, och dom som sitter på bottenplan säger att det är hemskt. Vi får väl börja ha arbetskläder, dvs byta om innan vi går hem. Här är ju iofs dusch så man kanske ska satsa på det med.

Haha, jag har hittat lite roliga gåtor:


Om en tupp som tillhör herr Larsson lägger ett ägg precis på gränsen mellan lantbrukarna Petterssons och Johanssons marker.

Vem äger då ägget? 


-Tuppar lägger inte ägg....



Vad får man om man korsar en känguru och ett får?

-En yllejumper!


Vad är det för likhet mellan en björn?

-Den e lika brun på ryggen som på sommaren!




Lilla Malte han är så ynklig idag. Feber har han och kräktes innan idag, men det var pga allt slem som han har och när han ligger ner så blir det ju ännu värre. Nu har han fått lite alvedon och ser på Emil i Lönneberga. Förhoppningsvis ska det väl hjälpa lite.



Med hopp om att Linda tycker det är ok att jag "snodde" denna från hennes sida på Facebook, så ville jag dela med mig av den. Vi var på makeup dag i Malmö, blev stylade och sen då fotograferade. Det var en lång dag, men det var roligt. Det kändes allt annat än naturligt att bli fotad så, "luta dig framåt, luta dig bakåt, lägg fingret på läpparna" osv..Garvade gjorde vi iaf =) Tack tjejer för en trevlig dag!


*gäsp*

Jag har konstaterat ytterligare en gång- man får jäkligt onti ryggen när man sover på soffan. Tog en halvtimme att bara räta ut ryggen när jag vaknade.
Både Malte o Hampus har sovit i vår säng i natt, Malte för att han hostade så in i vassen och Hampus...ja det vet jag egentligen inte, det är bara en ful ovana han har, att komma och smyga in mellan oss i sängen på natten. Som en fis...Man vaknar och inser att man har legat i samma ställning i flera timmar, därav ont i nacken och ryggen. Så Soffan vs sängen....tja det kan nog kvitta nu när jag tänker närmare på det.


Just nu pågår det operation renovera kök här hemma. Det kommer bli jättefint men det är så drygt när man är mitt uppe i det. Grejer överallt och så ska ju helst barnen vara mitt i alla saker och hjälpa till.

På tal om nåt helt annat så tänkte jag dela med mig att ett suveränt recept till uuunderbara kladdmuffins.

Usch Maltes ögoninflammation har blivit värre, han är alldels lila under ena ögat och det är varigt som 17. Han är dunderförkyld och hostar o nyser mest hela tiden. Hampus klagar på halsont och han har oxå fått den sköna hostan. Hur länge ska det dröja innan jag o Sigge oxå ligger i influensan? Att barnen får stanna hemma från dagis denna veckan, det är solklart.

Läste om Scarlett Johansson som har lagt ut en näsduk som hon har snytit sig i, på e-bay. Så här stod det i aftonbladet.


"Jay Leno gav henne en näsduk och Scarlett förklarade att hon skulle sälja den på eBay för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen USA Harvest. De arbetar för att bekämpa hungern i världen.

Skådespelerskan snöt sig två gånger och donerade även avtrycket av sitt läppstift.

Näsduken har redan fått över 60 bud på eBay. På torsdagkvällen var högsta budet 2125 dollar (16 115 kr). Auktionen avslutas på måndag. "

Tänkte göra detsamma faktiskt, håll tummarna för mig nu! Gå gärna in o lägg bud, inga bud är för små. Happy bidding!


Äntligen helg

06.43 " daaa daa na na naaaaaaaa! Elgitarren!! Finns det nåt ljuvligare en tidig lördagmorron än ljudet till en elgitarr?



Nästa sköna upptäckt är att Malte har fått ögoninflammation, så förutom en näsa som rinner hela tiden så är det då ögat oxå. Dom han vara 1 vecka på dagis nu efter julledigheten sen kom förkylningarna som ett brev på posten. *suck*

Idag ska jag o Lotta åka till Hässleholm, ska bli jättemysigt. Med lite tur så kanske det finns nåt kvar på rean.

Det är ju lite så när man har små barn, att man kan i prinicp aldrig prata klart en mening om man tex pratar med nån i telefon, eller om jag o Sigge pratar så, blir vi alltid avbrutna av barnen.
När vi sen då ska ta upp tråden där man blev avbruten så har man ju tom glömt vad det var man pratade om. Följderna blir att man tror att man har sagt vissa viktiga saker, men det har man inte, eller jo, man har börjat säga det, men som sagt, blivit avbruten.
 Så eftersom man vet att man blir avbruten så pratar man extremt fort för att få sagt det man vill. Detta resulterar i att även när jag träffar nån av mina vänner, så pratar jag jättefort.

Efter en tur i Hässleholm så har jag insett att man kan klä sig hur fasen som helst. Den ena där är värre än den andra. Bästa outfiten idag det var en kvinna med vita tubsockar i ett par ballerinaskor.. Bak på ryggen hade hon några underliga toffsar som hängde. Skumt..

Jag läste för ett tag sen om personer som hade vissa tvångstankar- och jag insåg snabbt att jag är en av dom! Fast kanske inte riktigt så knäppa som många av dom var.
 Jag har ju "bara" : får absolut inte gå på A-brunnar, det är värsta oturen! Om jag skulle råka göra det, då måste jag dunka mig själv 3 ggr i ryggen. Detta gäller även när jag cyklar! Så då får man liksom lite diskret låtsa att man ska klia sig ist. Om nån av barnen går på en sån brunn, då gäller samma, måste dunka dom oxå 3 ggr. Försöker vara lite diskret där oxå, först krama och sen en "du är så duktig-klappa i ryggen".När jag är ute med vagnen...jag har inte ritkigt bestämt om det betyder otur att köra med vagen på den, eller om det är ett undantag, men för säkerhets skull så dunkar jag lite i handtaget ändå.

V-brunnar är däremot bra, dom betyder tur.
K-brunnar-oxå bra, det betyder kärlek.

Sen är det bara fullständigt normala tvångstankar som att jag måste hinna förbi närmsta stolpe innan bilen bakom mig kör om mig tex. Det är ju inte alls onormalt!




mycket tv-tittande idag....


När ens barn säger innan jul att han önskar sig en elgitarr, en med ett sånt där härligt ljud, med 20 olika knappar  Då svarar man som mamma: jaa du vi får se vad tomten kommer med (vilket på hemligt föräldraspråk betyder Aldrig i livet!)
MEN så har man en helt underbar bror och svägerska som tycker att "det är ju klart att han ska ha en sån, det är ju jätteroligt att spela på". Så när tomten då kommer och i ett av paketen så ligger där-guess what- en elgitarr! värsta grymma dessutom, den här är då nån värstingvariant med typ 30 knappar, det ena ljudet är mer skränigt än det andra. Och högt spelar den!  Sigge och jag vi tittade på varann och kände att "sååja det var den julfriden det" och Hampus drar igång o spelar...och spelar...och spelar...Hela julledigheten har han spelat.
Och han spelar än...

Idag är en dag då vi inte gör allt för många knop och under såna här dagar blir ju barnen till slut väldigt rastlösa och börjar nästan klättra på väggarna. Dom börjar tetas med varann osv. Då tänker Hampus- "jag går å hämtar min---ELGITARR! På en av knapparna kan man öka takten så det gjorde han, den **** gitarren gick på högvarv samtidigt som Malte skrek för att Hampus låg ovanpå honom och kittlade honom.
Det började rycka i ena ögat på mig och jag kände att snart kan det hända att batteriet tar slut i gitarren och att dom helt enkelt inte tillverkar just den sortens batteri längre. Men när Oliver är sådär en 3 år, då börjar dom konstigt nog att tillverka dom igen!

Jag har en liten svart bok där jag antecknar olika saker så jag ska komma ihåg dom-för att kunna hämnas. Så när Oliver är i lagom ålder, då ska han få nåt jättefint, förrutom elgitarren då alltså, nåt som spelar jättehögt och som han kan ha så mycket glädje av.Trummor är ett av förslagen.





Det kom in en gubbe till frisören och sa:
-Har du tid?
-Javisst, sa frisören.
Men när frisören tittade på gubbens hår så upptäckte han att
gubben bara hade 3 hårstrån. Men frisören tänkte inte mer på det.
-Hur vill du ha det då? sa frisören
-Sidbena tack.
Nästa gång gubben kom till frisören för att klippa sig så hade gubben
bara 2 hårstrån.
-Jaha, och hur vill du ha det? frågade frisören
-Mittbena tack. sa gubben
Nästa gång gubben kom in så hade han bara 1 hårstrå kvar.
-Hur vill du ha det?
-Äh, rufsa till det bara


Tre kvinnor dog tillsammans I en olycka och kom till himlen. När de kom dit blev de mötta av Sankte Per som sa "Vi har bara en regel här i himlen. trampa inte på ankorna."

Så gick de in I himlen, och visst, där var ankor överallt. Det är nästan omöjligt att inte trampa på en anka, och fast de gjorde sitt allra bästa för att undvika dem råkade den första kvinnan olyckligtvis trampa på en. Sankte Per kommer till henne med den fulaste man hon någonsin sett. Sankte Per kedjar fast mannen vid hennes sida och säger "Ditt straff för att du trampade på en anka är att tillbringa evigheten fastkedjad vid denna fula man!"

Nästa dag råkade den andra kvinnan trampa på en anka och direkt kom Sankte Per, som inte missar någonting, och med sig hade han en extremt ful man. Han kedjar fast dem tillsammans med samma förklaring som till den första kvinnan.

Den tredje kvinnan har observerat allt detta och är, eftersom hon inte vill bli fastkedjad i evighet med en ful man, mycket, MYCKET försiktig med var hon sätter fötterna.

Hon lyckas att gå i flera månader utan att trampa på en enda anka, men en dag kommer Sankte Per fram till henne med den snyggaste man hon någonsin sett. Lång, långa ögonfransar, muskulös och smal.

Sankte Per kedjar fast dem vid varandra utan att säga ett ord. Kvinnan kommenterar det hela "Jag undrar vad jag har gjort för att förtjäna att vara fastkedjad med dig i all evighet?"

Killen svarar, "Jag vet inte hur det är med dig, men jag trampade på en anka!"



På semester


Nu börjar det....

Inatt vaknade Malte med hosta, sån där riktigt otäck hosta var det. Blev nästan lite rädd, han andades så konstigt oxå. Han fick ligga i vår säng men som vanligt så är det omöjligt att sova då. Efter en stunds akupunktur (hans tår in i låret el ryggen på mig) så fick jag tokspel och tog mitt pick o pack o la mig i soffan. Och hur bra sover man i soffan då? Känner mig som om jag vore 80 år idag.

Alla som jobbar i huset, det är ju olika företag som hyr kontor här, brukar fika tillsammans vid halv 10 varje förmiddag. Jag och en av killarna kom att prata om ett program som gick på fyran igår, det handlade om en tjej som hade varit sexslav åt en sjuk j..l i flera år, och från det så halkade vi in och kom o prata om en tjej från Helsingborg som han hade sett på tv, nåt program som hade spelats in i USA.  Denna tjejen då, hon var tydligen inne på det här med ponny, alltså när tjejen då är ponny, dvs går med trens och piska o hela kittet.Egen spilta fick hon oxå. Jag säger bara jisses alltså. Tänk hennes föräldrar när dom ser det här på tv! Och sen deras bekanta, och bekantas bekanta. Plötsligt så får omgivningen en annan syn på familjen i fråga.

Föräldrarna då kanske är jättestolta över att deras lilla flicka skulle åka till USA för att lära sig mer om det här med hästar, framförallt ponnys då. Man skulle kunna säga att hennes hästintresse ser lite annorlunda ut... Född i fel kropp..typ.

Jag såg ett program för ganska så länge sen nu, men det handlade om en man som hade en docka som flickvän. Dockan såg ut som en riktig människa,   och han vårdade henne ömt. Han sminkade henne, tog på och av henne kläder osv. Hans högsta önskan var att få åka till en fabrik där dom tillverkade dessa dockorna och i slutet av programmet så blev hans önskan uppfylld. Han var i himlen, helt salig . Flickvännen fick stanna hemma, tror nog det var mest för att inte känna sig hotad av dessa snyggingar på fabriken.
Han förklarade för flickvännen när han kom hem att han hade lite dåligt samvete för att han hade tittat åt nån annan så med gråten i halsen så bad han innerligt om  ursäkt. Hon dissade honom mest och svarade inte på något av vad han sa.

Det blev pannkakor till kvällsmat idag, barnens önskemål. Hampus klagar på att han har ont i halsen och Malte han hostar och är hes...som sagt, nu börjar det, nu är förkylningarna här. Jag känner oxå i min hals att det är på G. *suck*

Imorron är vi lediga och tur är väl det nu när vi är lite krassliga.

I brist på annat så satt jag och kolla runt lite på nätet och hamnade på en sida med ordspråk, här är några som jag fastnade för;


*Att komma ihåg att man glömt någonting är också ett framsteg.

*Det är bättre att gå på hal is och ha det glatt, än att gå i lera och sörja                            

*Den som söker en felfri vän- förblir utan.

*Det vi gör för andra betyder mycket, men vi får sällan veta det. 

*Lycka är att kunna le genom tårar när du gråter.Rikedom är att kunna ge utan att vänta sig något åter.


*Den som går i andras fotspår kommer aldrig först.




hihi

Hittade lite roligt, finns ju dom som säger att jag har torr humor?? förstår inte vad dom menar med det?


*En engelsk dam sitter på tåget i Skåne. Mittemot henne sitter en skånsk familj. Den engelska damen tittar på den lilla pojken och säger:
- What a handsome face...
Då säger mamman på bred skånska:
- Naej. Det vaaur noug min man som face.



Och en liten engelsk lektion för er som ska ut o resa kanske?

-- Det killar!
 It boys!


- Jag har sendrag i vaden!
 I have latepull in the what!


- Sköt om dig!
 Shot around yourself!


- Se dig inte om!
Look you not if!


- Jag har aldrig hört på maken!
I have never heard on the husband!


- Huvudet på skaft.
 The head on shaft.


- Han tar igen sig.
 He takes again himself.


- Var håller de hus?
Where are they holding house?



- Vad är du för en, jag känner inte igen dig!
 What are you for a one, I don't feel again you!

- Vill ni har påtår?
- Do you want on toes?


vinterkräksjukan

Imorse precis innan vi skulle sticka så ringde Sasha (grannen för er som inte vet) och berättade att vinterkräksjukan hade landat hos dom. Ella hade kräkts inatt, Alice vet jag inte men det lär komma. Dom säger ju att det bara behövs en enda droppe saliv för att man ska bli smittad och oddsen för det när man har barn som kräker är ju rätt stora. Den enda fördelen med kräksjukan är att det går ganska snabbt över. För min egen del så kan jag väl stå ut, men jag blir alltid så orolig när det gäller barnen. Vi vuxna fattar ju att vi måste dricka men barn vill ju oftast inte det för dom vet att dom kräker ännu mer då.
Den gången när Hampus var förstoppad och började kräkas ist slutade ju med att han fick vätskebrist och blev alldeles uttorkad. Att se honom på barnakuten med slangar och grejer, alldeles utslagen, det vill jag aldrig mer uppleva. Det går ju så snabbt oxå, att dom blir uttorkade dom små.

Min mormor sa alltid att om man hade nån i ens närhet som kräktes så skulle man ta 10 hela vitpepparkorn och svälja dom, så skulle man slippa att bli smittad. Men om jag sväljer en hel burk med korn, är jag då skyddad för angrepp från flera håll?  jag tror jag satsar på munskydd, vitpepparkorn, desinfektionsmedel på händerna samt att jag helt enkelt isolerar oss från omvärlden fram tills april nånting. Stänger alla ventiler och fönster.Vet dock inte hur vi ska kunna få hem mat...nån i affären kan ju vara smittad och även om nån handlar till oss och sen sätter det utanför dörren så kan vi ju ändå bli smittade för tänk om den personen har hostat och lite saliv har hamnat på påsen, då e det ju kört!

Så fort nån i min omgivining är sjuk så börjar jag att känna efter om inte jag oxå mår lite illa, det är precis vad jag sysslar med nu.

Jag försöker alltid leva efter tanken att varje dag göra en god gärning, det behöver inte vara så mycket. Att säga hej till någon kan ha stor betydelse, det kan få den personen att lysa upp.
Jag minns en gång när jag var på apoteket och skulle hämta ut nånting och kvinnan i kassan såg lite allmänt sur ut, (dom har en tendens att vara lite små  buttra där) men iaf, så när det var min tur så sa jag glatt godmorron och log. Hon blev alldeles förvånad och sa;" vad härligt med en människa som kommer in och är så glad, det smittar av sig", sa hon och log. Att hålla upp dörren för någon eller  att bara säga nåt vänligt kostar ingenting, men det kan göra stor skillnad för någon annan.
Jag minns en annan gång när jag var i en klädesbutik och så stod där en tant och provade en jacka, hon såg sig i speglen och vred sig från höger till vänster och tvärtom, hon försökte se hur den såg ut bakifrån. Så där som man själv håller på. Jag sa åt henne att hon såg jättefin ut i jackan och hon sken upp som en sol! "Tycker du verkligen det ?", sa hon. Tack så mycket, då tror jag bestämt att jag köper den! Hennes man kanske inte hade uppskattat det lika mycket förstås, den var säkert inte så billig. Men tanten var glad iaf.

Hampus och jag

Taget under vår härliga resa till Mallorca.

Hampus


Malte mus


var e solen idag?

Sitter här på jobbet, klockan är 20 i 9, och det är lika mörkt ute som om klockan vore 5 på morgonen! Ju äldre jag blir dessto sämre mår jag under vinter halvåret. Jag mår inte bra av detta ständiga mörker. När våren och ljuset väl kommer så undrar man hur man har stått ut så länge i mörkret. Men det är ju så, man har inte mycket val.

Nästa måndag ska jag till ett medium. Vi var på storseans i höstas och då vann jag en halvtimmes sittning hos ett duktig medium. Eva heter hon, har varit på två storseanser med henne och var lika imponerad båda gångerna. Hon kunde i detalj  beskriva en person som stod vid nåns sida, nån avliden släkting el vän etc och det var händelser som i princip bara den personen kan känna till.
 Min högsta önskan är att jag ska kunna få kontakt med min mormor o morfar. Jag saknar dom båda så ofantligt mycket, det går inte en dag utan att jag tänker på dom. Blundar jag så kan jag känna morfars doft och hur go han var att krama.
 
Jag kan se honom skina som en sol när han såg Hampus o Malte, hur han sträckte upp armen och ville ha en "high five" av Hampus.
Dom sista gångerna vi var och hälsade på så var han så ledsen, han grät så det skar i hjärtat på mig. Hans saknad efter mormor var så stor och jag tror inte han ville leva mer, han ville bara få vara tillsammans med sin själsfrände, sin bästa vän och tillika sin älskade. När mormor gick bort så försvann halva morfar.
Både mormor och morfar älskade barnen så mycket, dom satte dom på pidestaler och skulle göra vad som helst för dom.
Det är så synd att mormor aldrig fick träffa Oliver, hon blev så glad när hon fick veta att Danne o Maria skulle ha barn. Men jag vet att hon är med oss allihop ändå, på sitt sätt.
Jag har fått så många tecken på att hon finns kvar, men ännu inget från morfar, men det vet jag kommer.

Nybörjare....

Förhoppningsvis ska man väl kunna klara av att blogga, jag är väl den enda i världen känns det som, som inte bloggar. Så detta får väl bli en test =)

Sitter på jobbet nu, ska strax packa ihop och bege mig hemåt, måste handla oxå, urk.
Hälften av kidsen på dagis är sjuka så jag har nånstans förberett mig på att vara hemma denna veckan, så trist, men det är alltid så efter ledigheter.

Om några dagar är det 5 månader sen jag slutade röka! Tiden har banne mig gått fort. Jag är glad att jag har slutat röka, jag kände att jag hade rökt färdigt, jag ville liksom inte röka mer. Jag mådde inte bra av det men framförallt så avskydde jag barnens blickar när jag rökte.
När Malte ser grann-Nina röka så blir han helt förskräckt ohc säger: naaaj Nina inte ha ljus i munnen!!
Haha det är inte utan att man blir lite full i skratt =)


RSS 2.0