saknad...

Idag är det 3 år sen vår älskade labbe Indy dog. Antagligen så fick hon en hjärnblödning som gjorde att hon kunde inte stå på sina ben. Jag saknar henne jättemycket, hon var min bästa vän.
 En mycket klok och en mycket snäll liten dam. Hon som alltid fick all uppmärksamhet fick plötsligt en liten bebis som konkurrent, men hon vaktade Hampus hela tiden, vart han än var-var hon. Jag känner hur tårarna kommer när jag tänker på henne.

Nu är hon i hundhimlen och får äta så mycket hon vill.Livet kan ju vara ganska grymt för en labbe, dom måste hela tiden se upp med vad dom äter för att inte lägga på sig. Nu har hon en grym ämnesomsättning så nu behöver hon inte tänka på vad hon äter längre. Hon busar och leker hela dagarna, för att avsluta med att lägga sig i en stor mjuk säng och bli kliad på magen.


En annan som ligger mig varmt om hjärtat är Lotta, och det är hennes födelsedag idag! Grattis min vän!









Idag ska vi på utvecklingssamtal ang Malte och utskolningssamtal ang Hampus. Det känns jättesorgligt att han inte ska gå på dagis mer. Jag måste väl inse att han börjar bli stor. Men det stora världen utanför dagis staket skrämmer mig jättemycket. Barn idag kan vara så otroligt elaka, det finns så mycket mobbing. Förhoppningsvis så är Hampus så pass trygg och stark att han inte varken mobbar eller blir mobbad. Jag VET att han inte skulle mobba någon så det är jag inte orolig för, mer att han skulle bli det. Men jag ska inte tänka så, jag ska tänka att en helt ny värld öppnar sig för honom. Hampus är vetgirig och vill lära sig en massa nya saker, så det här kommer bli jättebra!



Utvecklingssamtalet på dagis gick jättebra, dom fick så mycket beröm och dom har en mycket stolt mamma och pappa.
Snart börjar mitt favorit program "desperate housewives".
Jag avslutar med en bild på mina badankor!

   

Jag stämplar ut, tack för titten!



*gäsp*

Det borde vara lag på att man får börja en timme senare på måndagen efter att man har ändrat till sommartid!
Jisses, imorse kändes det verkligen att klockan egentligen bara var 5 när väckarklockan ringde. Det var ju inte så lätt att gå å lägga sig i tid igårkväll heller. Det tar tid att anpassa sig när man ändrar klockan tycker jag.

Ikväll ska jag träffa Nina, blir inte så ofta att vi träffas så jag ser jättemycket fram emot det. Eftersom jag håller på att samla ihop pengar till en semester i sommar så tänkte jag att jag kunde slå två flugor i en smäll, dvs, fika och så kan jag ju passa på att samla burkar i stan, skitbra ju! Nina vill säkert ta med sina instrument så kan vi ju spela på stan oxå. Jag kan inte sjunga men förhoppningsvis så ger folk mig pengar för att dom tycker synd om mig. Lite akrobatiska övningar kan jag bjuda på oxå, (stå på ett ben osv).

Tillbaks från stan

Nina bangade ur, det blev inget spelande på stan. En trevlig fika blev det iaf.

Sitter och tittar på "familjen annorlunda" och idag skulle mormor och morfar tror jag det var, följa med barnen från Staffanstorp på "skattkammarön". Plötsligt så mindes jag så tydligt hur det var när mormor och morfar hämtade oss, hur mycket vi älskade att vara med dom. Och det är ju så, dom slipper ju det här med uppfostran, dom kan bara mysa och njuta.
Hampus brukar säga att han får göra vad han vill hemma hos farmor och farfar " jag får vara uppe hur länge jag vill, jag får äta hur många sockerbitar jag vill" mm just det..

Hampus och Malte älskar att spela "rockband". Hampus är riktigt duktig och sätter de mesta av tonerna (eller vad det kallas), Malte har Hampus gitarr och tycker att han oxå spelar. Båda tittar på tvn och är helt inne i det dom gör.
Sen sjunger dom " aaam ååån aaa hajede hooo" ( Highway to hell)

 


Barnen sover gott och nu ska vi slappa en stund i soffan innan vi oxå däckar. Man e ju inte precis nån nattrumlare.
Jag stämplar ut nu, tack så hjärtligt för titten!


Utomlands eller det lokala badet....

Idag ska svärpäronen följa med Hampus på simskolan. Han är såklart överlycklig över att få visa farmor o farfar hur duktig han är. Han har redan fått visa Uffa så nu är det snart komplett. 
 


Förhoppningsvis kommer Maria över sen och hjälper mig att göra lite slingor. Det var många år sen jag gjorde det själv, alltså inte hos en frissa, men just nu så känner jag att 70 kr och göra det hemma, vinner över 700 och göra det på en salong. Förhoppningsvis så blir det blonda fina slingor och inte gula hemska slingor. Resultat meddelas senare.

Jag vill åka utomlands, jag lääängtar efter att åka utomlands. Varför har man inte en massa pengar som man kan lägga på sånt? Jag har dock kommit på en perfekt plan. Vissa saker kan man antingen dra in på, eller ändra helt.
- Barnen tar med sig mat hem från dagis, ( vi får ju klart lära dom att smussla ner det i matlådor men det är nog inga problem)

- Vi undviker att ha tänt i huset, använder värmeljus ist. ( därav sparar vi in på elräkningen)

- Säljer tvn, eller iaf ringer Radiotjänst och säger att vi har gjort det...*harkel*

- Barnen duschar på dagis, och jag kan duscha på jobbet. Sigge vet i 17 vart han ska duscha, kanske hos sina föräldrar? Återkommer med den planen.

- När Hampus behöver nya kläder kan han ärva Sigges, lite att växa i men det går bra, bara att rulla upp i armarna och byxorna.

- Sigge kan stå å skramla nere vid ica, med texten " vi vill åka utomlands, skänk en slant"

Ja det finns många olika ideér, vi får helt enkelt pröva oss fram!

Operation slinga hår gick bra, det blev lyckat. Nu är håret fortfarande blött iofs men än så länge ser det ut att ha blivit bra. Tusen tack Maria för hjälpen!

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Star Wars vs. H&M




Idag ska jag o Malte åka med Marlene och Paantus till stan. Vi ska gå å fika lite o bara ha det mysigt. Två vildar ska hålla sig lugna o fina i affärerna...Mutor kan komma lägligt.
Malte är överlycklig, Pontus är hans bästa kompis.

Sigge o Hampus ska på nån sience fiction mässa i Malmö, så gissa vem som är överlycklig han med? Hampus? Nej men Sigge. Han har nog sett "star wars" 100 ggr så han får ju möta sina idoler...

   
Höjden skulle vara om han kom hem med en sån där Darth Wader-mask. Den kostar ju bara sådär 2000 spänn, men det kan det ju vara värt. Vi kan ju äta nudlar och så kan han ha masken på..så blir det ju lite mer spännande menar jag.


Tillbaks efter en mysig dag på stan. De två grabbarna har uppfört sig exemplariskt. Det är mysigt att gå på stan på lördagar tycker jag, det är en speciell stämning. Fastän jag inte skulle handla nånting så var det som en högre makt som sa åt mig att handla en fleecetröja, och jag kände att jag inte hade nåt val utan att köpa den.

Ikväll så ska man ju släcka allt under en timme, undrar hur många som kommer göra det...? Det kan samtidigt vara ganska mysigt att sitta med tända ljus och spela kort.
Och inatt ska vi äntligen ändra klockan!

Det har varit mörkt i många hus ikväll, tror nog det var ganska så många som släckte. Undrar vad folk har hittat på...?

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Annas städservice..

Jag får nog se över personalen, två av dom arbetsvägrar, den tredje är och jobbar på sitt andra jobb...

Fredag igen, vart tar veckorna vägen? Idag är vi lediga, jag o barnen.
Fredag innebär oftast städdag här hemma, precis som alla andra vardagar och helger. Just idag ligger barnens saker överallt, sånt där smått som man trampar på. När jag säger att det är dax att städa så säger båda två nästan samtidigt
"-det var inte jag som drog fram det det var Malte/ Hampus"
-Noäääää, det var inte bara jag..




Jag drömde en massa hemska mardrömmar inatt, vaknade och hjärtat slog fort som bara den. Jag var alldeles skakig. Jag minns inte riktigt vad jag drömde men vi var iaf tillfångatagna av någon och jag försökte fly med barnen.



-Vad kallas en tapetserare som inte äter kött?
En väggeterian


-Hur reagerar en kossa på ett könsbyte?
Den blir tjurig.

Vilken lek lekte aldrig Jonas Gardell som barn? 
Inte nudda Mark

Vad äter folk som är kinky på fettisdagen?
Fettischdag bulle



Snart är det final i "Let´s dance", jag hoppas att Magnus vinner. Enligt mig så är han den som har utvecklats mest, Laila kan ju dansa redan sen innan.
Hampus och Malte har gjort fruktsallad som vi blir bjudna på nu och Malte har just sagt till på skarpen att vi ska äta NU så det är väl bäst att lyda order, annars kanske man får sitta på trappan hela kvällen....


En scen ur mitt och Sigges liv.








Nu stämlar jag ut, tack för titten! Ha en trevlig kväll!


Hur f.. cyklar du Anna?

Det var Sigges kommentar imorse.

Punktering på cyklen-igen! Vad är detta? Det är väl 5e gången eller nåt på bara ett par månader.
Det blev till att snällt ta den andra cyklen med sadlen som inte är av denna värld. Jag fick ju plötsligt reda på hur fasen jag har lyckats cykla på den förr.
Det beror på att Sigge tydligen har bytat sadel, jag fick han sadel som han hade på mountinbiken, inte konstigt att den är smal! Han fick sin cykel från Siba, en sån där "cykel på köööpet" ( Dogge). Den är ju inte allt för påkostad och därav sadeln. Det blev lite av en spinning variant på vägen hit, stå upp hela vägen. Helt skakis i benen när jag kom fram.
*suck*



Deklarationspapperna kom idag, jag e lycklig! Jag får tillbaks pengar! yahoo!

Vi har haft Maria o Oliver på besök ikväll, alltid lika mysigt.


Dagens bästa

 

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Lön in-lön ut



"Sluuuuuta Malte,ge tillbaks bilen!", hör man hur Hampus skäller på Malte.
Då skriker Malte allt vad han kan och skvallarar till oss att Hampus har slagit honom.


Då säger Hampus till honom på skarpen
-Skärp dig Malte-jag slog inte dig!
-Nä-ä, svara Malte och börjar sjunga på "bä bä vita lamm"..

Hampus han kan läxa upp Malte rätt ordentligt, han slår honom aldrig utan det är mer att han mycket noga förklarar vad som händer om han inte skärper sig ( han får inte följa med, sitta på trappan, säljer hans leksaker etc.)
Hampus ord är lag för Malte, så genast så är han hur snäll som helst och lyder honom som en hund.


Idag har ju lönen kommit in, och räkningshögen är enorm denna månaden...Elräkning på 8500 kr och samtidigt så drar dom för lånen på huset, samtidigt så kommer sophämtningsräkningen, och sen alla andra räkningar man har varje månad (a-kassan, dagis osv). Det är deprimerande som fasen.
Vi har en förmåga att lägga väldigt mycket pengar på mat, vi är väldigt oekonomiska. Så, nu denna månaden så har vi bestämt att en viss summa ska gå till mat och det ska vi banne mig klara oxå. Annars får barnen smuggla med sig mat hem från dagis.
Nädå så farligt är det inte men vissa månader är tuffa, så är det för alla.
Jag längtar tills Hampus el Malte har blivit fotbollsproffs.

Plötsligt är det kväll igen, dagarna går så fort!
Idag har vi varit i Helsingborg, blev en tur på köpcentrat där och så förbi Dannes butik som han har tagit över. Ni kan tro att jag är en stolt syster. Danne är otroligt duktig, på alla sätt o vis. Det kommer gå jättebra för honom och hans kompanjoner, det är jag säker på.

Vi beställde en cykel åt Hampus oxå, han har vuxit mycket och hans gamla cykel är för liten. Så om några veckor har han den. Gissa vem som är glad? " Det är min lyckodag idag mamma", sa Hampus.

Jag har jätteont i mitt huvud så jag skriver nog inte mycket mer idag, men tack för titten!

Nu stämplar jag ut!


Inte snööö nu igen

Hampus var som ett åskmoln imorse, han vaknade verkligen på fel sida.
Malte är inte sen att trissa honom heller när han är på det humöret. Hampus skulle inte klä på sig, inte tvätta sig och framförallt inte gå till dagis.

När vi då säger att "nänä då får du stanna hemma själv" då säger han " ja ok, ha det så bra", och sen går han och sätter sig och tittar på tv igen.
Suck...Jag öppnar min famn och välkomnar tonåren, jag kan knappt vänta!

Just när man trodde att våren var på väg så snöar det, inte lite heller. Blir man knäckt eller?
På med overallerna igen, och det är alltid lika poppis.
Sigge blir lite sur för han säger att han blir för varm att sitta i overall i bilen men bättre det än att han ska bli kall, det säger jag. Han måste föregå med gott exempel inför barnen.



  
Dagens knepiga

Räkna hur många F det finns i texten!


               FINISHED FILES ARE THE RE- 
               SULT OF YEARS OF SCIENTIF- 
               IC STUDY COMBINED WITH THE 
               EXPERIENCE OF YEARS


Fick du det till 3?
Läs igen isf.




Rätt svar är 6 st.
 Det är det lilla ordet "of" som man inte räknar med.


Mina älsklingar

    










Malte och hans kumpan Lucas hade tydligen varit i trubbel på dagis. Dom två hade dragit ner alla pappershanddukarna och sen öst ner dom i toalettstolen. Birigt, som den ena fröken heter, hade blivit jättearg. Sen funkar det tydligen inte vid middagsbordet heller, han o Lucas håller låda så dom kan inte sitta ihop mer.
Det är den största skillnaden mellan Hampus och Malte. Hampus har alltid varit så ordentlig, han har aldrig varit busig och ritat på väggarna eller som nu som Malte har gjort. Jag kan ju tycka att det är ju inte mycket svårare än att flytta Malte el Lucas så att dom inte sitter vid samma bord längre, om det nu är ett sånt stort problem att dom måste ta upp det med mig.

När vi kom hem så ville Hampus gå in till grannflickorna och leka och precis när han hade ringt på deras dörr så skulle han hoppa ner från deras lilla trappa, då snubblar han och skrapar upp handen. Hampus som är väldigt dramatisk skrek som om om han hade fått hela dörren över sig. Det lät som ett ylande över hela området. Det går inte att trösta honom heller när han hamnar i det läget. Sen händer ju det som gör det hela ännu värre- det kom lite blod! Jisses, då var det ju verkligen hemskt så då ylade han lite till. När han lugnat ner sig så sa han: Alltså du mamma, det här var verkligen inte skönt, det är inte som att bli kliad på ryggen precis. Bra liknelse faktiskt.


Näpp nu stämplar jag ut, tack för titten!


sexparty och snor

Från kl 01 inatt har jag haft båda  barnen  i sängen, Sigge flydde ut i soffan och har snarkat gott. Imorse när jag vaknade så kröp Malte upp till mig, kramade mig hårt och låg så en bra stund. Hampus svartsjuka vaknade och han la sig likadant fast på andra sidan. Helt underbart, det finns inget bättre.
Det funkade fram tills att Malte råkade röra vid Hampus hand, sen var det igång. "maaamma, Malte sloooog mig". Sen var det slut på mysandet och vi gick upp.

Ikväll ska jag hem till Therese på sexparty
 Det finns ett företag i Helsingborg som har ringt mig många ggr och velat att jag skulle ha ett sexparty. Jag har sagt nej varje gång men då har dom sagt " ja men då ringer vi om nån månad och ser hur du känner så, ha en bra dag, *klick*.
Så nu får jag förmoda att dom har lyckats övertala Therese ist.
Storyn om hur det var kommer senare ikväll!




Jag drömde om morfar inatt...Jag pratade med honom men han var olycklig. Jag vet inte vad han försökte säga mig men jag vaknade av att jag hade en klump i bröstet och kände mig illa till mods.
Morfar och jag har pratat förr genom mina drömmar, men då brukar jag vakna och vara glad.



Tillbaks från sexpartyt

Tja jag kan ju säga som så, jag kände mig som en pryd gammal kärring.  Noll koll på nånting! Alla verkade insatta utom jag som satt där som ett frågetecken och vred o vände på sakerna...
Hon som höll i det var allt annat än pryd iaf, hon hade provat allt och beskrev gärna i detalj.
Jaja, nu är man en erfarenhet rikare iaf!

Nu stämplar jag ut! Tack för titten!


Prosit!

Stackars mig. Det är väldans synd om mig idag. Vaknade imorse och var helt täppt i näsan och tjock i halsen.

Nu är det min tur att bli förkyld. Kidsen har varit det i omgångar men då har jag klarat mig så det är väl dax nu.


Igår så kom jag och Maria att prata om det här med att föda barn, hur olika det är för alla kvinnor, en del upplever det som att det inte gör så ont (liar liar pants on fire!) och andra får panik av bara tanken. Jag tillhör inte en av dom som knappt märkte att jag födde barn, det gjorde ont så in i h-vete. Men jag skulle göra om det 1000 ggr om för mina barn. När barnet väl kommer så är all smärta som glömd.

En annan vän berättade att hennes son var 58 cm lång när han föddes och vägde nästan 5300 gram. Aj....


 


Min goda vän Linda äger en spelbutik och idag så var jag inne hos henne och köpte en andel i "topptipset", som hon har satt ihop. Så nu hänger allt på henne, jag är ju helt inställd på att vinna många tusenlappar, jag har nämligen planerat att vi ska åka utomlands när jag vinner och det får hemskt gärna bli nu. Heja Linda!


Söndagar brukar innebära städning här hemma. Jag gillar inte att städa. Jag tror att det är så att jag blev skrämd med dammsugaren när jag var liten, det är helt enkelt traumatiskt för mig att hålla i en dammsugare. Jag brukar få ta en läkerol och gå å lägga mig en stund om jag har varit i kontakt med den, och det tar ganska lång tid innan  jag är mig själv igen.
Just nu ligger den och hotar i hallen, jag tar stora omvägar för att inte komma nära den och jag andas sådär som jag har lärt mig att göra när jag ser den.



Tips om du ska söka nytt jobb! ( du bör ha en medhjälpare om det ska gå)



På sajten stayfriends.se så kan man ju hitta en massa gamla klasskamrater osv. Jag loggade precis in där och hade då fått ett meddelande om att nån Jenny (minns henne inte men det är nog nån som gick i min paralell klass) "Jenny  vill inte vara med på din kontaktlista och flyttades till dina osynliga kontakter".

Jaha tack för det! Hygglo, vad fasen har jag gjort henne då? Jag som inte ens minns henne...Jag fick iaf vara med på den osynliga listan, alltid nåt. Kanske kan vara nån extrakompis eller nåt åt henne. Hoppas hoppas hon ringer! not!

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Lördag

       


Idag ska vi på en stor barnloppis. Det är en kompis till mig som har tagit initiativet till det tillsammans med en annan kompis. Dom lägger ner otroligt mycket jobb på det här och har många som lämnar in. Det är väldigt uppskattat av många. Jag har en viss förmåga att köpa på mig en massa saker som jag inte behöver, som tex en hel sats med massa tillbehör när dom leker kök, det dröjer 2 timmar sen ligger dom sakerna ööööverallt i hela huset, jag trampar på dom och sen kastar jag dom i ren vrede.
Man ser vissa som handlar stora säckar med kläder, då undrar jag om dom bara öser ner i säcken eller om dom överhuvudtaget kollar på vad dom stoppar ner...




" Giv mi giv  mi giv mi, Rooosmari å rääävor" så sjunger Hampus här hemma.


 
Den lille fisen (malte) han sjunger " snäääälla snäääälla snäääälla", där kontrar Hampus med " jaaaaag vill vaaaa en kviiinna". När jag då försöker förklara att Caroline inte sjunger så då insisterar han på att, jo så sjunger hon...så då gör hon väl det.



Tillbaks från loppisen och precis som väntat så fick jag med mig en massa hem som vi  definitivt inte behöver, men jag vet att barnen blir glada och det är det viktigaste. Det blev några pussel och det bästa av allt-iaf om man frågar Hampus- en turtlesgubbe m motorcykel!



Dagens absolut härligaste bilder!



Ikväll blev det mat på den relativt nyöppnade restaurangen i "city". Kidsen drack coca-cola till maten och fick sen en klubba till efterrätt. Behöver jag nämna att dom fick sockerkickar så det yrde om det?
Hampus och jag vi gick de 2 km hem, eller ja, jag gick och Hampus sprang i princip hela tiden. Dvs när han inte klättrade eller hoppade. Han sa " mamma, alltså du, jag är nog allergisk mot socker. Jag får såna sockerkickar och jag kan inte sitta still, det brusar i benen och ögonen
åker upp på mig"
Det är därför som barnen nästan aldrig dricker läsk el äter godis, men det är ju trots allt lite specielllt när man går ut o äter så det fick bli ett undantag idag.

Jag var ju bara tvungen att se vad det är för lirare som ska vara med i Robinson i år. Lirare är rätt ord, dom lyckas verkligen samla en bunke nötter.
Dom gnäller hela tiden, det är för varmt, det är för regnigt det är för lite mat osv. Men visste dom inte det när dom sökte till programmet? Det kan ju inte komma som en total överrskning att dom skulle vara utan mat, och att det skulle vara jobbigt? Det kan ju vara så att dom skulle ha sökt till "Paradise hotel" men råkade märka brevet  med "Robinson" istället för isf är det ju surt, då kan jag förstå att man vill reklamera resan.

Hade JAG varit med så hade jag varit så nöjd hela tiden, jag hade gått o nynnat och så hade jag varit glad hela tiden. Jag hade sett allting som en möjlighet och blivit peppad av allt jag hade framför mig. Jag hade sett varje deltagare som en potensiell vän.
 Haha, som jag ljuger! Jag hade pallat max en halv dag utan mat, sen hade jag varit som ett argt bi, jag hade brutit ihop och tyckt så jäkla synd om mig själv.
 
Nepp nu stämplar jag ut, tack för titten!

blå blå blåa skor

  

Tänka sig, det är fint väder när jag är ledig! Det är kallt som bara den ute, -5 visar termometern. Det dröjer iofs bara några timmar sen är det skönare ute. Idag ska vi handla nya dojor till Hampus. Nu för tiden måste han vara med själv, det går inte att köpa vad för nåt som helst, det måste vara coooola skor.

Försäkringkassan= inte en av mina favoriter. Blir man trött eller? När barnen var sjuka i februari så anmälde jag då vård av sjukt barn och skickade in. Jag har fortfarande inte fått några pengar så jag ringde dit nu. Då säger hon: ja det är 5-6 veckors handläggningstid så du får nog vänta några veckor till!
Det som är allra konstigast är att när Sigge skickar in, så får han pengar inom nån vecka. Jag har e-legitimation men inte han. Verkar som det är bättre att skicka in papper än vad det är att göra det på datorn, helt knäppt ju.   

Ikväll ska jag o pappa ut och äta med alla dom andra som jobbar i samma byggnad som vi. Det är en bunke mycket trevliga människor så det kan nog bli en rolig kväll.
På tal om äta så hade jag gjort en macka åt Hampus som han skulle få äta när han såg på tv, och under ett kort ögonblick så lämnade han den obevakat varpå Malte var snabb o tog sig en bit.
Då vrålar Hampus i högan sky att nu fick han svälta ihjäl för att Malte har "pillat på hans macka". När jag frågar varför han inte kan äta mackan svarar han att då får han ju hans baciller! Ja jisses....




Tillbaks från sko-letar-turen

Det är knappt så jag tror det är sant men vi lyckades faktiskt hitta ett par skor till honom, och på REA dessutom, det kan inte bli bättre!
Vi var först inne i en butik där det var en skitsur tant som var hur besvärad som helst över att behöva hjälpa oss, och när Hampus provade olika skor och då inte tyckte om dom så suckade hon högt (!) och sa vid flera tillfällen att " ååå jo dom  måste passa". vaddå måste passa, Hampus är ju tillräckligt stor för att kunna avgöra om han gillar ett par skor eller inte.

Till sist så säger Hampus " äh mamma, vi sticker till den andra affären ist". Tror ni tanten blev om möjligt ännu surare då? Hon sa knappt hejdå.
Oddsen att jag handlar skor där inne är inte så höga...



Mätt o belåten är jag tillbaks från en trevlig kväll med "arbetskamraterna".På kontoret brevid vårt ( vi sitter ju på ett kontorshotell) så sitter det en kvinna som håller på med redovisning. Vi har pratat många ggr och så idag pratade vi om  vart vi hade bott förrut osv, och när hon då säger att hon har bott i Åkarp, så inser jag plötsligt att jag har ju umgåtts jättemycket med hennes son när jag var i tonåren! Hur stora är dom oddsen då? Ja världen är bra liten ibland.

Till slut kan jag konstatera att Baileys är gott och att jag är nöjd och glad!

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Att vara en stöttepelare


Pappa o Angela är jourhem och just nu har dom en ung tjej  med en liten bebis boende hos sig. Det är en flicka som mår väldigt dåligt och som behöver hjälp och stöttning.

Jag känner väldigt mycket för denna tjejen och jag har erbjudit mig att vara lite av en kontaktperson till henne. Hon behöver en vän, nån som lyssnar och nån som hon kan hitta på lite saker med. Det behöver inte vara så mycket, men att ha någon, någon som är i hennes ålder.
 Jag känner att dels så hade det känts bra i mitt hjärta att kunna hjälpa någon annan, och sen hade det känts skönt att få kunna ge tillbaks till pappa, för allt han gör för mig. För indirekt när jag hjälper tjejen så hjälper jag ju pappa.

Vi får väl se hur det blir, jag har erbjudit mig sen återstår det att se vad som blir av det.

Vår lille drömmare där hemma är mer disträ än någonsin. Jag syftar på Hampus. Jag vet inte om det tillhör när man är i 6 års åldern eller om han bara är ruskigt lik pappa, min pappa.
Ibland så pratar jag med Hampus och han svarar, men om jag sen frågar honom vad det var jag frågade, så har han inte en suck. Min pappa är precis likadan.
Jag brukar be Hampus att upprepa det jag har sagt, så att jag vet att han verkligen har lyssnat.








 







Av nån anledning så kom jag att tänka på tv-serien "smash", jag kanske är den enda som minns den men garvade-det gjorde jag! swish!


Nu stämplar jag ut, tack för titten!


välkommen solen!

Vilken härlig morgon, solen skiner och fåglarna kvittrar. En sån här dag skulle man hitta en lugn plats och sätta sig på och bara njuta av solen och värmen. Ta med sig en kopp kaffe och en go filt och sen sitta o läsa en bok. Utan cigg...japp..ingen grillning och ljumma sommarkvällar med cigg..nej nej. Ett glas mjölk kanske man ska festa till det med. Eller jag vet! Jag köper såklart salta pinnar! Eller vandrande pinnar?

Jag satt o tänkte på det här med simultanförmåga, vissa har bättre andra har sämre. Jag är grym, inte för o skryta men-

*jag kan tugga tuggummi och göra hoppsa steg samtidigt, livsfarligt men jag KAN.

* cykla och släppa en hand samtidigt som jag plingar med den andra.

* gå baklänges, prata i mobil och klia mig i örat-samtidigt. DET är skills!

Här är en liten rolig länk:
http://wwwc.aftonbladet.se/halsa/0002/12/simult.html


En svensk sitter och äter frukost på ett cafe. Vid sidan av honom sitter
en norrman som tuggar tuggummi.
- Äter ni svenskar hela brödet? Frågar norrmannen.- Ja, Naturligtvis!
Svarar svensken förundrat. Norrmannen leker med  tuggummit i munnen och
säger: - Det gör vi inte hos oss, i Norge äter vi bara det innersta av
brödet.  Brödkanterna samlas i en container, bearbetas och formas till
croissanter och säljs till Sverige.  Norrmannen frågar vidare:
- Äter ni marmelad till brödet också? Svensken svarar lätt irriterad:
- Ja, naturligtvis. Medan norrmannen högljutt tuggar tuggummi, säger
han:
- Inte hos oss, i Norge äter vi bara färsk frukt till frukost. Skalen
och  resterna samlas i en container, bearbetas till marmelad och säljs
till  Sverige.  Nu blir det svenskens tur att fråga:
- Säg mig en sak, har ni sex i Norge?
Norrmannen ler och svarar:
- Ja, naturligtvis har vi sex.
Svensken lutar sej över bordet och frågar:
- Vad gör ni med kondomerna när ni använt dem?
- Vi kastar dem! Svarar norrmannen.
Nu börjar svensken att le... Sedan säger han:
- Inte hos oss, i Sverige samlar vi alla använda kondomer i en
container,  bearbetar dem, smälter dem och säljer till Norge som
tuggummi...




Hurtig som man är så har jag varit på en skön promenad med grannen. Jag hann fråga Maria innan ikväll om hon ville gå och om Danne inte är hemma allt för sent,så sa vi att då  ska vi gå. Sen ringde då grannen, men ringer Maria så går jag en gång till. Det är ju inte som att jag inte behöver motion. Allt eller inget.

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


cykla i motvind


Jisses vad det blåser idag! Jag lekte att jag var Carola cyklade till jobbet idag. Men ett gott råd; cykla inte med öppen mun när det blåser.
Jag studsade upp och ner på sadlen " Jag e fåååångad av en stoooormvind, fast för dig" Jag försökte få det där suget i blicken som hon har när hon sjunger, problemet var att mina ögon tårar sig när det blåser ute så jag såg inte ett skit och när jag kom fram så insåg jag att sminkningen såg definitivt inte ut som när jag åkte hemifrån. Inte håret heller för den delen. Men vem behöver volymshampo?



Jag har faktiskt lite svårt att acceptera att jag är över 30. När jag var yngre så tyckte jag att när man var 30, då var man hur gammal som helst, nära pensionen. Nu är jag där själv. Det är då jag funderar på om "ungdomar" (jisses) tittar på mig och tycker att jag är gammal.

Nu när jag har fyllt 30, måste jag börja lyssna på dansband och åka på bussresor då? Ingår det liksom när man kommer över 30-strecket?  Jag kommer på mig själv med att säga att vissa tv-program är så "trevliga", och att använda uttrycket att någon är "kär" när man syftar på att nån är snäll o trevlig. 

Då var det kväll och jag är tillbaks efter en väldigt trevlig fika med Josefine. Det gjorde mig så glad att se henne, att hon mår bra och att hon är lycklig. Hon är mamma åt en liten kille på dryga året. Eftersom vi inte har setts på typ 15 år så hade vi ju en del att ta igen.

När jag stod o väntade på tåget så stod jag o studerade en del av människorna som stod där och väntade precis som jag. En del människor ser ut som om dom bär hela världens problem på sina axlar. Andra människor står o nästa ler för sig själv. Andra ser allmänt läskiga ut och när man känner att man inte vill möta deras blick.

Jag kan inte låta bli att fundera på hur deras historia är, vad dom gör om dagarna, hur dom bor osv.
Idag fick jag sån lust att ställa mig på en av bänkarna, och bara skrika " I aaaam the one and onlyyyy"´och sen spela lite luftgitarr.

 
Men så kände jag att då hade jag kanske uppfattats som ett hot mot snubben som stod nere i tunneln och spelade så jag struntade i det. Jag tänkte att jag kan sjunga nån annan gång.

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

vänskap....

Då var det måndag igen och en ny vecka väntar.

Imorron tisdag ska jag träffa en gammal kompis Jossan, henne har jag inte har träffat på över 10 år.
Vi var bästa vänner under högstadiet och gjorde allting tillsammans.
Jag kan säga som så, att jag får svårt att andas när jag tänker tanken att Hampus el Malte skulle hitta på hälften av vad jag har gjort när jag var "ung". Mer än så säger jag inte fall i fall pappa läser detta.

Jag hade aldrig orkat festa som jag gjorde då, idag mår jag för fasen dåligt om jag inte får mina 8 timmars sömn. Då kunde man festa hela helgen och ändå fungera, man var lite sliten på söndagen men den kunde man å andra sidan sova bort om man ville. 
Idag skulle det väl kanske funka att slappa på soffan en söndag, men då hade man fått vila med ett öga öppet och ha ena handen på en leksaksbil och säga brum med jämna mellanrum, allt för att verka delaktig i leken.

Nä idag har man ist en jäkla massa gråa hår, och inte fasen går man runt med nån tajt tröja längre. Nu om nån skulle titta åt mig  så misstänker jag direkt att mascaran har runnit eller att jag har en kråka i näsan, eller att det är en skummis, för att nuförtiden så känner jag mig mest tråkig o grå, ja förrutom när jag tar på mig min gröna sjal, då livar jag upp stämningen!
När Hampus tittar på mig och säger: mamma du är så vacker, då spelar  bilringar, gråa hår, påsar under ögonen och konstig hårväxt lite varstans, inte någon roll. Mina barn älskar mig ändå, och mina nojjor känns just då som dom kvittar.




Dagens ordspråk:

-Att städa medan barnen är små är som att skotta snön när det fortfarande snöar!

-Erfarenheten är fantastisk. Den hjälper dej att känna igen ett misstag när du begår det på nytt..."

-Man kan inte förändra någon annan, bara sig själv.

Eller som Gert Fylking sa;
- Den man bäddar åt kanske man får ligga med.


Framför mig har jag ett jättefint kort som Hampus har skrivit, där står " Hampus Anna" och så en massa fina hjärtan. När jag fick det sa han: "Jag älskar dig så mycket mamma, varsågod".
Åter igen, att jag inte kom i jeansen imorse eller att jag har en dålig hårdag, det bara försvann i samma andetag!

Vi satt och tittade på "familjen annorlunda" ikväll . Jag tycker att dom vinklar det så konstigt. Dom får det att verka som att familjerna bara har det jobbigt. I var och varannat inslag så skriker nåt av barnen eller så byter dom blöja.  men varför visar dom inte alla underbara stunder oxå?  Dom glömmer  att visa alla de stunder som man har med sina barn, när man myser och bara är tillsammans. Det vinklas till att se ut som att det enda deras vardag går ut på, är att byta blöjor och torka snoriga näsor. 


Det blev en härlig promenad i ösregnet, ingenting kan stopp oss! Det där lät himla bra tycker jag, sen att jag inte ens själv tror på det, det är en annan sak.
Man sover så gott när man har varit ute o gått på kvällen.

Nu stämplar jag ut, tack för titten!




Till sist;


rise and shine!

05.45 - *uaaaaaaaaaaaah*-Oliver vaknar
05.46 - *Paaaaaappa'- Hampus vrålar i trappan
05.46 - * Jaaaaa eeee vaaaaaken*- Malte kontrar.

I hopp om kanske nån minuts sömn till tar vi in alla 3 i vår säng och inom loppet av 2 minuter har alla 3 slagit sig på ett eller annat sätt. Alla 3 vrålar i högan sky och det är då vi inser att det är lika bra att gå upp.

Nu är klockan halv 10 och vi har redan städat hela huset, så visst vi utnyttjar ju verkligen söndagen.
 
Idag ska vi hem till svärpäronen på middag, men annars får detta bli en dag att inte göra allt för mycket på.
Både Hampus och Malte har blivit rejält förkylda så det är bara bra att vi tar det lugnt, blir kanske en promenad senare.

Min stackars lille Hampus är ynklig idag, han mår inge bra alls. Förkyld och hängig. Jag misstänker att det är vattenkopporna som är på G.

På  nyheterna pratar dom om hjärtkirurgen  som har utfört flera operationer när han har varit påverkad av sprit. Polisen hade stoppat honom när han var på väg till jobbet, för att operera en hjärtpatient, då hade han 0.93 promille i blodet  och narkotikaklassade läkemedlet kodein. Det är hemskt, helt fruktansvärt.



Det finns gott om knäppa människor, här e en av dom





Igår hade vi operation städa garaget, eller ja, Sigge hade det och jag protesterade emellanåt. När Sigge är på det humöret, då åker det mesta till tippen, så jag måste liksom kolla emellanåt, annars är risken att dvs saker kastas. Sist var det ett par alldeles nya stövlar som låg i en låda, jag råkade se dom i bagageluckan och hann haffa dom i sista sekund.

För ett bra tag sen så köpte jag en motionscykel, jag cyklade på den och kände mig jättesund...i typ 2 dagar. Sen stod den ett bra tag i ett av våra rum, och sen flyttades den ut i garaget. Jag har haft ambitionen hela tiden att jag ska ta tag i det och börja träna med den-igen.
Men igår så åkte den på tippen. Och med det så försvann ju min ambition, jag kan inte längre lura mig själv att jag på fullt allvar skulle ta in den igen och börja cykla. Vi snackar om en motionscykel med en ûbersmal sadel som var jättetrög att cykla på, men ändå- jag hade ambitionen att träna.

I julas köpte vi Nintendo Wii. Och jag köpte Wii fit. En slags platta som man då står på och tränar. Det är en jätte rolig träningsform och åter igen- jag har haft ambitionen att träna.
De första veckorna tränade jag och var duktig, men sakta men säkert så har det liksom avtagit och nu är det ett bra tag sen sist.
Men nästa vecka, då jäklar då blir det promenader varje kväll varvat med Wii fit.Och blir det inte nästa vecka, ja då tar vi det veckan där på! Jag har ambitionen!

Nu stämplar jag ut, och vaknar imorron vältränad och fin! Tack för titten!

                                                                                                                     

Heja våren!

Jisses, halva dagen har gått och jag har inte gjort ett skvatt. vaknade nyss efter en 1 1/2 timmes tupplur. Det är skönt att gå å lägga sig på middagen och sova en stund, problemet när man vaknar är att, iaf jag, mår allt annat utom bra.Jag har legat och tryckt ner min vänstra ansiktshalva så jag är alldeles skrynklig och har sömnstreck överallt. Jag kunde knappt se med ögat när jag vaknade. Det är helt underbart väder ute idag! Jag har vårkänslor så nu bränner jag overaller, vantar, halsdukar, långkalsonger, mössor och annat som påminner om vintern!

Vi har Oliver på besök idag, han ska sova över hos oss inatt. Hampus är stora idolen och Oliver följer honom som en skugga.
Hampus har varit hos Uffa idag, dom hade haft en ute dag idag och fixat med allt möjligt på gården.

Ikväll är det melodifestivalen. Jag diggar "Heat" som bara den. Jag garvade så jag höll på o ramla baklänges när jag såg trummisen, inte nog med frissan, sen har han tights på sig oxå. Strumpan verkar ha hamnat fel...inte var den på foten iaf.
Sen blev han intervjuad och då frågade reportern om han hade just en strumpa i byxorna, då svarar han att "nej nej, det här är min penis" och sen närbild...Sångaren ser ut som ett lejon, fläkten får manen att svaja ännu mer.

 


Jag tycker att Caroline af Ugglas är rätt cool. Det som är coolt med henne är att hon inte är som alla andra. Hon har inte opererade bröst, opererade läppar och är inte allmänt konstgjord som många andra artister är.
Det är som jag, jag ser helt mongo ut men jag är fasen inte opererad, man skulle kunna tro det, att jag är nåt experiment som har gått alldeles galet och det sen inte gick att rätta till. Men så e det inte, jag ser ut så här.


Jahapp det blev opera för hela slanten. Tja, den kanske kan slå...

Oliver, eller Ojjer som Malte säger, sover lite oroligt så jag ska lägga mig hos honom och hålla hans hand så somnar han nog om.

Jag stämplar ut nu, tack för titten!


nackspärr

När man vaknar 5 på morgonen, kan nästan inte räta ut varken rygg el nacke och dessutom blir vettskrämd av nåt alarmliknande ljud som tjuter högt, då e man inte så glad. När man har varit uppe o irrat rundor för att lokalisera vart ljudet kommer ifrån  så går man o lägger sig igen och där ligger 2 barn. Man hittar en ledig plats om 1 dm som man lägger sig på. Kudden är ett minne blott.

Hampus har kommit in till oss nu 3 nätter i rad, jag försöker att inte stressa över det men fasen vad dåligt man sover när man nåt av barnen ligger mellan oss, unnu sämre om både Hampus och Malte ligger där.

Jag o kidsen ska ta en skön prommenad sen tänkte vi, eller ja...dom är väl inte så glada över det precis, så det är väl mest jag som har tänkt det.

Det brukar funka att säga att vi kan köpa med oss lite godis på vägen hem, men då säger Hampus;
"Nej tack mamma, jag ska försöka att inte äta så mycket socker, så tyvärr. Då behöver jag inte gå va, eller hur mamma?"
Malte kopierar allt som Hampus gör, så om Hampus tvärvägrar så tvärvägrar Malte. Han har inte alltid koll på vad det är han härmar, men Hampus gör ju så och då får ju Malte hänga på liksom...No matter what!.
Hur övertalar man dom att gå ut i detta urkväder...?



Jag sitter här o väntar på att nån ska komma o ringa på dörren och fråga om jag vill ha städhjälp...Verkar som om dom har svårt att hitta hit kanske....? Äh jag väntar lite till tror jag. Känns liksom onödigt att jag  ska ge mig på att städa om nu nån annan gärna vill.

Jag lyckades övertala barnen att följa med på en prommenad. Vi gick upp till "uffa" och fikade med honom på kontoret. Nu är Hampus och leker med grann flickorna. Det har fortfarande inte ringt på nån som vill städa...avvaktar lite till.

Dagens bästa


En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna under en förlossning till barnets far. Ett äkta par tog chansen att prova maskinen. Då födseln satte igång, blev maskinen inställd på att föra över 25 % av smärtorna till fadern, men mannen märkte ingenting överhuvudtaget.
 Läkaren tyckte att det verkade märkligt och höjde inställningen till 50 %. Mannen märkte fortfarande ingenting, men

kvinnan mådde märkbart bättre. Efter som det gick så bra, överförde man 100 % av smärtorna till mannen. Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes.
 
Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren liggandes död vid ytterdörren.
 


 Vad säger denna tjejen....egentligen...?






Nu stämplar jag ut, tack för titten!

bvc besök

Imorse var jag och Hampus på bvc. Det var vägning och mätning och vaccintation. Hampus är ganska dramatisk av sig så jag var lite orolig att han skulle bli hysterisk när han såg sprutan men han klarade det galant.

Han berättade för bvc-tamten att han visste varför man skulle ta den.
 Det är en lång kille vi har 122 cm och 25 kg.
Jag berättade för tanten att jag brukar dra av ungefär 5 kg när jag väger mig, vilket ju är fullständigt rimligt för kläderna, jag menar jag bär ju ändå rustning och så.
Då tittar hon allvarligt på mig och säger: "njaa du kan nog inte dra av så mycket, kanske ett halvt kilo eller nåt för kläder".
Nähä...?





Jag satt här och skrev och plöstligt kommer det upp en virus varning " Trojan" nånting. Då blir man lite lätt svettig kan jag säga. Hur det än är så har vi ju information som inte bör spridas vidare och så.  Vad är det för jäkla idioter rent ut sagt som sitter o skapar såna virus, vad får man ut av det? Mår man bra när man vet att man har sabbat för andra?

Nu har jag hostat och nyst in i ena uttaget på datorn så nu ska jag minsann smitta tillbaks! Jag kan bära på nåt, nån förkylning. Dom vet inte vem dom har gett sig på det kan jag säga!

Idag när jag skulle cykla med Hampus till bvc så upptäckte jag att jag hade punka på cyklen. Igen...
Jag har en gammal cykel hemma som jag fick ta ist. Jag kom just ihåg varför jag köpte en ny.
Sadeln är jättesmal så det gör ont som fasen att cykla på den.
 
Det är då jag börjar fundera på hur dom tänkte när dom tillverkade den modellen. Tänkte dom då, nu jäklar ska dom få ont i arslet, dom som cyklar,  och dom ska minsann inte komma här o tro att dom kan cykla några längre sträckor!
 Om det var så dom tänkte så har dom lyckats, jag fick stå upp och cykla den sista kilometern. Jag fick värsta mjölksyran i benen så jag fick hasa mig upp för trapporna sen när jag kom fram till jobbet. Ok, det var väl inte riktigt sanningen..
 En av gubbarna i huset bar upp mig, eller ja, han försökte sen kallade han på 4 andra, men sen kom  jag upp!



 Magplask...aj..

En migräntablett senare stämplar jag nu ut och går å lägger mig. Tack för titten.


Kodnamn

Varje morgon när jag cyklar till jobbet möter jag samma gamla skabbiga tant med samma gamla skabbiga hund, fast ibland har hon hunnit 20 meter längre bort än dagen innan.
Då undrar jag om hon i sin tur tittar på mig och tänker : "Jaha ja, där kommer hon som flåsar så in i h-vete, hon med den kassa kondisen"...

Undrar om det är så över lag att folk har smeknamn på sina grannar och folk som bor på samma område eller så. Min mormor och morfar hade smeknamn på ALLA som bodde i närheten av dom. Vissa kanske inte var dom snällaste, men det var ju så dom kände. Ett av dom bästa som dom kom på var "följeslagerskan". Det var en tanta som alltid gick en bit bakom sin man när dom skulle gå till bilen nämligen..
Vi har smeknamn på våra grannar oxå..*Biiiiiiip*
Nästa ämne!

Hampus är en pojke som är mycket uppmärksam och ibland blir öronen hur stora som helst. Det är många ggr som jag och Sigge har diskuterat nånting och plötsligt så säger Hampus: Jaha vem då menar ni, varför har han gjort så? Så nu mera har vi dels kodnamn och dels så pratar vi mycket engelska hemma.
Det är farligt det där för Hampus kan missuppfatta det vi sitter och pratar om och sen kan det bli nåt helt annat i hans huvud, och sen går han och funderar på det och så kan det bli himla fel.

Så när Hampus har sovit över hos pappa och dagen efter så säger pappa
"Jaa du Anna, nu vet jag både det ena o det andra om er familj" Sen skrattar han skrockande...*gulp*
Det är då man undrar vad han har sagt..egentligen...



Idag när vi satt och fikade, som vi alltid gör halv 10 varje dag, så var det en som sa: " Anna  vad tjusig du är i håret idag, jättefint!!
Jag blev så jätteglad, kände hur jag sken som en sol! Tänk vad en liten kommentar kan göra en glad, det här kommer jag att leva på länge.
Tyvärr är det så, att när Sigge ger mig komplimanger så tror jag inte på honom..., men när en utomstående ger en en komplimang så är det lättare att tro på, för hon el han har ju ingen anledning att säga det om dom inte tycker det. 

Jag har jättesvårt att ta en komplimang, det känns som att alla andra som sitter runt om sitter och tänker " är han full eller, hur kan han tycka att hon är fin i håret?" Jag vill gärna dra till med "tack, usch nä tycker du? Det är ju helt flottigt etc". Istället för att bara säga Tack! och sen sträcka lite extra på sig. Typiskt mig.



Killen har stenkoll...


Jag håller på o bli tokig, här hemma så sjunger barnen " Jag måste ringa Carina, får inte glömma det". Det är den där  låten från dansbandskampen. Dom har hört den på dagis och så går dom här hemma o sjunger. Det värsta är att jag oxå har fått den på skallen. Jag går oxå omkring o nynnar. Men det är nog så, jag får inte glömma att ringa Carina =)




Nu ska jag se på "lie to me" så nu stämplar jag ut. Tack för titten!


skänkes: skräp

Det känns ungefär som om jag har suttit på en karusell i flera timmar, känner mig jätteyr idag. Obehaglig känsla när man inte riktigt kan fukosera.Jag har en flaska vatten som jag tänkte försöka få i mig, ibland känns det bättre när man har fått  sig lite vatten.


Dom sa på nyheterna i morse att det har blivit vanligare och vanligare att det är inbrott på återvinningscentraler. Personalen känner sig hotade, och blir hotade. Hur sjukt e det då? "Tjuvarna" vill åt allt som går att sälja. Det var en man som berättade att han vågade inte öppna på måndagsmorgonen pga att han var rädd för vad som väntade honom där inne. Fy vad hemskt.
Om det är gamla trasiga grejer och annat skräp dom vill åt så skänker jag det gärna, vi har garaget fullt ändå så.



Det finns en jättebra sida på nätet, Matklubben.se. Man kan sätta ihop sina egna kokböcker och där finns en massa bra recept. Idag tänkte jag ge mig på att göra fiskgryta. Lät himla gott, förhoppningsvis så går det hem hos kidsen oxå.
Det som oxå är bra med sidan är att man kan göra veckomatsedlar, det  behöver vi verkligen göra, har så dålig fantasi så det e kanon om man har nåt att följa.

Idag så pratade jag och pappa om det här hur hemskt det är att de gamla, många av dom, får sitta ensamma hela dagarna och aldrig komma ut. Dom får hjälp 1 gång i veckan att duscha och på sin höjd så har hemtjänsten några minuter över att prata med dom.

Jag skulle så gärna vilja starta, om så en ideell, förening av nåt slag där man tog sig tid att gå ut med de gamla eller helt enkelt bara vara sällskap en stund. Tänk, det är dom äldre som har skapat det vi har, och så ska dom behöva ha det så här när dom blir äldre? Jag blir så ledsen när jag tänker på det och jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade haft tiden och resurserna att förverkliga mina drömmar. Nån som vill hänga på?



Jag hamnade på nån sida på nätet som handlade om 30 års kris, inte för att jag har det då, inte alls, inte i närheten! På sidan var då iaf en tjej som beskrev allt det här som jag oxå har skrivit om, att allt hänger neråt och man får konstiga fettvalkar överallt.  
Och sen då längst ner så är det reklam för " större bröst utan ingrepp". Mitt i prick liksom.
Nä, tacka vet jag en bra ryggsäck, det är bara att slänga bak dom o gå, så slipper man en dyr operation.





Jag gjorde en jättegod fiskgryta idag, ja du läste rätt JAG gjorde det-tro det eller ej. Barnen gillade den jättemycket.
Jag tänkte dela med mig av receptet.




Ingredienser

50 g smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk finhackad färsk/torkad dill
ca 1 krm nymald svartpeppar
ca 400 g fisk (jag använder den billigaste, allaska pollock)
ev skalade räkor.



Gör så här

Smält smör och rör ned mjöl. Späd med mjölken i omgångar till en ganska tjock bechamelsås. Smula ned buljongtärningen, tillsätt dill och peppar. Tärna tinad/halvtinad fisk i små munsbitar. Låt sjuda i såsen 5-10 min. Rör ev ned räkor innan servering.

Servera med ris/potatis och kokta grönsaker


Nu ska denna tanten gå å lägga sig så nu stämplar jag ut. Tack för titten.





wörk wörk

 Då var det måndag igen, och man har lagt chipsen, godiset och läsken åt sidan, eller rättare sagt, man har lagt till på sidorna.....Varje vecka börjar med att " nu ska jag minsann inte stoppa i mig en massa onödigt och jag ska ut o gå varje kväll"...Eller hur, som om jag går varje kväll. Jag har iaf ambitionen att gå varje kväll och jag gör det i tankarna, räknas det?
Som den dåååliga raggningsrepliken " oh du måste vara trött, du har ju vandrat runt i mina tankar hela kvällen".



Imorse var Malte arg som ett bi, Hampus sa åt honom att han heter "Mamma Mu" var på Malte ilsket säger:
" Jag heter inte Mamma Mu, jag heter Malte Muuuus!"
Hampus tycker det är jätteroligt att tetas med honom så han gör det mest hela tiden och sen skrattar han på ett speciellt sätt där han direkt avslöjar sig att han retas med sin bror. Och Malte är jättearg.
Det värsta är att jag har själv svårt för att hålla mig för skratt när han hetsar upp Malte.
-" Du heter Matte, säger Hampus
- Jag heeeitor inte Matte, jag heeeitor MaLte, får han till svar.

-Du ska flytta hemifrån nu Malte, du ska bo hos farmor och farfar
*Gallskrik* Maaaaammmmmaaaa, Hampus sajor jag inte får bo här mer!!

Så låter det ungefär om dagarna...Och många ggr så står jag och fnissar för mig själv..




       


21.30

Tillbaks efter en härlig prommenad med Maria. Det är så himla skönt att gå en rejäl runda i rask takt. Sen är det skönt att babbla av sig lite, om allt man har i huvudet. Tack Maria!


Nu ska jag ta o gå å lägga mig så nu stämplar jag ut. Tack för titten!


sesam öppna dig!

Jag tillhör en av dom som gärna sätter lösenord på allt, fall i fall liksom. När jag då väljer ett superbra lösenord så tänker jag att "det här är ju klockrent, det glömmer jag ju aldrig och ingen annan kan lista ut det". Problemet är att sen tillhör jag "dom som inte kan lista ut det".

Jag minns en gång jag fick låna en mobil av mormor, en jättefin ny dyr historia som hon var snäll nog och lånade ut till mig.
Då tänkte Anna: " det här är ju klockrent, det glömmer jag aldrig och innan annan kan lista ut det". Jag satt lösen på hela telefonen, alltså en telefonlåsning, ifall jag skulle tappa den så kunde ju ingen låsa upp den och använda den...Problemet var att sen glömde jag det lösenordet och  mormor kunde aldrig låsa upp sin telefon igen.....Hon var inte så glad kan jag säga....

Nu har vi gjort det igen- fast denna gången är det det trådlösa nätverket som vi har satt nåt jättebra lösen på-som vi såklart inte skulle kunna glömma. Jag har provat alla lösen jag kan tänka mig, men icke...det går fan inte.
Som tur e så kan Danne det mesta om datorer så han kommer som en räddande ängel i eftermiddag och förhoppningsvis kan han hjälpa mig.
Det sjuka är att när man börjar försöka luska rätt på lösenordet och man sitter där och knappar in, då börjar man till slut knappa in saker som är helt osannolika att man skulle ha valt;
*badanka 2001
*myroribrallan16 osv...





Barnen leker "byggarlov" här hemma idag. Dom renoverar Maltes rum. Hampus hyvlar lite varstans och sätter upp nya lister.
Malte kör runt i sin gåbil och rätt som det var så sa han:

Nu sticker jag, jag ska iväg och färga håret!




Dagens roliga

"Jag har nog fått spetälska!"
"Hur vet du det?
"Det står i läkarboken att man inte märker något i början.



-Igår vann jag 400 meter häck.
-Jasså, vart ska du plantera den då?


Nepp, nu stämplar jag ut. Tack för titten!


Datornördens jubel!



Nästan varje morgon så vaknar vi av att Malte ropar från sitt rum;
-Maaaammmmaaa jaaag eee vaaaaken! Av nån underlig anledning så går han inte upp själv utan ligger kvar tills vi kommer in o hämtar honom. Jag vet inte om det sitter kvar sen spjälsängen när han inte kunde gå ur själv.


Idag har jag fått en laptop av Sigge, helt underbart! Tänk vilken lyckans ost jag är, jag har väldens bästa man. Han är allt jag kan önska mig-någonsin.
Jag satt och tänkte i bilen och kom fram till att den känslan jag har när jag är tillsammans med Sigge, den är helt underbar. Jag kan vara mig själv rakt igenom. Jag kan ställa dumma frågor om det är nåt jag inte förstår, jag kan gå hemma osminkad och ändå kan han titta på mig och säga att jag är vacker. (sen att jag inte tror på honom-det är en annan historia). Jag är fullkomligt övertygad om att Gud har sänt Sigge till mig.




Idag fyller Maria 25 år! Grattis till dig min underbara vän.
Vi ska dit o äta tårta och förhoppningsivs Dannes goda kanelbullar.

Tillbaks efter en trevlig eftermiddag hos Danne, Maria o Oliver. Mitt älskade brorsbarn/gudson är helt fantastisk. Han har börjat gå nu och tultar fram. Han har ett evigt leende på läpparna och jag vill inget annat än att bara pussa honom hela tiden, han är dock inte lika intresserad av det, han tycker mest att jag är dryg. Fast det är väl inte hela sanningen, en o annan puss o kram får jag.

Skönheten sitter i betraktarens öga heter det ju, tja...vet inte riktigt vad jag ska säga om det här:






 Jag ska ut o duuuuka! (Jag ska ut och dyka)


Nu stämplar jag ut, tack för titten. Välkommen tillbaks =)


sann lycka

Lycka är när ens älskade barn lägger sitt huvud mot mitt bröst och säger: mamma jag älskar dig. Finns det nåt bättre sätt att vakna på? Det är ett lyckorus som kommer följa mig hela dagen.
Alltså så är jag inte bara pest och orättvis =)


Änglavakt, helt otroligt!
 

Hampus och jag tittade på reprisen av "familjen annorlunda" och plötsligt säger han: " Alltså du mamma, är det så att man får maneter  i sidorna så att man alltid sitter ihop om man gifter sig? Nästa uttryck är "shit va många barn dom har, hur orkar dom?!


Igår så skrattade jag o Sigge så gott åt Hampus, han sa: Hanna på dagis har filmen Bolt hemma, hennes pappa har "dratt ner den från nätet, kan inte du ladda hem den till mig med pappa"?

Varpå Sigge säger-såklart- "Åh nej min son, vi laddar inte hem nånting i detta huset, absolut inte. Det är olagligt och sånt sysslar jag absolut inte med". Vad hette filmen sa du, Bolt?


Efter en trevlig kväll med Magnus, Marlene och Pontus stämplar jag nu ut. Tack för titten!


Får jag be om din underskrift här tack...




Om jag skulle heta tex Olsson Svensson i efternamn för att mina föräldrar har olika efternamn och jag har valt att ha båda namnen, och så träffar jag Sigge som  heter Jönsson-Persson. Hur fasen blir det om vi bestämmer oss för att behålla våra efternamn men ha båda?

Anna Olsson Svensson Jönsson Persson. Skulle ta lite tid på att skriva under nåt papper. Framför allt när man ska presentera sig.


Jag hittade en lista på nätet med ovanliga namn
* Stålbarm ( 1 )
Rapunzel  (2)
Pung  (10)
Nallemaja  (1)
Brum  (1)
Butler (1)

Om man sitter o funderar på vad ens barn ska heta, hur tänker man då när man börjar snöa in på Stålbarn tex, hur kommer man ens på ett sånt namn?
Pung är ju oxå ett trevligt namn, synd att vi inte ska ha fler barn, annars hade det varit högaktuellt.




Till min fina vän Marie som fyller år idag!






Jag har börjat käka "jättenattljusolja". Det ska vara bra för den hormonella balansen. Jag har mycket problem med huden oxå, och tydligen så ska det hjälpa så jag håller tummarna för att det ska funka. Om det så bara lindrar lite så är jag överlycklig.


Idag hittade jag Petra på Facebook. Helt underbart, har varit skeptisk till just Facebook men så himla bra att det finns!

Nu stämplar jag ut, mår grymt illa så det blir en tidig kväll för mig.
Tack för titten.


SM i rullebör





" Jag bara slänger mig i duschen", säger man ju ofta när man ska gå  o duscha.
Hur många SLÄNGER sig faktiskt in i duschen? Man tar  sats från hallen och med armbågarna före så störtdyker man in i duschen.

"Jag ska bara gå på toa". ( Klassiska svaret- Är det inte bättre du sitter ner)

Samma sak med " Jag slänger mig i bilen och sticker o handlar"



Igårkväll på 5an så gick det ett program som hette " Den rätte för Rosing". Allvarligt talat, var f-n hittar dom alla dessa snubbar?
Vid ett tillfälle satt dom alla samlade och så skulle då var och en berätta nåt om sig själv ,nåt nytt som inte Linda visste innan.
En av dom (skåning såklart) säger då:
- Ja min far är ju då jordbrukare och jag e uppväxt på landet. Sätt det i perspektiv till en tjej där hela hennes tillvaro går ut på att vara på så mycket kändisfester som möjligt och synas i alla skvallertidningar.

Ialla fall så säger den här snubben då:
- Jau har vunned SM i rullebör! ( Jag har vunnit SM i skottkärra) Lindas min var obetalbar! 

Han pratade så jäkla grötigt så inte ens jag fattade vad han sa. Men jag ger mig fasen på att det här bara är en ploj grej för honom och han ska se hur långt han kan driva det. Typ som han koko jöns killen i Idol, Lars eller vad han hette.





Ibland är det konstigt. Av nån anledning så har jag många ggr den senaste tiden tänkt mycket på min allra bästa vän jag hade på högstadiet,  Jossan. Hon och jag träffades varje dag och var inte många minuter ifrån varann. Jossan är en jättego tjej och jag kan sakna vår vänskap ibland. Det är säkert 10 år sen vi träffades.
Men så iaf, så hade jag fått ett meddelande på facebook från henne! Det är väl bra underligt va? Tankeöverföring eller nåt. Himla roligt var det iaf att höra ifrån henne.



Relativt lååång version men såå bra!


Idag blev det nåt så spännande som korv stroganoff till kvällsmat. Det är ett ganska så säkert kort när det gäller barnen, dom gillar det som 17. Men annars tycker jag det är så svårt att komma på vad man ska äta om dagarna.
Det känns som att man alltid äter samma, jag har liksom ingen fantasi. Ska vi äta korv, korv korv, kyckling eller köttfärs?



Nu stämplar jag ut, tack för titten!


BAJSPÅSAR

Ärligt talat, om man väljer att rasta sin hund precis in till en skola där barnen leker på rasterna tar man inte med sig bajspåsar då? När jag cyklade till jobbet så gick det en gubbe med sin hund och plötsligt så sätter sig hunden för att bajsa, gubben står i godan ro och bara ser på. Sen går han.
Handen på hjärtat så har jag väl oxå låtsas leta efter en påse när vår hund bajade på nåt olämpligt ställe,men jag valde fasen inte att rasta henne intill en skolgård om jag inte hade påsar med mig. Och om man nån gång skulle ha glömt att ta med en så slog det aldrig fel, naturligtvis så skulle hon bajsa där det var som mest folk, gärna under en gatulampa.


Ikväll är det Desperate Housewives! Jag älskar den serien.
Prison Break är slut för säsongen, och jag sörjer det djupt.
Är det förresten vuxenpoäng på att se på program som " Antikrundan" och "Så ska det låta"? I såna fall är jag nog lite mer vuxen nu om jag har samlat på mig fler poäng.
Inte klokt egentligen, man måste förtjäna poäng för att vara vuxen men så är det minsann inte med kroppen, den åldras ändå. Allt flyttas neråt och håret blir grått. Snart har jag väl tom hängknän.


Jag satt o läste min gode vän Lottas blogg innan och hon skrev om det här med att man alltid frågar hur personen mår när man möter nån och om man verkligen vill veta det eller om det bara är nån artighets fras.

Då kom jag att tänka på hur det är när man har varit tex hos frissan. Finns det nåt värre än när nån frågar:

-Åh har du varit hos frissan?
-Ja ,svarar man då
-Jaha...afan där ser man...

Varför ta upp frågan överhuvudtaget om man nu tycker det är fult?

Tänk vad förvånad man skulle bli om man fick till svar: hur fan tänkte du när du klippte dig, du ser ju för jäklig ut!

Eller,
"jaja, det växer ju snabbt ut igen så tänk inte på det. Kan du fortfarande sätta upp det? Jaja annars kan du ju ha nån klämma i...så länge..."

Så med andra ord så e det skitfult.
 

Nästa klassiker;

-Har du nya byxor?
-Ja
-afan..där ser man...


Dagens garv

Hellre lite kattpiss i salongen, än en kass pitt i kalsongen

Hellre en hängmatta i parken, än hängpattar till marken.



Nu stämplar jag ut, tack för titten!



POSITIVT TÄNKANDE

Ny vecka, nya utmaningar...så säger en gubbe som jobbar här i huset. Visst är det väl så, vi är hungriga på nya kunskaper och längtar efter att få lösa nya problem? Jag tog i så mycket där att jag nästan ramlade baklänges. Men det lät bra inte sant?

Imorse var jag på den där cellprovs tjofräsen. När hon drog igång 1000 watts lampan och riktade den så kände jag mig inte så där jättebekväm. Där ligger man, strumporna på och dom har hon lagom rakt i ansiktet, tur det inte är i slutet av dagen iaf när man har gått i ett par varma skor hela dagen.

Hon hade dubbla munskydd, brukar dom ha det? Skyddsrock,plasthandskar, skyddsglasögon och munskydd,
det brukar dom väl ha...eller?



Jahapp, vad ska man äta till lunch idag då? Funderar på att kanske gå till den där restaurangen med snubben som spelar orgel..Tänkte att jag skulle önska en låt isf, nåt med Günter kanske?

Vi gick till en annan restaurang och åt en jättegod ungsbakad falukorv, brukar inte gilla det men denna var kanongod!


Jag har haft en låt i tankarna hela dagen, " en väv av legender" från Toffelhjältarna. Nostalgitripp.



Hampus brukar sjunga ofta, och enligt honom själv sjunger han ju då på engelska.
" oooh yeeeeh, washinau lajki au diiii, oooo yeeeh aiiijoo shiii baaau wooow " 
Brevid honom står Malte och dansar glatt.
                                                                                                              
Sen frågar han: Vad betydde det jag sjöng mamma?




    En av anledningarna till att jag o Ingvar Kamprad är så tighta vänner är mycket för att jag förbrukar många värmeljus varje dag, så jag e lite av en favorit hos honom, han vet bara inte om det själv.
Jag älskar vårt nya kök, och ännu mysigare blir det när man tänder ljus.

Synd bara att man inte kan skryta med att jag lagar sååå mycket god mat oxå..När vi hade den andra spisen så kunde jag alltid skylla på att den var trasig när jag brände vid nån mat, eller om det inte smakade som det skulle, men nu då...? nu har vi ju en ny spis...vad ska jag skylla på nu?


Dagens garv:

"Min fru ska snart föda ett barn och det är bara 2 minuter mellan värkarna.
Vad gör jag?"

 "Ta det lugnt", svarade telefonisten. "Är detta hennes första barn?"
"Nej, det är hennes make"





Med dessa kloka ord säger jag gonatt och stämplar ut. Tack för titten!


Frukost á la Hampus

Om ni undrar varför sidan ser konstig ut så kan jag berätta att det är för att jag har totalt tappat allt vad stilmallar och kodmallar heter och då blir det så här. Ingen som helst ordning. Blir så trött! Men men förhoppningsvis så får jag väl lappat ihop den imorron.





Det är som en dröm, Hampus har sovit hela natten i sin säng igen!
Dessutom, det är nästan för bra för att vara sant, så fixade Hampus frukost till oss allihop. Han delade ut arbete till Malte oxå och sen fick vi komma och äta. Helt underbart! 

Idag blir det en sväng till IKEA och sen ska Hampus på simskola.
IKEA och lönehelg är ingen bra kombination men vad ska man göra, vi är ju som alla andra, det är nu man har pengar och dom kan ju verkligen inte stanna på kontot, det skulle ju vara fruktansvärt!

Min filosofi Lön in. Lön ut-pengar slut. Ibland är det verkligen så, man hinner få in pengarna på kontot men så har man så mycket räkningar att nästan allt försvinner igen. .



Vi körde så vi var på IKEA kl 10 när dom öppnade och det var banne mig kö in till parkeringen. Alla tänkte som vi " vi åker in när där inte har hunnit komma så mycket folk".
Hampus och Malte tyckte förstås det var superkul att gå på IKEA, det är ju något av det roligaste man kan göra, näst efter köpcentra då då.
Vi fikade och efter en kanelbulle så hade Hampus tankat upp sockernivån till max så sen for han runt som han i tvspelet "Sonic".

Sonic hade magiska krafter och när man tog nån svamp el vad det var när man spelade så fick han superkrafter och så sprang han jätte jättefort, ungefär så var Hampus på mattavdelningen efteråt. Pupillerna stora som tefat och en puls på 190.
Det där dom alltid säger om kommunalarbetare att dom är så slöa, Hampus kan ju bli det och så bara ger dom honom lite socker till fikan sen jäklar händer det grejer.


Efter att ha sabbat min sida fullständigt så tänker jag nu gå och gråta mig till sömns. Tack för titten.


RSS 2.0