söndag

Idag har jag lite ont i håret...konstigt...Rödvin har en förmåga att ge just ont i håret. Konstig biverkning på något som är så gott.
Igår var det spökfest hos Jeanette och Magnus. Vi och Pernilla och Claes var inbjudna till en rolig Halloweenfest. Jag målade mig grön i ansiktet och såg nog allmänt dum ut, barnen hade häftiga masker på sig och resten av gänget hade oxå spökat ut sig.

Under dagen igår var vi iväg och lyckades bestämma hur våra inbjudningskort ska se ut, men naturligtvis så hade dom ju inte alla papper hemma så vi måste åka till Center Syd på onsdag igen och hämta dem, men nu har vi iaf bestämt hur de ska se ut så snart mycket snart ska vi skicka iväg inbjudningarna. När det väl är gjort kan man andas ut lite iaf...

Hampus ska på kalas idag och vi andra lär nog bara ha en slappa i soffan dag, härligt för det är precis vad jag behöver!

Hoppas ni alla får en skön söndag!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Planera mera...

Ja som ni nog förstår så är det mycket som snurrar i skallen på mig för tillfället! Jag har min utbildning om 2 veckor, och innan dess ska jag då ha hunnit skriva en meditation och läsa en bok som jag sen ska recensera..Däremellan så ska jag försöka planera mitt bröllop. Och det gör man ju på en eftermiddag - eller inte. Imorgon får jag hjälp av Pernilla, hon ska hjälpa mig att försöka sätta ihop ett fint inbjudningskort som vi sen kan skicka ut.  Vi blir, om alla kommer, runt 60 personer med barn.
Sen i helgen får vi åka iväg och försöka hitta kläder till kidsen som dom ska ha på sig, inte det lättaste! När vi har letat till Hampus så är det tvärkört i alla de vanliga butikerna. Tydligen när man är 7 år så ska man ha nitar och döskallar på allt. Tom på kavaj och väst. I think not! Men det ska tydligen finnas en butik i Malmö som säljer "finkläder" till barn så vi får titta där.

Vi städade på Jernkontoret ikväll, det är där vi har vårt kontor, och lyckades sätta igång larmet! Jisses vad det tjöt! Och innan man har hittat nr till Securitas och allt så är man ju lagom uppstirrad. Men, det slutade ringa till slut och jag fick tag på Securitas så dom kunde blåsa av larmet. Inte så roligt om en väktare kommer ut och man får betala den avgiften.
Nu sitter jag och nojjar över om jag verkligen låste alla kontor...Jag är hopplös!

Lina och jag åkte en sväng till Vellingeblomman idag oxå, vilken härlig affär. Lyckades göra av med pengar på sånt jag definitivt inte hade tänkt mig men bra blev det. En fin lykta och blommor och lite annat smått o gott.
Vi ska ha spökfest på lördag och då kommer Pernilla och Jeanette med sina familjer och så ska vi äta lite gott och klä ut oss - ska bli roligt o se hur barnen reagerar!

Imorgon ska jag vara ledig. Eller ja, jag ska försöka komma ifatt allt jag måste göra till utbildningen så förmiddagen går till det sen kommer som sagt Pernilla.

John Blund är på besök så jag hänger nog på honom!

Jag stämplar ut, tack för titten!


vilken lycka

Hela veckan har jag gått och varit nyfiken och funderat. Sigge sa i början av veckan att vi skulle åka nånstans på fredagen och jag fick inte veta vart. Jag skulle packa badkläder och ombyte, mer än så fick jag inte veta.
Och så kom fredagen och vi åkte iväg. Barnen åkte till morfar och Angela. Malte ville inte följa med och grät en skvätt. Det gör ju så ont i hjärtat när han blir ledsen. Men, pappa hämtade upp dom och vi fick vinka av en gråtande liten kille.
( Jag ringde ju såklart efter en liten stund och då hade han slutat gråta)
Hur som helst, vi åkte iaf till Ystad och till Saltsjöbadens spa. Där är fantastiskt vackert. Det ligger alldeles vid havet. Sigge hade bokat rum åt oss och vi checkade in. Därefter gick vi till restaurangen och åt god mat, drack gott vin och bara mös.
Efter middagen gick vi en promenad längs stranden och plötsligt stannar han upp, tittar mig djupt i ögonen och går ner på knä!
Anna, vill du gifta dig med mig, säger han och tar upp en röd liten ask.
I asken ligger det en alldeles bedårande diamantring. Till mig! Vilken lycka, så underbart.
Tänk, min Sigge har planerat det här in i minsta detalj och han har gjort det fantastiskt. Jag kan inte bli lyckligare!
Nu väntas planering, planering planering. Vi vill gärna gifta oss till nyår, jag inser att det kan bli svårt att hinna med allt till dess, men framförallt så är risken stor att det redan är uppbokat där vi vill vara. Men, vi ska försöka iaf!
Så, nu vet ni i vilket lyckorus jag är i!

Jag stämplar ut, tack för titten!


ont-i-huvudet-dag

Blä för huvudvärk! Blä för huvudvärk som inte går över ens med migränmedicin.

Idag var vi hemma hos en ny kund, en gammal man på nästan 90 år. Alldeles ensam, nästan döv och närpå blind. Vi fick nästan skrika när vi pratade med honom och ändå så hörde han inte. Då säger han: Jag hör vad ni säger men jag förstår inte vad det är ni säger...Svårt att kommunicera med någon som inte hör. Blir lätt missförstånd. Vi skulle iaf hjälpa honom att städa och det gjorde vi. När vi var klara så säger han; " Jo jag tänkte, har ni möjligtvis någon bekant eller så som kanske skulle vilja sitta o prata med mig, dricka lite kaffe och bara umgås. Jag tycker det är så tråkigt att sitta här i min ensamhet och bara ruttna bort"

Jag blev så ledsen inombords, det gör så ont att det är så många människor, speciellt äldre som är så ensamma. Han sa att han tittar inte på tv längre eftersom han varken hör eller ser. Stackars människa, så ensam. Känns skönt att vi ska få hjälpa honom och om inget annat titta till honom så att han har det bra.

Imorgon är jag ledig! Tjohooo! Jag och Malte ska ha en mysardag och jag tänkte att vi skulle gå lite på stan och fika lite och annat mysigt =)

Jag stämplar ut, tack för titten!


Måndag

Måndag...igen och helgen är över. Vilken mysig helg vi har haft! Fredagkväll åkte vi till Köpenhamn tillsammans med Åsa och Henrik. Vi tog tåget från Svågertorp och sen checkade vi in på Scandic hotell. Vi gick till Hard Rock Café där vi åt god mat och drack några goa öl. Sen på lördagen gick vi längs ströget och tittade i affärer. Jisses vad mycket folk det var! Men det var hur mysigt som helst.
Danne och Maria passade barnen här hemma hos oss och det hade gått bra. Puh...Inget trots, vad dom sa iaf =)

På kvällen sen var vi som två pigga 100-åringar, låg i varsin soffa helt utslagna. Är men 100 eller är man 32, det är frågan!
Igår var jag och Jeanette på barnloppisen och hjälpte till att sortera kläderna som blev över, jisses vilket jobb Marie och Ewa har gjort! En hel gympasal full med barnkläder, och vilken logistik sen! Jag är mycket imponerad! Jag lyckades sälja mycket utav de kläderna jag lämnade in och det känns jätteskönt!

Idag tillbringade vi förmiddagen  hos My, tjejen som har hjälpt oss med bokföringen och äntligen är vi klara med bokföringen, iaf fram till och med september och vi kan lämna in momsrapporten utan problem - tack o lov. Jag verkligen avskyr bokföring. Blä och åter blä. Men, jag lär mig sakta men säkert, med betoning på sakta, så så småniningom ska jag väl fixa det...

Sigge är på föräldramöte, det är inte precis så att vi slåss om att få gå på det utan det är mer så att " åh nä är det min tur nu igen? ". Idag slapp jag =)

Jag stämplar ut, tack för titten!

RSS 2.0