Idolerna och jag

Igår var jag och Sigge och såg på genrepet av Idol. Det var verkligen jättetrevligt, så häftigt att se hur det går till liksom. Idolerna sjöng jättebra och bjöd på en härlig show. Dessa kameramän som springer överallt, jag blev helt nervös att dom skulle snubbla och tappa allt. Jisses vilken kondis dom måste ha, det är nog inte världens lättaste att konka runt på och dessutom så springer dom mycket- och fort emellanåt.
Peter Jidhe var bra mycket smalare i "verkligheten" än vad han ser ut att vara på tv.

Peter Jidhe sa i en av pauserna att man kunde vinna "backstage biljetter" om man messade in till ett visst nr och det gjorde jag, och vann! Det kunde jag väl aldrig tro! Men så blev det iaf. Så jag ringde till min goa svägerska och gav biljetterna till henne och Magnus. I biljetterna ingår det barnpassning hos oss så jag hoppas dom får en underbar kväll! Malte är i extas och tycker det är så himla roligt att ha sin bästa kompis här.
















Jahapp, då var det Mariettes tur att åka hem, ganska så väntat faktiskt. Erik blir den som tar hem alltihop =)

Jag stämplar ut, tack för titten!

Kom igen nu då!

Igår var jag och Maria på "body combat". Det var...ja vad ska jag säga...skitjobbigt faktiskt men så himla roligt. Jag kan inte ens minnas när jag svettades så mycket sist.
Jag är ungefär lika graciös som ett kylskåp och lika smidig som en övergödd grizzlybjörn, men jag kämpade på ändå. Jag såg nog ganska så rolig ut kan jag tänka mig.
Det funkade bra tills instruktören bestämde sig för att lägga in lite kombinationer, " höger arm fram och sen hopp och sen en bakåtspark. Precis när jag lyckats få till det vad händer då - Jo då ska vi byta sida! Så lagom tills jag fick till det så hade hon redan gått vidare till något annat. Men va fasen, skam den som ger sig! Nästa tisdag är jag där igen!

 

Sigge är lycklig som ett litet barn - hans film som har beställde häromdagen kom med posten idag. Transformers 2. Yeijh! eller inte. Allvarligt talat, nej tack, den får han se själv.

Hittade en cool bild!

Jag stämplar ut, tack för titten!


lördag och så härligt väder!

Det känns nästan som vår i luften, därför kändes det helskumt när julgranarna låg uppradade färdiga att säljas nästa helg. Att bara är drygt 1 månad till julafton känns ju något avlägset.
Hampus har lekt med en klasskompis idag och jag,Sigge och Malte tog oss en härlig promenad. Vi hamnade på ett av fiken i byn och tog oss en fika.

Just det ja, imorse innan jag nästan hade vaknat så var jag ju iväg o tränade. Ja, frivilligt och ja, jag var vid mina sinnes fulla bruk. Jag gav mig på body pump, alltså stryketräning i grupp. Det är himla roligt men ack vad jobbigt! shit jag kan knappt röra mig nu ju. Jag blev plötsligt påmind om muskler jag inte trodde att jag hade och jag har ont i varenda muskel i kroppen. Man tror ju att man är He-man när man ligger där med stången och man har ju något höga tankar om sig själv. Men så fel jag hade - jag är inte stark, inte för fem öre. Tror fasen att Hampus är starkare än vad jag är. Jisses, vilken grej att utsätta sig för 9.20 en lördagsmorgon. Men skam den som ger sig, snart ska vi på det igen och sen är det jag som är mest slimmad i stan! ( jojo, nu var det ju det där med höga tankar om sig själv igen). Drömma måste man ju inte sant?

Lugnet har lagt sig hemma hos oss, Hampus däckade i soffan strax innan 20 och Malte kämpar febrilt för att inte somna, han är så trött men icke att han ska sova.

Imorron är det dop för lilla kusinen Amanda, kl 9 ska vi vara i kyrkan.

Ett glas vin och film väntar nu.

Jag stämplar ut, tack för titten!

 


Gött med fredag!

Då var det fredag -igen. Helt galet vad tiden går fort! På mitt huvud sticker det upp, nuförtiden rätt många, gråa hårstrån som påminner mig om att även jag blir äldre. Rynkorna under ögonen och att tyngdlagen tar ut sin rätt, gör oxå att jag inte kan undgå det hela.

För att sammanfatta dagen idag, så har det varit hur mysigt som helst. Grabbarna och jag har haft eftermiddagen tillsammans, så det blev en tur till lekplatsen och sen då lite sedvanligt trots, men är ju då livet är som bäst =)

Imorron bitti ska jag ge mig på ett pass bodypump, jag kommer vara medvetslös efteråt. 9.20 sätts det igång..jisses, jag utsätter mig för det frivilligt oxå.

Jag stämplar ut, tack för titten!



har jag ont....?




Vaknade imorse, öppnade ett öga och sen började jag att känna efter om jag var en av dom som skulle bli alldeles däckad av vaccinet. Tårna kändes ok...vidare upp vaderna oxå, magen nä, inte ont i den, armen...AJ! armen, den gör ont! Huvudet känns helt ok oxå, inge ont där heller. Jag mår ju faktiskt helt ok. Gött! Sen kommer nästa fråga...när brukar man egentligen få de där biverkningarna, kommer dom direkt eller kan dom komma långt senare, alltså tom någon dag senare...Så, här sitter jag, det är eftermiddag och jag scannar genom kroppen med jämna mellanrum för att eventuellt hitta nån biverkning. Än så länge är det bara armen som gör TOK ont.

Pappa o jag var och lunchade på ett av våra stammis ställen. Det är ett ganska så litet ställe där dom serverar riktig husmanskost och allt är ganska så enkelt och så är det billigt. Det är ett ställe dit många "kroppsarbetare" och lastbilschaffisar går. Idag fick jag höra ett uttryck som jag inte har hört på så himla länge, det är ett uttryck som min mormor o morfar ofta sa. Om någon frågar hur det går tex, så säger man ju ofta "peppar peppar" det går bra. Men ett typiskt skånskt uttryck är " Pippar o salt" ( pippar= peppar,)på bred skånska.
" Jo pippar o salt det går bra". Så härligt uttryck!

Dagens bästa;

Mannen hade arbetat hela sitt liv, sparat alla sina pengar och var riktigt girig när det blev tal om just detta, dvs hans pengar. Just innan han skulle dö sade han till hustrun:

"När jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ta med mig mina pengar dit jag kommer efter detta."

Hans hustru lovade honom dyrt och heligt att uppfylla hans sista önskan.

När mannen sedan dog och låg där i kistan satt hans hustru svartklädd längst framme i kyrkan med sin väninna sittande bredvid sig. Då ceremonin var över, just då begravningsentreprenören skulle stänga kistan, ropade hustrun till: "Vänta ett litet ögonblick!"
Hon hade en låda med sig som hon gick fram och lade i kistan varefter begravningsentreprenören stängde kistan och rullade iväg den.

Hennes väninna sade: "Jag vet att du inte är dum men du la väl inte alla pengarna där i kistan tillsammans med din man?"
Den lojala hustrun svarade: "Hör nu, jag kan inte ta tillbaka mitt ord. Jag lovade honom att jag skulle lägga pengarna i kistan med honom."
Väninnan utropade återigen: "Menar du verkligen att du lagt alla hans pengar i kistan?!"
"Ja, det gjorde jag" svarade den lojala hustrun. "Jag samlade ihop allt, satte in det på mitt konto och skrev ut en check åt honom. Om han kan lösa in den, så kan han spendera pengarna."




Nu vankas skorpor och lite gott chaite och film!
Imorron är det fredag, jag är inte ledig som jag brukar utan ska gå in o jobba lite grann, bara några timmar.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Maltes stora dag!

Idag är det Malte mus 3 års dag! Stolt som en tupp har han varit. Det kändes lite vemodigt att lämna honom på dagis idag, kändes så taskigt att han skulle behöva vara där på sin födelsedag, men han älskar ju att vara där så jag tror inte det gjorde honom ett dugg. Dom hade firat honom med glass och skönsång.
Farmor och farfar kom förbi och hade gjort pannkakstårta, vilket var väldigt uppskattat.


Idag var det även dax för vaccinering. Detta inkluderade även Malte. Stackars arma barn, behöva få en spruta på sin födelsedag, vilka hemska föräldrar! När han sen är 25 så får han gå i terapi pga denna traumatiska upplevelse.
Jag kan väl inte precis påstå att det gjorde så ont att ta själva sprutan, vilket jag verkligen trodde att det skulle göra.
Nu såhär 5 timmar senare så börjar det göra ont i armen, och jag är inte sen att verkligen verkligen känna efter heller, och jag skulle inte bli förvånad om jag vaknade och mådde dåligt imorron heller. Men - positiva tankar nu! *haaaum, jag mår braaaa*

Jag stämplar ut, tack för titten!


Tisdag

Då är utbildningen över för denna gången och det känns lite sorgligt faktiskt. Det är så fantastiskt roligt,samtidigt som det är väldigt krävande och på sätt o vis jobbigt. Jobbigt av den anledningen att man bearbetar mycket känslor och tankar och man lyssnar mycket på dom andra i gruppen.
Det blev en skön kvällspromenad med Maria, jag hade hur mycket som helst att berätta, stackarn fick knappt en syl i vädret.

Imorron är det dax för sprutan för mig, Sigge o Malte. Isch..jag ser verkligen inte fram emot det. Malte är lite hostig så jag är nervös för att han ska må dåligt, men förhoppningsvis så mår han som Hampus gjorde, dvs bra.







Jag stämplar ut, tack för titten!





utbildning!

Vilken helg, jag är så otroligt lycklig för att jag har fått möjlighet att gå min utbildning. Idag var jag både terapeut och klient i  regression, eller ja, inte i samma förstås utan i två olika då. Det är helt fantastiskt vad det är man kan uppleva. Idag skulle vi fokusera på KÄNSLAN och stanna i den, alltså när en känsla dyker upp, även om det är obehag eller om det är något som gör en ledsen så skulle man stanna kvar och känna. Det var jobbigt kan jag säga. Det dök upp känslor hos mig som jag normalt sätt bara tvingar bort, nu fick jag stanna kvar och känna. Jag fick både hjärtklappning och jag blev väldigt ledsen. Det är något som jag lyckas tränga undan och som vill fram. Sen får jag väl se hur långt jag "vågar" gå i det hela.
Det var minst lika häftigt att få hålla i en regression. TJejen som var min klient fick en massa känslor och upplevelser, men hennes sätt att reagera var att skratta och det kan vara minst lika förlösande och skönt, lika väl som att man gråter. Lite lättare som terapeut att hantera om någon skrattar än om någon blir väldigt ledsen, lättare att be henne stanna kvar i en lycklig och glad känsla än om man är förtvivlat ledsen.

TJejerna som jag går ihop med är alldeles fantastiska allihop och jag ser fram emot varje gång vi ska träffas.

Nu ska jag lägga mig för kvällen och samla kraft inför morgondagen då föreläsning väntar.

Jag stämplar ut, tack för titten!

Vaccinationsdag



______________________________________________________________

Då var det gjort. Hampus har fått sin vaccinationsspruta idag. Efter myyyycket velande och diskuterande så blev det av idag. Och det känns bra.
De flesta i Hampus klass tog den, vilket jag blev lite förvånad över faktiskt men det gjorde samtidigt att det inte blev så stor grej av det just när dom gjorde det. Men sen i samlingen så fick ju alla berätta om hur det var.
" Nålen var såååå stor  *visar med händerna så långt ut i sidan som det bara går* och det gjorde sååå ont"
Alla barnen fyller i om sina tankar o känslor.
Fröken frågade barnen om vad som kunde hända om man INTE tog sprutan och då svarar nästan alla " man kan dööööö". Då sitter där 3-4 st barn som inte har blivit vaccinerade och ser helt skräckslagna ut.
Fröken säger att " njae, det är nog inte så vanligt att man dör precis men man kan bli jätte jättesjuk". Och där sitter barnen som inte har fått vaccin. Jag kan bara föreställa mig hur dom tänker nu, och tycker säkert det är konstigt att deras mamma eller pappa inte har tänkt på det. Men visst, det är inte lätt för fröken heller, hon vill ju "peppa" dom som har tagit det men glömde nog bort de som faktiskt valde bort den oxå.. Nu kan jag bara hoppas att vi har tagit rätt beslut.
De flesta klagade på ont i armen och Hampus kompis som är med hemma idag och leker klagar på huvudvärk nu. Och det är ju en vanlig bieffekt.
På onsdag ska jag, Sigge och Malte gå och få våra på vårdcentralen.



Efter en mysig fredagskväll med idol och alldeles för mycket godis ( som vanligt...) kryper jag nu ner i min säng och ser fram emot morgondagen som bjuder på utbildning i Helsingborg!

Jag stämplar ut, tack för titten!

vinlotteri!

Idag hände det! Jag vann! Jag får väl börja med att berätta att oavsett vad jag är med i för lotteri eller i spel så förlorar jag men inte idag! Vi hade vinlotteri, alla som jobbar i huset ( vi är nog 10-12 st) och en gång i månaden så har köper vi varsin flaska och sen har vi då lotteri. Och jag vann 3 flaskor! Inte illa. Jag gav en flaska till pappa och så behöll jag två flaskor själv. Jag dricker ju normalt inte så ofta, men jag tycker det är gott med vin så jag ser fram emot att smaka ett av dom sen.

Finns det något som är så frustrerande som när man står o pratar med någon som inte tittar dig i ögonen utan tittar på tex din näsa? Vad tänker man då? Jo jag ser framför mig hur världens kråka hänger ut genom näsborren och jag kan knappt koncentrera mig på vad människan säger för att det enda jag kan tänka på är det.
Det hände mig idag när jag träffade en tjej på jobbet, hon tittade i princip bara på min näsa och inte såg mig inte i ögonen när vi pratade. Behöver jag säga att jag gick till toa efteråt för att kolla om " håkan var hemma".
Håkan var inte hemma...ingen kråka där inte. Så...hon tittade väl på nåt annat.

Det blev inte mycket mer idag.

Jag stämplar ut, tack för titten!


 

Kära blogg....

Nu var det sådär länge sen jag skrev igen. Dagarna rullar på och jag har inte riktigt haft tid att skriva men nu jäklar!

Igår var jag och Nina på storseans i Malmö. Jag åkte till henne direkt efter jobbet och sen hade vi en stund innan det började att bara sitta o babbla, det är himlans skönt att bara babbla av sig =)
Storseansen blev jag lite besviken på faktiskt. Det var två stycken som höll i det, Ewa och hennes syster Monica. Jag har varit på storseanser med henne förr och alltid upplevt henne som väldigt duktig, men igår fick hon inte riktigt till det. Det var mycket som inte stämde, de personer som hon vände sig till hade ingen aning om vem det var på andra sidan som ville få kontakt. Hon försökte och försökte men fick inget gensvar.
Det blir lite tråkigt att lyssna på när det blir sådär. Men - hon är väldans underhållande och framförallt väldigt rolig så det blev många goa skratt oxå.
Jag fick dock ingen kontakt med nån av mina kära på andra sidan, jag hade önskat det, jag hade hemskt gärna tagit emot lite vägledning och fått höra att allt kommer ordna sig. Det hade jag behövt just nu.

___________________________

Till helgen är det äntligen dax för utbildning igen! Som jag har längtat! Det är faktiskt något utav det mest intressanta jag har gjort på mycket mycket länge ( Under de senaste 300 åren då alltså)
De människorna som jag går kursen tillsammans med är jättetrevliga så det ska bli ett kärt återseende.

Hampus får sin vaccination på fredag, lagom för att jag ska vara borta hela helgen...MEn, förhoppningsvis så får han inga biverkningar och allt går bra.
Vi har ju varit lite sådär fram o tillbaks hur vi ska göra med den där vaccinationen, men nu har vi bestämt oss, det blir vaccination. Till Hampus stora fasa. Han vill absolut inte.
Sen gör det ju inte saken bättre att det är vissa som har tutat i honom att det gör SÅÅÅÅ ont och att man får SÅÅÅÅ ont i armen att man knappt kan röra sig osv.

Efter en dag med huvudvärk, en konstig huvudvärk måste jag säga, jag har inte känt det så här förrut, så tänker jag gå å lägga mig. Förhoppningsvis vaknar jag imorron och mår riktigt bra.

Jag stämplar ut, tack för titten!


klippning och annat

Idag har varit en jättemysig dag. Hampus gick i skolan fram till kl 11, sen hämtade jag och Malte honom och vi mötte upp pappa för en lunch tillsammans.
Efter det åkte vi hem så malte fick sin middagsvila. I eftermiddags bar det av till Jeanette för en klippning och innan dess hann vi med en god fika oxå. Jag var lite nervös att Malte mus skulle totalvägra att bli klipp men det gick jättebra. Kan vara så att det var munken rullad i socker som han åt innan, det kan vara så att han var lite hög på socker...att det på nåt vis skulle göra honom lite gladare, inte alls så att jag hoppades på det..Jo nu ljuger jag, det var precis det som var min tanke och det funkade! Tack o lov. Sist han klippte sig så skrek han så in i norden och jag tyckte så synd om alla som satt i salongen, men som sagt, denna gången gick det bra!

Jeanette som klipper barnen berättade att hon hade haft en liten kille inne häromdagen som hade berättat att han ville bli klippt som Hampus.
Jahaa, hade hon frågat, vem är Hampus?
Och när han då beskrev Hampus att dom går i samma klass och  att han har en lillebror som heter Malte osv, då förstod Jeanette att det var min Hampus det handlade om.
Så otroligt sött, han ville ha samma frissa som Hampus.
Malte skulle oxå -såklart- ha likadan frissa, och samma färg.




Dagens bästa;

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten.
Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på.
Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem.
Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet.
Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa: ”Anden landade på min mark och då är den min.”
Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa : ”Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.”
Stockholmaren frågade vad det är för något.
”Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”
Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget.
Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde.
Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd.
Då sa bonden: ”Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden



Jag stämplar ut, tack för titten!


ack du kalla vinterdag!

Kallt som faaaasen är det idag. Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag skulle släppa lite på fåfängan och faktiskt dra på mig en mössa idag.
Hampus tittar på mig- ler- sen säger han..." alltså du mamma, ska...du ha den på dig?" Nästa fråga sen " Men alltså, ska den sitta så?" Sen försöker han hålla sig för skratt...
Behöver jag säga att jag cyklade till jobb utan mössa?

Jag mår ltie sisådär idag. Har ont i nacken och huvudet, känner att jag börjar få ont i halsen. Jag vill inte bli sjuk, men framför allt vill jag inte bli sjuk och smitta mina barn...Det är det jag fasar för mest, att jag själv blir lite krasslig kan jag väl stå ut med.


Såhär säger min kära vän Ciggy Butt idag!

Anna  has quit smoking for:

1 year, 9 weeks, 6 days, 6 hours and 28 mins.
Dr. Ciggy Butt
She has saved:
21,279.21 Kronor
By NOT smoking:
8,685 cigarettes


Dagens bästa, och antagligen mest pinsamma;

Jag stämplar ut, tack för titten!


Samtal på skolan

Här sitter jag, jag känner mig ungefär som om jag vore i en tecknad film, ni vet sådär när någon får en sån utskällning att dom nästan ramlar baklänges, allt hår står rakt bakåt och det ser ut som dom står i motvind ungefär.
Så känner jag mig.
Jag hade just en klient som ringde som var ARG, milt uttryckt faktiskt. Hon var arg på det mesta i livet och jag fick ta skiten för det. Spännande faktiskt. Hon fullkomlig stal ALL min energi, jag är helt utmattad, känns som att jag har sprungit ett maratonlopp. Jisses..



         ______________________________________________________________________


Idag är det samtal på skolan.
På det stora hela så tycker jag om fröknarna, absolut. MEN...dom har en förmåga att få mig att hamna i nån sorts försvarställning hela tiden.
Hampus funkar lite så, att han säger att han har ont både här o där emellanåt. Idag när vi cyklade till skolan så var det fel på precis allt.
"- Mamma ååååå det kliiiiar i skoooon! Mamma, det kliar på rumpan, det kliar i jackan! osv, så höll han på hela vägen. " Detta är den värsta dagen", sa han sedan. Lite grann för att förstärka och krydda till det lite mer.

Jag kan tänka mig att han är lite så i skolan oxå.
Sen är det så, Hampus är väldigt blek på vinterhalvåret, men å andra sidan är han väldigt brun på sommaren oxå. Men hur som helst så vill folk i allmänhet gärna berätta både en och två och tre gånger hur väldigt blek han är!
Har han då dessutom ont i magen, ja då förstärks ju det hela.

Fröken kan mycket väl säga:
" jaa, anna, du ser ju så blek han är och så har han haft ont i magen idag oxå."
Dom säger det på ett sätt så att jag känner att det skulle bero på mig. Jag vet att det är fel av mig att tänka så, men det är sättet som hon säger det på som är så frustrerande.
Nu har jag iaf beställt tid så att Hampus får kolla upp sin mage.

Samtalet gick bra, det kändes som ett ganska så givande samtal. Hon berättade om Hampus, vad han är bra på osv, och jag fick oxå berätta om honom, vilket kändes jättebra. Jag berättade oxå hur jag känner i vissa lägen och det kunde hon förstå. Men det hela känns bra nu iaf.

Vi har ju äntligen fått vår första matkasse från "Linas matkasse" och idag gjorde vi första rätten!
Det var 2 olika sorters korv, med vitlöksfrästa grönsaker och pasta. Inte så jätteavancerat, men det hade ju inte funkat att lägga 2 timmar varje kväll på att laga kvällsmat. Imorron blir det nog fisk.

Nu är det Desperate Housewives!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Brrr...

När man tittar ut genom fönstret idag, iaf här i Skåneland, så kan man ju tro att det inte är så hemskt kallt. Man kan ju oxå tro att man inte behöver vantar tex, eller att den där extra tröjan är onödig. Men ack så fel man har om man tror det! Det är inte alls trevligt väder idag, det fick vi verkligen erfara när vi gick på Skånes djurpark idag. Jag frös så att det nästan gjorde ont. Som tur är så packar jag alltid på mina barn, nästan för mycket ibland, men idag var det precis lagom så dom frös iaf inte.
Hampus kompis Alexander fick följa med oss, och det var mycket uppskattat.



Middag hos svärpäronen väntar i eftermiddag. Rätt skönt när man själv slipper laga för omväxlings skull.

Jag stämplar ut, tack för titten!

RSS 2.0