Dunder o brak

Jisses, nu åskar det här...Det behövs iofs för det är ohyggligt varmt, tryckande värme som iaf jag får huvudvärk av.
Idag har vi varit på stranden, i Vejbystrand som ligger vid Ängelholm.
Det är förvisso en bit för oss att åka men det är det värt. Stranden är jättefin och det är ganska långgrunt.
Det är så mysigt att packa picnickorgen och sen bara njuta av en dag vid havet.

När vi skulle åka så sa jag till Malte att jag skulle stoppa ner en boll som vi kunde ha o kasta med på stranden, då tittar han på mig med stora ögon och säger;
-Alltså mamma, HAR vi en hund?
Man kan ju inte kasta boll om man inte har en hund, verkar ju  helt knasigt.







Imorron kommer våra nyvunna vänner som vi träffade på Kreta hem till oss och hälsar på. Det ser vi så mycket fram emot. Hampus är överlycklig och längtar jättemycket efter att få träffa Elias igen.

varje år så är det marknader på olika ställen runt om i Skåne och imorron är det marknad här i våra krokar,  Vi tänkte att vi skulle gå en sväng, vi brukar göra det varje år. Jag tycker det är så mysigt med alla marknadstånd och varje år så köper man en massa som man inte behöver. Sigge köper ALLTID gräddbullar, och inte en paket eller så utan en massa gräddbullar. Ett år köpte han 60 st och dom åt han upp på 2 dagar. Tur att människan har så bra ämnesomsättning!

Det är lite roligt sådär  när det är marknad. Man ser det ena originalet efter det andra och den ena är fullare än den andre. Men nånstans så är det lite charmigt oxå =)

Jag stämplar ut, tack för titten!

tandfeen..

Som jag skrev igår så har ju Hampus tappat en tand och det är ju stort här hemma. Hampus la sin tand i ett glas och så skulle ju då tandfeen lägga en peng där i. Där stod då mamma tandfeen igår och tänkte inte på att ta bort tanden när jag la i pengen utan lät det vara så.
När klockan var 05.27 så kommer Hampus ingalopperande till oss i sovrummet och är helt upprörd och säger att hon minsann hade glömt att ta med tanden. Men då kom han ju på den briljanta idéen att lägga tanden i glaset inatt igen, mest för o se om han kanske fick mer pengar. 
Funkar det - ja då är jag nog beredd att offra en eller tv av mina egna faktiskt. Bestående inkomstkälla liksom.

Vi har köpt en ny pool - igen. Sigge fick pumpa denna gången och naturligtvis så var det en pool som var lätt att pumpa upp. Den är väl typ 40 hög, så jag tänkte bygga nån form av trampolin och eventuellt ett vanligt hopptorn, lite mer spänning i vardagen liksom.
Sen tänkte jag att man måste väl ha nån form av badvakt? Det finns säkert nån från typ Baywatch som kan ställa upp, nån av killarna då alltså. Inget svårt jobb ju, han kan bara sitta här ute och vara vacker, eller jag menar hålla koll på alla som badar och se till att dom inte knuffas när dom dyker osv. Det är ju faktiskt rätt viktigt. Sen kan man kanske använda rotavdraget...eller nej...?



Efter kvällmaten så åkte vi iväg till en urmysig sjö här i närheten och grabbarna badade, ja inte Malte då utan Sigge o Hampus. Jag var inställd på att bada men bangade ur, det var lite för mycket folk för att jag skulle tycka det var ok.
Efter det blev det en mjukglass, där hälften hamnade i knät på både Hampus och Malte, men lika glada var dom för det.
Vid närmare eftertanke så var kanske inte en sockerchock halv 8 på kvällen sådär jätte genomtänkt, men va fasen, vi har ju semester och vad gör det om barnen lägger sig nästan senare än vad vi gör? Vi får ju egen tid sen när dom har flyttat
hemifrån.
























Sen hängde vi lite på gatan med grannarna och nu är vi sådär lagom trötta och lär väl däcka snart, hela familjen.



Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Baaada!

Nu är väskorna packade och det bär av mot Ystad och förhoppningsvis årets första dopp i havet. Ja om man nu inte räknar med Kreta förstås.

Hampus sov över hos pappa och tro det el ej men jag o Malte sov till......10! Det har aldrig hänt förr. Ringde just till Angela som berättade att Hampus vaknade 06.30!

Det var inge skönt att ligga på stranden idag. I Ystad blåste det jättemycket och det var nästan kallt i vinden. Att bada var inte på tal om, då hade man frusit rejält. Malte grävde lite och vi solade en stund men sen packade vi ihop och åkte hem till pappa ist. Det  blev ett härligt dopp i hans pool ist, mycket varmare och skönare.
Hampus har tappat sin tand nu! Stolt som en tupp är han. Han fick en liten ask av Angela som  han bevarar den i.
Angelas barn och deras barn var oxå å hälsade på så det vimlade av barn. 
Hampus och Linas barn badade och badade. Malte som är världens badkruka skulle absolut inte bada, det ska vara rejält varmt för att han ska hoppa i. 

Väl hemma så blev Malte sugen på att titta på Emil i Lönneberga och inte mig emot, jag älskar Emil.  Hampus badar - i badkaret denna gången. Han är som ett russin i kroppen men inte hindrar det honom.
 
Dagens bästa:

Adam och Jonathan satt ock skröt för varandra:
Adam: Min pappa har en sportbil som går från 0-100 km på 7 sekunder!!
Jonathan: Min pappa har en maskin som går från 0-100 på 1 sekund!
Adam: Du ljuger...vad är det för maskin?
Jonathan: Badrumsvågen...

Jag stämplar ut, tack för titten!

Sång, kubb och shopping

Ännu en dag med härlig sol!
Vi bestämde oss i förmiddags att vi skulle gå en vända på stan, men Hampus ville inte hänga med (undrar varför??), så han ringde "uffa" och frågade om han fick komma och det fick han så vi släppte av honom där innan vi sen åkte vidare.

När vi hade gjort stan så åkte vi tillbaks till pappa och Sigge tog sig ett härligt dopp i poolen, jag kunde dock inte, av ett rött skäl.
Hampus bestämde med pappa o Angela att han skulle få stanna kvar över natten, och glad som en speleman vinkade han av oss när vi åkte.
Kvällen tillbringade vi hos Danne, Maria o Oliver. Danne hade gjort en god tårta som vi mumsade på och sen blev det en runda kubb. Man skulle kunna tro att jag hade extremt dålig syn, närmast blind, för jag kan inte sikta, än mindre träffa nån av kubbarna. Ingen vill ha mig i sitt lag, konstigt.
Sen blev det en vända singstar på det. Sjunga rent är väl inte riktigt min grej heller, men fasen vad roligt det är.
Malte som ääääälskar " Kom o ta mig långt här ifrån" med Brandsta city släckers, fick sjunga den och han var så lycklig. Sen att han har halva mikrofonen i munnen och den är rent blöt efteråt, det låtsades vi inte om.


Av någon underlig anledning så är det nåt rikspucko som är ute och smäller raketer för glatta livet ikväll, det har säkert skjutits av 5--6 stycken och det dånar rätt ordentligt. Klockan är ganska mycket, snart 23.30 och många kanske sover.

Malte har precis somnat, men enligt honom själv så kunde han ju varit uppe länge till för han var ju inte trött, han skulle inte sova. Ändå somnade han direkt när han la huvudet på kudden.
Jag ska oxå ta o gå å lägga mig.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Sommar o sol!

Hampus är helt otrolig, idag cyklade vi till pappa och Angela. Det är lite drygt en mil dit. Han trampade på för glatta livet och ville bara vila vid 2 tillfällen. Jag däremot flåsade som en hund och fick trampa på för o hinna med.
Vi har haft en underbar dag och Hampus har badat om och om igen.  När vi kom fram så frågade pappa ifall det var jobbigt att cykla så långt, då svarar Malte; Jaaaaa, jättejobbigt! ( Han är ju den enda som inte har cyklat) Vi skrattade gott åt honom, han är en liten skojare den =)

Vi blev bjudna på jättegod mat, pappa tillagade marulk vilket var helt underbart gott.



Jag har bränt mig idag..inge roligt. När det blåser så mycket som det har gjort idag då märker man inte riktigt när det
börjar bränna. Så, här sitter jag med röda axlar och röd näsa. Jättecharmigt, det är jag och så Bozo the clown.

Vilken spännande match det var, Sverige - England. Dom är riktigt duktiga och det är underhållande att se dem. Jag har väldigt svårt för landslaget när dom spelar, det är så fruktansvärt tråkigt, händer ingenting och dom bara spelar hem hela tiden. U 21 laget var ju precis tvärtom.

Det var en något skum känsla att vakna upp till nyheten att Michael Jackson är död. Han har känts odödlig på nåt vis, och plötsligt är han borta. Tänk vilket liv människan har levt. Alla dessa rykten, allt konstigt som han faktiskt har gjort, och vilken popikon han är, han har gjort så ofantligt mycket musik och det är inte många av hans låtar som jag tycker är dåliga. Må han vila i frid.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Mamma mamma mamma mammma

2 dagar kvar, sen har Sigge oxå semester! Jag har verkligen längtat efter semestern, att bara få vara tillsammans med mina älskade.

Hampus ska leka med en kompis idag, han behöver få busa av sig lite. När dom har varit hemma för länge utan att ha nåt att göra ( dom har ju iiiiinga leksaker och iiiiingenting att göra) så blir framförallt Hampus väldigt rastlös och då blir han sådär så att han ska reta Malte och störa sig hela tiden och då vrålar Malte i högan sky. De första 15 ggr kan jag tänka positiva tankar.

Som jag skrev igår så la jag över en timme på att pumpa den förbannade  poolen för att då senare fylla den med vatten. Vad skådar mitt öga imorse? Det är hål i skiten så nu är det ingen luft igen! Hur trött blir man då?
Nä, det blir nog till att åka iväg och köpa en ny.

Snart ska vi cykla o hämta Hampus, det är så himla tomt när inte han är hemma. Pappa och Angela vill låna honom och Malte under vecka 28, att dom ska sova där några dagar. Barnen längtar jättemycket och ser fram emot det. Jag minns när jag var hos min mormor och morfar på somrarna, som jag älskade det. Bara få bli bortskämd och ompysslad.

Innan kvällmaten så åkte vi iväg för att handla. Folk är inte på bra humör när dom börjar bli hungriga, det är ganska lätt att konstatera. Det stod medelålders par vid korvarna och frun frågade om han ville ha korvar med smak. Då säger han nåt som hon inte uppfattar så hon säger va?. Då blir han helt tokig och säger " Alla jävla korvar smakar väl för fan nåt!!!".
oj...fler än jag som blir på risigt humör när blodsockret sjunker. Jag ligger i lä där iaf.

Det blev en riktig gourmeträtt ikväll, korv med bröd. Jordgubbar till efterrätt, helt ljuvliga. Så, här sitter jag, som en pösmunk och orkar inte röra mig. Sigge leker med traktorer med barnen, vilket dom älskar. Jag har lite svårare för det där med att ligga o köra med bilar på golvet, tur att han plockar fram barnet i sig och leker.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Våga vägra pump!

Eftersom det har varit så  varmt idag så skulle jag då pumpa upp vår pool och fylla den med vatten. Vi har nån  variant av barnpool men ganska stor. Jag fick låna en pump av en granne och tänkte att det här kan ju inte ta så lång tid. Men ack...1 1/2 timme! Mjölksyran kom smygande efter en kvart och sen gick det av ren och skär vilja. Ungefär var 5 minut kom Hampus och frågade om det var jobbigt, och när han hade frågat 100 ggr så tittade jag upp på honom, svetten rann längs pannan och det rök ur öronen och jag säger frustande;
Frågar du eeeen gång till så får du utegångsförbud resten av ditt liv! ( Haha, lite överdrivet men jag hade velat säga det)
Då säger han; " ja men alltså du mamma, e det lång tid kvar eller, när ska vi börja fylla på vatten?"
Gaaaaaah!

Nu är iaf poolen fylld med vatten och jag inser att den står alldeles snett så på ena sidan är det grunt och på andra är det djupt. Kan det bli bättre? Så går det när man inte har koll under tiden man fyller utan bara går ut för att stänga av vattnet. Så - nu får det vara som det är, orkar inte mer idag iaf.

Maria o Oliver har varit här idag, och vi har haft en jättemysig dag tillsammans. Det blev lite picnic på lekplatsen och sen har det blivit bad ( i den förbannade poolen) Hampus har badat och badat, det var alldeles för kallt för att jag skulle få för mig att doppa mig, kanske om några dagar när solen har värmt, lagom tills det är dax att byta vatten igen.

Imorse sa Hampus;
" Alltså du mamma, har du inga pengar i din plånbok?"
-Nää svarar jag, inte mycket iaf.
" Men när du  var ung då, hade du fullt i plånboken då?"

Ung...den tackar man för, nu är man både oung och fattig. Grattis!



Nu ska jag hinna prata några ord med Sigge innan vi däckar båda två. Barnen kommer inte i säng i tid så här på sommaren, klockan är över 21 och dom sover inte än. Sen orkar man inte vara uppe mycket längre själv heller.

Jag stämplar ut, tack för titten!

Måndag

Tanken var att from denna veckan skulle jag ha semester, men så blev inte fallet. Pappa har jättemycket att göra och behövde min hjälp mån-ons, och såklart så ställer jag upp. Angela passar barnen så länge jag jobbar.
Morgonen blev minst sagt hektisk, jag försov mig och vaknade kvart över 7, men tänkte att det inte var så himla farligt eftersom att pappa skulle komma o hämta mig kl 8.
När klockan är knappt halv pling plongar det på dörren och där står Angela, och utanför står pappa o rusar motorn.
Jag hade nätt o jämnt klätt på mig, men varken sminkat mig eller borstat tänderna.
Jag raffsade ihop lite av mitt smink och tänkte att jag iaf måste skona stackarna på jobbet, komma utan smink - ahnä, jag vill inte förstöra någons dag. Fåfängd? Jag? Neeh!

Det var en mycket trött man som låg brevid mig i sängen imorse. Klockan 3 var han hemma från konserten och han var inte speciellt pigg på att gå upp med mig utan ville gärna snarka vidare.

Inte mycket skrivet idag.
Jag stämplar ut! Tack för titten.


Back in black

Sigge åkte vid halv 11 i förmiddags, på väg till Göteborg och för att se AC/DC, glad som en speleman var han.
Han ska åka tillsammans med Magnus och 3 andra killar. Jag fick ett foto på mobilen för ett tag sen, taget på avenyn, det var myyyycket folk och enligt Sigge hade dom flesta AC/DC-tröjor, inklusive han själv.

 MMS-BILD FRÅN ULLEVI 19.15



Marlene och Pontus har varit här hos oss idag och vi har haft en jättemysig dag. Det är härligt att kunna bara umgås, utan att man egentligen gör nåt speciellt. Malte och Pontus har haft roligt ihop och idag lossnade för Malte, han cyklade alldeles själv! Min duktiga kille.
Han såg hur Pontus cyklade och inte skulle väl han vara sämre utan han gav sig på det han med - och lyckades. Sakta men säkert och med några tvärbromsar, (när han glömde att han skulle trampa framåt och inte bakåt)

Jag pratade just med en god vän om det här med att barn litar blindt på oss vuxna när vi säger vad klockan är. Hampus frågar mig ibland om det är kväll eller eftermiddag, och det är ju faktiskt inte lätt att veta sommartid.
Plötsligt så ploppade en rolig tanke upp, tänk vad roligt det hade varit att säga åt barnen kl 15 på eftermiddagen att nu var det dax att gå å lägga sig. Man kan ju undra om det hade funkat. Jaa, det hade det kanske men dom hade ju å andra sidan vaknat kl 2 på natten och varit pigga som aldrig förr.

Usch idag har det blivit både mjukglass och kexchoklad, vart ska detta sluta? * mot Nintendo Wii för träning*

Jag stämplar ut, tack för titten!

Tivoli




Vilken härlig dag vi har haft idag! Jag och Hampus  var med min kusin och hans familj på Tivoli i Köpenhamn. Jisses vad vi har åkt karuseller idag, äntligen äntligen så åker man iväg med nån som gillar att åka karuseller. Stefan, som min kusin heter, hans pojke är totalt orädd och slängde sig upp i varje karusell, och jag kände mig töntig som inte vågade dom allra värsta. Hampus var jättemodig och åkte många som jag absolut inte trodde han skulle våga. Men det är väl lite grupptrycket oxå, han vill vara med dom stora och vara cool han med.



Igår hade vi jättetrevligt hemma hos pappa. Det regnade med jämna mellanrum, såklart, det var ju midsommar.
Vi åt god mat och hade det hur bra som helst.
Sigge, Hampus, Stefan och hans barn hoppade i poolen och badade. Man behövde inte fråga om det var kallt för det syntes långa vägar, dom kom upp lika fort som dom kom i!

 



Hampus hoppade i utan att blinka!








Imorron är det dax för Sigge och 4 andra killar att åka till Göterborg och se AC/DC.

Nu ska jag bara precis lägga mig på soffan och inte röra mig på ett par timmar =)



Jag stämplar ut, tack för titten!

Små grodorna...


                                                                         GLAD MIDSOMMAR!
 Jag håller tummarna för fint väder!

Efter en jättetrevlig midsommarafton stämplar jag ut! Tack för titten!

-

Detta regnande! Allvarligt talat, är det oktober eller juni? Jag körde min skruttibang bang moppe till pappa idag, ska hjälpa dom lite på gården i dag med, och jag höll på o frysa ihjäl när jag körde. Dessutom så regnade det så in i så jag var helt dyblöt. Tur man var för sig och köpte regnställ i Ullared.

Idag är sista dagen på dagis innan knäckebröderna börjar sitt sommarlov. Sigge jobbar nästa vecka oxå, sen är han oxå ledig - jag längtar!
Vi har inte jättemycket planer för sommaren utan vi tar det lite som det kommer. Vi har iaf sagt att vi ska hälsa på goa Carina, och i den vevan blir det nog en tur till Liseberg oxå.
 

Nu har jag officiellt semester! 6 veckors ledighet, eller ja, har lovat pappa att vi ska gå in och jobba någon/några regniga dagar, det funkar ju inte riktigt att bara låta allt vara i så många veckor. Men det gör jag så gärna.
Barnen har sommarlov och det är dom så lyckliga för. Hampus största lycka är att han får vara ute o leka lite längre om kvällarna nu. Han är alltid den som har fått gå in först, han tycker jag är "skiiiiittaskig och jätteorättvis" som säger åt honom att gå in, men jag tycker det är viktigt att barn lägger sig i tid, för sömnen är viktig. Dessutom så stiger vi upp tidigt och då funkar det inte att lägga sig vid 22.
Dessutom så anser jag att det är viktigt att få lite vuxentid oxå, där Sigge och jag faktiskt kan prata med varann, hela meningar utan att bli avbrutna. Det blir nämligen gärna så att man börjar att säga nåt, oftast nåt viktigt, men så får man inte prata klart utan blir avbruten och sen glömmer man att berätta klart, men man tror att man har berättat det och sen blir det knas.







Ibland är det inte lätt att vara mamma, ännu mindre att vara en mamma som bara vill lägga sig i när man tycker det är orättvist. Som tex när Hampus är med sina kompisar på gatan. Det är en lite äldre flicka och en pojke som är ett år äldre än Hampus som försöker leka ibland. När dom bara är två och två funkar det jättebra men 3 funkar inte..
Plötsligt så får inte Hampus vara med utan  han kommer hem och är jätteledsen och sen nästa dag, då är inte den ena hemma så då passar Hampus jättebra, tills den andre kommer hem, då dumpas Hampus igen. Usch jag blir så arg på sånt...Men vad ska man göra? Är det bättre att bara låta dom sköta det själva eller  ska man lägga sig i?
Jag önskar bara att Hampus säger nej nästa gång som han ska agera "extrakompis"..Men...han måste nog själv klara ut det här, det är väl sånt han lär sig av. Sen i stora världen kan ju inte jag vara där hela tiden och reda upp saker, det funkar ju liksom inte...

Jag stämplar ut! Tack för titten! TREVLIG MIDSOMMAR!!

Ogräs = meningslösa växter

Solen har lyst på oss idag, nästan hela dagen och det är ju bara så underbart.
Halva dagen har jag  varit på kontoret och halva dagen hemma hos pappa där jag har hjälpt Angela på gården. Åter igen har jag bränt mig på dessa förbannade brännässlor, vad fasen ska dom vara bra för? Helt meningslösa växter.

När jag hade hämtat barnen så cyklade vi tillsammans med Jeanette och Morgan till glasskiosken och köpte glass, och sen blev det en tur till lekplatsen.
Förhoppningsvis vill Jeanette hänga med på en promenad ikväll oxå, annars får jag väl ta o traska ut själv, det är ju inge roligt, men jag behöver det.

Det blev ingen promenad, jag tog fram mitt Wii fit i st. Min lilla "gubbe" som håller reda på allt ( i spelet alltså)  påpekade att det var länge sen sist...Hm, det var nog det ja.
Boxningen är för jäkla rolig, sen fotbollen och rätt många andra är oxå roliga.

Nu när jag är så otroligt trimmad efter min wii-träning ska jag gå å lägga mig.
Jag stämplar ut, tack för titten!

Tisdag

35 sekunders solning idag, det tar sig.
Jag ska ta prover för mitt kolestrol oxå, men jag har en ursäkt varje morgon för att slippa. Jag gillar inte att ta blodprov, men å andra sidan, vem gör det egentligen? Jag måste kolla det så jag har koll på om jag måste medicinera eller så. Jag har hela tiden trott att högt kolestrol hängde ihop med åldern på nåt vis. Jag trodde jag var lite för ung för att "kunna" ha problem med det. Men icke - åter igen- jag är inte så ung som jag tror.

Jag har just bestämt med mig själv att jag ska ta en tur till stan efter jobbet, det är ju trots allt sommar rea, man kan ju kolla liiiite iaf.


Fram tills jag var runt 19-20 år nånting så hade vi inom familjen (kusiner och farmor o farfar) en stuga i värmland, närmare bestämt i Karlskoga. Den låg alldeles intill en sjö, helt fantastiskt vackert var där. Många av mina fina minnen är därifrån. Vi har badat som tokar om somrarna och åkt pulka och skridskor på vintrarna.
Det fanns inget rinnande vatten så vi fick hämta vatten i en brunn på tomten, och alltid när man hade slängt ner hinken och sen drog upp den igen, så var det fullt med myror i vattnet.
Vi hade bara utedass och jag minns hur jag satt där och tänkte att tömningsbilen säkert skulle komma precis när jag satt där, eller ännu värre - att en älg skulle komma och nosa mig i baken. ( detta var när jag var liten då alltså).
Jag minns när jag och farmor var alldeles ensamma där en kväll när det åskade jättemycket och plötsligt slog blixten ner i tv. Jisses vad rädda vi var då.

Ett tag efter att farmor hade gått bort så tog pappa och mina kusiner beslutet att sälja stugan, mycket därför att ingen bor kvar i Karlskoga längre och det skulle innebära att det hade blivit svårt att underhålla både hus och tomt.

Idag ringde min kusin och sa att stugan var till salu nu igen, och dom har rustat upp den ordentligt, och priset - det är uppe i 1, 3 miljoner! shit pommes frittes!
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/444452
När jag ser bilderna och minns tillbaks så känner jag en stor saknad och samtidigt så är jag så tacksam att jag som barn fick uppleva allt jag gjorde där, vilket har gett mig fantastiska minnen....

Saken är den,att när vi hade stugan så såg den inte alls ut som den gör nu, Då var det en gammal hederlig stuga, med en hemmasnickrad brygga.
Pappa sa just idag att om han hade haft kvar den än idag, så hade han inte gjort nånting vid den alls ( ja förutom nödvändig målning och så), utan han hade låtit den vara just en stuga, en mysig sommarstuga. Men, smaken är som baken. Den som köper den nu, köper ju den just för allt som där är nu. Den som köpte den av oss såg möjligheterna vad han kunde göra.

Nu ska jag se på "desperate".
Jag stämplar ut, tack för titten!

Shopping!

Fattig men glad - det är jag det!
 
Det har varit en jättemysig dag tillsammans med Marlene och jag har handlat en jäkla massa som jag definitivt inte behöver, men det är sånt som "är bra att ha". Hittade en fin jacka till mig själv ( kryss i taket), jag brukar aldrig lyckas hitta nåt till mig själv. Sen blev det lite kläder till barnen och annat smått o gott.
Vi var där redan vid halv 9 imorse och då var det inte så mycket folk, så vi kunde titta i lugn och ro på det vi ville - vilket var jätteskönt, att man slapp trängas.
Folk är som galna när dom handlar där, det är värre än om dom delade ut sakerna gratis.
Med jämna mellanrum så ser man, oftast en kvinna, stå med en överfull vagn som hon ser över och man ser hur hon räknar, efter en stund kommer vecket mellan ögonen och sen tar hon upp mobilen. Min teori är att hon då ringer sin man, och antingen så lägger hon på och ler, eller så helt enkelt slänger hon på utan att säga hejdå, och sen börjar hon att lägga tillbaks saker.
Det är ett typiskt Gekås-syndrom, man handlar en jäkla massa som man inte behöver, men man luras att tro att man verkligen behöver det. Och så himla billigt är det inte så att man måste köpa 25 förpackningar med 3-liters plastpåsar eller 20 flaskor schampo. Men visst, man har ju så det räcker livet ut sen iofs.

En del tar med sina barn dit, såklart är det kanske många som inte kan få barnvakt eller så, men det är så ofta som barnen skriker och slänger sig på golvet - vad gör föräldrarna då? Jo dom skriker tilbaks och så är det världens cirkus. Det som är så tragiskt är att dom inte har någon som helst förståelse för att barnen tycker det är pest att gå i ett varuhus, timme efter timme. Sen när dom äntligen kommer till leksakerna - nä då har dom ändå inte råd att köpa nåt åt sina barn,  för  då har mamma  handlat 10 års förbrukning av plastpåsar!

Männen hänger efter sina fruar som en trasa, ser extra roligt ut när tanten ska försöka hitta nån bh och dom bara står bakom och väntar, helt tom i blicken och bara vill få slut på lidandet så dom kan få åka hem.
När dom äntligen kommer till biltillbehören och deras tillvaro lyser upp, iaf lite grann, då drar frun i honom och så skyndar på honom så dom kommer vidare. Med ett tungt suck traskar han vidare, som om han gick i ett osynligt koppel.

Jag kan konstatera att det är synd om barnen och om männen.



MALTE OCH PONTUS - VÄRLDENS BÄSTA KOMPISAR





På kanal 5 visar dom ett program om personer som är tillsammans/gifta med objekt. En lirare är förälskad i Eifeltornet och en annan gök ( från sverige!) är tillsammans med en giljotin. " Vi har fantastiskt sex och vi älskar varann så". Hur i helsike kommer man på att man ska ligga med en halshuggningsapparat?? Shit när man trodde att man hade hört om de mest konstiga saker, så dyker såna här program upp.

Jag har just varit ute och gått en timmes promenad med min ganska så nyvunna vän som dessutom är min granne och frisör. 
Upptäckte när jag gick där med min fina Ullareds jacka att det fattas en del på ena ärmen, "flärpen" som man lägger över kardborren är borta..ser skumt ut..men förhoppningsvis så är det väl ingen som ser det.

Jag ska ta o gå å lägga mig nu, e rätt trött faktiskt.

jag stämplar ut, tack för titten!

Kalas!

Idag har det varit fullt kalasande här hemma, Sigge fyller år imorron men vi firade honom idag. Hela tjocka släkten har varit här.
Barnen har så roligt ihop, ju äldre dom blir ju roligare har dom.

Annars har dagen mest bestått av matlagning, städning och mer städning. Och nu när alla har åkt hem, ser det precis likadant ut som innan vi började städa..

Min present till Sigge blir biljetter till Digiloo om några veckor. Det ska bli riktigt roligt faktiskt, det är inte allt för ofta som man går på sånt.

Tänkte komma med ett litet tips oxå. Mina inre röster i mitt huvud (mycket pålitliga är dom) dom sa igår att om jag skulle kunna påverka vädret, så att det skulle bli fint då skulle jag;

-Hoppa på ett ben i 15 minuter
-Prata baklänges under 1 timme
-Cykla och joddla 2 varv runt kvarteret
- Dricka 6 liter vatten på 1 timme
Allt det här gjorde jag och det blev ju fint väder!!! så varsågoda, tänk om jag inte hade gjort det, då hade det garanterat regnat idag med!
Ja, jag har tagit min medicin.


Imorron bär det av till Ullared med Marlene, hon hämtar mig kl 06.00, så det börjar bli läge för mig o gå o lägga mig om jag ska orka ta mig upp. Det ska bli jätteroligt o åka iväg. Vi lär inte vara ensamma där så jag satsar på att sätta fast nitar på min kundvagn och sen bara full fart in i hälarna på folk, då lär dom ju flytta sig iaf.

jag stämplar ut, tack för titten!

La la la la

Mina barn älskar att sjunga, och dom sjunger - hela tiden!  Imorse när vi satt och åt frukost så satt Hampus och sjöng " Giiiv mii giiv mii giv miii rooosmariii o reeever", och Malte sjöng nån annan variant som jag inte riktig blev klok på. Sigge och jag kom på varann med att sitta och nästa skrika till varann för att kunna prata.
Lili och Susie och Alcazar - isch vad jag är trött på er!

Hampus ska på kalas idag hos en av flickorna på dagis, eller rättare sagt, hon har hyrt dagislokalen under några timmar. Smart måste jag säga, det är drygt att ha kalas hemma.
Sist vi hade det så gick dom loss på allt, började dra upp gräsmattan, drog av stora kvistar på buskarna och skrek som skogsvildar. Efter kalaset som varade i 2 timmar (men kändes som en hel dag) så däckade jag och Sigge på soffan och låg som avsvimmade. Då började vi att fundera på om vi kanske skulle ha mååånga barn, men vi la ner dom planerna fort och insåg hur fullkomligt nöjda vi är med 2 st.

Sigge och Malte är hos Mange, Marlene o Pontus och hjälper dom med några saker, så när Hampus går på kalaset så är jag själv hemma ett tag. DET är mysko om nåt, det är man nästan aldrig så jag blir helt rastlös, ingen att skälla på eller hjälpa med nåt. Tror bestämt jag ska ta mig ett bad då!

När jag hade hämtat Hampus på kalaset så åkte vi till Ikea. Handlade lite smått som vi inte behöver och gjorde av med mer pengar än vi har - som vanligt.
På vägen hem beställde vi kinamat. Jag beställde "stekt ris de luxe". Tanten som jobbar på kinarestaurangen är inte jättebra på svenska, än mindre på att uttala "r". Så stekt ris de luxe, blev...stekt lis de lusk..lite roligt..

Nu ska jag bara precis ligga på soffan resten av kvällen!
Jag stämplar ut, tack för titten!



Zlatans återkomst

" Iiiiingen kickar foootboll som haaan, Zlaaaatan jag säger Zlaaaatan, aaaaj lööööv jo bis leeeeben dish"  Det jäkla låten har återuppstått! Den spelades här VARJE dag för 2-3 år sen, och jag trodde att skivan hade försvunnit men icke! Så nu är det den och "boten Anna". Jippie vad glad jag är!



Idag ska jag o pappa och jag åka till Köpenhamn, tillsammans med dom på byrån i Malmö. Vi ska äta god mat och sen blir det nog en vända på Tivoli oxå. 5-kamp....jag gillar inte sånt, men va fasen, det är väl bara till o göra det. Jag vill ju åka karuseller, men jag förmodar att ingen vill åka idag heller. Det får bli jag och min låtsaskompis som åker, men det är ju inte så illa det heller, han luktar förbaskat gott så då får jag väl snusa lite på honom ist.
Angela ska passa barnen idag, hoppas att Malte inte flippar ut fullständigt. Vi har nog gjort oss själva en otjänst där, det är inte så ofta som barnen blir passade. Hampus åker till pappa o angela ibland, och ibland till farmor o farfar, men det är han själv som vill och inte alltid för att vi behöver hjälp. Malte är oftast hemma hos oss då, så han är inte så van. Men han måste ju lära sig, så e det.

Då var jag tillbaks efter en trevlig eftermiddag i Köpenhamn. Det har regnat och regnat och regnat så vi hoppade över Tivoli. Vi åt jättegod mat på en mysig liten restaurang och sen blev det en runda på Ströget.
Det är trevliga kollegor pappa har, och Birgitta, du är så go.

Jag stämplar ut, tack för titten!


You got mail

Efter tur och retur till sjukhuset och ha hunnit med att sola i 25 (!) sekunder, är jag åter på jobbet.
25 sekunder, känns rätt meningslöst måsta jag säga, jag hinner in och ställa mig i solariet sen släcks lamporna och det är dax att gå ut igen. Men, jag vet ju att det hjälper så det får vara som det är.

Imorse när jag satte igång datorn så hade jag fått mail, bla ett sånt där kedjemail där det står nåt i stil med att du är speciell eller hur det nu stod.
Så är det en lååång lista över hur jag då betyder så mycket och allt som jag gör är fantastiskt och jag är den enda vännen som betyder nåt och bla bla bla. För en sekund eller två så känner man sig lite smickrad, tills man läser hur många som egentligen har fått det där mailet. Det är ALLA på emaillistan, dvs tanten på arbetsförmedlingen, nån avlägsen släktning, försäkringskassan osv. Så speciell var jag ja. Sen står det då, om man skickar till 2 så är man rätt så omtyckt, men skickar jag till 4 så är jag väääldigt omtyckt, men däremot om jag skickar till 15 personer, då jäklar då e jag så omtyckt så det är nästan världsrekord. Inte konstigt att man måste skicka till alla dessa kontakter. Sen kommer nästa, hur många man då ska få tillbaks...Det är det som är det avgörande, hur många man får tillbaks, får man inga mail tillbaks, då e man helt kass, verkligen ingen kompis.


Ett annat mail;
"Du måste skicka denna skyddsängeln vidare inom 4 minuter annars händer det nåt hemskt, men OM du skickar den vidare så händer det dig nåt alldeles underbart om 4 timmar och 26 minuter. Jag LOVAR detta är sant!"

*suck*..blir man trött eller? Nu mera när jag får ett mail där det står FW:VB så åker det direkt i papperskorgen. Jag med mina tvångstankar kan inte bara skita i ett sånt mail om jag får det, för tänk om! TÄnk om det faktiskt är sant??
Ja, jag har tagit min medicin idag!
 
Och dessa sms som folk skickar då " Detta är en liten ängel som ser efter dig, du är utvald. För att visa dina vänner hur mycket du bryr dig om dom ska du skicka detta vidare till dom. Du MÅSTE skicka detta meddelande vidare till 15 personer annars kommer du att drabbas av olycka i 12 år"
Då är man ju där igen, man blir desperat och måste få ihop så många personer så då skickar man till i princip vem som. Jag har tex dagisfrökens nr inlagt sen tidigare då dagis telefonen inte funkade. Plöstligt får hon ett sånt meddelande och plötsligt så har vi en ganska spänd relation när jag hämtar barnen.

När vi satt och åt kvällsmat så satt som vanligt Hampus i djupa tankar och plötsligt så säger han: Alltså du mamma, vem har egentligen kommit på alla svärord? Är det fantomen som har kommit på fan? Så egentligen om jag säger fantomen så svär jag ju för att jag säger fan, men ändå så svär jag inte, för jag säger ju bara fantomen...."

Malte bajsade för första gången på toaletten idag, gissa om han var stolt! När han satt på toan så råkade han nog bajsa för han såg helt förskräckt ut först och tittade på mig med sina stora ögon och såg alldeles chockad ut, sen fick han vända sig om o kolla ner i toan om det verkligen var sant!

Sigge och Magnus är på bio ikväll, dom ser Terminator..Behöver jag säga varför inte jag är med? Nä fy, det är inte min grej precis.
Jag myser med barnen ist =)

Jag stämplar ut, tack för titten. I´ll be back!

Kom an kom an pirater!

Idag har jag hjälpt Angela på gården ist för att vara på kontoret. Pappa är i Malmö och då passar det ganska bra att jag hjälper Angela dom dagarna.

Knäckebröderna ska ha piratfest på dagis idag och dom skulle leta upp en skatt och sen skulle dom grilla korv.
 d

''


Fyy vad jag är trött på regnandet nu, var 17 är solen? Antingen är det jättevarmt så alla gnäller för det - eller så är det regn i 14 dagar, och så gnäller man för det.
Sist jag kollade i almanackan var det juni, och mig veteligen ska det inte vara nära nollan på nätterna i juni, men så är det. Skitkallt. Vi har stängt av värmen i huset och det känns kan jag säga. Dagar som idag när det är kallt o rått ute, då har vi inte det skönt inne heller men jag bara vägrar att ha värmen igång i juni, kalla mig snål men nu ska det vara varmt, eller iaf varmare. Så här går vi med overall och vantar o mössa inomhus, men vi e lika glada för det!

Sen kommer frågan, vad 17 ska vi äta till kvällsmat? Jag har så dålig fantasi och det känns som att vi alltid äter samma här hemma. Spagetti och köttfärsås, korv stroganoff, kyckling, korv eller pannkakor..that´s it...
När jag blir rik ska jag ha en egen kock med massor utav idéer och som bara lagar god mat åt oss varje dag.

Känner mig lite orolig faktiskt, har väldans ont i magen och har haft det till o från sen jag var på kk igår. Ringde sjukvårdsrådgivningen och hon sa att man kan få blödningar/ få ont om läkaren var lite hårdhänt, och det var han så jag hoppas det beror på det. Är det inte bättre imorron så får jag ringa min barnmorska och se vad hon säger. Suck....

Jag stämplar ut, tack för titten!
Måste ju få med en liten rolig historia oxå ;

Den lille killen fick följa med pappan till badhuset och bada bastu. Bredvid dem på bänken satt en man som pojken studerade noga.
-Vilka stora fötter farbror har, sa pojken.
-Ja, lille vän. Det beror på att jag vandrat mycket i mina dar.
-Farbror har väldigt stora händer också.
-Det är inte så konstigt. Jag har arbetat och slitit hårt ända sedan ungdomen. Då får man stora händer. Pojken satt tyst en stund. Sedan utbrast han:
-Men kissat kan farbror inte ha gjort mycket!

mamma svinto

Ungefär 36 fjärilar och en och annan bulldozer har tillfälligt flyttat in i min mage. Allting knyter sig. Jag vaknade och hade jätteont i magen imorse. Jag är så sjukt nervös och tycker det är fruktansvärt jobbigt att gå till KK idag, men jag måste bita ihop och jag försöker tänka att det är fort över. Sen kommer väntan. Varje dag när man tittar i brevlådan så kommer rädslan att det ligger ett blått kuvert där. För hör man ingenting- så är det ingenting. Så brukar det ju vara.
Nä Anna, allt kommer gå bra, positiva tankar nu!

Jag ska slinga håret idag - det däremot ser jag fram emot!
Tjejen som brukar göra vid mitt hår är jättetrevlig, våra barn går på samma dagis oxå. Sen bor vi ett stenkast ifrån varann med.
För tillfället ser jag inte klok ut i håret. Snyggaste utväxten i stan och i den - där har vi de där fina gråa svintohårstråna, som är ungefär en halv cm och står rakt upp. Hot mama säger jag bara. Sen utslag på det. Jag känner mig på topp!


Tack gode Gud, allt var bra. Läkaren på KK gjorde en undersökning med mikroskop och kunde konstatera att jag hade en fysiologisk förändring...jahaaa?, sa jag, vad innebär det då?
-Ja det är helt normalt sa han och tittade på mig som om jag vore helt lost.
" Du har ingen cancer och ingen antydan till det heller Anna, du kan gå hem och vara lugn så kallar vi dig om halvår igen så vi håller koll på det hela"
När undersökningen var över jag sa till läkaren (och sköterskan OCH praktikanten) att ni är jättetrevliga men nu vill jag härifrån, varpå sköterskan stoppar mig och säger åt mig att jag måste vänta tills dom har hissat ner stolen, men då  var jag redan halvvägs av. Dom skrattade lite åt mig, jag förstår inte det?

Idag har Malte lyckats ramla ner från soffan och slå i huvudet rätt så ordentligt. Hur han kunde göra det? Jo, han och hans bror (båda har nog seriösa hörselproblem eftersom jag kan säga till dom 200 gr men ingen av dom lyssnar, )
höll på att bråka med varann och i den vevan klättrar Malte upp i soffan och Hampus följer efter och lyckas putta ner honom så han faller pladask med huvudet ner i golvet. Han fick en bula som var jättestor så han fick sitta med is en bra stund. Hampus blev alldeles förtvivilad och grät minst lika mycket som Malte. " "Föööörlååååt Maaaalte fööörlååååååt, jag vill inte att du ska döööööö", säger Hampus.
Malte svarar, mitt i panikgråten;
" Föööööörlååååt Hampus, jag vill inte att du ska dööööööö". Och sen grät dom ännu mer och kramades om och om igen.
Om ni nu fick för er att jag bor i en vanlig villa så trodde ni fel, det kan även vecklas ut till ett cirkus tält, och det är föreställning i princip varje dag.
Mitt i detta stekte jag pannkakor, dom blev inte så bra..vissa av dom blev rejält brända..undrar varför....?

Snart börjar desperate! Jag stämplar ut, tack för titten!

Jobbigt...

Jag ringde till hudkliniken nu på morgonen och fick en tid till läkaren redan i eftermiddag. Mina jäkla utslag börjar komma tillbaks så förhoppningsvis får jag gå å sola igen. Jag fick göra det varje dag under en månad förra sommaren.
 Dagen efter morfar hade gått bort så blossade en massa utslag ut över hela kroppen och jag såg helt spetälsk ut, det var fruktansvärt. Läkaren tog mig på allvar och insåg nog hur jobbigt jag tyckte det var så solning kombinerat med salvor hjälpte jättebra.
Och nu är jag där...igen. Blir så ledsen och så trött!
Och imorron är det KK och ny cellprovstagning. Sigge följer med mig dit och det känns jätteskönt.



Hudläkaren ville att jag ska komma och sola 3 ggr i veckan nu några veckor framöver så det ska jag göra. Idag var det 15 (!) sekunder, kändes relativt meningslöst men jag vet ju av erfarenhet att det ger resultat. Varje dag ökar man lite, och förra sommaren när jag gjorde det, hade jag 2 minuter som mest.
Man hinner in och vända känns det som.
När jag satt och pratade med läkaren så frågade han hur min hårbotten var, om jag hade besvär och sådär. Då berättade jag att det har blivit mycket bättre sen jag slutade röka. Då säger han" ja det är ju jättebra att du har slutat röka, man vet ju att rökning och övervikt i kombination med psoriasis orsaker hjärt-och kärlsjukdomar.
Tack så hjärtligt för det!

Ikväll har Maria och Oliver varit på besök. Oliver hade en t-shirt med texten; " om du tycker att jag är charmig skulle du se min faster". Det värmde så gott i mitt lilla fasterhjärta. Sigge gjorde en jäääättegod rabarberpaj som vi mumsade på. Kanske inte den allra bästa idén av oss att ge barnen socker precis innan dom ska gå å lägga sig, men gott var det iaf!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Doft av nytvättat

Imorse när jag stod i badrummet och sminkade mig så tittar Hampus på mig och säger:
 -"Mamma jag tycker du är allra finast när du inte sminkar dig"....
Sekunden innan hade jag stått där och tittat mig i speglen och tänkt tack o lov att det finns smink..

Häromdagen på jobbet så satt vi under förmiddagsfikan och pratade om ålder osv. En av killarna frågade hur gammal jag är, varpå jag säger åt honom att gissa.
" ska jag vara helt ärlig?", frågar han.
Ja, såklart svarar jag och nånstans så tror jag ju inte att han ska ta i så han ramlar baklänges..
38? säger han.
 38??? äh 7 år hit eller dit liksom. 
Sen skulle han på ett snyggt sätt försöka att ta tillbaks det han hade sagt och så sa han " euhrm...alltså folk skaffar ju barn så sent nu förtiden och jag tänkte att ditt äldsta är ju 6 år..och eurm..då hade du ju varit 32 när du fick honom och det är ju normalt, men då var du ju JÄTTE ung när du fick honom!"
Jag åkte raka vägen till affären och köpte antirynk kräm, en stor jäkla dunk!

Nä, det är nog dax för mig att spräcka bubblan och inse att jag inte är 20 längre, eller att jag iaf inte ser ut så.
Men det är en ganska skön känsla det där att gå runt och tro att folk nog tror att jag är Hampus storasyster och att fortfarande ha hoppet att få visa leg på systembolaget!
Sen alla gråa hår och bristningar och skit man har, det blundar jag för!


Eftersom vi ska göra i ordning vårt sovrum så for vi iväg idag för att köpa tapeter och annat som behövs. Vi hade sett ut en som vi skulle ha som fondtapet, men när vi såg den igen idag så ändrade vi oss. Vi kommer att ha en grå tapet överallt och sen ha speciella lister i taket, finns i frigolit bla. Sen blir det vanliga golvlister.

Sen var vi en tur på köpcentrat i närheten och där fyndade jag en parfym med en helt underbar doft, jag är helt salig. Det heter "warm cotton" och den har en doft av nytvättat. Luktar så fräscht. Jag är extremt känslig för starka parfymer och det är inte många jag kan använda så jag blev jätteglad att jag äntligen har hittat en! 

Efter det så var vi på kyrkogården och la blommor på mormor och morfars grav.
 Känns lika konstigt varje gång jag är där, jag har så svårt att förstå att dom inte finns mer. När jag ser deras namn på gravstenen så hugger det i mitt hjärta.
Min mormor sa många ggr att när det blev 2007 så skulle hon gå bort, för det var hennes tur då, hennes närmsta hade nämligen gått bort med siffran 7.. Min gamlafarmor tror jag det var gick bort 1957, min gamlamormor 1987, min gamlamorfar 1977 och min mormor 2007.

 

En av mina favoriter; Benjamin!

Jag stämplar ut, tack för titten!

upp för backen....

Då var vi hemma igen efter en härlig dag på Bakken. Det var 100 år sen jag var där sist och jag blev positivt överraskad hur bra det var. MÅnga barnkaruseller vilket där tex inte är så många på Tivoli i Köpenhamn.
När vi stod i kö och skulle köpa åkband så började Maltes panik sätta in. Tjejen i luckan skulle sätta på honom bandet men han skrek så in i bänken och skulle absolut inte sticka in sin arm i luckan så det slutade med att jag fick tvinga in handen så att han iaf kunde få en stämpel. Folk i kön tittade på mig som om jag misshandlade honom.

De första två timmarna skulle Hampus bara åka karusellerna som dom allra minsta åkte och vad jag än sa och vad jag än försökte muta med så tvärvägrade han.
Lååångt om länge och efter mycket tjat så provade han en av dom andra och insåg i den vevan att det är ju jätteroligt att åka, så där efter så åkte vi som bara den. Berg-och dalbanan åkte vi nog 4 ggr och sen åkte vi nån minivariant av uppskjutet flera ggr. Sigge blir väldigt illamående och kan inte åka nånting, så det var kanske inte så roligt för honom. Marlene som är gravid kunde ju inte heller åka så han hade iaf trevligt sällskap när han fick stå där och vänta.
Pontus var rätt så modig och åkte en del han med. Malte tvärvägrade! Plötsligt fick han för sig att han skulle åka en ( flygande elefanterna) men när han väl var fastspänd så satte paniken in och han skulle absolut inte åka utan skulle av i samma sekund.

 ( Denna var den vildaste som Malte gav sig på, dock utan att stoppa i några mynt)


 Smågrabbarna ägnade sig mest åt godisätande.

Har just insett att jag har slösat bort 1 1/2 timme på att titta på värdelös fotboll- så fruktansvärt tråkigt att se på. Kjällström, varför blev han inte utbytt??

Nee, jag stämplar ut, tack för titten!

ogräs o annat meningslöst

Idag har jag varit hos pappa o Angela och agerat trädgårdnisse igen. Jag har bränt mig på brännässlorna - igen. Aj. Dom jäklarna bränner ju genom jeansen oxå. Arbetsskada...hm, ska jag stämma min arbetsgivare eller ska jag försöka få ut lite på försäkringen...? 
Sigges föräldrar tog med sig barnen till Skånes djurpark under tiden som vi jobbade idag. Hälften av djuren var som vanligt "inte ute" ( vilket betyder här bor inte ens nån mårdhund era dumma j**'), men björnen hade dom sett iaf. Mjukglass och korv hade det oxå blivit, det hör liksom till.

Dagens roliga;

En 80-årig man är på sin årliga läkarkontroll och läkaren undrar hur han mår. Mannen säger att han aldrig mått bättre. Han berättar att hans 18-åriga fru är gravid och vänta hans barn. Läkaren tänker en stund och säger sen: "Låt mig berätta en historia. Jag känner en kille som är hängiven jägare. Han missar aldrig en jakt. Men en dag när han skulle ut och jaga hade han lite bråttom och fick av misstag med sig sitt paraply istället för geväret. Så står han där i skogen och mot honom kommer en jättelik björn. Han höjer paraplyet mot björnen, kramar handtaget, och vet du vad som händer?" Efter att ha funderat ett tag svarar mannen "Nej." Läkaren säger "Björnen föll ner död framför honom". Mannen utbrister:"Det är ju omöjligt! Någon annan måste ha skjutit björnen." "Det är ungerfär dit jag vill komma", svarar läkaren. 

Hampus  klagar på ont i halsen- vi som tänkte åka till Bakken imorron-håller tummarna att det släpper.
Det är först nu ikväll han har börjat klaga på det, han sa likadant igår kväll, men sen släppte det. Hoppas det gör det igen.



På en skala från 1-10, hur roligt är det att ha reklam för ändtarmsbesvär på sin blogg??? Tusen tack för det, av alla reklamer som dom kan lägga ut, så får jag den med ändtarmsbesvär!
Imorron får jag väl reklam för svamp i underlivet.

 Jag stämplar ut, tack för titten!


Howdy!

Tänk vad ett leende och ett "hej" kan vara så glädjande. Imorse när jag cyklade till jobbet så mötte jag en äldre herre med en hund som tittade upp, log och sa hej. Jag hälsade glatt tillbaks.

Sen tänkte jag på det att om det hade varit...låt säga en ung kille eller tjej ist ( nu ska man inte dra alla över samma men) då hade hon/han antagligen tittat på mig som om jag vore nån pervers gamling och jag tror inte att jag hade fått ett hej tillbaks.  Det funkar liksom inte så, man kan inte tex sätta sig brevid nån på tåget el bussen, om det finns lediga platser nån annanstans. Börjar man dessutom prata - ja då har man automatiskt fått en stämpel som byfåne. Många äldre, har jag märkt, blir så glada när man säger nåt vänligt ord, eller rent av bara säger hej. Och varför inte, varför kan man inte säga hej till nån man inte känner?

Eftermiddagen spenderade jag hos pappa o Angela och agerade trädgårdsnisse, eller ja, jag rensade rabatter och annat jätteroligt. Det känns skönt att kunna hjälpa dom lite, vet hur mycket annat dom har. Lika väl som att jag sitter på kontoret kan jag ju vara där.

Under förmiddagsfikan på kontoret så kom jag och några andra i min ålder att prata om hur det var när vi var små. Hur våra föräldrar rökte överallt, men framförallt i bilen. Där satt man bak, och mamma rökte. Det var inte en självklarhet dra ner fönstret heller utan hade man tur så blev det en liten glimma där röken kunde sippra ut.
Det var liksom inget konstigt på den tiden, nästan allas föräldrar rökte. Idag är det inte så många som röker, inte vad jag märker på dagis eller så.
När vi var barn fanns ju inga mobiler, man var ute och lekte och sen kom man hem när det började bli mörkt. Jag fick alltid cykla till mina kompisar och det var en bra bit att cykla eftersom vi bodde lite utanför. Men jag cyklade alltid själv, det var inget konstigt med det. Idag skulle jag inte drömma om att släppa iväg något av mina barn så, finns för många psykos idag.

Nu stämplar jag ut, tack för titten! Och welcome back som dom säger i Indien!

John Blund jobbar extra

Anna Lindstrand has quit smoking for:
42 weeks, 3 days, 5 hours and 17 mins. Dr. Ciggy Butt 

She has saved:
13,374.93 Kronor
By NOT smoking:
5,944 cigarettes



( Ville mest dela med mig)



Isch vad jag är trött idag, ögonen går igen på mig. Hade jag haft en soffa här på kontoret så hade jag lätt lagt mig o somnat. Snyggt om telefonen sen hade ringt och jag hade svarat med en sån där fin basröst och varit helt förvirrad. Verkligen seriöst företag.
Jag sitter o funderar på om man kanske skulle hitta på nåt kul i helgen, men vad? Kanske en tripp till Liseberg? Det hade ju varit mysigt. Ja..jag ska nog ta reda på lite mer om det.

Nä det lutar åt att vi åker till Bakken ist, och då följer Marlene o Pontus med, roligt!

Hampus fick nya Pokémon figurer idag och så sa han att ifall kanske Elias skulle titta på bloggen så ville han att jag skulle lägga ut ett foto, så, vad gör man väl inte för sin älskling.



De två hurtbullarna Anna och Therese har varit på en härlig promenad. Nu känner jag mig lite sundare iaf.
Jag stämplar ut, tack för titten!

Bvc besök

Nu på morgonen så har jag och Malte varit på bvc för 2 1/2 års kontroll. Först så ville han absolut inte dit och satte sig lite på tvären men efter mycket trugande så åkte vi iaf dit. Väl där var han fortfarande lite skeptisk och mäta sig-det verkade ju livsfarligt så då fick han fälla en o annan tår. När jag ställde mig där och visade, sen gick det bättre.
97 lång och vägde 15.5 kg. Stora killen nu.

Vi har fått en ny bvc-tant, eller ja tant o tant hon e väl nåt år äldre än vad jag är, så det får bli bvc-tjejen, det låter ungt o bra!
Malte babblade som bara den med henne och hon var verkligen jättebra, hon lyssnade och ställde frågor till honom.

Hon sa oxå att han är långt fram i sin utveckling, att tydligen så är det så att dom flesta 2 åringar bygger meningar på 2-3 ord och Malte pratar långa meningar med upp till 10-12 ord. Man blir så glad när ens barn får beröm.

Pappa ska gå hem tidigare idag, så jag undrar just när jag ska sluta idag, med lite tur så kanske jag oxå får gå hem tidigare.....Annars får jag utnyttja lagen -om -att- gå -hem -tidigare- när -det -är -fint -väder (LOAGHTNDÄFV).



Mycket bra lag den där, jag hänvisade till den idag och gick hem kl 2. Hur bra som helst.
Barnen och jag cyklade byn runt, Hampus älskar att cykla och supportande mor som man är, så hänger man på.

Imorse när jag cyklade till jobbet så råkade jag köra över en mördarsnigel och fasen vad äckligt det var. Jag såg framför mig hur den nästan delades på mitten. Sen tänkte jag- vad är det som säger att just han är en mördare, bara för att hela hans släkte är mördare så kan ju faktiskt han vara ett undantag. Han kanske är en mirakelsnigel som bara har gjort gott här i världen och så kommer jag och kör över honom. Hade jag haft tid så hade jag stannat och gjort hjärt-lung räddning men osis, jag hade inte tid.


Rökmonstret har hälsat på med jämna mellanrum de senaste dagarna, jisses vad jobbigt det är! När fasen ska han ge upp?! Undrar hur länge man egentligen känner röksug?
Kaffe hjälper-konstigt nog-när det är som värst så jag dricker mycket kaffe, allt för att döva suget.
Men nej- jag kommer inte att röka, aldrig mer. Hjälper att skriva lite om det, får ut lite frustration genom att skriva...



Malte mus med vattenpistolen i högsta hugg!


 Detta meddelande ploppade upp, jag stämplar ut nu! Tack för titten!

välkommen sköna juni!

2 låtar på min mp3 senare är jag framme på jobbet för ännu en dag. Solen skiner och det är riktigt varmt idag. Jag valde en svart långärmad tröja idag- genomtänkt? Kanske inte så jättemycket men fa fasen, men varför ska man vara som alla andra?


Imorse när vi åt frukost så sa Sigge nåt i stil med att det var så mycket hundhår överallt och då tittar Malte på honom med stora ögon och så börjar han borsta honom på bröstet och säger: "jaa pappa du har jääääättemycket hundhår på dig oxå och under armarna och överallt!" (sigge satt med bar överkropp).


En annan sak som jag har tänkt på är att om man säger till nån att man har jätteont i huvudet eller man mår dåligt så säger nästan alla: " jaa, du ser lite blek ut, eller " ja det syns på dig att du mår dåligt". Idag ska jag göra ett experiment och säga det , att jag mår dåligt, och se hur många som egentligen tycker att jag är blek! ( jag mår inte dåligt kan jag ju tillägga)

Hampus var jättelycklig imorse, dom ska tydligen ha "minidisco" idag på 5 årsgruppen på dagis. Det hade han önskat som avslutning och alla var med på det. Jag kan se honom framför mig när han kör sin breakdance på golvet. Han snurrar 200 varv och e helt svettig efteråt. Jisses, ett gäng 5-6 åringar som ska rocka loss, det blir nog fullt ös för fröknarna. Sen ska dom få dom att lugna sig igen-lycka till säger jag bara =)

Vilken härlig dag det har varit, helt underbart väder. Kidsen och jag var ute när jag hade hämtat dom från dagis och vi avslutade dagen med en mjukglass. Efter mjukglassen satte ångesten in och då kände vi att vi var tvungna att cykla en rejäl omväg hem så här sitter jag, tungan nere i golvet och flåsar som värsta labradoren, men gott var det och det var lätt värt all mjölksyra i benen och yrsel!

Jag har fyndat på Tradera idag, ett jättefint halsband! Förhoppningsvis så stämmer det med beskrivningen, man vet ju faktiskt aldrig, det är en chans man tar.
NYTT Snö of Sweden - Halsband m 4 berlocker ********Nepp, nu ska jag krypa till kojs (vilket uttryck egentligen) och drömma om...Shrek.
Jag stämplar ut, tack för titten!

RSS 2.0