wörk wörk

Jag startade dagen hos Linda i butiken. Jag var hos henne mellan 8 och 10 och sen gick jag upp till pappa och nu är jag här.
Jag har lite svårt för att förstå hur jag någonsin ska kunna lära mig allt där är att lära sig i butiken. Tanken är ju att jag ska jobba själv dessutom. Hur fasen ska det gå till? Tur att dom flesta har överseende med att man är ny, men det är ju inte alla som är så, utan tycker mest det är drygt när man inte kan allt.

Idag bär det av till frissan. Lite slingor och klippning av topparna blir det idag. Eller, eventuellt en tuppkam..får se hur det blir..

Resultat á la slingor


Vi hann med en liten promenad nu ikväll, hamnade på lekplatsen och gungade lite. Det är så härligt att gunga!


Jag vet inte än om det blir några timmar hos Linda imorronbitti, men det återstår att se. Lär väl drömma om hundar o hästar och fotboll inatt med kan jag tänka.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Ny på jobbet

Igår var jag och Sigge ute och åt och sen var vi på bio. Tro det eller ej. Det händer inte allt för ofta att vi är ute utan barnen. När jag var o spådde mig, så sa hon om och om igen att det var så viktigt att vi gjorde saker utan barn
Hur som helst, vi åt först fondue, helt underbart gott. Man blir ju bara så förfärligt mätt.
Det var Rix Fm festival i Lund igår, så vi stannade till och lyssnade lite på " Starpilots", innan vi gick till bion. Vi såg nya Beck filmen. Den var riktigt bra faktiskt så den kan jag lätt rekomendera.
Hampus ringde en stund innan filmen började och sa att han mådde så illa. Han sa att han hade kräkts ( " mamma jag har kräkt o allt sånt"), och då hör man farmor i bakgrunden " Jaa Hampus, det kom lite saliv det gjorde det". Så egentligen var det nog inte så farligt. Malte hade tydligen tröstat honom.

Idag har jag varit o gått brevid på mitt nya jobb. Jag ska nämligen jobba lite hos min goa vän Linda, i hennes butik. Det är en spelbutik.
Jag var beredd på att det skulle bli mycket, men jag hade faktiskt inte kunnat föreställa mig riktigt hur mycket det var. Shit det finns ju hur mycket olika spel som helst! Keno, Lotto, hästarna, Greyhound, osv osv..
Linda har många stammisar som är vana vid snabb service och att hon vet exakt vad dom vill ha. Det tog ju rätt mycket längre tid när jag skulle göra det. Men dom flesta verkade iaf ha överseende och sa " jaa alla är vi barn i början".
Jag är helt tom på energi, sitter som en zombie och orkar inte göra nånting. Det blir klart så, efter en hel dag med en massa att lära sig.Det är himla roligt o jobba ihop med Linda, hoppas bara jag inte gör henne besviken nu, så hon ångrar sig att hon anställde mig..nä positiva tankar nu, det här kommer gå bra!Jag ska gå brevid imorron oxå, så jag får träna lite mer. Övning ger ju färdighet.

Hampus har lekt med Alexander hela helgen och dom har haft jätteroligt. Jag är så glad för att Hampus har så bra kompisar.

Det går ett program på tv om Michael Jackson och hans hem. Det är helt galet som han bodde. Nästan, men bara nästan i stil med vårt hus. Det skiljer sig lite grann, men å andra sidan, man vill ju vara lite originell.

Jag lutar mig tillbaks till soffan och ser fram emot att gå å lägga mig och ladda batterierna.

Jag stämplar ut, tack för titten!


luuung o fin

Det spelar banne mig ingen roll när vi går upp, vi får ändå stressa till slut. Hampus alias " jag ska bara" tar det gärna lugnt och beskedligt, lullar fram och så hittar han nåt på vägen som han pillar lite med.
Jag sa åt honom att gå in och tvätta sig, och när han efter 10 min inte hade kommit ut så gick jag in för att kolla. Där står Hampus " am on a haaaaajvej de hooo" ( highway to hell), och så står han med ett finger under det rinnande vattnet från kranen. Så har han stått hela tiden. När jag kommer in och frågar hur det går säger han " jo det går bra, jag ska bara...:". Blodtrycket höjs sakta men säkert på hans mamma, och jag känner att jag skulle behöva en betydligt bättre deodorant.
Samtidigt, så kör Malte runt med sin lilla "gåbil" här hemma och med jämna mellanrum kör han på hälsenorna eller fotknölen. Blir man mindre irreterad och stressad då? Svetten lackade men långt om länge kom vi iaf iväg och fram till skolan.

Hampus har fått en ny kompis. Axel. Dom går i samma klass och idag lekte dom för första gången och dom hade riktigt roligt. Dom är nog ganska så lika de där två.
När vi satt och åt så sa en av dom nånting och sen fnittrade dom...Härligt.

Malte och jag var iväg på stan när Hampus var i skolan, riktigt mysigt faktiskt. Malte somnade i vagnen vilket resulterade i en kjol  och 2 tröjor. Plötsligt kunde jag ju prova en massa kläder =)

Sigge är äntligen hemma, och nu ska vi se " män som hatar kvinnor" , får väl se hur den är.

Jag stämplar ut, tack för titten!

Yalla Yalla!

Tanken med att Malte skulle sova hos farmor och farfar inatt, var för att underlätta för mig nu på morgonen så jag skulle slippa stressa. Vad händer då? Jo, då trodde jag på fullt allvar att jag skulle kunna stänga av väckarklockan för att BLUNDA 5 minuter till och sen gå upp i lugn och ro och fixa allt. Men så blev ju dock inte fallet.
Jag vaknar 7.25 och inser att jag kommer få stressa som en gnu för att hinna i tid. Stackars Hampus han fick oxå stiga upp i en hast, på med kläderna och slänga i sig en macka på tvären.

Jag hann duscha, sminka mig, packa Hampus väska/gympapåse, göra frukost till Hampus, klä på mig ( no shit) cykla till skolan och lämna honom där och sen cykla till mitt jobb, allt detta inom loppet av 25 minuter. Det är fasen skills alltså. Men nu sitter jag som en  säck potatis, helt yr i pannan. Men vi hann!




Det har varit helt galet varmt idag, och med risk för att åka på stryk så måste jag nog erkänna att jag är ganska trött på värmen. Jag längtar så efter hösten! Men, den kommer och det gör vintern oxå. Isande vindar och man önskar att det vore sommar igen. Aldrig är man nöjd, man är knäpp egentligen.

Maria har varit här och förgyllt min kväll, jag fick lämnat en massa kläder som Malte har haft. Det känns så bra att det kan användas igen, för hur det än är så har man ju lagt en del pengar på det och när dom är så små så hinner dom inte använda det så mycket.
Hampus sover i Sigges säng, mysigt. Han är oxå känd som " Hampus helikopter", så det blir väl en del frivarv inatt oxå, men det är det värt.

Jag stämplar ut, tack för titten!

upp o hoppa!

Idag är det 1 år sen jag tog ett av  mitt livs bästa beslut och slutade röka. Ett helt år har gått. Det känns riktigt bra och jag ångrar inte en sekund att jag slutade.
Jag läste en bok " äntligen ickerökare" och den var verkligen jättebra. Han förklarar på ett klokrent sätt hur hjärnspökena försöker tala om för en att man måste röka. Men framför allt, att man inte försakar nånting när man slutar. För det gör man ju verkligen inte. Det jag upplever som mest positivt nu när jag har slutat röka är att jag inte är lika ängslig längre, inte lika stressad. Det låter kanske konstigt men så är det.

Min lilla " mätare" på Facebook säger så här idag:

Anna has quit smoking for:
1 year, 0 weeks, 0 days, 10 hours and 5 mins. Dr. Ciggy Butt

She has saved:
17,905.62 Kronor
By NOT smoking:
7,308 cigarettes



Sigge åkte tidigt som bara den imorse, redan kl 5 ringde väckarklockan. Jag hade inte en susning om vart jag var nånstans då kan jag säga.
Jag bad honom att väcka mig när han skulle åka vilket han gjorde.
Då tror ju jag på fullt allvar att jag kan bara ligga o blunda en stund innan jag måste gå upp, bara blunda sådär en 5 minuter. Vem försöker jag lura? Jag somnade som en sten igen. Som tur är, så vaknade Malte till efter en stund.

Vi lyckades faktiskt komma i tid både till skolan, dagis och jag till jobbet. Helt fantastiskt.
Malte ska åka till farmor o farfar ikväll och eventuellt sova över, vi får se hur han känner. Nina kommer och hälsar på, vilket jag ser fram emot jättemycket.

Min goa vän Nina har varit här och vi har haft en prata-prata-prata kväll. Det är skönt med såna kvällar, när man bara får prata av sig om allt möjligt. Framförallt så är jag så glad att jag har vänner att göra det med.

Malte mus sover över hos farmor och farfar och det är så fruktansvärt tomt. Han har bara sovit borta 1 gång tidigare, så det känns konstigt. Hampus är överlycklig över att få sova i Sigges säng.

Jag får väl ta o "farma" en stund innan jag går å lägger mig =)

Jag stämplar ut, tack för titten!

Solen skiner på oss idag

Vilket härligt väder det är idag, och här sitter man på kontoret....Den där lagen (LOAFGHVFV) Lagen om att få gå hem vid fint väder, verkar inte gälla idag.
Det är tråkigt hur snabbt man tappar sin solbränna, känner mig sådär blek och tråkig. Hoppas man kan få lite soltimmar i helgen ist.

Det gick bra att lämna Hampus idag, vilket kändes så himla skönt! Han är duktig min lilla grabb.
Han berättar om de olika barnen i klassen. Imorse sa han " mamma, vet du vad, där e en kille som heter Gustav, men han kan inte säga sitt namn, han säger Gufaf".  Ni retar väl inte honom för det, sa jag.
Nej nej nej mamma, varför skulle jag göra det? Han kan ju inte hjälpa det heller.
Jag skrattar inte åt honom men om han säger nåt roligt - då får jag väl skratta?
Älskade barn. Så klok.

Imorron åker Sigge iväg till Stockholm för konferens och kommer inte hem förrän på fredag. Så, om någon känner till nån bra kloningsbyrå som kan utföra en kloning helst idag, skicka gärna ett mail till mig då. Jag lär få gå upp sådär kl 5 imorronbitti för att hinna med allt.
Malte ska (om han nu inte ångrar sig) sova hos farmor o farfar imorgon natt och det underlättar ju lite för mig iaf på torsdag morron. Men jag tycker det är lite jobbigt när barnen inte är hemma, men jag försöker tänka att dom tycker det är roligt och mysigt, och det är ju viktigt.

Efter en timmes skön promenad med Maria ska jag nu gå å lägga mig i min sköna säng!

Jag stämplar ut, tack för titten!

*gäsp*

Det är helt makalöst, man e ute och svirar en kväll /natt och sen får man betala dyrt i flera dagar efteråt. Hur gammal är jag egentligen? 100?

Jag tänker ofta på det här med vänskap, hur lyckligt lottad jag är. Jag har underbara vänner.
En av mina allra närmsta vänner mår dåligt, och det gör ont i hela mig. Det är frustrerande att inte kunna göra nånting för att hjälpa, för att lindra smärtan.

Idag när jag hämtade Hampus var det en lite yngre tjej som jobbade, jättetrevlig var hon. Hon följde med ut när Hampus klädde på sig och sen såg hon till att han hade allt med sig. Precis sådär som jag liksom har önskat att dom skulle vara. Jag sa åt henne att jag uppskattade det hon gjorde och hon tittade förvånat på mig, men sen log hela hon så jag tror hon uppskattade att jag sa det.

Allt det här med med skolan har fått mig att verkligen tänka på hur himla bra personalen är på dagis. När jag kom dit idag för att hämta Malte så berättade jag för den ena fröken hur bra jag tycker dom är, och hur mycket jag sätter värde på deras omtanke om barnen. Hon blev nästan rörd. Jag känner att det är så viktigt att dom får veta sånt, kan tänka mig att många bara klagar.

Dagens roliga;
roliga humor bilder

Jag stämplar ut, tack för titten!

Söndag

Vilken rolig kväll vi hade igår, hela jag ler. Maria och jag hade en riktigt trevlig kväll med mycket dans och en och en annan öl. Det var så härligt att bara lyssna på hög musik och bara få dansa o dansa o dansa.
När vi kom till nattklubben så hälsade vakten glatt och sen öppnade han dörren åt oss. Men eftersom jag inte riktigt uppfattade ifall han bad om mig om leg, så ursäktade jag mig såklart så mycket, högt o tydligt, och så sa jag " här är mitt leg, men jag är faktiskt över 20, men visst titta på det du". Sen fick jag komma in. TUR att jag inte hade glömt att ta med mig det!
Vi kom hem runt 03.30, och somnade som små grisar, sen sov vi fram tills 9.30 då en av våra snälla grannar tänkte att dom skulle dra igång nån maskin, så då var det bara till att gå upp.

Vi tog en runda till Österlen och till Kåseberga idag. Det är så otroligt vackert där nere. Det blev en glass och sen en tur i hamnen. Vädret har varit underbart och jag hade kunnat stå och se ut över havet länge länge.
Vi går runt som zombies här idag och jag gissar att vi somnar när barnen har lagt sig ikväll.

Tusen tack Maria, för en jättetrevlig kväll. Tack för att du tog ut den gamla på äventyr!

Jag stämplar ut, tack för titten!

fest!

Jag e ute o festar, återkommer imorron =)
(antagligen med huvudvärk men det hoppas jag det är värt!)

Jag stämplar ut, tack för titten!

Fredag fredag fredag

Det kändes lite konstigt imorsen när jag var ledig men Hampus fick åka iväg till skolan. Visserligen bara fram tills kl 11, men vi e ju så vana att vara lediga tillsammans på fredagar.
Maria o Oliver kom hit och sen gick vi tillsammans för att hämta Hampus på skolan. Vi tog tåget till stan och sen gick vi och tittade i lite affärer och fikade. Jag hittade riktigt fina kläder som jag köpte, så nu har jag berättat för barnen att det blir nudlar och vatten fram tills den 25:e. Nädå så farligt är det inte. Vi har knäckebröd oxå.

Imorronkväll ska jag o Maria gå ut o svänga de lurviga. Japp, vi ska ut och dansa. Jag minns knappt när jag var ute sist, så det ska bli så himla roligt.  Tänkte att jag skulle köra lite Markoolio dans och några andra moves..eller inte..

roliga humor bilder roliga humor bilder


Det hade förresten gått bra att lämna Hampus idag.
Han  berättade för Sigge att det fanns en flicka, Emma, som dom andra inte var snälla mot. Helt galet, jag blir så arg när jag hör sånt. Vi har alltid sagt åt Hampus, att man ska ta hand om dom som är lite utanför, att man ska försöka få med dom i leken. Det är inte det lättaste, men jag vill att han ska se det som naturligt, att alla ska vara med och att man inte får vara dum mot någon. Emma är ganska liten och försynt så jag kan tänka mig att hon lätt blir utanför. Förhoppningsvis är fröknarna observanta på det och gör något åt det innan det hinner bli något av det.

Dags att lägga barnen och sen blir det filmtajm!

Jag stämplar ut, tack för titten!

en gladare Hampus idag

När vi kom till skolan idag, så var många av barnen ute och lekte. Jag frågade Hampus om han ville att vi skulle säga hejdå nu så att han kunde gå å leka, och det ville han. Så jag fick nätt o jämnt en kram och sen sprang han iväg. Inga tårar idag, så underbart! Jag sitter här och är lite nervös att dom ska ringa, men förhoppningsvis så fixar han det idag.

Jag har en väldigt stressad pappa vid min sida idag, han har alldeles för mycket att göra. Man ska förvisso inte klaga över att man har jobb i dagens läge, men det kan bli för bra oxå. Alla klienter är på honom och det är ingen som kan förstå att han har andra klienter oxå. Jag önskar att jag kunde avlasta honom mer än vad jag kan, men eftersom jag inte kan det juridiska så är det genast ett problem. Jag skulle iofs kunna skriva ihop nån stämningsansökan, men frågan är väl hur bra den hade blivit?

" Kära tingsrätten.
XX har varit dum mot min klient så nu vill han stämma honom, jag yrkar på fängelse i 25 dagar samt eventuell fotboja med elstötar. Om inte detta skulle vara möjligt, yrkar jag på skadestånd á 264325 kr.
Med vänlig hälsning Anna"

Det hade kanske funkat?

När min bror var liten, så hade han suttit och klippt i en massa papper, och sen när pappa skulle skicka ett viktigt brev till tingsrätten så hade Danne lagt ner dessa smålappar och efter någon dag så ringde dom från tingsrätten och frågade varför han hade lagt ner dessa. Det var inte utan att dom hade tyckt det var lite komiskt.

En gång ringde en lagman hem till oss som hette Sven, och jag minns hur jag ropade på pappa " Pappa, det är Sven Antenn som ringer". HAN däremot, skrattde inte utan blev skitsur...Nåja..barn är barn....



Jag har just konstaterat att det är alldeles underbart att gunga. Att gunga riktigt högt. Det kittlar så skönt i magen.
Jag tänkte att jag nog borde kunna hoppa av gungan som man gjorde när man var liten, och det kunde jag men faaaasen vad ont det gjorde i benen och fötterna. Jisses, kändes som om benen skulle gå sönder. Sen var jag tvungen att prova om och om igen och det gjorde lika ont varje gång. Och nu till anledningen till varför jag utsatte mig själv för detta; därför att jag var tvungen att klå Hampus rekord över hur långt man kunde hoppa. Och sen kom Sigge in i leken. Och hur rättvist är det då, en som är 2, 70 hoppar och tävlar mot mig, som är knappt en meter lång? ( jag har hört att jag har en viss tendens att överdriva men jag har ingen som helst förståelse hur dom kan säga så...)
Vi fick säga att det blev oavgjort för annars är risken att vi hade fått vara kvar hela natten. Tvångstankar är inget att leka med!

Dagens bästa;


Jag stämplar ut, tack för titten!

Dessa tårar...

Idag är jag en mycket liten människa på denna jord. Jag känner bara för att falla ner på knä och bara gråta.

Mitt älskade barn grät och var alldeles förstörd idag när jag skulle lämna honom på skolan. Han höll hårt i mig och bad mig om och om igen att inte lämna honom. Det är så fruktansvärt.

På ett sätt så måste man ändå vara stark och samlad själv och inte göra en stor sak av det men sen så vill jag ju inget hellre än att hålla om honom och säga att allt kommer bli bra.
När jag såg honom sitta på samlingen, alla barnen satt i en stor ring, och han tittar på mig med sina stora blå ögon och tårarna ramlar ner för hans kinder.
Det var en pojke till som var ledsen, men hans mamma hade gått därifrån och han satt alldeles för sig själv i en hörna och grät. Då gjorde det ännu mer ont mig och jag kunde än mindre gå därifrån. Inte ska mitt barn sitta helt själv och gråta och känna sig ensam.

Det verkar vara jättebra kompisar i klassen. En av dom tog med sig Hampus och sa att dom skulle leka. Hampus torkade tårarna så gott det gick och följde med. Han vände sig om, och då kom tårarna igen, och så sa han hejdå.
Jag fick hålla tillbaks mina egna tårar och gå ut. Fy vad hemskt detta är. Mitt älskade lilla barn.

Jag ringde dit nu, och nu åt dom frukt och Hampus mådde bra. Han hade tom berättat lite om Star wars och andra saker.
Jag skickar så mycket kraft till honom för tillfället att jag själv är alldeles matt.



Eftermiddagen hade gått bra och när jag kom o hämtade Hampus satt dom och åt mellanmål och han såg riktigt glad ut. Det var så härligt att se ett leende på hans läppar istället för stora tunga tårar ner för kinderna.

När vi cyklade hem, sa Hampus, " alltså mamma, jag menar inte att vara dum när jag säger detta men alltså du..jag blir faktiskt lite gladare när du väl har gått därifrån"
Jag frågade honom om han ville att jag bara skulle ge honom en kram och sen gå nästan direkt, då svarade han ja...
Ingen är gladare än jag om det funkar, och jag kan känna att han tycker det är ok.

En dag som idag när han höll hårt i mig för att jag inte skulle gå, då känns det inge vidare att bara bryta sig loss och gå.
På dagis var det lättare, där tog fröknarna honom i famnen och sa åt mig att gå. Här verkar dom inte ha tid att ta hand om  bara honom  i några minuter..
Jag känner att jag måste prata med dom om hur vi ska lösa det, ifall det inte blir bättre nu framöver. Hampus måste känna sig trygg, och han måste känna att där är nån som tar hand om honom.

Maria o jag ska ut på en powerwalk nu ikväll, ska bli så skönt. Skönt att få babbla av sig lite om allt som rör sig i skallen, jag har många tankar för tillfället, om det mesta. Ibland är det så svårt att sortera tankar och känslor som man har, det ena påverkar det andra och gör att man kanske inte alltid tänker så klart.

Jag stämplar ut, tack för titten!

Vinkelevink!

Det finns olika sätt att hälsa på andra människor.
Människor man inte känner men är artig och hälsar på ändå  - Hej hej-
Människor man känner ytligt.
Människor man känner väl. - Heej, hur e det?-
Sen hamnar man i situationer där man själv hälsar för att vara artig, inte för att man känner dom, och den som hälsar tillbaks ler brett och säger " Oh Heeej".
Det är då man - först efteråt- börjar fundera på hur väl jag egentligen känner denna människa. Känner jag henne överhuvudtaget? Sen börjar man gå igenom alla man känner, som en dator scannar man igenom.
Det hände mig imorse. Jag mötte en tjej och  jag hälsade sådär artigt, nickande liksom. Hon i sin tur log med hela ansiktet och sa " HallÅ hallÅ".
Åter igen...vem fasen var det...? Så nu kan jag ju inte sluta tänka på det, utan här sitter jag och försöker komma på vart jag har sett henne förrut...

Det är himla roligt och vinka på folk när man åker i bilen, allra helst och tuta och sen vinka utav bara den.
Den man tutar på hälsar oftast automatiskt glatt tillbaks, och sen tänker dom...vem fasen var det? Jag känner väl ingen med en sån volvo..Sen går DOM i sin tur och funderar hela dagen på vem det kan ha varit som tutade på dom.

Ännu roligare är det att vinka till en turistbuss, jag kan skratta så jag håller på att kissa på mig när nästan alla vinkar tillbaks och ser fundersamma ut. Tyskar som funderar på om dom känner nån i denna lilla hålan.
Jaa ja, man har inte roligare än man gör sig.



Det hade gått bra för Hampus idag, det var en mycket gladare kille idag.
Vi var hemma hos Magnus och Marlene och fick äntligen träffa lilla Amanda, och Pontus såklart. Fina barn till fina föräldrar.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Dagen D

Hampus första dag på fritids. Han har längtat och längtat efter denna dagen.
Och så kom den...
Plötsligt blev det verklighet, inget mer dagis.
Halv 8 imorse var vi på plats.
Han höll mig hårt i handen hela tiden och jag fick absolut inte släppa eller gå därifrån. Först klarade han det ganska så bra, men efter en stund så brast det. Han grät och var alldeles förtvivlad.
" Mamma lämna mig inte här, lämna mig inte. Jag vill vara med dig, jag vill vara med Malte, jag vill inte vara här".
När ens barn tittar på en med gråt i ögonen och ber en att stanna kvar, ja då kan man ju inte göra annat.
Det släppte lite när dom sen fick gå ut ist, när han fick visa vilka häftiga cyklar dom hade, och sen bäst av allt - då kom hans bästa vän Marlon. Vilken lycka, och vilken lättnad för mig. Jag är så innerligt glad att han har en sån fin vän, hoppas dom alltid håller ihop.
Vi bestämde att dom skulle ringa ifall han var allt för ledsen, men samtidigt så hoppas jag att dom inte ringer direkt utan att dom iaf försöker lite grann. Jag vet ju att det här är en övergångsperiod och att det kommer blir bra, det måste jag ju tro, annars blir jag knäpp. Jag måste tro att det här kommer gå bra.


Jag hämtade en betydligt gladare Hampus på fritids i eftermiddags. Det hade gått mycket bättre efter jag hade gått - skönt!
Malte hade haft det bra oxå, inga ledsamheter där idag.

Maria o Oliver var här på kvällsmat, alltid lika trevligt.

Jag ska fortsätta med mitt farmeri på facebook...jisses, jag e oxå fast.
Jag stämplar ut, tack för titten!
Glöm inte  ikväll på 3an!

*puh*

Idag blir en hektisk dag. 2 kalas och sen cirkus ikväll..
Först ska vi till min kära vän Marie  vars dotter ska ha kalas. Det är då mellan 13-15. Sen efter det ska Hampus till sin bästa kompis Marlon på nästa kalas, det är mellan 15-17.30. Det ska bli intressant och se hur bra kloningen blir faktiskt. Sen är det cirkus kl 19.
Hampus är jätteglad för allt roligt som väntar idag. Jag ser så mycket fram emot att träffa Marie.

Det verkar helt galet, det verkar som att alla har blivit beroende av "Farmville" på Facebook. Alla är helt insnöade på att dom måste skörda och hur dom gör för att komma till nästa level osv. Trodde man väl aldrig att man skulle bli bonde på datorn.

Det var fullt ös på kalaset, Hampus o Malte tyckte det var jätteroligt. Maries son Jonathan har en massa starwars grejer så alla killarna var hel impade av honom. Inklusive mina då alltså.


Nu är Hampus iväg på nästa kalas, "star wars-kalaset". Jag kan tänka mig att det har varit rätt högt tempo där oxå.



Nu väntar strax Cirkus Maximum!

Cirkusen var jättebra, det var inte så mycket folk faktiskt. Man tyckte lite synd om dom faktiskt, med tanke på vilka kostnader och vilket hårt arbete som ligger bakom så är det ju tråkigt om det inte kommer så många människor.
Malte blev jätteimpad av elefanterna, och det coolaste av allt, enligt honom, var ju när den ena elefanten- BAJSADE!! woho då blev det liv i luckan.
Det som jag kan tycka är lite drygt med cirkus ibland, är att det är ganska så mycket utfyllnad, clownerna håller på länge och drar ut på det. Man märker på barnen att dom tappar liksom koncentrationen, och intresset efter en stund. Det är ju djuren dom vill se.

Båda barnen stupade i säng, inte konstigt iofs när klockan är över halv 10. Vi ska upp tidigt imorron, ska vara på dagis/fritids redan halv 8. Hur nu det ska gå till.

Jag stämplar ut, tack för titten!

sexparty

Lördag igen, jisses vad tiden går fort.
Ikväll ska jag följa med Maria på sexparty...Återigen kommer fjortisen fram i mig, och det är då jag bara sitter o fnittrar och bara tycker allt är sååå pinsamt.
Förra gången jag var iväg tycktes alla vara väl insatta och beställde för glatta livet, medans jag hade noll koll och vred o vände på sakerna för att komma underfund hur det hela funkade.
Rapport kommer senare.


Jag fick en länk av Marie häromdagen och jag måste ju bara dela med mig, helt underbar video!



Jag läste på en hemsida där dom hade en länk vidare till dontationsregistret, så nu har jag anmält mig där, att jag vill donera mina organ när jag dör. Om jag kan rädda en annan människa så ser jag ingen anledning till att inte donera. Jag har iofs tänkt att bli väldans gammal, men vill nån ha en gamlings organ, så får dom gärna det =)



Då var man tillbaks efter "erotikpartyt" som det hette. Det är helt galet vad mycket olika saker det finns. Vilka jäkla namn det har sen oxå!  Det fanns bla en mojäng som hette " butt diver", behöver jag gå närmare in på vad den var till?
Dockor i naturlig storlek som man kunde beställa, får och annat säkert helt normalt att ha hemma i gardroben.
Det fanns en instruktionsvideo som hette " great sex after 50". ´Är det så illa, att man behöver en instruktionsvideo när man väl har fyllt 50 år? shit...20 år till lite drygt då alltså innan man behöver beställa den....

Det har varit en jättetrevlig kväll tillsammans med de andra tjejerna, även om jag bara kände Maria. Det är ett trevligt kompisgäng hon har.

Nu tänker jag slänga de lurviga i soffan en stund innan jag senare ska förflytta mig in i sängen och få mig min skönhetssömn, dvs jag får sova tills hösten 2027 ungefär.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Fredag

Min underbara svägerska ( Maria) och Oliver har varit här idag och vi har haft en jättemysig dag tillsammans.
John Blund är redan här och strör nåt i ögonen på mig och jag känner att sängen känns väldigt lockande.
jag hoppas på mer inspiration att skriva imorron!

Jag stämplar ut, tack för titten!


En tur till badet

Dagis är stängt idag så Sigge är hemma med barnen. Det var segt att gå upp imorse det vill jag lova.

Jag fick sluta lite tidigare idag, så när jag kom hem så packade vi ihop våra badkläder och åkte till badhuset.
Jisses vad roligt det är att åka vattenrutschkana, skulle kunna göra det hur många ggr som helst.
Hampus är som en fisk i vattnet och dyker och simmar hela tiden.

Nu ikväll så gick det ett helt fantastiskt program på tv, på SVT2 tror jag det var. Det handlade om brandkårens och ambulansköterskornas arbete. Man fick bla följa med dom till ett ställe där en man i 65 års åldern hade ramlat ihop under en badmintonträning. Hans kompisar hade börjat med hjärt-lung räddning och när brandkårspersonalen kom så fortsatte dom. Dom hade en maskin med sig (defibrillator) som vid 4 tillfällen försökte få igång hans hjärta.
Hans hjärta var stilla i 14 min (!!) och dom var nära på att ge upp, när mannen plötsligt drog ett andetag.
Jag satt och tårarna trillade på mina kinder. Dessa fantastiska människor som kämpar och kämpar, minut efter minut och inte ger upp, och dom räddar mannens liv. Jag tänker på mannens familj, som fick honom tillbaks, han fick sitt liv tillbaks.
Man fick se senare under programmet att mannen gick och hälsade på dem som hade räddat hans liv och han sken som en sol. Dom har rätt, fler människor borde verkligen lära sig hjärt-lungräddning.
Jag undrar hur man hade gjort om man tex hade gått på stan och sett en man el kvinna ramla ihop, hade man då automatiskt sprungit dit och påbörjat hjärt-lungräddning? Eller hade man blivit rädd och därför blivit paralyserad?
Jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva ett sånt tillfälle, men om jag skulle göra det så hoppas jag att jag instinktivt hade gjort allt för att hjälpa.

Imorron är jag och barnen lediga, får se vad vi hittar på då.

Till sist, Hampus skräck. Han tycker denna tjejen är så himla obehaglig, och jag håller med, hon ser otäck ut!




Jag stämplar ut, tack för titten!

Dagisavslutning

Idag kom äntligen min svåger och svägerskas lilla bebis till världen. En frisk och välmående flicka. Välkommen till världen. Jag längtar tills vi får åka och titta på underverket!



Idag är en stor dag för Hampus. Det är hans sista dag på dagis, sen börjar allvaret. Nu kommer han vara minst igen. Från att ha varít störst på dagis (äldst) till att plötsligt vara minstingen igen. 
Han är så spänd och han längtar så mycket. Han var sprudlande glad imorse och så konstaterade han att idag var ju sista dagen.
Malte undrade om han oxå skulle sluta på dagis men då sa Hampus väldigt övertygande med en väldigt nöjd ton att han minsann har måååånga år kvar på dagis så det kunde han bara glömma!



Undrar om det är så, att alla har en dubbelgångare nånstans i världen? Undrar vart min bor isf. Ah..fast det vet jag ju redan Pamela Anderson bor ju i USA, det glömde jag där för en sekund.




Om man inte har nåt bättre för sig så kanske det här kan vara nåt?
  World Face-Pulling Championship
World Face-Pulling Championship



Jag hittade en jätterolig sida, där man tar en skickar en bild och sen får man se vem som är ens "kändisdubbelgångare". Jag fick Jude Law!!

http://www.myheritage.com

   Allvarliga som få!



Maria och jag var ute på en härlig promenad, gick i över en timme idag oxå. Älskar våra promenader och det är så skönt att babbla av sig. Tack Maria!

Jag stämplar ut, tack för titten!

vägbulor

Sent som vanligt på mornarna så rusar jag även ut denna morgon och far iväg på min cykel. Jag hinner inte komma långt förrän dessa äckliga mördarsniglar ligger överallt på vägen. Det är inte så att det är en eller två som ligger där utan överallt!  Först så gjorde jag allvarliga försök att köra runt dom eftersom jag inte vill köra på dom, men sen insåg jag att jag skulle behöva hoppa av cyklen och gå på tå om jag skulle fixa det. SÅ, ist fick jag helt enkelt tänka på nåt annat och bara cykla. Emellanåt kände jag hur jag körde över en o annan, och fasen vad äckligt det är! Dessa slemmiga geleklumpar. Vad fasen ska dom vara bra för?

Hampus "dagdrömmaren" är inte allt för aktiv på morgonen.
Vi går upp i hyfsat god tid (allt är relativt) för att hinna äta frukost och klä på oss och allt det där i lugn o ro. Men det slutar ALLTID med att jag tjatar på Hampus att han ska klä på sig och gå å tvätta sig.
Han är som Alfons Åberg " ja jag ska bara....".
Han bara örlar runder halva morgonen och det hade inte spelat någon roll om vi så gick upp kl 5 på morgonen. Allting tar sån tid! Det är kanske så när man är 6 år? Allt går i slow motion.



Britney Spears om dödsstraff;
Smart Britney!"  

"Jag är för dödsstraff. Den som har begått ett fruktansvärt brott måste få ett passande straff. Så han lär sig till nästa gång."

.

Idag när jag gick ut och skulle handla så la jag märke till hur mycket turister vi har som trampar runt här i byn. Om man har en hel värld att välja på, väljer man då en håla som denna?
Tyskarna hänger på skånes djurpark varje dag och beundrar älgarna,  och sen  danskarna...tja, det vet i fasen vad dom gör här egentligen.



Ibland kan hornen växa fram i pannan på mig och jag får sån lust att bara jäklas lite. Tex när nån frågar efter vägen till nåt ställe, det är då jag känner för o dra en hel lång radänga om hur dom ska köra, helt åt fel håll så klart.
" Sväng till höger vid nästa korsning, sen kör ni ungefär en mil tills ni kommer till en ny korsning, där svänger ni till vänster, sen följer ni bara den vägen så långt det går, sen e ni där!"
När dom sen säger tack så hemskt mycket, så säger jag varsågod, trevlig semester och vinkar glatt.

Jag stämplar ut, tack för titten.


Måndag

Då var det måndag igen, jisses vad tiden går fort. Jag minns när jag var yngre och min mormor sa ofta att ju äldre man blir ju fortare går tiden, och det ligger faktiskt lite i det. Nu börjar snart skolorna och snart är det höst.
Jag längtar iofs efter hösten så mig gör det ingenting, men vintern sen är väl inte lika spännande precis. Jag hade tänkt vinna lite pengar sen så drar vi på semester sen när det är som mörkast i november/december där omkring.

Hampus räknar ner dagarna tills han äntligen ska få sluta på dagis och börjar skolan. Imorse sa han till sin ena fröken att han var så lycklig för att det bara var 4 dagar kvar, hon tittade lite ledsamt på honom o sa att jaa, nu är det bara 4 dagare kvar.

Jag har haft min älskade brorson på besök idag, han och hans mamma kom förbi på eftermiddagen.
Min andra svägerska väntar barn och det verkar som att det är på gång nu! Vi sitter här som på nålar och när min mobil plingar till så hoppar jag högt. 


roliga humor bilder  roliga humor bilder


Jag pratade med min vän T idag och vi bestämde att vi ska börja simma tillsammans nu i höst, vilket gjorde mig jätteglad. Det är skönt att ha någon som peppar en att komma iväg, för hur det än är, så behövs det iaf i början. När man väl har kommit igång med träning så mår man nästan dåligt om man inte tränar.

När jag skulle lägga Hampus så låg vi och pratade om vad han vill jobba med när han blir stor. Han är fast besluten om att jobba med något där man får köra truck.
Jag sa till honom att han kan bli precis vad han vill, han kan jobba med vad han än önskar. Jag rabblade upp en massa yrken men icke, sen när jag sa att han ju kan bli advokat, då skrattade han på ett sätt som jag aldrig hört honom skratta för och efter det sa han " åh nehej du". Så han lär kanske inte gå i sin morfars fotspår när det gäller yrkesval iaf, men det ändras ju tusen ggr om. Om jag skulle följa det jag ville bli när jag var liten så skulle jag varit flygvärdinna eller veterinär idag. Jag och alla andra tjejer i min ålder..typ.

Jag stämplar ut, tack för titten!

Darth Wader!

Morgonen började med att Malte ryckte upp sin dörr och klev ut ur sitt rum ( 06.30 ), varpå kamphunden Frasse blir skogstokig och springer ut i hallen och skäller för allt vad den lille kroppen förmår. Vad händer då? Jo Malte blir såklart skiträdd och strax därefter vaknar ju Hampus oxå. Sen var det fullt ös. Jag menar varför ligga o sova när man kan gå upp ist? Vid det laget var jag totalt förvirrad, jag förstod knappt vart jag var nånstans och än mindre vad det var för hund som skällde. Eftersom Hampus inte var vaken så förstod jag ju samtidigt att det måste vara väldigt tidigt. Hampus är alltid uppe innan tuppen och e inte han vaken, då e det tidigt!

Han har fått vara med farmor o farfar hela dagen på deras lantställe och lyckan har varit total. Åka traktor och bara få vara, det är härligt det, iaf om du frågar Hampus. 

Vi åkte iväg och fixade lite saker som Hampus behöver inför skolstarten så vi fick köpt väska, pennskrin, shorts och lite annat smått.
Nästa helg ska Hampus på Star wars kalas, så vi köpte en maskeraddräkt åt honom.
 Coolast i stan!



roliga humor bilder roliga humor bilder

Efter timmes promenad genom byn dvs 278 varv runt Statoil, ( nä nu ljög jag lite, hålan jag bor i är faktiskt större än då, tro det eller ej ) tänker jag gå å lägga mig och känna mig alldeles nöjd. Tack Maria för trevligt sällskap!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Tivoli

Det är marknad i  byn, och marknad brukar ju innebära tivoli och karuseller.  Jag ville så gärna åka en av dom och tjatade och tjatade på Hampus att han skulle hänga med mig, och efter många om och men så gav han med sig. Jag måste nog tyvärr erkänna att jag inte klarar av karuseller längre, till min stora sorg. Jag ÄLSKAR att åka men jag blev helsnurrig. Hampus ville åka samma direkt efteråt men jag kunde inte.
Killen som skötte karusellen som vi åkte i, han måste älska sitt jobb, jisses vad han gick in för det. 
Han varvade nån egen komponerad dans med sång som var om möjligt ännu värre och plötsligt så skrek han " Viiiill ni åka meeeeeer?" Alla som vill åka mer skriiiiik nuuuu! " Händerna i luften allihopa!!"
Då kan det ju tilläggas att det var jag, Hampus och 2 andra tjejer i 5 årsåldern som åkte! 
.



Sigge har åkt med barnen till farmor o farfar så jag är alldeles ensam i huset, skum känsla...Jag lyssnar på HÖG musik, vilket jag aldrig kan göra annars. Det är roligt en stund, sen inser jag hur tråkigt det är utan mina grabbar hemma..


Dagens bästa;

En gammal käring åkte hiss.
Hissen stannade och en läcker fotomodell steg på.
Hon doftade mycket gott och vände sig till käringen och sa:
- Ralph Lauren, 800 kronor droppen.
På nästa våning steg en om möjligt ännu vackrare modell på och doftade ljuvligt.
Hon vände sig mot de andra och sa självsäkert:
- Chanel, 1500 kronor droppen.
På nästa våning rev kärringen av en brakskit.
När hon klev av vände hon sig mot de båda modellerna och sa:
- Broccoli, 17 kronor, Lidl




Vi passar min vän L´s hund idag, han ska stanna över natten. Det är en liten blandrasvovve tax/Jack russel, jättesöt är han. Men han saknar sin matte, jisses vad han saknar henne. Han har ingen ro i kroppen utan går runt som en osalig ande hela tiden. Han är LIVRÄDD för barnen så så fort dom rör sig så ryggar han tillbaks och springer därifrån.
Jag hade nästan glömt hur det var när en hund går på parkettgolv, det där ljudet från klorna. Det ljudet saknar jag inte från den tiden då vi hade hund, allt annat saknar jag, men INTE det. Stressande? Mjaa...lite kanske.

Jag vill gärna ställa upp för min vän, såsom hon har gjort för mig många ggr så det här känns som det minsta jag kan göra. Han lugnar sig säkert nu när barnen har somnat.

Nu är det dax för några avsnitt Prison Break igen, I like!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Fredag

Jag funkar lite så, att när min semester är slut, ja då är sommaren oxå slut.
Men det är ju inte så i verkligheten. Ett praktexempel är ju idag.
Jag och barnen åkte hem till pappa o Angela och tillbringade större delen av dagen där. Sigge behövde få lite lugn och ro, vilket är omöjligt att få om barnen är hemma.
Malte försöker slå sig in i Guiness rekordbok genom att så många ggr som möjligt säga "mamma" eller "pappa" under en dag. Han är på god väg kan jag säga. Jisses, man e helt sårig i öronen  på kvällen.

-Maamma?
-Maaaamma?
-Ja?
-Duu..?
-Ja?
-Mamma?
-Du..mamma...?
-vad ÄR det Malte?
-Du...?

Ett par såna runder senare, det är då de gråa hårstråna på min skalle börjar planera sin fart utåt. Sen slutar det nästan alltid med att han har glömt vad det var han skulle säga från början.

Sigge mår lite bättre idag, har fortfarande jätteont, men han klarar av att vara uppe och har ätit iaf.
 


Dagens bästa!
http://hem.bredband.net/pollicano2/beer.swf

Nu är det dax för lite Prison Break..

Jag stämplar ut, tack för titten!


Halsfluss

Med hög feber och jätteont i halsen åkte Sigge ner till vårdcentralen för o ta prover och mycket riktigt, han har halsfluss. Nu har han fått penicilin och förhoppningsvis släpper det snart, det brukar det ju göra. Nu är risken att vi andra oxå bär på det, jag misstänker att något utav barnen bär på det och då kommer det bara att gå runt. Men tanten på vårdcentralen ville inte titta Malte i halsen (han var med) utan vi fick minsann vänta tills vi uppvisade symptom. Det hade säkert varit jätteansträngande för henne att ta ett prov på malte oxå.

Nåja. Hampus och jag begav oss ut på en cykeltur och köpte nya inneskor som han ska ha på gympan sen när skolan börjar. Det och en gympa påse. Jag hittade en jättefin munktröja, till mig själv faktiskt. Helt otroligt att jag hittar nåt, brukar alltid vara till barnen. Så, nu är det nudlar som gäller till den 25e.
Nae inte riktigt men det är ju grymt vad pengarna springer fort när man har en massa man måste handla.
Hampus måste ha en ryggsäck oxå så det är nästa sak vi ska inhandla.


Idag har varit en sån där dag när allt har stått stilla. Klockan har masat sig fram och det har varit allmänt långtråkigt. Men det är ju så det är, när man har sjuklingar i huset.
Tänkte spela en omgång på vårt Wii, vi köpte " Wii resort" med olika spel i, hur roligt som helst.

Jag stämplar ut, tack för titten!

om att vara alla till lags

Solen skiner och det är sommar igen. Ett tag var jag säker på att hösten hade kommit, men så vet man ju oxå att det brukar bli fint väder igen när skolorna börjar.

Idag kommer en kär vän till mig och hälsar på.Vi har inte sett på länge nu så det ska bli jätteroligt.

Malte vaknade imorse och jag insåg att nu var det hans tur att få förkylningen. Hans näsa rann som en öppen kran och han börjar oxå bli hes. Hampus har ju varit så nu några dagar så det var väl inte helt oväntat.
Sigge började få ont i kroppen igårkväll och gick o la sig redan vid 8, först frös han och sen svettades han. Idag har han ont i halsen som bara den, men inte så ont så att han inte kan jobba inte!

Jag har haft en del funderingar över hur man funkar som människa. Jag är en av dom som vill vara alla till lags, jag ställer höga krav på mig själv. Jag kan inte se att folk bara kan tycka om mig, bara så där liksom.

Jag kunde ta på mig alla världens bekymmer förrut, om någon var lite stressad och därmed inte lika glad som vanligt -  ja då var det jag som hade gjort fel-säkert.
Jag började rannsaka mig själv och försökte komma på vad jag hade gjort för fel. Och jag mådde riktigt riktigt dåligt när det var såhär. Det tog mycket av min energi. 

Jag har svårt för att förstå hur man kan ena dagen hälsa glatt för att sedan nästa dag knappt hälsa alls, och många människor är ju så. Jag är mer typen som alltid hälsar glatt, oavsett vad jag har varit med om innan på dagen eller om jag har varit oense med någon.Möter jag sen min granne så hälsar jag ju som vanligt på henne ändå, hon  förtjänar ju inte att jag ska snäsa åt henne.

Nu ser jag det annorlunda, jag har liksom fått lära mig att om jag möter någon som är lite sur eller tvär, då försöker jag tänka att det antagligen finns en anledning till att han är så, och det beror i n t e på mig. För varför skulle det göra det?
 


När jag hämtade barnen så var Malte jättesnorig, näsan rann och det var gul grönt snor..urk..
Barnen får vara hemma med mig imorron, man är inte på topp när man är förkyld och då e det skönare att vara hemma.

Jag hade som sagt min goda vän här idag och hon berättade om sin syster som har en son som är väldigt sjuk. Ända sen han föddes har han varit svårt sjuk. Han har svår epilepsi, har varit feberfri 4 dagar i hela sitt liv ( han är 2 1/2 nu) han har stomi och peg. Han kissa själv men det är allt. Han kan inte gå, hans tänder växer inte som de ska, han kan knappt se eller höra. Läkarna säger att han inte kommer leva länge, varje dag är ett mirakel. Nu på senare tid hade han haft andningsuppehåll.
Han är den enda i världen som har denna sjukdom så läkararna vet inte vad dom ska göra riktigt. Han har genomgått många undersökningar men dom kan inte bota honom.
Det gör mig så oerhört ledsen och jag lider så med hennes syster och hennes man. Gud bevare honom och hans familj.

När jag låg och läste för Malte nu ikväll så höll jag om honom länge,  och det var så himla skönt att bara få hålla om honom.
Vad är jag utan mina barn - ingenting. Ingenting skulle spela nån roll om jag inte fick vara med mina barn. Det är dom som gör min värld, det är dom som betyder allt.
 
Nu ska jag pyssla om min sjuke sambo, han är väldans liten och eländig idag.
Jag kommer osökt att tänka på reklamen " ni kvinnor snackar om att föda barn...."

Jag stämplar ut, tack för titten!


   KÄRLEK

Korv idag oxå eller?

Än så länge så känns det som att allt står still, det är nog inte så många som har börjat jobba än. Det märks tydligt iaf här på kontoret. Normalt sett så är vi kanske 10 när vi fikar på förmiddagen, idag var vi 3 st.

När jag cyklade till jobbet imorse så var det knappt nån ute alls, känns lite konstigt faktiskt. Så därför cyklade jag och vrålade allt vad jag orkade, vrålade som en skogstok, bara precis för att jag kände för det. Nej...det gjorde jag inte men det hade varit skönt! Ett sånt där riktigt Ronja Rövardotter skrik!

Jag sitter och funderar på vad man ska kunna ha till kvällsmat idag, antagligen för att jag börjar bli riktigt hungrig och klockan är precis kring lunch.
Det känns som att vi alltid äter samma hemma hos oss. Korv i alla dess former, köttfärsås, eller köttbullar. Stackars barn, ingen variation över huvudtaget! Jag har verkligen ingen fantasi alls känner jag.
När dom går på dagis så stressar jag inte lika mycket över det, då vet jag att dom äter ju lunch där och den brukar vara rätt så ok, iaf så får dom lite variation där.
Hampus berömmer deras kock (anders) nästan varje dag, han är en klippa den där Anders! Sen avslutar han alltid meningen; " fast mamma, duu gör den godaste maten iaf".
Åååh...älskade barn!.



Koncentrera dig på prickarna i mitten i ca 40 sekunder. När du gjort det så för du över blicken på ett vitt papper och något/någon kommer uppenbara sig, men vem?



Dagens bästa;



Jag stämplar ut, tack för titten!

dunder o brak

Måndag och tillbaks på jobbet. Men det känns helt ok faktiskt, jag känner mig utvilad. Det regnar och blixtrar ute, känns nästan som höst idag.
Jag älskar hösten, jag mår som allra bäst då. Träden är vackra i alla dess färger och det är precis sådär lagom varmt för att ha en lite tjockare tröja på sig.
Jag tycker inte om när det är för varmt, att bara sitta rakt upp o ner o svettas,det är hemskt. Däremot, om jag är nånstans där jag kan bada, då är det helt ok. Men hur ofta är man det? Inte här där jag bor iaf.

Knäckebröderna är på dagis idag. Malte tyckte det skulle bli jättekul, han har nog saknat sina kompisar, medans Hampus var väl inte fullt så exalterad. Jag förstår honom, hur det än är så har han ju haft avslutning på dagis, fått sina saker osv, och sen måste han dit igen även om det bara är för 2 veckor. Men vad gör man? Har man inte mer semester att ta ut så går det ju inte.
Jag tror att barnen börjar skolan ganska sent här, inte förrän den 19e augusti, det är nog inte så många som kan ta semester fram tills dess, jo om dom tar väldigt sen semester möjligtvis.



Konstverk á la Hampus!





Hampus blev bjuden på kalas, till sin nyvunna vän som dessutom bara bor ett par hus längre bort, och gissa om han är glad?
'



Det roliga i det här, är att Sigge är star wars nörd så han blev jätteglad, nu kan han äntligen köpa en Darth Wader mask och gärna en hel utstyrsel. Lyckan är gjord för mina grabbar!

Det finns ju olika sätt att marknadsföra sig





Jag och M var ute på en härlig promenad nu ikväll, gick i lite mer än en timme och det var så himla skönt. Det var vi och alla raggare i byn som var ute. Jisses, vad är det för håla man bor i egentligen?

Nu ska jag ta o gå å lägga mig.
Jag stämplar ut, tack för titten!

Snart dags för allvaret igen

Jaha..sista dagen på denna semestern, men det är ju bara ett år tills nästa gång. Gah..Det värsta av allt är att jag nog inte får nån semester nästa år, med tanke på att jag förhoppningsvis har ett nytt jobb då, och jag lär inte hinna tjäna in nån semester. Men det orkar jag inte tänka på nu!

Filmen igår, Boy a, jag har sett bättre filmer om jag säger så, jag har inte sett många sämre heller för den delen.

Det blir nog en tur till djurparken idag, fastän vi har så nära så är det sällan vi åker dit, har det kanske för nära vad vet jag.


Djurparken blev det och det var uppskattat av barnen.
Mycket mer har vi inte gjort idag, och det har faktiskt varit ganska så skönt, att ha en dag att inte göra nåt speciellt på.
Denna tanten ska se till att lägga sig i tid om jag överhuvudtaget ska komma upp i tid imorron bitti.



  


Zlatan Så fel det kan bli.


Jag stämplar ut, tack för titten!

host o nys

Lilla Hampus han hostar o hostar och är alldeles hes. Han är inte alls på G idag, och när han inte mår bra så blir han så liten så liten. Han har en liten tendens att kanske över driva lite. Blir så väldigt svag och kan knappt gå och det enda som hjälper är glass.. Det ser ut att bli en fin dag idag, men det blir ju inget badande för oss så jag får väl parkera mig i solstolen här hemma ist, och det är ju inte fy skam det heller!

Jisses vad jag har mycket i mina tankar nu....Efter nyår slutar jag hos pappa och jag måste börja söka annat jobb. Det jag helst av allt skulle vilja jobba som är kurator eller psykolog, att hjälpa andra är det jag mår bra av. Det är en lång studieväg till socionom, och jag vet inte om jag är riktigt beredd på det..
Jag har hittat en utbildning till samtalsterapeut och jag har en bra magkänsla när det gäller det. Jag skulle vilja läsa ännu mer än så, kanske till tex anhörigterapeut.
Tyvärr så är det många som lider av missbruk idag, och många anhöriga far illa och framför allt mår väldigt dåligt. Tänk om allt som jag har gått igenom i mina dagar, tänk om det faktiskt kunde gynna mig i mitt yrke, hjälpa mig att förstå på ett sätt som kanske en annan inte hade förstått. Det känns så konstigt att veta att jag är arbetslös om 5 månader, men det är kanske just det som måste till för att jag ska börja läsa till det jag verkligen vill och brinner för.

Jag älskar det jag gör idag oxå, men det är på ett annat plan. Min önskan är att få jobba med barn och ungdomar, att få göra en skillnad i deras liv, i positiv bemärkelse, såklart.



När jag ser på mina egna barn, hur dom skrattar och leker, så kan jag inte ibland låta bli att tänka på alla barn som far illa.  Jag önskar så att alla barn fick växa upp och känna trygghet, men så är det inte, långt ifrån.

Nu är det filmtajm, vi ska se " boy a". Har hört att den ska vara bra.

Jag stämplar ut, tack för titten!

RSS 2.0