Nyårsafton

Klockan är 07.00, jag hör Hampus komma smygande i trappan och sen kommer han in till oss i vårt sovrum. Han står och lutar huvudet så mycket bakåt att han håller på att tappa balansen.
" Maaamma, jag e så snooorig, näsan rinner!! Hjälp miiiig, ta papper!!

Så typiskt att dom ska behöva åka på förkylning nu igen, den ena ger sig och den andra kommer.

Ikväll kommer våra goa vänner från Trelleborg, Johan och Eva och deras 3 barn. Det ska bli mycket intressant och se om Hampus och Malte orkar hålla sig vakna fram till midnatt, och om dom isf vågar gå ut när alla raketer smäller.



Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!


Jag stämplar ut och återkommer nästa år! Tack för titten!


undersökningen avklarad

I måndags gjorde Hampus ett sömn-eeg. Dom ringde i förra veckan och sa att vi hade fått en tid som då i måndags och det är jätteskönt att få ha gjort undersökningen, så vi kan förhoppningsvis komma fram till vad hans yrsel och konstigheter beror på.

Söndag kväll fick vi sitta uppe fram tills klockan 24.00, sen fick vi sova fram till 04.00 och sen vara vakna tills vi skulle vara på neurologen. Det gick förvånadsvärt bra att hålla honom vaken, han var så inställd på att han var tvungen att vara vaken så han sysselsatte sig därefter. Det blev en del Mario cart och mycket legobyggande.
När vi skulle gå upp igen kl. 04 var jag inte tuffast i stan alltså, jag var så trött att jag nog hade kunnat betala för att få sova....bara en liten stund till. Så, här satt vi och lekte med lego mitt i natten.
Undersökningen gick bra, han var jätteduktig, lyckades tom sova en halvtimme vilket var jättebra.
Vi får svar om 1-2 veckor.

Idag har jag o Marlene varit en sväng på rean,tyvärr var det ganska så utgallrat men det var ändå trevligt, det är mysigt att åka iväg lite sådär.

Malte sov över hos sin bästa kompis Pontus natten som gick. Han var stolt som en tupp över att få lov att stanna kvar. Det var en alldeles överlycklig kille som vinkade av oss när vi åkte därifrån igår. Som tur är hade allt gått bra och dom hade sovit hela natten. Härligt!

Jag stämplar ut, tack för titten!



Hektisk dag...

Hampus har sovit över hos sin morbror och...ja vad kallas Maria...säger man moster? Det var en överlycklig 6åring som packade en påse med lite leksaker och tandborste, överlycklig över att få sova över hos sin idol. Ja det är faktiskt så, Danne och Hampus har ett speciellt band, och det har dom haft ända sen Hampus var liten bebis. Danne fick tex det allra första leendet..
Och eftersom Hampus inte sov hemma så innebar det att vi sov lite längre. Fick en chock när jag tittade på klockan och såg att hon var närmre 9. Normalt sett hade Hampus varit uppe ett par timmar redan där och varit inne hos oss X antal ggr för att höra sig för om det inte är morgon än..Malte han sov som en stock han oxå.

Imorgon bitti ska Hampus till Lund och göra ett sömn EEG, och det innebär att ikväll måste han vara vaken till 24.00 och sen får han sova till 04.00 för att sedan vara vaken tills vi ska vara där 7.45. Sen får han sova 1 eller 2 timmar på sjukhuset och så ska dom då göra undersökningen.
Hur 17 ska vi kunna hålla honom  vaken så länge, han som stupar innan klockan är 20 i normala fall. Det får bli mycket tv-spel och lego, så ska det väl funka...

Sigges morbror fyller år idag så vi ska dit på middag i eftermiddag. Julen är ganska intensiv på så vis, eftersom han fyller år så nära julafton så blir det några intensiva dagar där som man ses.


Gamla tanten...

Igår var jag och Marie ute och svängde de lurviga...Vi och alla andra 20-åringar valde att gå ut och festa på juldagen.
Jag får väl bara inse att jag inte är nån ungdom längre, jag spelar i en annan liga nu. Jag räknas inte längre som "Ung" i den bemärkelsen. Och hur jag kom fram till det? Jo...
Marie o jag står o dansar på dansgolvet och det kommer fram ett gäng killar och dansar brevid oss, dom dansar en stund och sen kommer den ena närmare mig, lägger armen runt mig, blinkar lite sådär och så säger han:

-Jasså, e ni ett gäng gamla morsor som är ute och dansar ikväll eller?
Ett gäng gamla morsor?!!!
Sen följer han upp med frågan om hur gammal jag är, dum som man är så säger jag åt honom att gissa....
Vad gissar han då?
39!
Äh 8 år hit eller dit!
Sen konstaterar han att
Jaha ja, då är du 10 år äldre än jag!

Då tog jag rullatorn och gick och satte mig med dom andra från PRO.

Nu blir det lite Mario sen orkar jag nog inte mycket mer idag, det tar på krafterna att vara ute på galej!

Jag stämplar ut, tack för titten!

GOD JUL!




Imorse, eller ja vissa hade nog sagt inatt, kom Hampus in i vårt sovrum och tyckte att nu är det morgon och med stor förhoppning om att få öppna en julklapp. När vi då halvt medvetslösa säger åt honom att gå o lägga sig igen så kryper han upp till oss och lägger sig till rätta. Trodde jag, men han ger det ett försök på ungefär 2 minuter sen konstaterar han att han är FÖR pigg för att ligga där så han skulle gå upp ist.
Sen går det 10 min, sen kommer han igen...
-Alltså mamma, NU är det väl ändå morgon?

Sen  går det 10 min igen...

-Alltså mamma, kan jag inte få öppna EN paket iaf, denna här tex?

När klockan sen är 7 då ger jag upp och går upp! Helt galet. Nu sitter man som en zombie och det svider i ögonen..
Dagen ska vi tillbringa hos pappa och Angela, ska bli jättemysigt.

Så, jag hoppas ni alla får en jättemysig julafton och att tomten kommer med många paket.
( På tal om tomten så konstaterade Hampus imorse att det ju måste vara nån som klär ut sig, han ser ju olika ut för varje år....)

GOD JUL!

Jag stämplar ut, tack för titten!


Avslutning...och början på nåt nytt

Tisdagen den 22 december 2009,  idag är sista dagen som anställd hos pappa. Sedan är det eget företag som gäller och allt som ligger framför oss. Det ska bli enormt spännande och det är så roligt nu med allt som ska fixas, hemsida, och alla såna praktiska saker. Sen blir det till att ordna visitkort och eventuellt några arbetskläder med vår logga. Men det är längre fram det, nu ska alla papper in och allt ska klaffa. Mycket papper blir det, det är helt galet! Man tror inte at det är så mycket förrän man  börjar nysta i det, men vi ska nog reda ut det hela. Pappa är snäll o hjälper oss med allt pappersarbete, annars vet i fåglarna hur det hade gått!
Jag längtar tills vi får skicka vår första faktura, den måste vi ju kopiera och rama in sen och ha den på väggen.

Idag ska jag och Lina min "affärspartner" sitta o spåna lite på hur hemsidan ska se ut, och sen ska vi se till att vi har koll på alla papper som ska skickas in.
Sen när vårt företag är ofantligt stort och omsätter enorma mängder pengar så ska jag anställa mina vänner, jag har redan en plan för det. Sen om det händer om 100 år, det är en annan sak. Tanken är god iaf =)
Carina; som utlovat ska du få bli ekonomichef och ha lyxbil och alla förmåner o sådär, har lite problem att säga precis när det blir men håll ut!

Här hemma så lyssnar barnen för tillfället mycket på Erik Grönwall, han som vann idol i år. Hans låt "higher" är en av favoriterna.
" aj äm flaaaajing  maaaj haau is taaaking åååver, de vöööörld is flasshing baaaj haaajööör haaajör,haaajör haaajör. "
Det bästa av allt är när Hampus ligger i badkaret, på rygg med öronen under vattnet och så sjunger han, högt som bara den eftersom han inte hör själv hur högt det är.


Jag stämplar ut, tack för titten!

4 advent

Idag var vi alla inställda på att åka till våra vänner som vi träffade på Kreta, men vädrets makter ville annorlunda. Det snöar o snöar hela tiden så vi vågade inte ge oss ut på vägarna. Hampus hade längtat så, ja  vi oxå för den delen, vi såg fram emot det jättemycket att få träffa dem igen, men jag hoppas det kan bli snart ändå.

Dagen har varit ganska så lugn, vi har spenderat större delen av dagen i pulkabacken, till Hampus stora förtjusning. Vi har en liten lagom backe på området som är perfekt till pulkaåkning.
Grann-flickan Ella är inne hos oss och leker, och hon o Malte lekte precis att dom skulle gifta sig.

Ella:
Malte,nu stod du här och väntade på mig!

Malte: Alltså jag heitor änte Malte, jau heitor faktiskt Steifan!

Ella: Men åååå Malte, kom nu här, nu ska vi gifta oss, nu stod du här och väntade på mig!!

Då tröttnar Malte och tycker väl nånstans att äh - orka gifta sig!

Vi sitter o tittar på Anna Ankas jul och ja....vad ska man säga, konstigt att folk inte tycker om henne?!

" Carmen Electra ser ut som ett jävla rövhål."

Det värsta är ju att Anna Anka har såna brutala talfel så man får helt ont i magen!

_____________________________________________________________

I fredags pratade jag med Hampus läkare och efter många turer, där hon först var övertygad om att det var till en öronläkare som han skulle till, ändrade hon sig sen och sa att hon hade pratat med en neurolog som trodde att det är ep-anfall han får när han blir yr. Så, nu väntar vi på en kallelse så att han får göra ett sömn-eeg och det känns bra, skönt att dom ska göra en utredning, så vi får veta vad som är fel.
Han ska få följa med mig på jobbet imorron, jag ska packa lite och fixa på kontoret så då kan han vara med mig och hjälpa mig med det.
2 dagar kvar, sen slutar jag hos pappa och mitt företag tar över, känns underbart och faktiskt en smula nervöst oxå. 

Nepp, nu tänker jag krypa ner i min goa säng!

Jag stämplar ut, tack för titten!


Torsdag.

Vilken vinter det har blivit bara sådär! -6 grader och massvis med snö. Härligt men fasen vad jag fryser.
Barnen är alldeles lyriska och vill inget annat än att vara ute, vilket är underbart. Det är så många dagar under hösten och vintern som det regnar och ruskar när man knappt kan vara ute så det gäller att passa på. Idag ser det ut att kunna bli rätt så fint dessutom.
Imorse konstaterade Hampus att han inte skulle bråka med mig eller Sigge nu under 2 veckor, därför att om han inte gjorde det så skulle han ju få feta julklappar, typ nästan vad han än önskade sig. Mhm? Hur löser du det tomten?....Jag är väl medveten om att det är sista året som Hampus tror på tomten och jag känner väl lite grann att det här överhängande hotet om att tomten inte kommer om man inte är snäll försvinner, vad ska jag ta till ist? Alla bra idéer emottages tacksamt!


Hampus har mått konstigt den senaste tiden, han har haft yrselattacker och uppträtt på ett sätt som jag aldrig har upplevt förrut. Först blir han orolig i hela kroppen, sen kommer han springande och vill att man ska hålla om honom, sen säger han att han blir yr och då stressar han upp sig själv ännu mer. Strax därefter kommer illamåendet och han springer in på toa för att kräkas. Han tycker inte om att kräkas så därför springer han ut lika fort igen, tillbaks till mig eller Sigge. Men eftersom han mår illa kan han inte vara kvar utan springer igen, stressar upp sig själv ännu mer. Det tar en liten stund innan man kan lugna ner honom och sen släpper det, sen är han som vanligt igen. Han blir väldigt blek när "anfallet" kommer men så fort det släpper så kommer färgen tillbaks.


Läkaren som vi träffade när han hade feber och yrselattackerna började, sa att hon misstänkte att det kunde vara epilepsi, mycket med tanke på att jag har det, men framförallt för att just ep kan yttra sig på så många olika sätt. Vi skulle höra av oss igen om anfallen fortsatte, och det har dom ju gjort så nu har jag fått en telefontid med en läkare som då får ordna remiss så vi kan få göra ett EEG.
Jag kan inte i ord förklara hur orolig jag är för tillfället, all min energi går åt åt att tänka o oroa mig. Jag vet att det behöver inte vara något heller, men eftersom det upprepar sig hela tiden så kan jag inte låta bli att oroa mig.

 Idag är en stor dag i min historia! Mitt företag är registrerat och jag är redo att möta mina uppdrag! Yahooo!


Öppna munnen!!!

Igårkväll när jag gick o la mig hade jag en begynnande huvudvärk och jag tänkte att jag nog skulle kunna sova bort den, men icke. Jag vaknade 00.30 och hade ONT, ont som fasen. Mest ont över bihålerna, käkarna och nacken. Jag kunde inte ligga ner för då sprängde det så jag trodde att jag skulle avlida. Så det var bara att gå upp och lägga sig i soffan ist. Jag såg nåt gammalt avsnitt av "The district", och det var stört omöjligt att ligga ner så halvsittande så somnade jag till slut igen.
Vaknade vid 5.30 igen och hade jäkligt ont. Mest ont gjorde det när jag rörde mig, och allra helst om jag bockade ner huvudet ( det var tortyr att hjälpa Malte med skorna kan jag säga).
Malte hade en tid till tandhygienisten kl 8.00 så det var bara till att åka iväg med honom, hur ont jag än hade.
Vi kommer dit, och då har han redan sagt 150 ggr att han absolut inte ville dit men eftersom jag är chef så vann jag.
Tandhygienisten hälsar på honom och frågar honom snällt om han kan öppna sin mun så att hon  kunde få se hans tänder.
Öppnade Malte munnen?
Svar nej.
Han tvärvägrade.
Hon höll på o truga i 30 min! De sista 10 minuterna så blandade hon in lite hot om att tomten minsann kanske inte kom om han inte visade henne tänderna och att han minsann skulle få komma dit igen om han inte visade. Sen som final så drar hon fram lilla lådan med klistermärken och frågar honom om han vill ha ett av dom.
Skitglad blir Malte och börjar välja omsorgsfullt.
Då måste du öppna munnen säger hon.
Malte tvärvägrar.
Hon tar tillbaks klistermärket och lägger ner det barskt i lådan igen.
Malte blir om möjligt ännu surare.
JAG är om möjligt ännu surare och svettig som en afrikansk  jättebuffel i en bubbelpool. Så vad hände? Jo, vi fick gå därifrån, utan att han ens öppnade munnen och vi fick en ny tid.
Det var fasen så jag var gråtfärdig, jag mådde inte bra och så skulle jag sitta o lyssna på tanten i 30 minuter för att sedan bara gå hem!

Jag ringde till vårdcentralen när vi kom hem och fick en tid eftersom jag beskrev min situation som ohållbar och att jag höll på att avlida minst..
Jag blev mottagen av en läkarstuderande som ställde 200 frågor och kollade öron, hals och slutligen näsan. Mm, av nån jäkla anledning skulle hon lysa mig i näsan oxå! Hur nice e det på en skala om man har fullt med tjockt äckligt snor där inne, och varför??
Hon konstaterade att, jo det var kanske bihåleinflammation, MEN det var bättre att vänta så mer eller mindre så skulle jag bara härda ut och vänta o se om det går över. Jag fick iaf en kortisonnässpray, alltid nåt.

Så, nu om jag sitter helt stilla så känns det helt ok, men det är förutsatt att jag inte rör mig. OCh det är ju jättelätt, så det blir nog en trevlig helg...*suck*

Finns det något som är så frustrerande som att vara grymt godissugen, men man är så förkyld att ingenting smakar nånting? Nada ingenting alls. Jag stoppade in  en riktig suris i munnen, men icke.. Gah vad frustrerande!
Jag åt nån kycklig tjofräs på McDonalds idag men jag vet inte om den var god, som sagt smakar ingenting för tillfället. Jag verkligen lider med dem som inte har några smaklökar, fy fasen vad hemskt.

Spännande spännande, vem vinner Idol?
Heja...äh dom e lika duktiga båda två, även om jag tycker att Calle är den som har utvecklats mest, så...Heja Calle!

Jag stämplar ut, tack för titten!

snorlase....

Dagen idag...ja jag får nog summera den som bra faktiskt. Inget illamående eller yrsel från Hampus. Härligt! När jag hämtade på skolan säger fröken " det har varit jätte bra idag". Haaaaalleluuuuja! Som jag har längtat efter att höra det. Att allt är bra, inte ont nånstans osv. Min önskan är att det ska hålla i sig.

Jag är fortfarande förkyld som fasen, näsan både ser ut och känns som en clownnäsa och just nu är nezeril min bästa vän.



Dagens bästa;

En senior går in för sin årliga fysiska undersökning med sin hustru.

När läkaren kommer in i undersökningsrummet säger han:

"Jag behöver ett urinprov, ett avföringsprov, och ett spermieprov."

Mannen, som är lomhörd, vänder sig till sin hustru och frågar:

"Vad sa han?"

Hustrun skriker tillbaka till honom:

"GE HONOM DINA KALSONGER!"


 

Jag stämplar ut, tack för titten!

 

Mycket mer blir det inte idag, jag ska ta min snorlase  och gå å lägga mig.

stackars miiiig...

Hampus gick och la sig igårkväll, hade 38 i temp men eftersom det inte är direkt nån feber så gav vi honom inte nån alvedon. Jag vill gärna att kroppen själv ska få jobba med infektionen och inte ta bort febern så fort den kommer. Men, så vaknar han kl 1 natt och då är febern uppe på 39.1 igen. Vad är det som händer? Precis när man tror att det är på bättringsvägen så blir det så här.
Vi ringde iaf till läkaren idag och Sigge åkte iväg med honom för att få honom undersökt. Läkaren tog halsprov och kollade honom men han sa att det var ingenting att direkt göra nånting åt utan det skulle gå över av sig själv och att det var normalt att febern kom och gick så här. Så...det är bara att härda ut och hoppas på att det är på tillbakagång nu.

Jag mår som en...ja jag vet inte vad jag ska likna det vid men jag mår allt annat utom bra. Ögonen rinner, näsan rinner och huvudet känns som det väger 2 ton. Det var länge sen jag var förkyld så jag ska inte gnälla egentligen men isch vad drygt det är att vara sjuk.
Malte som har haft sin dust är nu tillbaks till vanliga härliga Malte, dvs full av energi, det är som om han hade myror som sprang längs ryggraden och sen ner i benen. Han klättrar och hoppar och studsar och sjunger hela tiden. Det är helt underbart att se, synd bara att man har noll energi att busa med honom.
Än så länge så mår iaf Sigge bra så det får bli han som får ta det.

Jag ska sluta med min ep-medicin (enligt doktorns order givetvis) så nu tar jag bara på  kvällen, och om det är inbillning eller vad det är, det vet jag inte men jag tycker jag känner mig jättekonstig pga det oxå. Jag vet ju dock inte om det beror på att jag är utan medicin eller om det är pga influensan som jag känner mig yr och lite disorienterad. Jag är skiträdd att jag ska få ett anfall nu, det vill jag verkligen inte. Jag har ju gett mig fasen på att ta mitt körkort nu  och skulle jag få ett anfall nu så är är mina chanser att ta det väldigt små. Men, jag ska försöka tänka positivt, försöka tänka att jag slipper ta medicn varje dag ist.


Jahapp, ännu en dag av snörvel och hostande.
Jag tog tempen nu ikväll på Hampus, och guess what? Feber - igen. Jag blir snart tokig..
Imorgon ska dom ha julfest på skolan, och det får bli så att han är hemma imorron på dagen och orkar han så går vi en stund på julfesten iaf.
Måtte det vara vändningen nu, att det är på väg på andra hållet nu.

Jag stämplar ut, tack för titten!

host och nys och host igen

Det är hostigt och nysigt värre här hemma för tillfället. Hampus har haft hög feber och han har kräkts. Det konstiga med hans feber är att den kommer och går. Precis när vi tror att det är på väg att  bli bättre så får han feber igen.
Han har även fått några konstiga yrselattacker, där han säger att väggarna och sakerna omkring honom känns som om dom är långt borta och han kan inte riktigt fokusera. Han blev alldeles panikslagen och grät hysteriskt. Jag förstår honom, fy fasen alltså.
Vi var hos läkaren med honom och hon hade aldrig hört talas om nåt liknande, så.....ja, det är bara att hålla koll på honom och åka in igen om det inte blir bättre. Önskar ju att hon hade nåt bra att säga, iaf att hon kunde säga att det inte är nåt farligt. Det enda hon kunde konstatera var att det är något neurologiskt och att om det inte blir bättre får han göra ett eeg och en utredning. Mitt älskade barn, jag får ont i magen när jag tänker på det.

Jag har oxå blivit förkyld, såklart. Det var rätt väntat iofs. Malte har ju haft sin del, och har för den delen. Han är jättehostig och snoret rinner. Än så länge är det bara Sigge som har klarat sig...

Jag stämplar ut, tack för titten!

RSS 2.0