Trött efter ullaredstrippen

Idag åkte jag och Lina till Ullared. Det är nog nåt mellan läge nu, det var ganska så urgallrat och det var många tomma avdelningar. Lite trist men det var så skönt att få en dags paus, och vi hittade ju såklart lite iaf. Om inget annat ett par jättefina Vagabond stövlar.

Hampus hade sin första läsläxa denna veckan. Han är jätteduktig, han imponerade stort på mig. Han blir lite otålig när han inte kan men jag tycker ändå att det funkar jättebra. Han skulle läsa 2 sidor som dom hade gått igenom det i klassen idag och efter en stund när han "läste" så råkade han försäga sig så då sa han: " hur 17 var det nu hon sa här...". Men när han väl slutade att gissa och verkligen ansträngde sig så gick det som en dans. Vilken grej det är att lära sig läsa, vilken värld som öppnar sig!

Imorgon är det fullt upp igen så jag avslutar med några härliga bilder från i lördags!



Jag stämplar ut, tack för titten!


Discofeber

Helgen försvann i ett svep, men jisses så roligt vi hade det. 8 tjejer som drabbas samman med singstar och diverse alkoholhaltiga drycker i glasen, det kan inte bli annat än bra =)
Det är härligt att se, att även om de flesta av de som kom inte har träffats förr så funkade det jättebra. Och det som var härligast av allt var att nästan alla sa " jag förstår varför du tycker mycket om den och den." De sa så allihop om varann. Häftigt.
På natten sen åkte vi iväg och gick på ett ställe och dansade. Det var ganska mycket folk och det var så gött att bara få dansa lite. Lyssna på hög musik och bara dansa. Det har jag saknat kände jag. Men nu har jag liksom fått min dos av det och jag känner att jag klarar mig ett bra tag nu.
Nästa helg är det stor kräftskiva och jag kan ju säga som så, att det lär ju inte bli några mängder som jag dricker iaf. Man betalar dyrt dagen efter fy fasen. Tom idag har jag varit helt slö. 2 dagar efter! Man är inte 20 längre, det är bara att inse.

Sigge hade oxå haft det bra när han var iväg. Han har hittat två jättefina vänner som jag är säker på att han kommer träffa mycket framöver. Härligt.

Festlördag!

Äntligen är lördagen här, lördagen som jag har gått å längtat efter länge nu! Ikväll kommer mina goa vänner hit och så ska vi ha lite tjejkväll med god mat, vin och singstar. Sen blir det utgång efter det. Härligt!
Sigge åkte tidigt imorse, han tillsammans med två andra skulle åka till Vetlanda och vaska guld...ja du läste rätt. Vaska guld. Ja, det blir nog intressant. Barnen ska åka till farmor och farfar och sova där tills imorron. Dom blir hämtade redan nu på morgonen vilket innebär att jag ska vara hemma själv hela dagen. Vad ska jag göra? kommer ju kännas hur konstigt som helst.


Söndag, och helgen är över

Vart tog helgen vägen? Plötsligt är det söndag och det är dax att jobba igen imorron. Det har varit en jättemysig helg i vilket fall. I fredags kom Jeanette  och hennes goa familj hit och vi åt pizza tillsammans.
I lördags åkte vi hem till Magnus och Marlene och så hjälpte Sigge till att ta ner taket på deras hus. Det var ett stort projekt så Marlene och jag bestämde oss för att ta med Malte och Amanda och åka till stan, vilket vi sen gjorde. Lund är en sån mysig stad verkligen. Vi fikade och gick och tittade och hade det jättemysigt. Sen på kvällen åkte jag och Hampus till Mats och Marie och blev bjudna på kräftor där. Mumsigt och så trevligt.

Idag har vi mest varit hemma och fixat, försökt röja lite till sofforna anländer imorgon. Danne och Maria och Oliver kom förbi i eftermiddags och fikade lite. Min goa Oliver, så förståndig mitt lilla hjärta.

Det har varit en jättetrevlig helg, synd bara att den tog slut så fort!

Dagens bästa;

Tre äldre män satt hos doktorn för ett läkarbesök. Doktorn beslöt att testa deras minnesfunktion.
Han frågade den förste mannen;
”Vad är 3x3?”
”274” kom svaret snabbt.

Doktorn  tittade upp i taket, funderade och frågade man nummer två:
”Nu är det din tur, vad är 3x3?”
”Tisdag” blev svaret.

Doktorn skakade lätt på huvudet och vände sig till den tredje mannen:
”Nu är det din tur, vad är 3x3?”
”Nio”, säger den tredje mannen.
”Jättebra”, säger doktorn, ”hur kom du fram till det?”
”Enkelt”, säger han, ”det är bara att dra 274 från tisdag”.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Ajajaj...

Äntligen fredag! Vaknade imorse med en galen  huvudvärk, kunde knappt se...Tog en tablett men det ville ändå inte ge med sig. Vad gör man då liksom? Bara till att se glad ut och ge sig iväg ändå. Vi åkte först hem till en farbror som ville ha lite hjälp hemma, och sen åkte vi till Hörby och hjälpte en dam i hennes trädgård. Vi klippte ner buskar och drog upp buskar. Det blev bra...tror jag iaf =) Jag är ju inte direkt någon van trädgårdsfixare, men jag tror vi fick till det rätt så bra ändå. Lina är duktig så jag förlitar mig fullständigt på att hon vet hur man ska göra.
Sen åkte vi till en annan dam för att se hur vi kan hjälpa henne, så på tisdag ska vi hem till henne igen. Härligt, jag blir så glad när det ringer och folk vill ha vår hjälp!

För att fälla in ett litet citat som Hampus sa idag: " Mamma, alltså du, jag kan börja torka mig själv när jag är 8 år, när vi börjar med matteprov i skolan, då är jag mer redo för det. Inte nu när jag bara är 7 år!"...Ja just det...

Nu väntar vi ivrigt på Jeanette och hennes familj, vi ska käka pizza tillsammans ikväll -mysigt. Hoppas bara att min huvudvärk ger med sig när jag har ätit lite. Ibland hjälper det om man bara får lite mat i sig.

Ha en skön fredag!

Jag stämplar ut, tack för titten!

tisdag

Idag startade dagen på vårt "stora" ställe, där vi är en gång i veckan, 4 timmar åt gången. Allt var som vanligt orört ( känns det som), men...dom vill ha det absolut rent och det får dom såklart om dom vill det. Vi är ju glada för att vi får jobb!
Vi ska dit imorgon igen och putsa fönster - jag är inte bra på att putsa fönster...Dom bor på 750 kvm..behöver jag säga mer??
Bara att bita ihop antar jag. Dessutom så har dom en massa svalor som bor precis ovanför de flesta av deras fönster och vad tror ni dom gör? Jo, dom skiter på fönsterna, inte lite iheller! Gah! Hemska fåglar...Never ending story känns det som. Men förhoppningsvis så drar dom väl vidare snart och då slipper man dom iaf.

Imorgon börjar min lille loppeman första klass! Jisses vart tog tiden vägen?
Jag tog ledigt och hade ställt in mig på att vara med hela dagen men tji fick jag, föräldrarna får inte vara med...Jag kan väl iofs förstå det eftersom det nog blir väldigt rörigt då, men jag hade så gärna velat vara med. Vi får tydligen stanna en liten stund iaf, får vara glad för det lilla.
Och om man nu ska hitta nåt positivt med det hela - jag får ju putsa fönster istället. Oh joy!



******

Dagens bästa;

En äldre gentleman på dryga 90 år, väldigt välklädd i en snygg kostym med blomma i knapphålet,
håret bakåtkammat och med en lätt doft av after shave, går in på exklusiv bar.

Där sitter en elegant kvinna i 80 plus. Den äldre mannen går fram till henne, slår sig ned,
beställer en drink och vänder sig mot henne och säger,
“Så berätta för mig, brukar jag ofta gå hit?”


Jag stämplar ut, tack för titten!

Ipren min bästa vän idag

Om man för ett svagt ögonblick glömde bort hur jäkla ont det gör att föda barn, så får man ett smakprov när man får mens. Fy för den lede vad ont jag har! Jag är helt svullen och det gör oooont! Vaknade imorse med migrän oxå. Härlig söndag faktiskt.
Sen blir man ertappad på toa där Hampus tittar förskräckt på mig och säger: Men mamma du blööööder ju! Varför blöder tjajor egentligen?? I samma sekund kommer Malte och även han ser ut som att han har sett en utomjording.
Hampus:  Alltså du mamma, varför blöder tjejer egentligen?

Jag: Erhm, ja alltså det är ju för att det inte har blivit nån bebis. ( när jag hade sagt det så insåg jag ju i samma sekund att shit...nu kommer följdfrågan! )

Hampus: Alltså du mamma, men allstå varför har det inte blivit nån bebis då?

Och som en skänk från ovan så ringer telefonen lägligt då och jag var tvungen att svara, fortsättning följer....

Sen haffar Hampus Sigge ist

Hampus: Alltså du pappa, varför blir min snopp helt hård ibland? Känns som den ska explodera  typ..

Det är mååånga såna frågor just nu, och ja man får göra sitt bästa för att svara så sanningsenligt som möjligt! =)

Jag läser en bok just nu, av Alice Miller. Hon tar bl a upp hur viktiga de första åren i våra liv är och hur man såg på uppfostran förr. Hon citerar bl a en psykolog som levde och verkade på mitten av 1800-talet. Han ansåg att man skulle redan från de första månaderna ta bort allt vad egensinne hette, ta bort allt som gjorde barnen självständiga och helst med aga eller manipulation. Tur att det är förlegat, även om man ju vet att många många många barn far väldigt illa idag. Men det är ju tyvärr så, att de som misshandlar sina barn är ju de som själva har blivit slagna som barn och nu får de möjligheten att ha makt..Usch så hemskt det är...

 


missförstånd...

Även om man står varann nära, är det ändå lätt att det blir missförstånd. Man tror att man känner varann och därför tolkar man saker och ting utifrån det. Men sen har man ju egna obearbetade känslor som man slåss med, och man kanske inte alltid förstår det. Men när en känsla väcks i kroppen, när det gör ont i hjärtat, ja då är det ju ofta något som man inte är klar med. Förstår man inte det, ja då blir man ledsen och tar illa vid sig. Vänskap är inte alltid så lätt, man lär sig ständigt någonting om man bara väljer att hålla ögon och öron öppna....

____________

Idag har jag varit ledig. Dagis och fritids har haft fortbildningsdag så jag har haft barnen lediga. Helt underbart. Vi åkte till Lund imorse, där mötte vi upp Jeanette och hennes son Morgan och sen gick vi till Skattkammarön. Barnen busade, hoppade, studsade, sprang, klättrade och lekte i flera timmar. Dom var alldeles genomsvettiga! Härligt att se barn leka på det sättet.
Efter det åkte vi till Nova och mötte upp Sigge där. Flera butiker hade halva reapriset, och det är ju omöjligt att motstå! Som en magnet drogs jag in i olika affärer. Jag fyndade en jättefin tunika på Esprit och en annan fin tröja på Flash.

Imorgon är en fullspäckad dag på jobbet - både härligt ( härligt för att vi får uppdrag) och jobbigt på samma gång.
På kvällen ska vi till Magnus och Marlene och fira deras goa Amanda som fyller 1 år. Jisses vad tiden går!
Tur att man själv inte åldras...*harkel*


arga hundar och brutna glasögon.

Häromnatten hade jag en mycket underlig dröm, och oftast så får man ju antingen budskap eller så kommer symboler till en i drömmarna, det är vad jag tror iaf.
Jag drömde att jag knäckte mina glasögon, och jag hittade en drömtolkning;


"Breaking något i din dröm föreslår brutna löften, en paus i ett förhållande, eller ett splittrat hopp eller ideal. Det kan finnas känslor av förlust eller skada som bifogas detta. Så se om du kan identifiera dessa i ditt dagliga liv."

Och det är ganska så häftigt det där, det är precis där jag är nu!

Jag drömde även att jag var en liten hund och precis brevid mig, satt en annan jättestor hund och när jag tittade upp så morrade den och visade tänderna.

HUND: Snälla hundar betyder bara bra saker, men om de morrar eller bits så ska du tolka drömmen som en varning för fiender eller falska kärleksbetygelser.

I höst ska vi prata mycket om drömmar och drömtydningar på utbildningen, det ska bli jättespännande!

Jag känner mig som en pigg 90 åring idag. Det har varit en fullspäckad dag på jobbet - vilket i sig är jättebra men fasen vad trött jag är! Först städade vi på ett av våra "stora" ställen, alltså åt det äldre paret som bor på 750 kvm, efter det hjälpte jag ett annat par att tvätta rent med högtryckstvätten på deras uppfart och sen åkte vi till Lund för att städa igen.
Då är det himla gött när man kommer hem och märker att maten snart är klar och man bara kan sätta sig till bords, det är obetalbart när man är trött o hungrig när man kommer hem.

_____________________

John Blund har anlänt så jag hänger på honom tror jag bestämt!

Jag stämplar ut, tack för titten!


Måndag igen...

Det blev en tur till Ikea ikväll, vi har äntligen bestämt vilka soffor vi vill ha och det blev Ikea till slut. Vi har åkt runt och försökt hitta nån som vi båda gillade, men det är svårt! Det blev iaf " Ektorp" till slut. Två treor och en fåtölj med fotpall. Det blir nog hur bra som helst tror jag.

Igår hittade jag även några burkar som jag har letat länge efter och så äntligen hittade jag dom på en sida på nätet.
   

 

Helt underbara, imorgon får jag dom nog med posten.

 

____________

Imorgon ska jag jobba hos/ för pappa, jag ska hjälpa honom en dag i veckan fram över och det ska bli så roligt! Jag ser så mycket fram emot det. Det är blir en bra blandning med det jag gör de andra dagarna, så får man lite oväxling om inget annat.

Dagens bästa;

Fyra maskar placerades i fyra olika glasburkar. Den första masken låg i alkohol. Den andra låg i en glasburk fylld med cigarettrök. Glasburken som den tredje masken låg i var fylld med sperma. Den fjärde låg i lera o smuts. Efter en dag så blev resultatet: Den alkoholindränkta masken - död. Den med cigarettrök indränkta masken - död. Masken som låg inbäddad i sperma - död. Masken som låg i smuts o lera - levande.

Sensmoralen: Så länge du dricker, röker och har sex så får du inte mask.

Jag stämplar ut, tack för titten!


discodans

Idag har varit en bra dag. Vi har hunnit med hur mycket som helst känns det som. Vi började dagen med ett besök i en liten underbar butik som låg utanför Eslöv, i västra Strö. Det är länge sen jag hittade en butik med så mycket fina saker. Jag köpte en ängel och en ljusstake.







När vi hade shoppat färdigt åkte vi till Hörby, Hampus var bjuden på disco. 15 st 7 åringar drabbade samman i en lokal. Det var en upplevelse i sig. Som väntat så var det ju nån som dansade breakdance, sen jagade dom varann om vart annat och när dom inte gjorde det så åt dom korv. Ett gäng lyckliga barn som älskade att få gå på disco. Det spelar ingen roll att ingen dansade, för dom har ju varit på DISCO, och disco när man är 7 år innebär det just det där, att jaga varann och jaga ballonger och hoppa och studsa. Hampus var mycket bestämd redan innan att han skulle minsann INTE dansa, inte en chans. Det gjorde han inte heller, och han var lika glad för det. Han har ju vairt på disco!

Därefter åkte jag hem till Lotta och gjorde regression på henne och på hennes arbetskamrat. Det kändes riktigt bra faktiskt. Jag var lite nervös men det la sig rätt så fort faktiskt. Jag känner så starkt att det är ju precis det här jag vill göra, jag vill jobba som terapeut i framtiden. Förhoppningsvis kan jag kombinera det med det andra jag gör idag.

När jag kom hem så tog jag ett av mina "änglakort" som jag har liggandes på bänken, och det här budskapet fick jag idag:
 Härligt, inte sant?

Jag stämplar ut, tack för titten!

Hemma igen

Vi har tillbringat 3 fantastiska dagar i Karlskrona, på Dragsö camping. Jag är nog egentligen ingen campingmänniska men som nu när vi sov hos våra goda vänner i deras husvagn, ja då var det himla mysigt. Dom hade fått en jättebra plats, med utsikt över havet och bara en granne. Det är speciellt det där att sitta i förtältet på kvällen med tända ljus, dricka lite vin och bara prata långt in på småtimmarna. Sen att barnen vaknar med tuppen dagen efter, ja det är en annan sak.
Vi var på Barnens gård igår, det kan jag verkligen rekommendera varmt. Barnen lekte och hade jätteroligt, där var både badland och studsmattor och annat roligt som barn tycker om.
När vi sen åkte därifrån så gick Åsa och jag på stan ett tag, och sen tog vi en skön promenad tillbaks till campingen.
På kvällen blev det ett dopp i havet, vilket är underbart i sig. Karlskona är verkligen en jättefin stad.


__________________

Jag har haft en söndagskänsla hela dagen, och vad härligt det är när man sen kommer på att det ju bara är lördag! En hel dag till ledigt! Härligt!
Vi har Danne o Maria och deras Oliver på besök ikväll, allitid lika trevligt!

Imorgon ska Hampus gå på disco. Mellan 13 och 15 är det högt tryck i Hörby. Om det var 16 eller 17 7-åringar som ska drabbas samman och dansa. Jag kan tänka mig att majoriteten av killarna kommer köra nån form av breakdance och de kommer vara alldeles svettiga när det väl är över.

Och som avslutning på söndagen ska jag göra en regression på en av Lottas arbetskamrater. Spännande och skrämmande på samma gång! Det ska bli roligt att äntligen få göra det nu när jag är " färdig" regressionsterapeut, men samtidigt så är jag lite rädd för att det inte ska gå, att jag inte ska lyckas. Men, jag försöker tänka att jag tar det lite för vad det är och ser det som träning. Jag lovar att återkomma om resultatet imorron!




 Oj vad jag saknar Solstollarna! Tull tull och gonatt!

Jag stämplar ut, tack för titten!



Svåra ord...

Nu när jag har recenserat ( stavas det så? läs gärna med skånsk dialekt" räsänseirat"...) böcker till min utbildning så har jag stött på en hel del intressant läsning. Bl a så stod det i en bok om hur man lägger märke till olika saker beroende ´på vilken sinnestämning man är i. Kommer du till ett nytt ställe och du är hungrig så är det oftast matställen som du minns sen om du berättar om platsen du har varit på. Likadant är det ju om man  är känslomässigt labil, då är det lättare att bli misstänksam mot andra människor, man kan lätt överanalysera vad som händer och hur andra i ens omgivning bemöter en.
Har man en bra dag eller bra period om man hellre vill kalla det det, ja då lägger man inte lika mycket energi på att undra och ta åt sig saker. Men om man är i en dålig relation tex, och kanske inte riktigt är medveten om det då är det lätt att man försöker projicera sin ilska och frustration på andra. Nånstans måste det ju ta vägen. Det är helt naturligt. Men även väldigt farligt. Inte alla kan se genom "mönstret" och då bildas en ny krock där då nästa tar åt sig och börjar analysera, säkert helt i onödan.

Det är ganska så skönt när man faktiskt kan se hur och varför en situation uppstår, man förstår varför för att man vet bakomliggande orsaker, men det gör ju inte att det gör mindre ont när man får " ta skit" för att någon som står en nära egentligen mår dåligt. Man kan ju göra det till en viss gräns, och när den gränsen är nådd, då är det svårt att göra det ogjort. Man kan förlåta mycket, men det är svårt att glömma och börja om.

________

Lina har semester nu i 3 dagar så idag har Sigge fått vara vikarie igen. Vi var först på vårt "stora" ställe och städade, och med stora så menar jag 750 kvm boyta. Det är gigantiskt. Till det ska det tilläggas att det är ett äldre par som bor där, dom är runt 80 år. Tanten jobbar fortfarande heltid (!) i Malmö och är borta i veckorna. Alltså är det bara farbrorn som bor där mer eller mindre. Det är helt omöjligt att hitta tillstymmelse till damm, så det känns lite som ett museum när man går där med sin dammtrasa. Men, jag är så glad att vi fick uppdraget och det är en sån go känsla när man får uppdrag som är återkommande och när man vet vad man har för inkomst varje månad.
Sigge som vikarie får högsta poäng. Jag gick ju såklart efter honom hela tiden och med jämna mellanrum så sa jag " ap ap ap, du missade lite där! Ner o gör 50 armhävningar!"
Och det gör han ju såklart.
Inte.

Vi är ett bra team jag och Sigge. Jag är övertygad om att Gud har sänt honom till mig.

Barnen har sovit hos "Uffa", alltså morfar inatt så vi ska åka och hämta dem nu, jag längtar mig blå efter dom. Det är så tomt och så tyst när inte dom är hemma. Men jag vet ju samtidigt att dom har det så mysigt när dom sover över. Jag vet ju hur det var när jag var liten och sov hos min mormor och morfar, det var fullständig lycka.

Ikväll kom min underbara Maria hit. Med sig hade hon en liten present och ett jättefint kort. Jag blev alldeles varm i hela kroppen. Tack Maria!

Sängen kallar och John Blund har just anlänt.

Jag stämplar ut, tack för titten!

 

 


Tisdag..

Då var det tisdag, vaknade av sopbilen, alltid lika härligt att vakna till den.

Barnen har sovit hos farmor och farfar inatt. Det som är så härligt när dom är där, är att dom alltid lägger allt fokus på barnen. Dom leker kurragömma, spelar spel och allt sånt där som barn tycker är så roligt. Jag kan misstänka att dom sover 2 dygn sen när dom har åkt hem, men det är ju en annan sak.

Lina och jag ska jobba idag, igår var vi lediga. Det är en fantastisk känsla det där när man tittar i kalendern och ser att man är uppbokad. Av något som vi  har skapat, vi har "kommit på idén" och folk villl ha vår hjälp. Det är en härlig känsla.


F som i frustration!

Ja frustrerad, arg och jävligt sårad är jag för tillfället. Ibland är personer inte de man tror och man får ett tråkigt uppvaknande, men jag har väl mött dessa människor för att lära mig något av det. Och det har jag, jag vet iaf hur man inte ska behandla en vän.



Sista dagen i juli

Jag har funderat mycket på det här med vänskap. Jag har oxå funderat på hur ofta man stöter på människor som på de mest underliga sätt tar all ens energi, utan att egentligen göra nåt speciellt. Man blir bara alldeles tom inombords och orkeslös. Det är nästan lite otäckt att man låter det hända, gång på gång. Men det är inte alltid så lätt att förstå att det faktiskt är precis vad de är, energitjuvar. Sen finns det de människor som man nästan laddas av energi av. Såna människor som man mår bra när man är tillsammans med. Vänner.
Jag har underbara vänner, tänk om alla människor fick ha vänner som jag har, då hade det inte funnits en olycklig människa i världen.

Häromdagen träffade jag min vän Carina som jag gick på gymnasiet tillsammans med. Det var så himla härligt och träffa henne. Carina vet det mesta om mig, och tycker om mig ändå, helt fantastiskt egentligen =)
Men det är rätt så skönt faktiskt det där med någon som känner en väl och som vet vad som har hänt i ens liv och som förstår en när man reagerar på olika saker, och varför man reagerar som man gör.
Vissa saker i ens liv kanske man vill lägga bakom sig och "börja om" och man berättar inte det om man lär känna nån ny. Men vissa saker har ju färgat en och man kan ha djupa sår pga det, och då är det inte alltid så lätt att förstå om man inte vet bakgrunden. Men det vet Carina och hon har lyssnat på mig mååånga ggr och vi har verkligen haft så himla mycket roligt tillsammans.

Det finns människor som man som sagt mår mindre bra av att träffa men jag vill tro att man möter dessa människor för att lära sig att uppskatta de andra som man har runt sig som får en att må bra. Hur ska man annars lära sig att uppskatta motsatsen? Jag vill tro att man utsätts för olika prövningar av en anledning, för att man ska lära sig något. Ibland kan man ju undra varför vissa människor utsätts för mer prövningar än andra, men det är kanske så att de som utsätts har mer att lära sig?
Jag tror, att när vi trädde in i detta livet så skrev vi på ett kontrakt. Ett kontrakt där vi gav vårt samtyckte till allt som skulle hända, för att vi behöver lära oss det, till nästa liv. ( jag tror nog att jag rökte på en del i mitt förra liv och därmed kanske gick med på en massa som jag skulle genomgå i detta livet, för jag kan fasen inte ha varit vid mina sinnes fulla bruk när jag skrev på).

Hur som helst, jag är iaf så stolt och så tacksam över mina vänner, tack för att ni finns!


Jag stämplar ut, tack för titten!


RSS 2.0