Fredag

Idag har varit en mysig dag!
Dagen började med en intervju ang att bli kontaktperson åt en man med "lindrig utvecklingsskada" och det kändes som att den gick bra.
Jag sökte den tjänsten mycket för att det ger mig så mycket att kunna göra en skillnad för en annan människa, jag ger inte mycket av min tid och ändå så gör det en skillnad för någon annan. Det är ju inte något " jobb" i den bemärkelsen, utan mer en insats åt en medmänniska. Dom skulle höra av sig i nästa vecka så vi får väl se hur det går.

SIgge hade halvdag idag så i eftermiddags åkte vi iväg och bowlade med barnen. Eller som malte säger bobbla...Det var mycket uppskattat och himla trevligt. Sen avslutade vi med en god pizza och nu ser vi på film. Mysigt!
Det är så härligt att få ha såna dagar tillsammans och kunna hitta på nåt roligt, det känns som att tiden är så knapp alltid annars. Men det var många människor på bowlinghallen, många barnfamiljer. De som vi, vill passa på när man väl är lediga tillsammans.

Igår passade vi Oliver, min brorson och det var så mysigt. Det är en riktig guldklimp.



Nu är det dax för idol!

Jag stämplar ut, tack för titten!


.

Då var det måndag igen. Helgen susade förbi lika fort som alla andra helger gör. Rätt som det är så sitter man här och är 85 och undrar vart livet tog vägen. 

I lördags var jag o Sigge på storseans tillsammans med Danne o Maria. Det var spännande faktiskt. Sigge fick budskap från en man, men vi blev inte riktigt kloka på vem han var. Han berättade iaf att " i himlen så finns det inga regler för hur många kvinnor man får ha, här kan man ha hur många som helst"...Hrm..
Det var en hälsomässa oxå, så vi gick en liten sväng där med.

______________________________________________

Tisdag 27 oktober







Idag är det Ninas födelsedag, största kramen till dig min älskade vän!










När jag cyklade till jobbet imorse så tänkte jag på hur det egentligen funkar när ett medium får kontakt med någon på andra sidan. Hur går det till....egentligen..?
Dom säger ju ofta så här: Jag har en man här som är runt 70 år, han är ganska så stor osv". Varför inte bara fråga vad han heter, så hade jag ju vetat direkt vem det var. Nä, ist ska man gå runt det och så ska personen gissa i 20 minuter vem det kan vara. Ok, det kanske är lite orättvist sagt, för många ggr så vet man direkt vem det är som vill hälsa på. Förutsatt att det är ett duktigt medium dvs.
Jag kan ändå inte släppa tanken på varför man inte bara får klara budskap, varför då inte den som har gått över bara säger tex " du kommer byta jobb, eller byt inte jobb osv", varför är det så luddigt alltid?

SIst vi var på storseans så sa det mediumet att hon fick budskap som i bilder och ibland dofter, och visst, det kan jag väl förstå att det kan vara svårt att tolka, men ändå, varför visar inte den som har gått över, en klar bild ist, så man vet direkt? ELler det är ingen sport i det kanske? 

                          ---------------------------------

Jag stämplar ut, tack för titten!


Välkommen du sköna helg!

En gång i månaden så får alla barn lov att stanna kvar på fritids efter skolan, då firar dom nämligen de barnen som fyllt år just den månaden. Dom äter glass och har lite kalas. Fint initiativ tycker jag. Idag var en sån dag så jag o Malte var själva hela dagen fram till kl 3.
Vi gick o fikade och sen matade vi ankorna.  När vi kom hem och Malte hade sovit en stund så bakade vi muffins, kladdmuffins..helt underbart gott.. En del av dem gick vi till dagis med, så dom fick lite fika. Känns skönt att på något sätt kunna visa vår uppskattning för det dom gör.





Det är skönt att kännas så på dagis, vi känner precis tvärtom när det
kommer till skolan...tyvärr.
Hampus har haft ont i magen en längre tid, till o från. Vi har försökt med det mesta och vi har beställt tid till läkaren för utredning. Men ofta när jag hämtar Hampus så säger läraren att " ja, nu har han ju haft ont i magen igen och du seeeer ju hur blek han är". Men va f-n....Hampus ÄR blek på vintern och vad mer ska jag göra liksom.... jag kan inte mer än ta honom till  läkaren, försöka utesluta mjölk, gluten osv. Han kan ju inte stanna hemma från skolan varje dag, fall i fall han har ont. Jag känner mig som en jättedålig föräldrer som inte tar hand om mitt barn. Skit jobbigt är det faktiskt.
Jag ska ta upp det på kvartsamtalet som kommer snart, att det kanske är så att han faktiskt har ont i magen för att det är så stökigt och så hög ljudnivå och mycket "bråk" i skolan, att det är DET som gör honom orolig. Det är 14 killar (!) och 6 tjejer i klassen, och av dessa 14 så är det nog fasen 5 som är smått överaktiva..Så den kombinationen är inte bra alls. 

Eftersom Hampus numera tränar innebandy så åkte vi iväg nu ikväll och köpte klubba och glasögon åt honom, och lyckan var total. Efter det så hamnade vi på McDonald´s. 

Imorron bär det av på storseans och kropp-och själmässa. Ska  bli jätteroligt, jag återkommer med rapport!

Jag stämplar ut, tack för titten!

                           


Mat - laga dig!

De flesta här kontorshotellet där jag jobbar, beställer mat från ett företag som heter "linas matkasse". Det innebär att man varannan vecka kör hem mat och recept som räcker för 5 dagar. Alla ingredienser finns i kassen så det ska "bara" vara att laga maten sen på kvällen. Ett recept är lite svårare, ett är medel och 3 är lätta och snabba. Nu har vi joinat den klubben oxå. Ska bli spännande och se om vi klarar av det. Vi får leverans v. 47 tror jag det var. Coolt! www.linasmatkasse.se.


Det är nästintill omöjligt att ta sig upp på morgonen nu när det är så mörkt. " bara 5 minuter till, sen ska jag gå upp". Och det slutar nästan varje morgon med att jag o Malte går upp strax innan 7. Då ska det tilläggas att Malte ska vara på dagis halv 8. Stressigt? Mja lite lagom. Hampus däremot, han ligger o kollar på tv på sitt rum en bra stund innan han kommer ner till oss vid halv 7. Det är han och hans morfar som är så grymt morgonpigga, han har ärvt mycket från honom, dom är så otroligt lika till sättet. Häftigt det där hur man kan bli så lik nån. Jag e lik en snubbe på konsum har jag märkt?!...Vad fasen gjorde min mamma i höör i slutet av 70 talet egentligen...? Kanske är dags att gå till botten med det här!

 

Jag brukar aldrig ha tights på mig, än mindre leggings. Jag tycker det är jättesnyggt på alla andra men inte på mig själv. Men så idag tänkte jag att jag minsann skulle vara lite livsig (uttryck som man använde typ på mellanstadiet) så jag tog på mig en lång jeanstunika och ett par gräddvita tights och stövlar. Jag känner mig så jäkla ful så det finns inte, men eftersom Sigge insisterade på att det såg sååå fint ut så bestämde jag mig för att tro på honom.  Så när jag cyklade hit, och när jag lämnade Hampus på skolan så kändes det som att alla stirrade på mig och undrade vad fasen jag sysslade med.  Så här sitter jag och ser...tja...väl rätt så glad ut, vad ska jag göra liksom, får stå ut tills jag kommer hem och kan byta om! Tänk, jag utsätter mig själv frivilligt för det här, inte klokt ju. Men väldigt fåfängt..haha


Jag stämplar ut, tack för titten!


mobbing..

Pappa är i Stockholms tingsrätt och jag sitter här alldeles för mig själv. Skum känsla det där när det är alldeles tyst...
Jag har saker jag borde göra, och har gjort oxå för den delen, men jag kommer på mig själv med att hamna i ganska så djupa tankar emellanåt. Jag tänker på de människorna som jag har runt mig, på mina vänner. Vilka fantastiska vänner jag har.

Varje morgon när vi kommer till skolan och ska lämna Hampus så står det alltid ett gäng killar vid cyklarna. Dom anser sig nog själva vara ganska så tuffa. Dom står gärna och kommenterar de andra barnen som kommer osv. Men imorse så såg jag hur en av "de tuffa" stod över en annan kille som låg på marken. I det läget var det svårt att se ifall dom liksom var kompisar och skojade eller om det faktiskt var ett bråk. Jag hann inte reagera så mycket innan det var en förälder som gick bort till honom och ifrågasatte vad han höll på med.
Då säger den tuffa killen "
Amen han höll på och kaxa med mig!
Den lille killen som låg under tog snabbt sina saker och sprang iväg.
Jag blev så arg! Jag frågade ett av dom andra barnen vilken klass som dessa grabbarna går i, och sen berättade jag för Hampus fröken om vad som hade hänt. Hon i sin tur sa att hon skulle ta upp det i personalrummet.

När jag sen kom ut efter att ha lämnat Hampus, så stod killarna kvar och en lärare stod och pratade med ett par andra barn precis brevid dom. Då sa jag högt och tydligt, och pekade på killen som hade varit dum
" Han som står där borta, i grå jacka ...osv, och så drog jag hela historien för läraren. Gänget var plötsligt inte så tuffa längre. Dom blev ganska så små faktiskt.
Den andre stackars killen som låg på marken är säkert jätterädd för det här dumhuvudet, som egentligen bara är 2 skitar hög och säkert rädd för monster under sängen,, men som verkar sååå tuff.


Simskola stod på agendan ikväll. Som vanligt satt jag som en dåre med tårar i ögonen och tyckte att alla var så duktiga. 6 åringar är härliga, dom har så mycket myror i kroppen så det är världens grej att man måste sitta still o lyssna på vad man ska göra. Det är ju mycket roligare att dyka och skvätta på den som sitter brevid.
John Blund har entrat vår lilla gränd, Sigge snarkar i soffan och jag är snart i drömmarnas trädgård jag oxå.
Jag stämplar ut, tack för titten!


Höstdagar

Då var det måndag igen, jisses vad tiden går fort.
Vi hade besök av våra goda vänner Johan o Eva och deras 3 barn i helgen. Det var så himla mysigt och åter igen - tiden går så fort och plötsligt så var det dax för dom att åka hem igen. Vi ses inte så ofta, dom har mycket och vi har mycket, men när vi väl ses så är det som det vore igår. Äkta vänskap kallas väl det =)

Igår var vi en sväng till Lund, var tvugna att handla lite på apoteket och dom har ju inte öppet på söndagar i vår lilla håla så det blev till att bege sig till stan. Jag passade på att tända ljus på mormor o morfars grav oxå. Fastän det är över 1 1/2 år resp 2 år sen dom gick bort, så känns det ändå så overkligt att stå där vid graven och tänka att dom inte finns mer. Morfar skötte graven när mormor hade gått bort och det var väldigt viktigt att det skulle vara räfsat och ordentligt. Så det gjorde vi såklart. Malte hjälpte till med räfsan i högsta hugg. Jag sa till honom att "nu tittar gamlamorfar ner från himlen och ler, för att du är så duktig o hjälper till".
Då tittar Malte upp mot himlen och håller på att ramla baklänges, sen ler han nöjt.

När vi kom hem gick vi en lång runda i skogen, det är så härligt en höstdag som igår att vara ute o gå. Tar man någonsin med kameran? Svar nej...Alla bilder, eller ja nästan iaf, är tagna hemma. Hur tråkigt är inte det då?


Jag funderade på en sak när jag cyklade till jobbet idag - det här med komplimanger...Jag är urusel på att ta en komplimang. Det knäppa i allt är jag faktiskt tänker att den som säger nåt snällt inte riktigt menar det..Jag vet - det är knäppt.
Igår träffade jag min vän Jeanette som då säger till mig att hon tycker att jag har jättefina stövlar. Istället för att bara säga " Tack!", så säger jag. " Tycker du?! va? ja...fast dom är ju lite si och lite så...". Jag blir så trött på mig själv ibland. Vi ska inte snacka om ifall jag mot förmodan skulle få en komplimang för hur jag ser ut, då tror jag definitivt inte på personen.
Mitt "friska" jag kan ju då tänka att varför i hela friden skulle människan ge mig en komplimang om hon inte menade det?? Vad får hon ut av det liksom?
Men sen kommer då den andra sidan fram och tänker " ja eller hur att hon tycker att jag är fin i håret, hon säger nog bara det för att hon tycker synd om mig, för att hon egentligen tycker att jag är skitful och så ska hon ge mig lite hopp om mänskligheten, ge mig lite tro på mig själv iaf.."
Jag vet - knäppt...Tur att detta är min blogg och att jag får skriva vad jag vill! hahaha...


Jag stämplar ut, tack för titten!

Föräldramöte -yahoo!

Vi är här på jorden för att hjälpa andra.

Varför de andra är här vet jag inte.

                                     

                                            W.H Auden


                         ______________________________________________________________


Igår eftermiddag började huvudvärken så sakta smyga sig på och när vi satt och åt kvällsmat kände jag att det nog skulle utvecklas till migrän. MEN så var det ju föräldramöte på skolan, och Hampus hade simskola. Så alternativet var att antingen skulle Sigge få klona sig och vara både i skolan och på simskolan samtidigt, eller så fick jag bita ihop och gå iväg. Det blev det sista. Den jäkla kloningmaskinen funkar ju aldrig när man väl behöver den.
Sagt och gjort, jag kommer dit och ALLA andra föräldrar är där, det är då jag är tacksam att jag tog mig dit. Först så säger den ena fröken:
" Ja, nu har vi Ulla här, hon jobbar på biblioteket och hon ska berätta lite om en del böcker om och biblioteket i sig"
Yippie!
Sedan i 45 minuter (!) berättade hon om den ena boken efter den andra, och när hon var klar med det så berättade hon om hur hon och hennes familj hade högläsning hemma, fastän hennes barn var 16 och 19 år så hade dom minsann fortfarande "mysstunder när dom satt tillsammans i familjen och läste högt och dom tycker det är sååå fantastiskt"..
När man har sådär brutalt ont i huvudet så känns det lite som det kvittar allt det där hon berättade om, även om det är en jättebra idé att bjuda dit henne och berätta om barnböcker.

Hur som helst, långt om länge hade så pratade dom iaf om barnen och klassen i sig och kom fram till att det är en " väldigt stökig och livlig klass". Jo tack det har jag märkt. Det är nog 4-5 barn som är lite mer än dom andra. När jag hämtar Hampus ibland är det världens ös i kapprummet, dom ligger o brottas och den ena skriker värre än den andra. Jag förstår att Hampus är trött när han kommer hem!
Men nu skulle dom tydligen få resurspedagoger till klassen - och det är jättebra, förhoppningsvis så kan det bli lite lugnare sen.
SEn till det jag fasade för - klassrepresentant och föräldraråd....men jag slapp! Nån annan erbjöd sig att vara det och jag kunde andas ut - för nu.



Dagens bästa;
http://www.klockren.nu/

Jag stämplar ut, tack för titten!


tisdag

Jag börjar dagen med några hälsotips, för hur det än är så är det ju viktigt!

Veckans hälsotips!

Fråga: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?

Svar: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större. Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en
stor mage.

----------------------------------------------

Fråga: Är simning bra för figuren?

Svar:
Tja, se på valar... 

----------------------------------------------

Fråga: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det?

Svar:
Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning! Genom träning slår hjärtat
snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!

----------------------------------------------

Fråga: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker?

Svar:
Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko? Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker!

----------------------------------------------

Fråga: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?

Svar:
Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.

----------------------------------------------

Fråga: Är choklad osunt?

Svar: Är du tokig? Kakaobönor = bönor, och att bönor, linser och dylikt är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa
'feel-good'-maten man kan få!

----------------------------------------------

Fråga: Är det viktigt att vara i god form?

Svar
: Rund är en form, så god som någon!

Jag stämplar ut, tack för titten!


seperationsångest

Hampus var ju hemma halva förra veckan, feber i onsdags men sen mådde han rätt så bra tors och fre, men fick ändå stanna hemma för att bli ordentligt frisk.
Idag när jag lämnade honom så funkade det först bra, vi sa hejdå och kramades. Sen hör jag nån som kommer springande bakom mig och tårarna sprutar " mamma mamma, lämna mig inte!!!". Där står Hampus och är alldeles förtvivlad. Det är så hemskt att se sitt älskade barn så ledsen. Jag vet inte vad det är som gör att han blir så upprörd och att han inte vill att jag ska gå.
Det är två snickare som är där och jobbar varje dag, dom lägger nytt tak. Och såklart så håller ju nästan alla grabbarna i klassen på att retas med dessa snickarna. Dom ropar på dom och kallar dom både det ena och det andra, vilket resulterar i att snickarna ju "busar" tillbaks.
Då säger Hampus att han är rädd för dom och att dom har kallat honom för ko....Hm..
Jag försökte då förklara att det är ju bara som dom skojar och att det inte är så allvarligt, men Hampus kunde inte riktigt ta in det.
Han har blivit bra kompis med en kille som heter Erik, och lyckligtvis så kom han gående så då bad jag honom att ta Hampus med sig, och att dom kanske kunde leka nåt och det nappade Erik på med en gång.
Då torkade Hampus sina tårar och så fick jag en lång kram till, sen gick jag.
Och gissa om man mår dåligt?!

Jag ringde nu på morgonen till skolan för att höra hur han mår och enligt fröken så mår han bra och är glad. Jag kan andas ut..tack o lov.


Efter en skön promenad med min goa vän Maria, ska jag nu slänga de lurviga i min underbara säng där jag ska sluta mina ögon och drömma om hur det hade varit om det inte fanns något ont i världen.

Jag stämplar ut, tack för titten!


Inbrott igen...

Min vän Linda, som jag jobbade hos ett tag, har haft inbrott i sin butik - igen! 4e gången! Ilska är bara förnamnet av vad jag känner just nu. Det är så orättvist, Linda kämpar o kämpar och så kommer dessa jäkla idioter och förstör allt. Varför just Linda undrar jag? Det finns ingen som kämpar på som hon gör, och hur länge ska hon orka när hon bara får motgångar.
Det hela verkar så konstigt, dom verkar ha full koll och vet precis vart dom ska gå in för att komma åt vissa saker - det är läskigt för det kan innebära att det är någon som hon känner väl! Och börjar man tänka så, då blir man rädd....

Hade jag kunnat hjälpa henne så hade jag gjort det, men jag är maktlös, jag kan bara finnas här och lyssna och stötta, och förhoppningsvis är det iaf lite värt.
Jag har varit hos pappa en sväng idag, diskuterat en ny affärsidé och det verkar hur lovande som helst! Längtar tills jag kan dela med mig av det hela, när det är verklighet och jag har startat mitt företag!
För tillfället så känner jag mig oerhört taggad och jag hoppas kunna vara igång snart - även om det inte ser ut att bli precis som jag har tänkt mig och inte med den jag trodde det skulle bli, men det kommer bli bra, det vet jag!


Jag stämplar ut, tack för titten!


Torsdag, snart helg igen!

Barnen har varit hemma idag. Hampus har mått bra, ingen feber men han är ju inte riktigt hundra, då får man inte feber. Farmor o farfar har passat dom och det har varit lek från det dom kom tills dom gick.

Vi fick besök av min kära svägerska Marlene, och hennes goa goa barn Pontus och Amanda. Malte blev så klart överlycklig att hans bästa kompis kom och dom lekte och hade roligt.
När jag ser lilla Amanda som är 2 månader, så kan jag knappt tänka mig att mina grabbar har varit så små, det känns nästan overkligt. 

I det här livet är jag en kvinna. I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn. När man är en björn måste man gå i ide. Man bara sover i sex månader. Jag skulle kunna leva med det.
Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat. Jag skulle kunna leva med det också.
När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen.
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar. 

Jag skulle absolut kunna leva med det. När man är en mammabjörn vet alla att man menar allvar. Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.
När ungarna blir irriterande klappar man till dom med. Jag skulle definitivt kunna leva med det.
 Om man är en björn så FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning.
Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett. Japp, jag skall bli en björn....







 




Jag stämplar ut, tack för titten!

Feber...igen

Strax innan lunch ringde fröken från skolan och sa att Hampus inte mådde bra, så det blev till att hämta honom. Han såg lite blek ut och klagade på magont. Han hade inte ätit nåt vidare till lunch och var inte så sugen på nåt att äta här hemma heller.
När vi först kom hem verkade han inte så varm men efter en stund började han skaka och fick frossa och plötsligt hade han 39 graders feber -  bara sådär. Skumt. Så, det blev till att ta av tjocktröjan och lägga jeansen och bädda ner sig i soffan, och så fick han alvedon. Han är mycket piggare nu när den har börjat verka, men man vet ju oxå att det är bara tillfälligt och att så fort den går ut kroppen så kommer oftast febern igen, men jag hoppas att den försvinner lika fort som den kom!
Tack o lov för alvedon säger jag. Man är inte så tuff de gånger som alvedonen inte tar ner febern nåt nämnvärt, när febern är uppe runt 40 grader och alvedonen bara tar ner den till 39.8 tex. Det är ju fortfarande jättehögt!
Jag ringde en gång till sjukvårdsrådgivningen tror jag det var, mest för att fråga hur jag kunde varva mellan alvedon och ipren. Tanten som svarade var skitsur och tyckte att jag var helt konstig som skulle tvinga ner febern, för feber är ju bra!!, enligt henne då alltså. Så jag fick inga svar. Koko tant. 

Jag har haft en envis huvudvärk nu i två dagar, vill inte ge med sig, trots migräntablett. Då blir man lite lätt uppgiven för hjälper inte dom, då är det bara att härda ut.

Det är konstigt, det verkar som att alla med barn mellan 3-5 år i kommunen har fått papper hem om att vaccination görs nästa vecka..
Malte fyller 3 om drygt en månad, men jag har inte fått nåt papper. Är inte det lite konstigt? Jag menar, han är ju nästan mer 3 än vad han är 2...Får han ingen spruta då eller? Eller får han den först i december? Känns som att det är sent...
Försökte ringa till vårdcentralen idag, var nr 1 i kö - i 20 minuter! Jag blev så less på det så jag la på, får försöka ringa dom imorron igen.
Denna eviga fråga om man ska vaccinera eller inte...jag blir tokig...


Maria och jag ska ut på en skön promenad ikväll, det ser jag verkligen fram emot!

Jag stämplar ut, tack för titten!

aj...

Isch..jag känner igen känslan jag har just nu. Tröttheten sätter in, det börjar värka i nacken och fram i ögonen - migränen smyger sig på.
Idag har varit en sån där dag då jag verkligen har tömts på energi, och det tar sån tid att fyllas upp igen. Det går fort att bli av men är jobbigt när man väl ska "återställas".

För tillfället är jag ganska trött över huvudtaget, känner att jag inte har någon energi att göra nånting, och det är så drygt. Jag vill orka en massa men jag gör det inte. Blää...

Hampus är på simskola och jag o Malte myser, det är tyst i huset...skum känsla faktiskt!

Äntligen är Desperate housewives igång, bara älskar den serien!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Dagens bästa

Mannen var ute och provkörde sin nya sportiga Porsche.
Han fällde ned taket och tryckte på gasen. När han körde över 120 såg han blåljus bakom sig.

Han hade blivit något fartblind och tänkte att polisen kan aldrig köra ikapp honom. Han tryckte gasen i botten, men när han närmade sig 170 började han att tänka, "Vad i helvete håller jag på med?" och då stannade han vid väggrenen.
Polisen kom fram till bilen med bötesmappen i handen.

"Det har varit en låååång dag, mitt pass är snart slut och det är dessutom fredag den trettonde. Jag har ingen lust att börja trassla med papper. Jag släpper dig om du kan lämna en förklaring för fortkörningen, som jag inte har hört tidigare".

Mannen tänkte 2 sekunder och svarade,
"Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis. Jag trodde att han ville lämna tillbaka henne".

Polisen önskade mannen trevlig helg.


Nu e det klippt!

För första dagen på länge så har vi inte haft en massa bråk och tjafs hemma. Igår var en katastrof dag verkligen. Hampus testar o testar o testar. Han har lagt till med en attityd som inte är av denna värld och det gör mig fullständigt skogstokig. Malte hakar liksom på det där beteendet, utan att riktigt fatta vad det är han gör, och så blir han såå arg på Hampus när han tetas hela tiden och så skriker han i högan sky.

Jag kan tänka mig att det är så att för tillfället så försöker han hitta sig själv, det är mycket i skolan, många olika barn och många av dom är lite speciella.
En dag när jag skulle hämta Hampus så var det en av pojkarna som skrek åt en av fröknarna att han "minsann skulle krossa hennes som ett kryp"..... Jag blir fasen mörkrädd....
Vilken mardröm att ens barn skulle ha den attityden mot andra, både barn  och vuxna. Då får han mycket hellre trotsa mig och se hur långt han kan gå här hemma ist!
Malte blir lite av hans försökskanin. Jag hör hur dom sitter o pratar och så hasplar Hampus ur sig nåt dumt, många ggr något riktigt taskigt, sen kommer Malte galloperande och skvallrar..
Jag vet att det bara är att härda ut, men det tar mycket av min kraft och jag önskar att jag hade en manual hur jag skulle bete mig för att han skulle må bättre. Men åter igen, det är att härda ut.

Jag var o slingade och färgade håret idag, har klippt upp det lite. Ångrar mig lite att jag gjorde det, klippte upp det alltså, men va fasen, det växer ju ut igen.






Snart är det dax för " svenska hollywoodfruar", och Anna Anka...kan bara inte låta bli att titta på det programmet, tyvärr =)


Jag stämplar ut, tack för titten!

Lördag

Regn regn och åter regn. Vilken grå dag, känns som att jag knappt har vaknat idag.
Vi åkte en sväng till Ikea och till Burlövs center idag. Vi ska fixa Hampus rum så vi behövde köpa lite nya saker till det, matta och lite annat smått. Vi hittade nya vinterskor till både Malte o Hampus, skönt nu är det fixat.

Det är ganska så störigt, jag hade bestämt att jag skulle bli miljonär idag, skulle ju köpa  en Harry Boy, och så glömmer jag det! Så, jag får bli miljonär en annan dag helt enkelt. Sånt som händer, nån miljon hit eller dit, jag menar, man ska inte gnälla för småsaker.

Vi funderar fram o tillbaks om vi ska vaccinera oss eller inte mot svininfluensan...Vi fick hem lapp nu från skolan att vi ska ta ställning ifall Hampus ska ta den eller inte.
Jag är kluven. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om han blev sjuk och vi inte hade gett honom vaccination, och jag skulle aldrig förlåta mig själv om han fick nån hemsk bieffekt av vaccinet heller. Men, jag tror ju faktiskt inte att dom hade massvaccinerat hela världen näst intill om det var ett vaccin som inte var väl testat, man får ju förmoda att det är därför det har dröjt så länge innan det kommer till marknaden.

Dom vaccinerar från 3 år, och det fyller ju Malte om drygt en månad, så jag antar att vi får erbjudande ang honom snart oxå.
Hur ska ni göra? Ska ni vaccinera er?


Jag tyckte Malte kändes så varm nu ikväll så jag tog tempen - mycket riktigt 39.2 i temp...stackars lilla Malte. Måtte det gå över lika fort som det kom!

Jag stämplar ut, tack för titten!






_____________________________________________________________________________


Torsdag

Barnen och jag är hemma idag, Hampus är förkyld så vi kände att han lika gärna kunde få vara hemma, och då får ju såklart Malte oxå vara hemma. Dom var hemma igår med Sigge och idag är dom ordentligt rastlösa, dom brottas och bråkar omvart annat.

Jag har bokat biljetter så nu ska vi gå på storseans igen. Maria och jag lyckades övertala Danne o Sigge att följa med denna gången, helt fantastiskt!
Vi ska se Jill Peterson, har dålig koll på vem hon är egentligen men jag vet att hon var med i " Det Okända" bla, så hon är nog "erkänt" medium så att säga. Spännande!

http://lightsoul.dinstudio.se/.

På lördag kommer äntligen våra vänner från Trelleborg, och på söndag ska vi till Liseberg! Vilken härlig helg, jag ser så mycket fram emot båda dagarna.

Det är mycket som händer runt mig för tillfället, men innan allt är klart så behåller jag det för mig själv, men sen lovar jag att berätta om mina planer som förhoppningsvis ska förändra mitt liv, och att jag får göra det mitt hjärta brinner för.  

Dagens bästa, funderar lite på att spinna vidare på denna trenden...
Nakenkläder

Dax för idol, och sen natta barn.

Jag stämplar ut, tack för titten!


RSS 2.0