Insnöad

Sitter i soffan med iskalla ben, har precis varit på en uppfriskande promenad med Maria. Skönt men ack så kall jag är nu!

Det går sakta men säkert framåt med företaget. Broschyrerna är så gott som färdiga nu och ska lämnas till tryckeriet. Sen tar det nog knappt en vecka - sen jäklar kan vi börja marknadsföra oss. Vi har mycket planer på hur det ska gå till så det ser jag fram emot. Jag längtar tills vi får vår första kund. Jag längtar tills det ringer en äldre människa och säger att dom vill ha vår hjälp. Jag längtar tills jag får möjligheten att sitta ner tillsammans med "Greta" och lyssna på hennes historier om hur det var när hon var ung. Fånigt kanske men jag önskar av hela mitt hjärta att det blir så.

Imorron ska jag jobba hemifrån. Det lät nåt det. Jobba hemifrån. Coolt =)
Jag måste måste måste läsa oxå, snart är det dax för utbildning igen och som det ser ut nu har jag inte mycket att redovisa. Jag ska göra en "livslinje" oxå. Får väl kanske sitta en stund med det imorron oxå.

Jag stämplar ut, tack för titten!



Söndag och Basshunter

Idag är en sån där dag. Städardag. Nu-går-det-inte-längre-nu-måste-vi-röja-dag. Man kan liksom blunda ett tag men sen kommer verkligheten ifatt en. Men, nu är det mesta gjort iaf. Har gardroben kvar, måste rensa ut lite där har noll koll på vad jag har och inte har längre.
Jag hörde nånstans om några tjejkompisar som brukade ha "bytardag" när de hade rensat sina gardrober. Smart måste jag säga, likaväl som att slänga en massa så kanske där är nån av ens vänner som vill ha det ist.

Jag borde verkligen sätta mig och läsa. Jag har många böcker jag ska ha läst och recenserat till utbildningen men jag har knappt kommit halvvägs.
Om två veckor ska vi dit igen och då ska jag bl a ha gjort en livslinje, dvs jag ska skriva ner punkter där jag då berättar om saker, upplevelser och personer som har betytt mycket för mig. Jag har börjat så smått och det är inte världens lättaste. Jag har inte så mycket minnen från när jag var riktigt liten så jag får väl börja min resa från och med lågstadiet nånstans. Men inget är ju rätt eller fel i det hela utan det är vad jag känner, tycker och tänker.

Hampus har en kompis här idag så det är fullt ös här. För tillfället så spelar dom tv-spel och lyssnar på Basshunter, kan det bli bättre?
Malte som har full koll på det här med texter, han diggar och sjunger med.

Vi har ännu inte fått svar från neurologen ang Hampus men det kommer väl nu i veckan.

Däremot- vi har ääääääntligen fått vår F-skattesedel! Yahooo! Så, nu är vi redo, på riktigt.
Nu är det b a r a körkortet som ska till oxå. Men det ska gå, jag kan nästan säga att jag ser fram emot det. Det är med skräckblandad förtjusning faktiskt. Jag är fortfarande jätte jätterädd men nu känner jag mig liksom taggad på ett annat sätt, nu MÅSTE jag ha det där körkortet för att kunna jobba med mitt företag så det finns liksom inga alternativ och det är bra.

Min goa svägerska Maria kommer strax och vi ska bege oss ut på en promenad i kylan. Jag hade tänkt att kylan skulle försvinna nu och våren skulle komma. Jag är rätt trött på vintern nu faktiskt. Jag längtar tills det blir lite ljusare om kvällarna och man kan ta på sig en tjock tröja och gå ut. Men framförallt så längtar jag tills man slipper ta på barnen alla dessa kläder. Hampus fixar ju allt själv men man får fortfarande hjälpa Malte och innan han har fått på sig overall och allt vad det är så är både han och jag genomsvettiga. Gött när man bara kan hoppa i ett par skor och gå ut.

Till sist, dagens ordspråk:

Det är inte din personlighet som skapar dina handlingar,
 utan det är dina handlingar som skapar din personlighet.


Jag stämplar ut, tack för titten!


Kräksjuka o annat otrevligt..

Det har en tendens att gå flera dagar mellan gångerna då jag skriver....

I torsdags hämtade jag en mycket hängig och ledsen Malte på dagis. Han hade ont i magen och mådde illa. Vi hann inte mer än hem så kräktes han, över hela golvet i hallen. Jag kan konstatera att jag avskyr kräksjukan. Fy o blä! När han väl hade kräkts så mådde han bättre och jag tänkte att det nog var nåt tillfälligt. Men icke. Han har kräkts och haft diarreé nu sen dess. Det som är så konstigt är att det går flera timmar mellan det att han kräker, och visst han äter ju inget direkt så för den sakens skull är det ju inte så konstigt men man brukar ju behöva springa hela tiden när man har maginfluensa, vare sig man äter el inte.
Det värsta är att han har så svårt för att dricka oxå. Att han inte äter det stressar jag inte så mycket över men det är just det att han knappt vill dricka heller...Inte lätt...'
Sigge har varit iväg i Stockholm ons-fre, såklart att kräksjukan ska anlända när jag är själv med barnen, varför inte liksom?!

Igår var vi iväg med Hampus på ett nytt EEG, fast denna gången var det ett "vanligt" dvs han behövde inte vara uppe på natten som förra gången. Hampus var jätte jätteduktig och gjorde precis som han blev tillsagd. Killen som gjorde själva undersökningen var helt fantastisk och verkligen helt rätt för det jobbet. Han pratade till Hampus hela tiden och inte en enda gång sa han nåt över huvudet på honom. Det gjorde att Hampus kände sig tryggare och det gick hur bra som helst. Vi får vänta några veckor innan vi får svar.

 Mössan är på, den gjorde ont som söööören sa Hampus.



SÅ hårt satt mössan, jag förstår att det gjorde ont!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Alla dessa bilder...

Denna eviga väntan. Väntan på F-skattesedlen som lyser med sin frånvaro, väntan på att få klart en broschyr, väntan på att komma igång!
Broschyren går iallafall framåt. Vi har ju lämnat uppdraget till en man som heter Lennart, han jobbar på en reklambyrå. Lennart är jätteduktig och har många års erfarenhet. Han kom med ett utkast idag och vi fick titta igenom det. Men han hade inte alls lyckats fånga det jag vill förmedla.
På framsidan hade han skrivit:

" Behöver du en hjälpande hand!?
Så du kan få en lättare och gladare vardag"
Sen var det då en blå  bakgrund föreställande en himmel och så var det en bländande sol och ett par moln.

Nono..inte så!
Nya direktiv blev det.
Det ska vara en äldre dam tillsammans med en yngre på fotot på framsidan, och det ska stå " Behöver du en hjälpande hand?" Bilden ska tala för sig själv liksom.
Det är ju omsorgen och omtanken vi vill förmedla, inte att påminna om allt som man inte hinner med.
Sen har vi nästa problem. Loggan! Hur fasen ska vår logga se ut?
Jo, det ska vara en kupad hand och i den ska då " Din Hjälpande Hand"  stå, .men hitta en bild på en kupad hand som inte är ett foto, verkar vara omöjligt! Jag kan inte rita och inte Lina heller så för tillfället känns det lite hopplöst. Vi har kollat på en massa bilder på internet men alla kostar ju, och många av dom är jättedyra. Vi har inga pengar att köpa bilder för heller..Så...vad gör man?
Alla förslag mottages tacksamt!!

Hampus har fått en tid för nytt eeg på fredag. Denna gång är det ett vanligt eeg, alltså inget sömn när han ska vara vaken hela natten igen.
Sigge är i Stockholm så jag bad pappa att hänga med oss, känns lite skönt att ha honom vid min sida när vi åker in.

Jag stämplar ut, tack för titten!


tarotkorten har talat

Igår hade jag tjejerna från utbildningen och Eva här och vi hade "spåkväll". Vi hade bett Mia att komma och lägga tarotkort för oss och det gjorde hon. Det var en jättespännande kväll verkligen. När hon la till mig så kände jag direkt att allt stämde, det var ganska häftigt faktiskt. Mia visste ingenting om mina planer eller vad jag har gjort på sistone. Men hon såg nytt jobb och förändring i ekonomin, till det bättre. Ja tack =) Hon berättade oxå att jag låter min intution leda mig och det är precis så, jag går verkligen på magkänslan och just nu känns det riktigt riktigt bra. Det här kommer att bli bra, det vet jag.

Snart är det storseans igen, fast då med Ewa som vi har varit och lyssnat på rätt många ggr förr. Sigge har lovat att hänga med, och det ska bli spännande faktiskt men framför allt ska det bli roligt att se hur han upplever det hela och om han blir mer övertygad om att det faktiskt finns nåt efter livet efter detta.

Idag var det familjemiddag, vi var tillsammans med pappa o angela hemma hos Sigges föräldrar på middag idag. Mycket mat och ännu mer kakor, bantningen får vänta ytterligare en dag...
Jag o Jeanette ska börja på Friskis, nytt år nya tag. Det är det bästa faktiskt när man har någon som drar i en och som ställer lite krav på en, då kan man inte bara ligga kvar i soffan. Även om det inte känns så nu så är det ju faktiskt en shorts säsong framför oss och som det känns nu vill jag definitivt inte gå i varken shorts eller linne! Bäst av allt är när man får bulta på sig så mycket som möjligt som döljer så mycket som möjligt!

Jag stämplar ut, tack för titten!



Fredag!

Idag har varit en jättebra dag på jobbet. Vi har varit väldigt effektiva och vi har fått så mycket gjort. Vi har lämnat över ett förslag till en som jobbar på samma hotellkontor som vi, det är en man som har jobbat med reklam i många år. Han ska hjälpa oss att göra en broschyr om oss. Vi har även jobbat med hemsidan, sakta men säkert. Än väntar vi på F-skattesedeln, måtte den komma snart!

Vi tillbringade kvällen tillsammans med några andra från Jernkontoret och hade lite after work. Vi åt god mat och drack några öl. En av tjejerna tyckte att vi skulle dricka Hot shots, och fy fasen vad äckligt det är! Jag hade alldeles förträngt hur läckligt det är, har inte druckit det på många år. Antar att jag kräktes sist jag drack det, eller jag menar, fick nog maginfluensa i samband där tror jag.

Jag hade en dröm för ett tag sen att jag skulle vinna på keno, vaknade och var alldeles jätteglad, insåg ju ganska fort att jag hade drömt, tyvärr.
Men hur som helst så tänkte jag att jag måste ju sätta en slant på just keno, och gissa vad, jag vann! 25 kr!! Yahoo, just nu funderar jag på vad jag ska göra med alla pengar, funderar på att eventuellt investera lite i aktier, men även en del i fonder. Får höra av mig till banken och se vad dom har för förslag kanske.

Nu är det Let´s dance, den ena mer pinsam än den andra =)

Jag stämplar ut, tack för titten!

Ledig dag

Nu har det snart gått en hel vecka sen det var nyår, helt galet vad tiden går fort.
Lina o jag kämpar på med allt som ska göras i företaget. Just nu kämpar vi med hemsidan och med broschyrer och flygblad. Vi måste ju marknadsföra oss och det är inte det lättaste att få till något bra, något som fastnar hos folk liksom.
Men hemsidan börjar lika nåt iaf, nu är det bilder och länkar och sådär som ska till. Bilden som är där nu tillhör mallen som vi gör hemsidan i så den är inte så rolig.
E du nyfiken så skicka nåt litet mess till mig så får du adressen. Vill inte lägga ut den här känner jag.

Vi är lediga idag och vi funderar lite på vad vi ska hitta på. Det lutar åt en runda till pulkabacken iaf, man får ju passa på när det väl finns lite snö.

På lördag ska jag ha lite "spåkväll" här hemma hos mig. Sigge o kidsen får åka hem till farmor o farfar och så kommer tjejerna från min utbildning hit och en annan tjej då som jobbar som medium. Mia då, som hon heter, ska lägga tarotkort och sen ska hon hjälpa oss att ta kontakt med andra sidan. Gissa om jag längtar?!  Det är ett alldeles fantastiskt gäng som jag går min utbildning tillsammans med så det ska bli roligt o få träffa dem igen, det går ju tyvärr länge mellan gångerna som vi ses, eftersom vi går en distansutbildning.

Efter en dag med pulkaåkande och rätt så mycket trotsande i alla dess former stämplar jag nu ut, tack för titten!

Söndag...

God fortsättning!

Hur länge säger man egentligen det? Om jag skulle komma o säga det i mars så hade nog folk tittat lite konstigt på mig, men varför skulle man inte kunna önska folk god fortsättning då oxå?

Fram tills i eftermiddag var det här en sån där typisk "göra-ingenting-och-ha-allmänt-tradit-söndag". Sen ringde Jeanette och gjorde frågade om hon och hennes lille Morgan fick komma över en stund och det var jättetrevligt. Malte och Morgan går på samma dagis och är bästa kompisar. Dom kramar varann 20 ggr när dom träffas och lika många ggr när dom ska skiljas åt. Så gulligt så man blir nästan tårögd.

Imorron ska jag jobba. Japp, jag ska jobba i mitt företag, första "riktiga" dagen på mitt nya jobb. Häftig känsla måste jag säga. Äntligen äntligen säger jag, jag har längtat så och nu väntar vi på att få vår FA-skatt, sen är vi igång på riktigt! Då kan vi erbjuda våra tjänster som ett "riktigt" företag. Coolt =)

Jag stämplar ut, tack för titten!



Första dagen på året!

Tjugohundratio. Ett nytt år, nya utmaningar. Ett nytt företag som ligger framför mig och jag bara längtar efter att få sätta igång! Jag har bestämt mig för att detta ska bli ett jätte bra år!

Vi hade som sagt våra underbara vänner från Trelleborg hos oss igår och det var jättetrevligt på alla sätt. Det blir bara så tomt när dom åker hem och tyvärr så går det länge mellan gångerna vi ses. Men nytt år - det ska vi förändra!





Jag har några få önskningar som gäller mina vänner, men jag antar att man ska önska dom tyst för sig själv, och sen får man bara hoppas att andra makter oxå är med =)
Eva, du vet vad


RSS 2.0