god morron/middag/kväll

Idag är det sommar- vilken härlig morgon! Fick nästan tillbaks Kreta känslan när jag kom ut.
Vi ska åka och handla blommor idag och sen plantera lite. Och nej, jag ska inte gå på det här att köpa 5 säckar för x pris bara för att "ooo det är ju jättebilligt", jag ska bara köpa så mycket jag behöver =)

Albin ska åka till sin nya familj idag, blir tomt utan honom men han får det säkert jättebra. Hampus har ju sovit hos morfar så vi ska hämta upp honom lite senare.
I eftermiddag kommer farmor o farfar och ska passa kidsen när vi åker till Simrishamn och ser på Joe Labero.



Tillbaks från en helt fantastisk föreställning.
Jag är mållös, Joe Labero är ju  bara helt grym och man fattar ingenting! Han satt längst fram på scenen  och så fick han ett skynke över sig, och man fick se honom röra sig hela tiden. Plötsligt startar en motorcykel utanför- och han kommer körande in i tältet. Den största skräcken var att han skulle säga åt en att komma upp på scenen, han tog nämligen upp folk ur publiken med jämna mellanrum och det ville jag verkligen inte vara med på. Usch bevare mig väl!
Han är en enorm entertainer och en enormt skicklig trollkarl som jag varmt rekommenderar att gå å se, det var värt varenda krona.

Nu ska jag telepatera mig ner till badrummet där jag ska telepatera av mig sminket för att sedan telepatera mig in i min säng. Sen vaknar jag snygg o smal imorron bitti.
Jag stämplar ut, tack för titten!

cyklar o annat kaos

Idag har det varit "ringsjön runt". Det är en cykeltävling där man antingen kan cykla 3,5 eller 6,5 eller 12, 5 mil. Det var helt fullt av cyklister i hela vår lilla by. Fullständig kaos. Det är så roligt att se för att vissa går in för det jättemycket. Igår kväll när vi var ut eoch gick så såg vi ett par som hade parkerat sin husbil på fotbollsplanen intill där starten skulle gå imorse, så att dom säkert var först ut. Där satt dom på varsin tältstol utanför husbilen och läste tidningen. Såg roligt ut, det vill jag lova.  Många olika typer av människor cyklar, vissa har värsta utstyrslen och tävlingscyklar och sen är där dom som är nånstans mellan 90 och döden som ger sig ut, sen är det ungdomarna, dom som inte vill men som blir tvingade..typ...Jag ville så gärna cykla men hittade ingen som ville göra det med mig och jag kände inte för att göra det helt själv.



Istället har vi tillbringat dagen hos pappa o Angela. Sigge har hjälpt pappa att bygga en stenmur, så dom har staplat stenar hela dagen. Det blev otroligt fint men det är en slagen hjälte som ligger i soffan brevid mig nu.
Albin har varit med oss idag och han har varit lagom knäckt på alla djur som finns där ute, han hade inte en lugn stund eftersom han hela tiden skulle se vad som hände. Om jag säger som så, han är nog sårig i sin hals för han har skällt hela dagen.

Hampus sover över hos dom och han är så lycklig för det. Han har frågat hela dagen när vi skulle åka hem så att han kunde få vara där själv.
Malte har fortfarande feber och har varit jättegnällig idag. Han har fått ta det lugnt och fått göra allt i sin takt, sov middag i över 2 timmar. Han är gnällig och det ska inte mycket till för att tårarna ska trilla.
Så det har varit en skrik-gnäll  och skäll dag idag, så våra öron är rätt trötta just nu.
 
Jag stämplar ut, tack för titten!

Alltså du mamma....

Idag kom det- frågan jag har väntat på...
"Mamma....jag har varit i din mage...?
- ja det har du
- men hur kom jag ut? Du kissade ut mig va?, säger Malte och tittar på mig med stora ögon.

Sen säger han:
" Jag frågade Ida var hennes snopp e och hon gjorde såhär ( böjer sig ner och tittar mellan benen)
" Då blev hon rädd och så sa hon att den e borta". Var e den mamma?

Å jisses, halv 8 på morgonen, jag kan inte ens få upp ögonen och så såna frågor. Som tur är är Malte rätt så lätt att leda in på nåt annat så jag frågade honom något helt annat, sen var det andra glömt.

Jag o barnen är lediga idag, vi har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på. Inga andra är ju lediga så ibland blir det lite idétorka, men vi ska nog komma på nåt bra.

Stackars Malte har feber....inte mycket men dock. Han har precis sovit i nästan 3 timmar så han är lite piggare.
Häromdagen var det en kille på dagis som hade jättehög feber och fick gå hem, så det är väl det han har fått. Tråkigt..Det är bara att härda ut och hoppas att det går över lika fort som det kom.

Maltes feber stiger, nu har han 39 grader med alvedon i kroppen...Jag vet ju att feber är bra, det hjälper ju kroppen. Det är lätt att tänka så när han INTE har feber, men när han får det så vill jag bara få bort det. Men under 39 brukar vi inte ge alvedon. För tillfället så verkar det som att febern stiger, han sitter o skakar och det märks så tydligt att han är påverkad. Nä, det får bli alvedon var 4e timme framöver. HÅll tummarna att det släpper snart!

Jag ringde till 1177, sjukvårdsrådgivningen, men tanten där var helt beng i huvudet. Hon sa åt mig att man minsann inte skulle behandla barn med feber för att det finns ingen anledning. Så sa jag att jag vill bara veta hur jag kan ge när det gäller alvedon och ipren, eftersom jag vet att man kan varva, men hon ville inte berätta det! Jag berättade att jag bara vill veta det fall i fall febern skenar iväg ännu mer.  Åh j--kla tant! Jag får väl ringa sen igen och hoppas på en bättre hjälp.

Ikväll kommer Albin (lånevovven) han ska vara hos oss imorron när Lotta jobbar och sen på söndag ska han åka till sin nya familj. Lotta har nog hittat rätt där och jag tror han kommer få det hur bra som helst.
Om några år, när våra barn är större så tror jag det blir vår tur att få en liten vovve.

Konsten att gömma sig...

Ända sen i morse har jag haft magknip, det vill inte ge med sig. Jag har provat med det mesta men inget funkar. Antar att det bara är till att härda ut men fasen vad drygt det är.
För att gnälla vidare så börjar jag få migrän oxå, plötsligt har jag väldigt svårt att koncentrera mig och jag känner mig yr, dags att ta en tablett- vill inte ha en ny kräkdag.

Vi har bokat biljetter så vi ska gå å titta på Joe Labero på söndag. Vi har fått nys om vilken väg han ska köra på så vi ska ligga i buskarna och smyga. Sen ska Sigge hoppa fram och förhoppningsvis kunna ta ett foto på honom. Vi övar ganska så mycket hemma nu, så att det säkert ska sitta!

ELLER, så är det så att vi ska gå å se hans show i Simrishamn, välj själv vilket som verkar mest trovärdigt.
Det ska bli jättespännande, har hört mycket positivt så det ser jag fram emot!


Vart tar dagarna vägen, nu är det ju kväll igen!
Grabbarna (alla 3) spelar guitar hero på ovanvåningen. Sigge har värvat Hampus nu så nu är han lika fast i det som han själv, och det är ju inte som att Sigge är så ledsen för det utan snarare tvärtom!
Det är Guitar hero Metalica som är hett här hemma nu, så ist för att sjunga " Haaj veeej de heeej" (highway to hell) så är det nu " Exxxiii naaaaj, eeeeentåååå laaaaajt,  teeeeijk maaaj häääään, roxi rever rever reeei" ( enter sandman)  Lite läskig video så e du känslig så klicka inte!



Det lönade sig att tjata på mig själv, jag har varit ute och gått en lång promenad nu ikväll. Jag o Maria. Det är så himla skönt med kvällspromenader, sen är det så skönt att bara få babbla av sig.
Nä, nu ska jag gå å lägga mig och vakna imorron snygg o smal.
Jag stämplar ut, tack för titten!

Skoltajm

Idag är Hampus själv på sin nya skola mellan 9 och 11. Han började fråga vid 7 tiden om vi inte skulle cykla snart.
Vi stod en stund utanför innan vi blev insläppta och det är så roligt o se alla dessa förväntansfulla barn. Det spritter i benen och speciellt killarna sprang och klättrade överallt. Typiskt pojkar i den åldern.
Hampus gick in som om han hade gått på den skolan i flera år och gav mig en snabb kram och sen tyckte han att jag kunde gå, det här fixar ju han liksom.
Jag skulle så gärna vilja vara en liten fluga på väggen så jag fick vara med o se dom.


Tillbaks efter att ha hämtat en sprudlande glad Hampus. Han kom skuttande emot mig och var så lycklig. " Jag har fått två-nä tre nya kompisar mamma, det har varit jätteroligt idag!"
Åh som det värmde i mitt lilla hjärta att få höra det. Nu måste han bara gå å längta hela sommaren.

Det är ganska många föräldrar som man kände igen, jag vet inte direkt varifrån men det är väl från simskolan eller Ica eller nåt sånt.
Det skulle vara så roligt o veta hur andra ser mig, alltså om tex en av barnens föräldrar skulle säga att hon el han kände igen mig och sen då skulle beskriva mig. " men åå du vet hon med fräknarna" eller "du vet hon som har så kass hållning och verkar helt vimsig". eller "hon som alltid flåsar så in i bänken när hon kommer cyklande" Så svarar hennes man" jaaaja det vet jag precis vem det är!"

Stackars Malte mus blev jätteledsen när han insåg att jag inte skulle ta honom med mig när jag hade lämnat Hampus, han grät alldeles förtvivlat och ropade efter mig att han ville följa med mig. Hur hemsk känner man sig då? Stora krokodiltårar som rullade ner för hans kinder. Det är då jag bara måse bita ihop och sen gå.

Jag minns när jag var gravid med Malte och skulle lämna Hampus på dagis, (dom där meningslösa 3 timmarna om dagen då man bara hann hem o vända ungefär), då blev Hampus jätteledsen några ggr när jag gick. Jag fick gå stora omvägar hem för att jag grät så mycket. Jag ville inte gå direkt hem fall i fall det var nån ute på gatan. Sen fortsatte jag att gråta dom återstående timmarna innan jag skulle hämta honom. Jag tänkte på hur jag någonsin skulle kunna älska ett barn till lika mycket som Hampus, och hur rädd jag var att jag inte skulle klara allt. Jisses, dessa hormoner vad dom gör med en!




Nä nu ska jag o John Blund gå å lägga oss!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Inskrivning

Ikväll ska vi till skolan som Hampus ska gå på, det ska bli så spännande!  Hampus ska få träffa sina nya fröknar och så är det då inskrivning. En del av våra grannbarn går på den skolan så det känns ändå lite tryggt att veta att dom är där, för dom känner ju Hampus och förhoppningsvis så skyddar dom väl honom om det skulle vara nåt.

Jag minns hur mycket jag älskade att gå i skolan-i lågstadiet. Sen efter lågstadiet kan jag väl inte direkt säga att jag älskade skolan, det var mer ett nödvändigt ont, men det är en annan sak.

Jag minns oxå att jag var jätteförälskad i en kille, John. Jag kan än idag känna hur fort mitt hjärta slog när jag såg honom. För några dagar sen så addade han mig på Facebook och jag frågade honom om hur hans liv ser ut idag, jag tänkte på om han har familj o sådär.
Han svar blev" barn o sånt-NÄ tack hörru, jag dricker biiiir och festar ist! Som jag...för typ 12-13 år sen. Alla är vi olika!


Då var det kväll igen och vi har varit o hälsat på på Hampus skola.
Fröknarna verkar jättebra, verkar trygga.
Dom gick igenom hur veckorna kommer se ut och vilka olika aktiviteter dom ska ha. Utedagar på onsdagar bla, vilket jag tycker är kanon! Dom flesta barn mår bäst utomhus. Mina barn är verkligen så, det är då deras fantasi flödar och dom kan få utlopp för sin energi.
Imorron ska han dit-själv- i två timmar. Från 9-11  sen ska jag hämta honom o så åker vi till dagis.
Hampus har varit ledsen nu ikväll, men jag tror att det är alla spänningar som släpper, tror att han nog har varit ganska nervös, det är stort för honom det här.

Imorron åker Albin hem, det kommer bli jättetomt efter honom. Förhoppningsvis så kan hans matte hitta nåt bra hem åt honom. Jag håller mina tummar o tår att hon kan hitta kanske en pensionär som längtar efter sällskap. Det är en alldeles underbar liten kille det här...Önskar att vi kunde behålla honom men det ser inte ut som att vi kan det, det blir för mycket tid för honom att vara själv hemma och det känns inte bra.

Idag har det där j***la rökmonstret varit o hälsat på. Men jag är starkare än honom. Men det är himla jobbigt, tänk efter snart ett år så tror han fortfarande att han kan limma på mig, att han inte ger sig!

Jag stämplar ut,tack för titten!

grillfest

" Om Malte berättar nånting på dagis som inte är sant, och jag säger till fröknarna att han ljuger, då säger dom att joo det är sant- i Maltes värld, hur kan det vara det mamma?"

Hampus är lite förbryllad där. Malte har fantasi...en ganska så livlig sådan. Och Hampus vet att man inte får ljuga, så därför blir ju frustrationen stor när Malte "ljuger", vilket han ju egentligen inte gör.....han har bara livlig fantasi..Svårt det där.
En dag sa Malte på dagis " min pappa har flyttat". Fröknarna frågade mig lite försiktigt ifall Sigge jobbade mycket för tillfället.

Ikväll ska vi grilla på dagis, det gör vi en gång om året. Det är så mysigt, fast denna gången är det lite avslutning för Hampus och dom andra 6¨-åringarna som ska börja skolan. Om jag sitter o gråter på simskolan, vad gör jag då ikväll när dom får ta med sig allt som dom har gjort hem? Nä, jag får slänga i en sorglig film i eftermiddag och gråta ut ordentligt så jag kan bete mig som en normal mamma ikväll! Sen att jag får komma med blodsprängda ögon och stora påsar under dom, det är ok, bara jag inte gråter! Så tror dom att jag knarkar ist. Det är ju mer normalt liksom.



Tillbaks efter grillkvällen på dagis.
Jag lyckades nästan hålla mig för o gråta när dom skulle ge dom "stora" barnen sina saker som dom har gjort under åren. Men när fröknarna började snyfta när dom fick varsin kram av barnen, då hade jag verkligen problem att hålla tillbaks.
Jag har suttit och tittat i pärmen där dom har samlat alla teckningar och andra pyselsaker som Hampus har gjort. Min lille store kille....Min lille store kille ska börja skolan. Han ska ut i stora världen, det är bara att gilla läget och vara glad för hans skull, för jag vet att han längtar oerhört.

Malte och hans stora kärlek Ida


Hampus blev målad som en indian på dagis


Jag stämplar ut, tack för titten!

Shopping och annat kul

Nu på morgonen så var vi hos Magnus, Marlene och Pontus och åt frukost. Det är himla mysigt, och så lekte barnen. Pontus är 3 år och då Malte som e 2 1/2 år, dom leker jättebra ihop, Hampus är sådär på gränsen nu, han tycker väl det är ok att leka med dom, men dom är rätt små samtidigt.

Marlene och jag bestämde att vi skulle åka till Ullared nån dag, både Magnus och Sigge drog en suck av lättnad när dom insåg att dom skulle slippa åka dit.
Halva grejen när man åker iväg dit är själva resan, man sitter o snackar i bilen och man kanske stannar o fikar. Sen att man handlar en massa sk*t som man inte behöver och när man väl står och ska betala i kassan, så har man överskridit sin budget totalt. Men åter igen- 5 flaskor klorin för X kr, det är ju skitbilligt, det köper vi! Sucker som man e.
 

Albin (lånevovven) och jag gick en lång runda innan och det är så himla skönt. Jag älskar att vara ute o gå, men det  blir inte av att man ger sig ut själv, därför är det ju det ultimata när man har hund, då måste man.


Problemet när man går med hanhundar, är att dom ska pinka på varannan stolpe. Precis när man har fått upp tempot så gör han en tvärnit för att kissa på en stolpe. Eller ja, han lyfter på benet iaf och kanske TROR att han kissar. Efter en runda på 30 min så kan han ju omöjligt ha mer kiss i sin lilla blåsa, med tanke på att han säkert har lyft på benet 50 ggr. Det är kanske så man ska göra för o få en fast rumpa, varje gång han lyfter på benet ska jag oxå göra det-skit bra träning ju. Sen att snacket börjar gå i byn om hur koko jag e, det är en smäll jag får ta, jag får ju en fast rumpa! Då kan dom stå där o skratta med sina otränade butts och så ska jag bara gliiiida förbi och puta med rumpan..Moget va?

Albin är en alldeles underbar liten herre som verkligen har lyckats få mig på fall! Hur ska vi kunna skiljas från honom..... 

Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng och vakna imorron snygg o smal!
Jag stämplar ut, tack för titten!

Luggbitt

Mellan skurarna har vi lyckats åstadkomma en härlig promenad genom vår stora by. Dvs över fartguppet och tillbaks. Nädå, det är lite större än så, här där vi bor.
Vår fyrfotade gäst Albin ( eller Luggbitt som Malte envisas med att han borde heta) fick följa med och han höll flåset rätt bra faktiskt, skönt när man kan gå i rask takt. Vi stannade vid kiosken och köpte mjukglass, det är aldrig fel.

Hampus är hos en kompis idag så här är nästan kusligt tyst, så därför går jag runt och sjunger " piiipol tejk a baau, schhåå mi datt ju lav mi, aj em aj em dee kviiiin". Sen när jag har tröttnat på den så kör jag "stay the night".

Malte har fullt upp med Albin;

-" Aaaaliiibin, lucka här, lucka här på denna skon!" (luktar här) Albin är måttligt intresserad och tittar bedjande på mig.
-Aaaaliiibin, kom-sitt-ligg-stanna-ligg-sitt-kom-loss..
Han undrar väl vart 17 han har kommit, farväl till livets lugna dagar och välkommen till busfabriken där det aldrig står still!
Fast i ärlighetens namn, så tror jag faktiskt att Albin tycker det är roligt =)



Min kära sambo har gjort i ordning en smaskig paj som nu står i ugnen. Rabarberpaj blir det.
Glass är ju absolut godast till och eftersom vi inte hade nån hemma så cyklade jag iväg till Ica för o handla. När jag stod där bland hyllorna och skulle ta läsk, så kom jag på mig själv med att prata  med mig själv!! Shit nu e det kört, nu har jag börjat prata med mig själv oxå. Jag stod där och resonerade med mig själv om jag skulle ta en eller två flaskor, och kom fram till att det räckte med en. När jag sen rundade hörnan så såg jag att där stod en kille som antagligen har hört mig  och han tittade lite konstigt på mig, jag övervägde för ett kort ögonblick om jag skulle säga hej, men då kände jag ju nånstans att då skulle jag ju verka ännu mer koko, så jag gick i rask takt med blicken i marken.

Tänkte iaf dela med mig av receptet till pajen, normalt sätt så gör vi äpplepaj av det men det funkar kanon med rabarber oxå!

125 gram margarin (man kan byta ut margarinet mot tex hårvax men då blir det skitäckligt så det är inget jag rekommenderar)
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl                                                            
3/4 tsk bakpulver

Smält maragarinet, och sen blanda i de övriga ingredienserna. Fördela sedan smeten jämt över äpplena/rabarberna och sen in i mitten av ugnen i 200 grader tills den får en fin färg.



Jag stämplar ut, tack för titten!

beskedet

Idag med posten kom ett brev som jag inte ville ha. Ett blått kuvert som man ska riva i sidorna...Ett kuvert från kvinnokliniknen där det stod att jag har fått en tid för återbesök då jag måste ta nya cellprover för att provet som jag tog för nån månad sen antingen inte var tillräckligt eller för att jag har cellförändringar. Jag blev alldeles kall i hela kroppen och just nu känner jag mig ganska så låg. Jag vet att det absolut inte behöver vara nån fara, men det är många tankar som snurrar i mitt huvud för tillfället...
Jag ska försöka tänka positivt och inte måla f-n på väggen...Om du har lite kraft över så skicka gärna det till mig, det går åt mycket när man går o funderar....

Hampus har haft en kompis här idag och det har varit fullt ös. Jag sitter som en zombie för tillfället och känner mig som en  103-åring med med hörapparaten för högt uppskruvad.
Jag var en sväng på systemet för ett tag sen och jag gjorde ALLT som stod i min makt för att flacka med blicken och verka osäker så att kassörskan skulle tro att jag nog inte hade åldern inne. Men inte frågade hon om leg inte! Jag hade ju blivit så glad!! Jag ska söka jobb på typ systemet och sen ska jag be alla tjejer i 30-35års åldern om leg, så vet jag att jag gör dom lyckliga för en väldigt lång tid framöver.


På tal om något helt annat så fick jag ett ganska så roligt mail idag, om oss skåningar;
du kallar pommes frittes för "stolpa-päror".

du vet att "ålarens" och "kålahuve" ska ses som förolämpning och inte alls handlar om mat!

du får "hageskag" eller blir "lissen" när något är sorgligt.

en kraftigt berusad människa är "dyng rag" och denna person tilltalar dig med orden "Va fan glor du på, ska du ha po flabben"

du har "skallebank" och inte huvudvärk.

du är "bugasprängd" och inte mätt.

du beställer en "cocka" i stället för en "cola"

du säger inte groggvirke, du säger "blannevann

Ja det är väl lite så, det är som ett annat språk =)



Jag stämplar ut, tack för titten!



<3

Sigge o Hampus spenderade förmiddagen på Jägerso travbana, det är alltid stor tillställning där på Kristi Himmelfärds. Malte och jag vi var hemma och hade det mysigt. Mellan varven så la han in trotsväxlen och skrek lite åt mig, sprang in på sitt rum för att sedan komma ut igen och säga att nuuuu var han glad igen.

Nina o Patrick har varit här och fikat under eftermiddag. Hampus är, även om han aldrig skulle erkänna det, förälskad i Nina och vill gärna impa på henne så mycket han bara kan.
"-Titta på mig Nina, kolla här vad jag kan!!". Och så cyklar han utan o hålla sig och gör andra stunt som gör att hans mamma blir utom sig av oro. Sen blir han alldeles knäckt när jag säget åt honom att han inte får göra ditt o datt, då kan han ju inte impa.

Det blir pizza till kvällsmat idag, givetvis viktväktarvarianten, dvs utan ost och utan vetemjöl så med andra ord ska jag bara dricka vatten...
Hampus kompis ringde och frågade om dom skulle leka imorron så lyckan är stor här hemma för tillfället. Dom gick på dagis ihop men så har Alexander, som han heter, börjat skolan nu.



I några veckor framöver ska vi vara föräldrar åt en underbar liten jack russel, Albin heter han. En charmigare herre får man leta efter. Barnen är jätteglada och dom tycker så mycket om honom. Det är nog så oxå att han är i precis rätt storlek och han är så snäll, så mysigt o se.




John Blund är här och stänker nåt starkt i ögonen på mig så jag stämplar ut, tack för titten!

Ljuvliga dofter



Under min cykeltur till jobbet nu på morgonen så åkte jag med jämna mellanrum in i moln av underbara dofter. Det har regnat kraftigt och då blir det en speciell doft efteråt. Syrénen luktar alldeles magiskt och jag fylls av ett härligt rus. Det tillsammans med min nya bodylotion (au de get) från bodyshop är ju bara helt underbart.

Inatt har det åskat nåt enormt här, jag stod i givakt i sängen och blev jätterädd. Hampus kom flygande ner för trappan i ren panik och ropade på mig. När jag väl hade lugnat honom så somnade han gott mellan mig o Sigge. Malte mus var helt oberörd och sov som en stock.



 Kan man själv låta bli att skratta?

 Silence!


Efter att ha lyckats trycka i mig nästan en hel påse gott o blandat ska jag nu gå å lägga mig. Jag ska drömma att jag tränar så vaknar jag imorron " snygg o smal"

Jag stämplar ut, tack för titten!

TISDAG

Imorse när jag hade duschat så smörjde jag in mig med min nya bodylotion, som enligt mig luktar jääättegott. Kort därefter skulle jag hjälpa Malte att ta på skorna då säger han:
" Mamma, va ei de som luckar?" ( vad är det som luktar)
Vad då menar du säger jag
-Det luktar som hos fåren....
Åh tack...aldrig fel att lukta får, tack för det bodyshop!



Igår så brast jag ut i skratt, jag kom plötsligt att tänka på ett tillfälle när vi var på Kreta.
Varje kväll så hade dom minidisco för barnen och bla så kom Queen " we will rock you" och barnen dansade som bara den. Sen skulle jag och Hampus gå på toa och Hampus stänger in sig på en av toaletterna.
Plötsligt hör jag honom sjunga:
" Viii vill vi vill faaaack jooo"
Jag hörde hur folk utanför fnissade och när jag då försökte tysta ner honom så var han ju såklart helt oförstående och undrade vad det betyder?
Jag harklade lite lätt och försökte avstyra det hela men det var inte så lätt, Hampus ger sig inte i första taget och folk omkring oss bara skrattade..


Plötsligt så slog det mig att min käre bror faktiskt gjorde en hemsida åt Hampus för många år sen, när Hampus var nyfödd, kika gärna
http://www.webglobos.net/hampus/. Jag har inte varit inne o tittat på den sidan på evigheter så det var lite roligt.


Anna has quit smoking for:
40 weeks, 2 days, 12 hours and 36 mins.
Dr. Ciggy Butt

She has saved:
12,713.65 Kronor
By NOT smoking:
5,651 cigarettes


Looki looki!! (ville bara dela med mig, känner mig stolt!)



Jag ska ta o packa ihop och gå hem nu, ännu en dag som bara har susat förbi, tiden går ruskigt fort emellanåt och jag hinner inte med. Tur är väl det kanske, jag tror ju fortfarande att jag är 20. Tyvärr så blir jag ju varse om att så inte är fallet när jag tex hoppar på barnens studsmatta..Då är jag närmre 80 och rädd för o bryta lårbenshalsen!

Stackars Hampus han ramlade när han var ute o lekte och då ska det tilläggas att Hampus är en av dom mest dramatiska människor som finns. Han skrapade benet och nu är han halt och hyperventilerar.Han vill gärna att jag ska ha en bild här på bloggen och visa det djupa köttsåret så det är klart att jag lägger upp det, känsliga tittare varnas!

 När han var yngre så tuppade han av när han blev sådär ledsen och uppjagad. Det kallas visst för affektkramp. Han grät och sen höll han andan, blev alldeles blå om läpparna och sen tuppade han av. Det var fruktansvärt obehagligt och man är allt annat utom lugn när det händer.

Nu stämplar jag ut, tack för titten!

möte med ulrik

Gårdagen var fruktansvärd, jag vaknade med en migrän jag sent ska glömma. Jag hade bara varit uppe en liten stund sen började jag att kräkas. Sen höll jag på hela dagen.
Det som är det mest obehagliga när jag får kräksjuka eller då migrän och kräks av det, är att jag blir osäker på om jag har fått behålla min ep-medicin. Det gör mig nervös för det är ju rätt viktigt att jag tar den. Men peppar peppar, än så länge är det lugnt =)
Hampus han var så orolig för mig." åh mamma jag ööönskar det fanns nåt jag kunde göra för dig, vill du att jag ska rita 4 såna hjärtan du vet där det står Hampus och Anna och så en massa hjärtan innuti det hjärtat??"
Bara det fick mig att må bättre.
Hampus hade oxå funderat ut något jättebra, enligt honom;
" Alltså du mamma, jag tänkte på det att eftersom du mår så dåligt så vill du ju ha det lugnt och skönt, ingen som stör dig, så jag tänkte att du kan sova i min säng, så sover jag i din, Det är HELT ok med mig mamma så du behöver inte oroa dig för det"

Malte frågade stup i ett om jag hade kräkt igen och sen undrade han om jag ville se när han kräktes...



Sigges mamma fyllde år i dagarna så egentligen skulle jag följa med dit igår på kalas men det var omöjligt så grabbarna fick åka själv. Tanken på tårta och mat i oändlighet var inte så lockande igår.


Nåja, nu är jag tillbaks på jobbet iaf, pappa är inte här så det blir lite tomt. Men efter att ha varit borta över en vecka så har jag mycket att göra så tiden lär gå fort ändå.

Då var det kväll igen, jisses vad dagarna går fort.
Kvällen har jag tillbringat med min bror Danne, supermysigt.
Jag stämplar ut, tack för titten!


nöff nöff

Inatt hade jag världens konstigaste dröm, jag drömde att vi var på nån strand med höga klippor och plötsligt så kom det stora grisar (!) och skulle invadera stranden, dom kom utifrån havet. Men det är ju helt naturlig dröm, jag menar, flygande och simmande grisar ser man ju jämt.

Vi har varit en sväng i stan idag, Malte mus behövde nya skor så det har vi fixat. Han har stolt berättat för alla han mötte på stan om hur fiiiina hans nya "kor" är.
Jag hamnade inne på Body shop, en jättemysig affär med produkter som jag ´verkligen gillar. Jag skulle gå in mest för o kika och lukta lite på olika krämer, och då dyker det upp en figur med stort tuperat hår, 80-tals sminkning och hon hade den mjukaste rösten jag har hört på mycket länge.

- Heeej, kan jag hjälpa dig (läs och tänk på Carola hur hon pratar)
-Nae jag skulle mest bara kika lite...

Det hela slutade med att jag blev sminkad och sen hamnade slutnotan på 500 spänn...jag som bara skulle lukta. Men  nu har jag en ny bodylotion och ögonskugga, hade jag inte kunnat hejda mig så hade jag haft scrubkräm, mascara, foundation och 2 ögonskuggor till, för det är ju sånt som är sååå bra att ha och huden blir ju såååå mjuk...Det är lätt att hamna i klorna på en säljare, speciellt om man är en sån sucker som jag är när det kommer till att plötsligt behöva en massa saker som jag inte visste om. Dessutom, så lyckades hon banne mig sälja på mig ett medlemskap oxå, inte det att det är gratis utan det kostar 100 spänn oxå!  Ja jisses...


Dagens roliga;

Två amerikanske turister körde genom Skåne och kom till Kristianstad där de började bråka om hur man uttalade ortsnamnet. De höll på en lång stund och när de beslöt sig för att käka lunch kom de på att de skulle be servitrisen om hjälp.
- Before we order, could you please settle an argument for us? Would you please pronounce where we are, very slowly?
Servitrisen lutade sig över disken och sa:
- Burrrrrr gerrrrrr Kiiiiiiing.



Vi sitter och tittar på jag-kan-verkligen-inte-varken-sjunga-eller-prata-engelska-tävligen. Jag röstar på Tyskland eller Norge..Heja heja!
" haaau jo dooooin joooorup??"
Sen ringer dom upp representanterna för de olika länderna;
"Tank jo får a faaaantastik shåv, jo båt luck vanderful tonajt"

Ukrania....Malena Ivarsson...är det hon?
Jisses, jag kommer ha mardrömmar inatt. Stackars man som kommer i klorna på henne!

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Home sweet home

Tillbaks till verkligheten, tillbaks efter en jätteskön semester.
Det har varit runt 26-27 grader varje dag så det har blivit många dopp både i poolen och i havet. Vi bodde otroligt vackert, havet precis intill och en underbar natur.
 

Tänk vad bra det vore om man hade hittat nån som kunde ta foto på oss alla fyra.......




Hampus fick en ny bästa kompis på Kreta oxå. Elias, 6 år från Malmö. Han och hans familj bodde brevid oss. Hampus och Elias fann verkligen varann, dom var så lika till sättet och skrattade åt samma saker. Vi har bestämt att dom ska komma o hälsa på oss under sommarn, och idag köpte vi ett kort som vi ska skicka till honom.  

Ving som vi åkte med har satsat mycket på barnen så varje kväll så var det underhållning för barnen och under dagarna hade dom olika aktiviteter, en dag blev Hampus ansiktsmålad









Det här är terassen vid matsalen, helt fantastisk utsikt över havet.


När vi kom hem så sa Hampus att han hade längtat hela veckan efter att få cykla. Malte kontrade med att han har längtat hela veckan efter att få köra med sin traktor. Borta bra men hemma bäst...det är ju så.

Jag stämplar ut, tack för titten!

misstankar....

Jisses vad det regnar! Hela vägen hit så gjorde jag hoppsa steg och sjöng " aaaajm siiiiinging in de raaaaain", och så log jag mot alla jag mötte...
Eller inte.
Eller så cyklade jag med mitt paraply långt ner över mig så jag knappt såg vart jag cyklade och emellanåt så tog vinden tag i paraplyet och jag kände mig mer som Mary Poppins.
Men nu är jag på jobbet iaf, dyblöt om fötterna och jeansen men lika glad för det är jag.

Idag ska jag till tandläkaren. Det har gått av en liten flisa från min framtand och det stör mig så därför ska jag gå å fixa till det. Jag är livrädd för o bita i nåt hårt med den tanden, skulle inte vara så roligt om en större bit gick av med.

En grej som jag har tänkt på....
När man är vuxen så växer man ju inte mer på längden, men om man äter gödning, växer man på bredden då ist??
För isf har jag nog råkat få i mig gödning. Jag misstänker att någon har lagt i det i min mat...och jag tror jag vet vem det är. Så, det får helt enkelt bli så att allt jag äter hädanefter får gå via SKL (Statens kriminaltekniska labratorium).
Hm..hur gör jag då nu när vi ska till Kreta?





Tandläkaren ja...
Jag gick dit för att få en liten fyllning där en liten flisa hade gått av men det slutade med att han slipade 2 tänder ist, det blev ingen fyllning utan han konstaterade att mina framtänder inte var lika långa så han gav sig på o skulle slipa så dom blev lika. Plötsligt började det att lukta bränt...Det isade i hela mig, jag bara hatar den känslan när dom borrar eller slipar tänderna..Men det som var ojämnt är iaf bra nu.

Packning pågår för fulla muggar här hemma, jag har skrivit ner på en lapp allt som ska med så jag får bocka av den under tiden.
Det känns som att det viktigaste är pass, medicin och biljetter...ja pengar är väl bra o ha oxå.
Nervös är jag som bara den, det riktigt suger  i magen när jag tänker på att vi snart sitter på planet! Jag längtar iaf jättemycket.
Jag tänker på Mange, Marlene och Pontus som oxå är iväg, hoppas dom har det riktigt skönt och att solen lyser på dom.


Malte Mus visar sommarens mode


Dags för seriös packning, annars vet jag att  vi står där i sista sekunden imorron och därmed glömmer en massa viktiga saker.
Kreta-here we come!

Jag stämplar ut, tack för titten!

ZzZzZz

Vilken natt! Det känns som att jag inte har sovit överhuvudtaget. Jag har drömt en massa konstigt och vaknat och sen har jag inte kunnat somna om. Jag har haft en obehagskänlsa som etsade sig fast och inte ville släppa taget. Sen kom Hampus smygande.
När jag sa åt honom att han kunde lägga sig brevid mig så sa han " åååh tack mamma, tack så hemsk hemskt mycket". Stackars barn, som om han aldrig får lov att ligga i våra sängar. Vi brukar iofs följa med honom tillbaks till hans säng om han kommer på natten, men har han haft mardrömmar och är ledsen så får han ju såklart stanna i vår säng.

Igår när vi kom hem så bestämde sig barnen för att dom skulle packa sina väskor inför resan. Dom proppade varsin väska helt full, dom var så fulla att dom knappt kunde ha dom på ryggen.
Hampus packade ner kulor (stor påse), pokemonkort, böcker, bilar, pennor. När jag förklarade för honom att han inte kunde ta med sig allt det för att det skulle väga för mycket så tog han ut kulorna....det känns som att jag nog får ta lite pö om pö och så får det mystiskt försvinna ur väskorna.

Maltes väska bestod av prydnadssaker, bilar, en fjärrkontroll, cd-skivor och fler bilar. Han höll på att ramla baklänges när Hampus hade, med all sin kraft, fått på honom ryggsäcken. Samma sak där, det kan hända att en del saker försvinner ur väskan.
Fast å andra sidan, det är ju aldrig fel med lite porslinssaker och keramiksaker i handbagaget, man kan ju göra det lite mysigt för sig på flyget....


Det har varit nåt fel på larmet här i byggnaden hela dagen. Det har varit ett fasligt pipande hela tiden. Sådär så att man känner att det går en på hjärnan liksom. Jag kunde inte stänga ute ljudet heller, utan jag hörde det hela tiden.
Jag satt här och låtsades att jag var på McDonalds, deras pommesfrittes maskiner låter ungefär så. Eller ja, det piper väl alltid på Mc Donalds, snacka om stressig miljö. Jag hade fått ha hörselkåpor på mig om jag skulle jobba där, eller så hade jag fått tokspel och bara vrålat när ljuden hade blivit tillräckligt enerverande.

Det blev en powerwalk med Maria ikväll, riktigt skönt faktiskt. Imorgon ska det bli riktigt blåsväder här hos oss i skåneland så imorgon blir det nog inget av.
Det är mitt favoritprogram på tv (desperate housewives) så jag stämplar ut. Tack för titten!

djurvän

Idag regnar det, riktigt skönt faktiskt. Det behövs ju verkligen.
Jag sitter och försöker hitta några bra sidor där man kan kolla vädret på Kreta fram över, men tittar på SMHI´s hemsida så visar dom ett och sen på andra visar dom nåt annat...Jag kan inte göra så mycket åt det men man är ju ändå nyfiken!

Som jag har berättat förr så har vi ju gemensam fika här på kontorshotellet varje förmiddag och eftermiddag och idag kom dom att prata om katter, vissa hatar dom - andra har flera stycken och därmed älskar katter.

För några år sen så bodde vi på ett annat ställe och våra grannar där flyttade-och lämnade kvar en stackars katt. Sigge tycker inte alls om katter men eftersom både han och jag är djurvänner så kunde vi ju inte bara se på när den satt på vårt fönsterbläck och tittade bedjande in. Vi tänkte att vi kunde ju ge den mat ute, och han började käka av vår hunds mat. Det funkade jättebra. Sen började jag att tycka synd om den för att den inte fick komma in- men SIgge tvärvägrade, han ville absolut inte ha in den.
Då bygger min snälle far ett jättefint isolerat katthus åt den.
Allt verkar fungera jättebra, fram tills att katten börjar bli rund om magen...och sen får hon kattungar...det hade vi ju inte riktigt räknat med.
Vi försöker fjäska för alla vi känner att dom skulle ta en kattunge (hon fick 5 st), men ingen ville ha någon. Sista utvägen, enligt Sigge var att be hans bror att skjuta dom.
För mig fanns det inte på världskartan!
Vad gör Anna då? Jo jag litade fullständigt till min fars djurengagemang och ringde honom, snyftande klämde jag fram att Sigges bror skulle skjuuuuuuta alla katterna och om han inte kunde ta hand om dom ist...Han bor ju på gård, det skulle ju knappt märkas med 6 katter till....
Till min stora lycka så tog han hand om allihop. Därefter så lyckades vi slussa ut kattungarna. Mamman blev tyvärr sjuk och dog kort därefter. Tragiskt för det var en jättego katt.



Jag gick förbi min vän och frisör Jeanette idag och tänkte att jag ju kunde höra om hon hade nåt återbud idag och det hade hon, så jag har klippt mig idag. Hon  gjorde en jättefin frisyr efteråt, en sån som ingen dödlig skulle klara av men ändå =)


Eftersom jag är barnsligt förtjust i att spela Super Mario bros så får det bli en stund av just det innan jag går och lägger mig. 
Jag stämplar ut, tack för titten!
  

unik sammansättning

Nu på morgonen så satt jag och tittade i taxfree-katalogen, parfymer bla är ju billigare. Det är många som man inte alls vet hur dom luktar men så är där en fin beskrivning:

"En härlig blandning av jasmine, äppelblom och bärnsten. "Hur fasen luktar bärnsten??
" Doftens förstahands intryck är vattenliknande bambublad och fresia. Toner av sandelträ och EKMOSSA"..he??

Det hade varit så mycket bättre om dom hade skrivit " typisk tantparfym" eller tung typisk huvudvärksparfym", eller "  fjortisparfym", då hade man ju kunnat beställa mer och chansa liksom, att ingen har tänkt på det??

Jag måste ju säga att den med ekmossa, den kan man ju föreställa sig hur gott den måste lukta. Varje gång jag får möjlighet så går jag ju o sniffar just på ekmossa ute i naturen..Samma sak med bärnsten, inte undra på att man dras till havet!

Idag ska vi hälsa på våra goda vänner Mats och Marie. Barnen tycker det är jätteroligt att få leka med deras barn, Josefin och Jonatan. Dessförinnan ska jag sitta o snyfta när jag tittar på Hampus på simskolan. Dom andra föräldrarna ser nog mig som psykomamman. Men det bjuder jag på!

Jag stämplar ut, tack för titten!

Ljuva sol

Ännu en jättevacker morgon, solen skiner och vi är som vanligt uppe med tuppen. Barnen leker på ovanvåningen, Hampus sjunger " Jennie let me love you" och Malte mixar " Highway to hell" och Stay the night".
Däremellan kommer gitarren in. Fullt ös med andra ord.

Idag ska vi hjälpa pappa att tömma hans pool och göra rent den. Det är ett fasligt jobb men det känns bra att kunna hjälpa honom.
Eventuellt blir det en runda på loppis oxå, jag gillar sånt =)







Tjaa...så är det kanske. Lite svårt var det att göra det iaf.




Dagens bild
 Inte så lätt alltid.
 
Nu stämplar jag ut, tack för titten!

Back in the days

När jag tänker tillbaks på hur det var när jag var yngre( med betoning på yngre inte ung) så var vi ofta i Stadsparken i Lund när det var Valborg. Vi och många många andra ungdomar. Eftersom jag fyller år så hade vi nästan alltid lite fest hos mig först.
Pappa, om du läser-Blunda NU!

 Många ggr kanske man inte var alldeles nykter men jisses vad roligt vi hade. Jag skulle inte för något i världen byta det jag har idag, men jag är glad att jag har upplevt allt jag har gjort för annars hade jag inte haft det jag har idag. Jag saknar dock inte att vara bakfull, men det var annorlunda då, då kunde man ligga i sängen hela dagen efter och inte behöva gå upp. Det funkar ju inte lika bra idag precis.
Så, nu kan du läsa igen pappa.
Igår när vi var och tittade på ett av majbålen så var det just en massa fulla ungdomar och jisses vad pinsamma dom är. Var man själv likadan?
Nä, antaligen var man oerhört ordentlig och sa goddag till alla man mötte, erbjöd gamla tanter hjälp över vägen osv. För full- det har jag ju aldrig varit.


Vi har tillbringat eftermiddagen och kvällen hos Magnus och Marlene, och  vi har firat deras Pontus som fyllde 3 år nu i dagarna. Fullt ös på barnen, vilket är härligt, inte många minuter som dom sitter still inte.

Jag ska ta en tablett och försöka sova bort mitt nack ont, hoppas det har släppt tills imorron, för fasen vad drygt det är!

Jag stämplar ut, tack för titten!

RSS 2.0