Dampar dinosaurier?

Inatt så kom Hampus ner till oss, han hade en mardröm sa han. Det var " köttätanade dinosaurier som hade blod i munnen". Har man hjärta att säga nej då?

Sen så låg vi och mös i sängen innan vi gick upp och så frågade jag Hampus nånting så svarar han: "Alltså du mamma, vi får diskutera det sen för om jag inte går och kissar nu så sprängs jag, iaf den saken som sitter under  snoppen."


Idag så gick jag en sväng på stan, helt för mig själv. Kan tycka det är ganska så skönt ibland. Bara gå å strosa runt och inte tänka på nåt speciellt.

Jag gick förbi ett gäng tjejer, skulle tippa att dom var runt 11 år nånting. Dom stod o skvallrade nånting om nån annan tjej, hörde inte riktigt men så säger en av tjejerna : Men åååå, jag hade typ dampat om hon hade gjort så mot mig! Dampat, vad fan e det för uttryck?

Pappa o Angela är jourhem och hade för ett tag sen en tjej på 14 år hemma som bodde där ett tag. Denna tjejen hade oxå såna uttryck och en dag så hör jag pappa använda uttrycket "dampa loss". Behöver jag säga att jag låg dubbel av garv?
 Sen såg jag framför mig hur han använder det uttrycket i tingsrätten!



En annan grej som jag har tänkt på är det här med tecknad film.
Imorse på Bolibompa så var det en tecknad film om nån pingvin som åkte jorden runt och träffade en massa olika människor och djur och allt vad det var. Men iaf, denna pingvinen kunde prata- men hunden som han träffar på, som för övrigt vill äta upp honom, han kunde inte prata! 
varför kunde inte hunden prata, är inte oddsen större att hunden kan prata än att pingvinen kan det. (Hundar träffar ju människor hela tiden så det hade varit mer naturligt att hunden kunde prata än att pingvinen kunde det) Jag menar...hur många har pingviner som husdjur?


Jag gick och funderade på en annan sak idag oxå, många äldre säger " nä hon/han är inte riktigt duktig idag", vilket då betyder " nä hon/han är inte riktigt kry idag". Varifrån kommer det här att man säger att nån inte är duktig?
Min morfar sa alltid det när nån var sjuk.  Gärna på riktig skånska då oxå " nä du vet att hon e änte redig duktig ida".


Tillbaks efter en trevlig kväll hos Magnus, Marlene och Paaantus. Hampus han pallade inte riktigt trycket hela kvällen så till sist så gick han och la sig i sängen och där somnade han gott. Dom andra små fisarna, Malte o Pontus, dom drack coca-cola så dom sprang runt som galningar och dom hade jätteroligt.


Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Fredag!



Det är knappt så jag vågar säga det, men nu är det tredje natten i rad som Hampus sover i sin säng! Det hemliga trixet? 

Eftersom Louise som  är en av Hampus idoler , och hon läser min blogg ibland, så berättade jag för Hampus att jag skulle skriva att han var så duktig som sov i sin säng, och då skulle ju Louise läsa det! Han sken som en sol och insåg plötsligt att då var det ju rätt så bra. Så förhoppningsvis så håller det i sig.
Sen att han har mardrömmar och kommer in till oss ibland, det är helt ok, det är ju en helt annan sak. Jag minns när jag var liten och vaknade av mardrömmar, då var det skönt att få krypa upp till mamma o pappa.

Jahapp då har vi spenderat förmiddagen i storstan...eller ja, kanske inte riktigt storstan, lite större håla än den vi bor i kan man nog säga. Vi åkte in för att hämta mitt leg och passade då på att gå å titta lite och så fikade vi. Riktigt mysigt var det.



Skumt nog så har jag dom senaste 2 dagarna  varit så grymt röksugen, riktigt så att det kryper i mig. Det är så konstigt hur det kommer sådär i intervaller.
Vart jag än har tittat idag så har jag sett nån som rökte. Och i min paranoida värld så har alla rökare tittat på mig och liksom hånskrattat, jag är inte med i deras klubb längre och se som jag våndas.

Om jag dänger en stekpanna i skallen på mig själv, har jag ihjäl hjärnspöket då eller?  Om jag aldrig mer skriver så vet ni, då funkade det! eller inte...beror på hur man väljer att se det. 

Just när röksuget sätter in och man blir lite irreterad, men bara lite, bara sådär så att man skulle kunna ta en av kundvagnarna och ösa åt hvete, eller sparka nån på smalbenet. Det är som PMS x 100 ungefär, inte nämnvärt alltså. Det är ju alltid då man hamnar bakom nån som ska dividera om nån rabatt på 50 öre som hon minsann inte har fått av kassörskan på Ica. Och sen ska kassörskan kalla på nån som i sin tur inte heller vet så då får dom kalla på butikschefen som försöker förklara för tanten ,att rabattern gäller BARA om man handlar 10 st. Men tanten verkar inte fatta och säger att hon handlar minsann ALLTID där och det var det värsta hon har varit med om!  Vid det laget är jag alldeles genomsvettig och Malte sitter i vagnen och gallskriker för att han oxå kokar i sin overall.



Jag inhandlade ett doftljus idag och det doftar alldeles underbart. Dyrt var det men det ska ha lång brinntid så jag hoppas det stämmer. Kan verkligen rekomendera det "Yankee Candle-clean cotton"


 Såhär bra brukar det börja när knäckebröderna badar, efter drygt 6 1/2 minut är dom inte så här goa vänner. " Malte stänkte vatten på mig rakt i ööööögat och nu är jag nog blind" och så ett djungelvrål på det. Sen kommer hämnden. Sen vrålar Malte. Sen tar mitt tålamod slut och båda två får gå upp. Och då skriker dom för det.


Nepp, nu ska jag tröstäta lite godis och se en bra film. Tack för titten!


Unga damen vs. tant

Vilket är egentligen värst- när folk tror att man är mycket yngre än man är, eller när folk tror att man är äldre?

Idag när Sigge gick med barnen till dagis så mötte dom en tjej som frågade vart dagiset Nyckelpigan låg nånstans, varpå Sigge då säger att hon kan följa med dom för att dom ska dit.
När dom har gått en bit så säger han: Jahaa då ska du dit o praoa eller?
Nää, svarar tjejen, lite äldre än så är jag, jag är vikarie!
Jag menar, prao har man ju typ i högstadiet.

Jag blir skitglad om jag går och handlar, eller rättare sagt när jag gick och handlade cigg och dom bad om leg, jag dansade med en visselpipa  i munnen, korkade upp champagne och bad att få det skrifligt,så det har jag ramat in nu, hänger i hallen i en fin ram. Förstorat förstås.


Danne har en förmåga att fånga min ålder oxå. Han berättade en dag om en kompis som hade träffat en tjej, och hon var  citat "så skiiiitgammal, typ 30 därnånting". Den tackar vi för.



På höger sida har jag en ruta där det står vart folk har loggat in ifrån, den verkar ha fått fullständigt flipp idag. När jag loggar in står det att jag gör det från bl a Stockholm. Inte direkt nära heller precis.

Snälla, du som läser, vill du bara skriva en kort kommentar om det stämmer på dig och om inte, vill du bara skriva vart ifrån du är? Känns meningslöst att ha den där om den ändå inte stämmer. Antingen i gästboken
 eller som en kommentar.

Med jämna mellanrum så ringer det folk hit som egentligen ska ringa till bowlinghallen men har då ringt fel. Gissa hur många ggr jag har varit sååå sugen på att ta emot deras bokning och önska dom en trevlig dag? Hornen dom växer ut i pannan.



Klockan är halv 3, jag har hämtat barnen från dagis och nu sitter dom och tittar ut genom fönstret, längtar och väntar på Paaantus. Tänk och få vara så efterlängtad nån gång som Pontus är här idag, det är det enda som barnen har pratat om sen jag och Marlene bestämde i början av veckan.

Den ena fröken på dagis sa förresten idag att hon tyckte Malte var otroligt duktig på att prata. Hon var helt förstummad över att han pratade meningar på 7-8 ord och att han inte använde babyspråk (kise, vovve etc.) Det är ju inte för utan att man blir stolt som en tupp. Malte är ju så, han pratar och pratar och pratar-HELA TIDEN, han gillar att berätta och han frågar mycket och det är en underbar egenskap hos honom. Hampus han bara suckar ibland, han får sår i öronen och vill ha lugn och ro, speciellt när han tittar på tv, men då står den lille Malte mus där och frågar hela tiden. "Haaampus, varför gjorde han så, vad sa han, va hääände? ".



De tre grabbarna grus har busat hela eftermiddagen och haft så roligt. Härligt att se dom tillsammans.


   Nya spisen har anlänt idag



Nä, John Blund är här för o hämta mig, så nu stämplar jag ut. Tack för titten!


Äntligen!

Skriv gärna i chatboxen! -->
                                    

Hampus har sovit hela natten i sin EGEN säng! Han kom upp vid 6 tiden och frågade vad klockan var och när vi sa att klockan inte är så mycket så sa han: jaja då går jag upp o lägger mig igen. Jag trodde knappt mina öron!

Nu e det bara till att hoppas att det håller i sig. Han är iaf stolt som en tupp!


Idag är en hemma dag, kidsen får ju inte gå på dagis idag heller. Dom måste ha varit kräkfria i 2 dagar så därför måste dom vara hemma idag med.

Jag ringde just och beställde tid för cellprovstagning. Sen jag var och spådde mig och morfar sa åt mig att jag absolut var tvungen att gå på det...så är jag klart lite orolig men jag försöker att inte tänka på det. Jag fick tid på måndag.




Imorron kommer Marlene och Pontus till oss. Ska bli jättetrevligt, barnen är överlyckliga. Som Malte säger: Pantuss e bästa min kooompis!
 
När vi satt o fikade lite precis så tittar Hampus allvarligt på mig och säger: Mamma, HAR du varit ung? Alltså på riktigt?
Sen när han har varit på toa så drar han upp sina byxor långt upp över magen och så säger han: Jag fattar inte hur pappa kan ha det så här alltid, man får ju inte luft.

Jag börjar upptäcka att jag har fått hårväxt på alla konstiga ställen, nu senast så hade jag ett långt hårstrå som växer ut från kinden.Fattas bara vårtan på näsan oxå, men den kommer väl. Tillsammans med käppen och hörapparaten

Tyvärr så har jag insett att jag är för gammal för att hoppa studsmatta, det är fysiskt omöjligt. Känns som om jag kissa på mig och det hade jag nog gjort oxå om jag hade fortsatt hoppa. Hampus han hoppar för glatta livet, ner på rumpan och sen upp och står. Jag skulle prova det-gick inte så bra. Det blev liksom ett stumt fall, jag satte mig på rumpan och kom definitivt inte upp, allt bara stannade av, Ja förutom bilringarna på magen, dom skälvde ett tag efteråt.

Gunga- ja det funkar än, men dock inte att hoppa av, sådär som man gjorde när man var liten, man hoppade av i hög fart. Trodde benen skulle gå av mig, ett lårbensbrott var inte långt borta.  
Så svaret på fråga om jag verkligen HAR varit ung., jo det har jag ju men det var nog länge sen...iaf om du frågar Hampus.
.




 Malte mus, har avslutat sin kräksjuka och påbörjat förkylning ist, underbart!

Nu stämplar jag ut, tack för titten!


Waiting...

Här står jag ännu- och väntar på stafettpinnen. Men det verkar som att jag står vid fel avfart...förhoppningsvis. Vi kanske inte sprang stafett utan spelade rugby..Kändes så inatt iaf när jag hade Hampus brevid mig i sängen. Eller snarare kickboxning med inslag av akupunktur.

Jag är på jobbet idag, med förhoppning att jag inte smittar pappa el kräker själv. Men tiden får utvisa. Det kanske blir så att jag får utkräva hämd och gå å bajja här på jobbet och sen låtsa som det regnar så att NÄSTA som kommer får ta skulden sen...Moahahaha!

Idag är det ju fettisdagen! Då är det väl lag på att man måste äta semlor?
 Här snackar jag om semlor, undrar hur poppis det hade varit hemma idag? Doften av klorin när man avnjuter en semla, det är oslagbart!



Idag frågade pappa mig ifall jag och Sigge någonsin kommer gifta oss, ifall vi vill gifta oss. Och det vill jag, av hela mitt hjärta. Det är ju bara en liten liten sak som står ivägen, det kallas pengar.
 Det kostar mycket att gifta sig och jag känner att jag bara vägrar att åka hem hit efter kyrkan och äta smörgåstårta...typ.
Nä, när jag gifter mig så vill jag att det ska vara speciellt, det ska vara en dag som jag aldrig glömmer.

Tänk att få ha det på Grand Hotel efteråt!! Vilken dröm, sen får alla som vill stanna kvar över natten-och vi betalar såklart.



Nä det lutar väl åt att ha det som vanligt i kyrkan och sen statoilgrillen efteråt. Vi kan dela ut dryckeskuponger och dom som vill lyxa till det lite kan få lägga till lite själv så får dom en stor läsk ist för en mellan.

Det ultimata i detta hade varit om Sigge då (i all vänlighet) hade sagt åt mig att jag har ju så mycket fina kläder så inte behöver vi väl lägga pengar på en dyr klänning.  Och smycken kan jag ju låna av hans mamma!



Hampus han tänker mycket och ibland så delar han med sig av sina tankar, och idag sa han:

"Jag tänkte köpa lite nya leksaker nu. Jaha sa jag, hur ska du kunna göra det? Jo, jag plockar ihop lite på mitt rum så kan du sälja det på datorn sen...( han har hört när jag har pratat om att sälja på nätet)

Sen sa han till Sigge:
" Alltså du pappa, jag tycker vi kan sälja alla Maltes babyleksaker och så köper vi lite Metalica planscher och sånt till honom ist, jag menar han e ju ändå 2 år nu!"

Det här med att alltid säga tack och vara artig dras till sin spets ibland, det senaste var när Hampus låg mellan oss i sängen och han försiktigt väcker mig och säger " ursäkta mig mamma för att jag väcker dig men skulle jag kunna be att få lite täcke"....
Malte sa häromdagen: Mamma ge mig min nalle och jag hörde inte riktigt honom så jag svarade inte, då försöker han igen:
"mamma ge mig mig nalle....tack...sen säger han: DET lät bättre mamma..."


Dagens garv:

En man kommer in på en bar och beställer en öl.
Därefter tar han fram en väska, öppnar den och plockar upp en liten flygel.

Ut hoppar oxå en 30 cm lång man som sätter sig vid flyglen och börjar spela.

Bartendern frågar intresserat: "var har du fått den där ifrån?" och pekar på den lille mannen.
-Jo, svarade mannen, jag träffade en ande och fick 3 önskningar.
-Åhå, sa bartendern. "skulle jag kunna få en önskning? "I såna fall serverar jag dig här gratis hädanefter.

Gästen nickar medgivande, varpå barntendern önskar sig 1.000.0000 kronor.Genast började det bokstavligen REGNA grodor från taket.

-" Vad i hela friden handlar det här om? undrade bartendern upprört.

Gästen svarar "- jag glömde att säga att anden hör lite dåligt. Du tror väl ändå inte att jag har önskat mig en 30 cm lång PIANIST?


Nu stämplar jag ut, tack för titten


Urk....

Halv 5 imorse kommer Hampus in i vårt sovrum och säger : Mamma jag ska inte ligga hos er, jag ville bara säga att jag mår jätteilla. Jag måste nog kräka...Och det gjorde han, jag har tappat räkningen på hur många ggr han har kräkt.

Jag har oxå ont i magen, likaså Sigge. Malte han vill kräka, men det är mest för att Hampus gör det. "Jau åsså kjäka". Bevare mig väl, inte kräka om man inte måste, vi behöver ju inte framkalla det hela precis.


Det värsta av allt är nog att hela vår familj var hos Danne, Maria och Oliver igår.Vi beställde familjepizza som vi skar upp i bitar och åt, vi skar direkt från kartongen så att säga. När Malte äter så smakar han lite på en bit sen lägger han tillbaks den och sen smarkar han  lite på nästa....
Barnen pussades och kramades...


Ett litet utdrag från vårdguiden.se



Smittan sprids:
  • genom direkt eller indirekt kontakt med smittade personer
  • via livsmedel som hanterats av en person som är eller håller på att bli sjuk


Inga bra prognoser för dom, för att dom skulle slippa bli smittade...

Nu börjar man å tänka på alla man har träffat som man med största sannolikhet har smittat.....Vart dom sen åker...vem dom i sin tur smittar...
I detta läget så är det nog bara Malmö högskola, Skånetrafikens resenärer, en del personer på City Gross,  Höörs kommun, Hörby kommun och x antal företag som ligger i riskzonen...( förrutom familjerna i sig då, och kanske deras vänner ) Jag kommer neka fullständigt att jag har haft nån maginfluensa.

Malte frågade just: maaaammma, kan jag få gå å kräka? Vad tror ni jag svarade?


Hampus har sovit ett par timmar och mår mycket bättre nu. Skönt, peppar peppar så kräker han inte mer.
Nä nu har vi skiftbyte här hemma, nu kräker Sigge ist. känns lite som stafett just nu, jag står här som ett fån o väntar på pinnen.
Stackars oss....

Djupa tankar....

Igår när jag var hos Lotta så kom vi bla att prata om vad som händer efter man dör osv. Det jag tänker är att om man nu går över till andra sidan efter man har dött, vad har man sysslat med innan detta livet då, och vad är det som säger att efter jag dör denna gången så kommer jag till andra sidan där allt är så bra. Vad är det som säger att jag inte bara återföds igen?
Det är kanske så att man har skrivit kontrakt om hur ens liv ska bli redan innan. Men i så fall undrar jag ju om jag var hög eller nåt när jag skrev på, för vad tänkte jag annars på? Läste inte det finstilta eller?

Men visst, jag håller med Lotta, det är nog så att man ska vara "komplett" när man träder in i andra sidan, att man går igenom liv för att lära sig och att man ska gå igenom mycket för att lära sig osv. Men då kan man ju undra, har jag bara glassat mina andra liv isf? Har jag bara åkt runt i nån rolls royce och käkat mjukglass i 37 liv för att sen samla allt i ett där jag tog hand om allt jag skulle lära mig? Har jag inte samlat nån som helst intellegens under alla andra liv?

Kanske är det som Carina säger, att när man dör så flyger ens själ el energi upp i universum och så "flyger" man runt tills det föds en ny själ som man passar ihop med.

När jag sen börjar fundera på om man då går till ett medium och hon får kontakt med nån släkting tex som har gått bort. Om nu tex min morfar var där, varför snackar han så luddigt isf? Varför säger han inte saker som skulle göra att jag visste att HAN var där? Svammel om björkar och sånt känns så onödigt, om man nu har möjligheten liksom.



Känner mig rastlös idag, känner för o göra nåt men vad?

SIgges förslag var att gå å mata ankorna-yahoo precis vad jag känner för! mitt i prick!
Nog för att det är jätteroligt att mata ankorna så känner jag nog hellre för att o åka iväg och shoppa, men så känner jag att risken att dom inte tar monopol pengar i affärerna är överhängande stora. Alternativet är att hitta nåt fint och sen springa som fasen, men nee...kanske inte så bra. Köpte iofs en Harry Boy igår ju, har nog blivit miljonär idag!



I juni ska jag gå på kurs "Advokatsekreterare och assistenter på advokatbyrån". Det är en 2-dagars kurs i Stockholm.

* God advokatsed och offentligrättsliga regler för dig som arbetar på advokatbyrå
* Bli bättre på att hantera besvärliga personer och situationer
* Lär dig mer om klientmedelshantering och bokföringsreglement
Osv.

Så jag o Sigge ska åka upp och sova i Stockholm och så jobbar åker han till kontoret i Solna och jobbar där, perfekt!
Så jag tänkte att nu får jag ju köpa värsta utstyrslen och skor med höga klackar, röda lösnaglar och tupera håret. För det är väl så en sekreterare ser ut? Inte har dom väl baggyjeans och munkjacka?


Hampus ska till Danne, Maria o Oliver idag. Egentligen skulle han dit igår, men så kräkte ju Malte och jag har full förståelse att dom ville vänta, det hade jag oxå velat. Men eftersom det med nästa säkerhet inte är kräksjukan så blir det nog av idag ist. Hampus är en mycket lycklig liten loppeman idag.

Jag kollade just på nätet om jag vann igår på min harry, men om man inte får några miljoner för 2 rätt så vann jag inte. Otippat faktiskt.



Dagens garv! (känsliga varnas)

En hippie kliver på en buss och får syn på en söt nunna.
Han sätter sig bredvid henne och frågar "Vill du ha sex med mig?"
"Nej" svarar hon, "jag är gift med Gud", sedan reser hon sig och
kliver av vid nästa busshållplats.
Då säger busschauffören, som råkat höra hela konversationen "Jag
vet hur du kan göra för att få ha sex med nunnan."
"Jaså? Och..?" säger hippien.
"Hon åker till kyrkogården varje tisdagsnatt vid midnatt för att be,
så allt du behöver göra är att klä dig i en rock med luva, strö
lite glitter i skägget och dyka upp på kyrkogården och påstå att du
är Gud"
Hippien bestämmer sig för att göra ett försök och dyker upp på
kyrkogården på tisdagsnatten, klädd som chauffören föreslagit.
"Jag är Gud" presenterar han sig för nunnan samtidigt som han håller
huvan långt ned över sitt ansikte. "Ha sex med mig!"
Nunnan går med på det hela utan att ifrågasätta, men ber honom att
enbart hålla sig till analsex eftersom hon absolut inte vill förlora
sin oskuld.
"Gud" håller med nunnan och skrider sedan snabbt till verket. När
han är färdig hoppar han upp och sliter av sig huvan.
"Ha ha!!" ropar han. "Jag är hippien!"
"Ha ha!!" ropar nunnan. Jag är busschauffören!"






Om du hade hamnat i fängelse och fick 3 val, antingen ett rum fullt med flammande eld, eller i ett rum med en massa knivmördare med knivar, eller i ett rum fullt med lejon som inte har fått mat på 3 år, vilket skulle du välja?



Svar: Jag skulle valt alt.nr 3, om lejonen inte har fått mat på 3 år så lär dom vara döda.


  Skriv gärna en rad el två i gästboken!


Nu stämplar jag ut, tack för titten!



Morgonstund har kräk i mun...

Tidigt tidigt i morse så vaknar vi av att Malte kräker...Jag hoppas och tror och ber att det är för att han åt så mycket igår. Han tryckte i sig jättemycket godis o ostbågar igårkväll så jag hoppas det beror på det. Det är 3 tim sen han kräktes nu och än så länge mår han bra så förhoppningsvis så blir det inte mer av det. Och förhoppningsvis så slipper vi andra det. Så nu har jag badat i alcogel och hällt i mig en burk med vitpepparkorn.


Tänkte tipsa om en bra instruktionsfilm om partydroger
så här på lördagsmorgonen!









Idag har jag köpt en Harry Boy, och jag får väl förmoda att jag vinner lika mycket som vanligt, alltså 0 kr. Men det känns så bra långt in i hjärtat att få stödja svenska spel, så egentligen bryr jag mig inte om jag vinner utan känner mig så tillfreds att veta att kunna göra en insats. Om jag hade vunnit mycket pengar, då hade jag hjälpt Linda, utan att tveka! Sen hade jag lejt en superspanare som snokade rätt på idioterna som gjorde inbrott i hennes affär och så hade dom fått ångra sig lite grann att dom gav sig på Linda..
Funderar lite på o ringa Ture Sventon men frågan är väl  om  han fortfarande i tjänst el han har gått i pension vid detta laget kanske...
.Ture Sventon var ju väldigt ofta anlitad av polisen just för hans grymma sätt att spana och snoka rätt på saker o ting. Det är många som har försökt värva honom men han har alltid tackat nej, han vill väl inte att framgången ska stiga honom åt huvudet. All den här berömmelsen och kändiskapet kunde ju ha gjort honom till en diva, men icke, han bor kvar i sitt lilla hus i skogen, åker själv o handlar och lagar sin mat själv. Det är bra det, sånt gillar vi. Han e inte som andra kändisar som bara ligger på soffan och så får alla slava åt honom. Heja Ture säger jag bara!

Djurparken idag




Eftersom vi e lediga hela familjen idag oxå, så tänkte vi passa på att ta en tur till djurparken.

 Jag misstänker, och har alltid gjort det, att dom bara har satt upp en skylt att det ska finnas vissa djur men att det inte gör det i verkligheten. Ta tex illern, jag har aldrig sett nån iller där. Folk står som fån o glor in i buren men inte fasen är där nåt djur.

Tillbaks från djurparken, och mycket riktigt, illern lyste med sin frånvaro.
Uttern syntes inte heller til så Sigge o jag vi konstaterade att vi får utterkomma till dom senare.




Tiffany!




Ikväll kommer Mange, Marlene o Pontus till oss, ska bli jätteroligt. Det får bli kinarestaurangen som ordnar maten idag, latmasken har gjort entré och orkar inte göra mat idag. Barnen blev jätteglada när jag berättade att dom skulle komma så ikväll blir det fullt ös!


Jag har svurit över Nokia många ggr den sista månaden, jag har förtvivlat försökt lägga över bilder från telefonen till datorn men det har inte funkat, men så idag-äntligen- så funkar det. Så nu kan jag äntligen lägga upp lite bilder här med.


Den som ändå hade en egen fyrhjuling!
                                 
   Tandlös men glá ändå!



Pokerface

Har inte jag men låten är grymt bra!

 

Hampus har åkt iväg med Uffa, glad som en speleman. Dom skulle mata hästarna, åka fyrhjuling, åka pulka och åka o bada. Jag är lika knäpp varje gång Hampus ska åka iväg, han hinner inte mer än åka iväg så saknar jag honom. Mitt ego vill ju ha honom hos mig alltid, men när jag ser glädjen i hans ögon över att få vara med Uffa, då övervinner det mitt ego.


 Om ni inte känner igen mig på bilden så beror det kanske på att jag har gjort slingor i håret.


Vi har hunnit med en sväng till stan idag, mitt leg gick ut för ett bra tag sen och jag har inte blivit färdig att skaffa ett nytt, men idag så blev det av.
När vi gick in på polisstationen så kände jag mig som en brottsling, fråga mig inte varför men det kändes som om det stod skyldig i pannan och att jag skulle in o erkänna och få på mig  handbojor ungefär. .
 Det är samma när man träffar en präst, då känner jag att jag måste prata så korrekt och jag tänker så himla mycket på att jag inte får svära så jag kan knappt prata.
Snäppet värre är när man träffar ett medium. Det är då jag tänker :"nu får jag inte tänka något dumt, får inte tänka på att hon har jäkligt fula skor, eller att hon har en skitäcklig parfym, för hon kanske kan läsa tankar, hon e ju ändå synsk liksom.

En tur till McDonalds blev det oxå. Plasthamburgare med plastost i, det är fina grejer det. Det ihop med sunkiga mjuka pommes och avslagen cola, sen e dagen fulländad.


Jag råkade ut för det där "bajsa och inte göra rent efter sig" syndromet igen. Jag kommer in o ska kissa och inser att nu har nån jäkel sketet och inte gjort rent efter sig, vad händer då? Jo när jag går ut så står det en där ute o väntar på sin tur, och när han kommer in så ser han ju att toan är  helt äcklig ,så automatiskt tror han ju att det är jag. När han sen kommer ut så tittar han helt ruttet på mig, liksom rynkar på näsan. Sen sätter han sig hos sin familj igen och bara kort därefter så tittar HELA familjen bort mot mig och virrar på huvudet..Det var då jag ville ställa mig upp och vråla: DET VAR INTE JAG SOM HADE BAJSAT, DET VAR NÅN ANNAN, JAG BARA KISSADE!!!
Men jag fick liksom ta den smällen att dom trodde det var jag...igen.




- Ni har så vacker figur fröken. Jag skulle vilja måla er naken, sa konstnären.
- Nej försök bara inte. Börjar ni klä av er så skriker jag.



Telefonförsäljare, tröttnar dom aldrig?!

Eftersom jag fick tipset att gå med i "nix-registret" så gjorde jag det, i tron om att man skulle slippa alla dessa som ringer o vill sälja trosor o kalsonger och annat meningslöst krims krams. Men funkar det registret? Svar nej!

För en stund sen ringde det en tjej-med skyddat nr såklart-och började i stil med:
"Hej jag heter Emelie jag ska inte vara långradig som andra försäljare är utan jag ska bara berätta om oss vi är ett nystartat företag som nu erbjuder dig att prova på aloevera i en månad kostnadsfritt".. ååååå sen andades hon.
Hon drog hela den radängan på en gång. Sen började hon då berätta om hur bra aloe-vera är och att om jag då köpte det så fick jag blåbärstabletts tjofräs till på köpet.

Och det bästa av allt, enligt henne, var att jag fick prova det här-helt kostnadsfritt en hel månad. Skit bra kan man ju tycka. Sen harklar hon sig o säger: " Jaaa som du nog förstår så blir det ju portot du får betala och det ligger b a r a på 78 kr"
Nää tack du sa jag, jag tror jag hoppar över denna gången.

Det som gör mig så arg är att dom ringer o säger att man ska få det gratis, men det är ju för fasen inte gratis om jag ska betala ett porto på 78 kr!
Dessutom så är jag så virrig i pannan så jag glömmer ju att ringa o säga upp alla dessa abonnomang jag ger mig in i, så här dröser in olika paket från alla håll ( rakhyvlar, trorsor, strumpor etc). Men just för tillfället så har jag inget abonnomang nånstans och så ska det förbli!


Näpp nu stämplar jag ut!


Rastlös-idétorka

Ledig idag! Ser ut att kunna bli rätt skapligt väder oxå, hade varit skönt att kunna vara ute lite. Jag har försökt att få lite förslag från barnen vad dom vill göra, men just nu är det idétorka från alla håll. Det är inte så lätt att komma på nåt, finns inte så där överdrivet mycket att göra, speciellt inte en vecka innan lön.


Muffins-jag ska baka muffins! Så gott! Kladdmuffins- I like!

Kaksmet är mumsigt!

*************************************************************
Kladdmuffins  
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 gram smält smör el margarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Placera ut ca 16 pappersformar på en plåt.

Smält margarinet i en kastrull el i micron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med en elvisp.
Vispa ner vaniljsocker,salt kakao och bakpulver.
Till sist rör du ner vetemjölet och margarinet.
Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka sedan ut smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
i ca 10 min.

Lägg en handduk över muffinsen när dom har svalnat så blir dom inte hårda.
********************************************************************************************


Jag har försökt få till en gästbok oxå, lyckades iaf med länken sen resten får bli ett projekt längre fram.

Så skriv gärna en rad el två!



Min absoluta favorit!     



Dagens 2 bästa! (tänk bara på att Olga är förkyld och att det är därför det låter lite risigt)

        



Imorron ska Hampus åka till Uffa. Dom ska ha en heldag tillsammans, antagligen gå å bada. Hampus är överlycklig och det värmer så i mitt hjärta. Hampus får känna sig stor och han får all uppmärksamhet, han har ju en bror som pratar myyycket och hela tiden så det är inte så lätt för Hampus att få en syl i vädret emellanåt.


Nu e det dax för film, så nu stämplar jag ut!


Supermorsor..och så jag...

Ett pensionärspar stod i bankkön när plötsligt fyra rånare sprang in, avfyrade ett par skott i taket och tvingade ner alla på golvet medan de tömde kassaskåpet.
- Lägg dig ner, gubbjävel! skrek rånarna åt pensionären.
- Nej du, jag är specialagent, så passa dig!
- Om du inte lägger dig ner så skjuter jag! varnade rånaren igen.
- Åh nej, försvinner inte ni så blir det synd om er, för jag är specialagent!  
Då ryckte frun i hans rock och viskade:
- Men Gösta, du är ju inte specialagent, du är  senildement!.



Det finns ju vissa sidor på nätet som man besöker mer el mindre. Jag brukar gå in på familjeliv.se, en rätt så bra sajt för föräldrar. Man kan få många bra tips och idéer men man kan oxå bli vettskrämd. När jag var gravid så var jag ofta inne på den sidan. Av nån jäkla anledning så hamnar man på alla dessa inlägg där någon då berättar värsta historien om hur hon och hennes bebis nästan dog båda två under förlossningen, eller nån mördarbakterie man kan ha under graviditeten osv. Det var hur många åkommer som helst som jag inte trodde man kunde överhuvudtaget ha, som jag plötsligt blev varse om att det kunde man och så satte nojorna igång. 

Går man in och läser nu så är den ena mamman är duktigare än den andra. Alla är så jäkla präktiga på nåt vis, felfria.
Ûber pedagogiska alltid, är aldrig arga utan alltid lugna o sansade när dom pratar med sina barn. 
Det är då jag börjar undra vad jag är för nån mamma, som faktiskt är arg ibland och som faktiskt har PMS en gång i månaden (sen att den verkar hålla i sig i 2-3 veckor, det är en helt annan sak). Det värsta av allt är att deras barn verkar lika felfria dom, ingen trots, inget bråk, bara gos hela tiden. Mmm eller hur?

Om där då är nån stackare som skriver ett inlägg i stil med : " jag blir så arg på mitt barn att jag nästan inte kan behärska mig"...vad får hon för svar då? jo.
-" det är något allvarligt fel på dig isf, du måste genast uppsöka läkare, tänk på att ett barn alltid är oskyldigt och känner du att du inte kan behärska dig så måste du inse att du kanske måste adoptera bort dina barn..."
Typ..näe inte riktigt kanske men ibland är det så dumma svar så man tror knappt det är sant.


Karlsson sitter synnerligen avslappnad vid sitt arbetsbord. Plötsligt står hans chef bredvid honom och undrar:
- Har du ingen arbetslust idag, Karlsson?
- Jo, för sjutton. Men jag kan konsten att behärska mig.




Idag så hamnade vi på en nyöppnad restaurang, inget fancy direkt men helt ok mat. Rätt som det var så drogs det igång musik, eller ja, det var något som lät iaf. Då visade det sig att det var en av dom som jobbar där som satt vid orgeln och då försökte sig på att spela. Högt som fasen var det oxå, jag o pappa vi satt o sa va till varann flera ggr. Snubben som spelade, tänk dig honom så här:Hockeyfrilla á la 80-tal, jeans med HÖG midja som dessutom är för korta i benen, (frågan jag ställde mig, har han långa kortbyxor eller korta långbyxor) en urtvättad vit t-shirt med en halvnaken tjej på och sist men inte minst mustach.  Det sköna var när han tog ena handen och liksom slängde bak håret på axlen och gungade i takt med musiken. Där var jag såld, det kan jag säga!
Så här ungefär

- Vad blir det om man korsar hallon och blåbär?
- Hallåbär.

Om man köpte Ericsson-aktier för 100.000 kr för ca 3 år sedan så är de värda cirka 4.600 kr idag. Köpte man Telecom, t.ex Song Networks för 100.000 kr, har man 791 kr kvar idag. Om man var klok och gick på bolaget och köpte starköl för 100.000, drack ur dom, hade trevligt och pantar flaskorna idag så får man 6.741 kr. Det är därför som grabbarna på torget i centrum kallas A-laget.


Ett två tre-draaa

Jahapp, då har man varit hos tandhygienisten oxå. Faaasen vad ont det gör att ta tandsten! Det är nåt av det värsta jag vet, när hon skrapar längs tänderna....ryser bara jag tänker på det. Sen kommer då kuggfrågan: jaahaa Anna, använder du tandtråd? Ja-a tyckte jag, 2 veckor innan jag ska hit och 2 veckor efter.
Sen säger hon:" Blev du aldrig klar med din tandreglering när du var yngre? Du skulle behöva dra ut en tand där uppe och en där nere, så hade det sett bättre ut. Jaa fast du e ju fin som du är oxå..."
Tack så mycket för det!  Det värmde verkligen.Några frågor om HIV och psykisk störning kom inte, hon hade dom uppe på skärmen men frågade inte. Är det så jäkla uppenbart??


Idag är det ruskigt kallt på kontoret, alla på ovanvåningen klagar så det är inte bara mitt element här på mitt  kontor. Det är fruktansvärt att sitta o frysa, man spänner hela kroppen. Jag har ett sånt där litet element som blåser varm luft som jag har dragit igång, och så kom en av dom andra som jobbar här och knackade på dörren, och undrade om jag har ett extra element igång, för att isf slår det ut resten av elen i huset! shit...Så nu när jag hör att nån närmar sig min dörr så slår jag av den och sen sitter jag här o visslar och låtsar som ingenting har hänt. Hela restarurangen på nedanvåningen blir utan ström för att jag sitter här med mitt futtiga element.. Nädå så farligt är det nog inte...hoppas jag....

Funderar på att starta en brasa här mitt på golvet, och sen gå å göra mig en kopp varm choklad och bara mysa..Mysfaktorn varar i typ 2 minuter sen sprider sig paniken...men det kanske är värt det, jag menar öppen brasa är ju aldrig fel. ...


Dagens tips!
Hur fångar man en kanin?
Man ställer sig bakom ett träd och låter som en morot. 



Lästest

Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det Inegn roll i

viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt är att fsötra

och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man

kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv

för sig, uatn odern som hlehet.

Gnaksa färkct tcyker jag


Familjen annorlunda gick på tv ikväll. Nu kan jag inte namnen på de olika familjerna men iaf så i en av dom så skulle barnens "riktiga" pappa komma o hälsa på.
 Jag satt och tänkte på hur hemsk världen hade varit om jag inte fick träffa mina barn varje dag. Jag är inte hel utan dom. Om jag , Gud förbjude, inte skulle  få lov att träffa dom mer än varannan helg eller ännu mer sällan, då hade jag inte överlevt. Mitt hjärta hade krossats.

En kär vän till mig går igenom en seperation nu och jag önskar av hela mitt själ att jag kunde göra något för att lindra hennes smärta. Jag vet att hon kommer träffa sina barn ofta, lika så pappan. De  är två helt underbara människor som jag inte önskar nåt hellre än att dom kunde vara tillsammans.


Nu stämplar jag ut!


Grändens barnvaktsservice!

Någon vi känner, inga namn nämnda, verkar tro att det är bara att dumpa sitt barn här när man måste "jubba lite" som han säger. Då passar det ju skitbra att barnen leker, så får han ju lite gjort. Ja eller hur? Det gör mig så arg när det inte handlar om att barnet vill leka utan att det faktiskt handlar om att vi ska vara barnvakter. Så vi tänkte som så att idag när han kommer o ringer på ska vi säga till Hampus att han kan klä på sig o följa med hem till dom ist! Ska bli roligt o se reaktionen.

Idag ska vi hem till Sigges morbror, han fyllde år häromdagen. Roland som han heter, är en ungkarl i sina bästa år, bor ensam på en bondgård ute på landet. Vi i familjen kan väl tycka o tänka att han borde känna sig ensam och varför han inte kan träffa nån att dela sitt liv med. Men han är nog egentligen fullt nöjd, och det är ju det viktigaste...
När han fyller år så gör han alltid kassler till middag. Först sillmacka-sen kassler m potatis, grönsaker och brunsås-sen glass m grädde och cocktailbär-sen kakor och kaffe-sen tårta. Behöver jag säga att man känner sig som en sprängd anka när man går därifrån? 

Sigge har två morbrödrar, Roland som vi ska till idag och så Allan. Hampus har lite svårt att skilja på dom två så igår sa han:
-"Du mamma, Roland-e det den med glasögon eller utan?"
Malte konstaterade just att Roland skjuter kor när han jobbar...





                                               Mina goa grabbar

 


Idag är det även operation städa-huset. Vi har fått husdjur som vi inte riktigt hade räknat med, vad var det nu dom kallades....? Dammråttor tror jag det var. Dom har färdats långt för att slutligen nå sitt mål här hos oss. Problemet är att dom har förökat sig så in i hvete så nu vet vi inte hur vi ska ta oss ur det. Jag är rädd att det enda som kommer funka är dammsugaren. Jag som är hyperallergisk mot just dammsugare, typiskt. Jaja, då får väl Sigge dammsuga, jag hade ju gärna gjort det men som sagt,är man allergisk så är man. Jag är otroligt allergisk mot gräsklippare, dammvippor och golvmoppar oxå...


Eftersom jag inte är allt för grym på det här med  design och koder och allt vad det är så blir det ganska så ofta fel när jag försöker lägga in nåt nytt här på bloggen. Sen tror jag att jag ska komma ihåg vart jag har gått in o ändrat, och det gör jag ju förstås inte, tur att jag har Danne som jag kan fråga. Lär väl aldrig vinna nåt designpris precis =)


Jag fick just ett sms från Folktandvården. Jag hade alldeles förträngt att jag skulle dit imorron. Undrar just om jag ska få svara på alla dessa konstiga frågor jag med. Om hon frågar om jag är psykiskt sjuk ska jag ju lätt dra upp alla tvångstankar jag har (får ej gå på a-brunnar osv). Sen ska jag fråga henne om hon tycker att jag verkar psykiskt sjuk. Hiv ska jag nog inte säga att jag har, inte heller att jag är missbrukare. Hur ofta erkänner en missbrukare att hon el han faktiskt missbrukar nånting? Tror inte att tandläkaren är den första man erkänner för heller. Sen ska jag nog säga att vi kan byta och så ska hon få sitta i stolen och så kan jag intervjua henne, och så ska jag avsluta min intervju med att spola upp vatten i muggen och säga att hon kan skölja.


Tillbaks efter kalaset..

Jahapp då har man ätit kassler och allt annat som jag berättade om innan. Som vanligt efter kalas så har jag ont i magen. Det blir liksom för mycket, och så tårta o kakor..Samarin-jatack!

Strax börjar Beck på fyran, ska slänga mig i soffan och se på den, lär väl inte se den klart antar jag. Det slår aldrig fel, jag orkar aldrig hålla mig vaken genom nyheterna. Jag vill så gärna se klart filmen men som sagt, somnar alltid.

Nu stämplar jag ut.

bang bang

Hampus kommer som en smygande fis på nätterna, eller ja nätterna är det väl inte direkt, oftast är det redan vid 12 tiden. Man hör hur det knakar till i trappan sen kommer han in i sovrummet och likt en ål slingrar han sig in emellan oss.När han kom igårkväll/natt så följde först Sigge med honom tillbaks till hans egen säng igen och allt verkade lugnt-tills några j-vla idioter (!) smällde en raket, det dånade i hela huset. Hampus blev såklart jätterädd och flög upp ur sin säng igen. Med tårarna rullande längs kinderna sa han:" Mamma, fattar dom inte att barn ligger o sover nu och att dom blir jätterädda när dom smäller raketer?!". Jag kan inte annat än hålla med!

Igår var vi ute hela eftermiddag med avslutning på pulkabacken.
Att få rikta ansiktet mot solen och känna värmen som strålar, det är ju bara så härligt. Jag längtar så efter våren nu, är trött på detta slasket. Ena dagen +5 grader och sen plötsligt -10 och snö...Det är inte så konstigt att folk blir sjuka. Jag säger som Sigge, ungdomarna idag klär ju inte på sig ordentligt, och så är det faktiskt.
Nu när man har passerat 30-strecket så struntar man i sånt. Man bultar på sig och skiter mest i hur man ser ut, bara man inte fryser. Fast mössa? Nä dit hän har jag inte kommit än, där är jag än för fåfängd.


Malte har för första gången bajjat på pottan idag! Det var nog inte meningen, han brukar sätta sig o kissa innan han ska bada och idag så hörde vi hur han krystade. När jag kom in så stod han och tittade med stora ögon ner i pottan, förstod nog inte riktigt vad som hade hänt. Malte börjar bli stor...han e ingen bebis längre, snart så är han väl i målbrottet och tycker mest att jag o Sigge inte fattar nånting. *suck*


Alla hjärtans dag idag, fick en uuuunderbar bukett med rosor av Sigge, det värmde gott i mitt lilla hjärta.




Nu ringde Vera hit oxå, både Vera o Erik har ringt denna helgen, lagom passande på Alla hjärtans dag.

ut o lapa vitaminer!

För andra morgonen i rad så vaknade jag med jätteont i huvudet, åt migrän hållet. Det blev till att ta en migräntablett och hoppas på det bästa. Kidsen ska klippa sig idag så jag måste ju vara lite aktiv idag men förhoppningsvis så släpper huvudvärken nu med tabletten.
Men SOLEN lyser, det är helt fantastiskt, kan inte minnas sist det var fint väder!



Igår hände nåt mycket märkligt.
Det brukar ringa en dam hit som heter Vera (precis som min mormor hette) och igår så ringde det en äldre man som hette Erik (som morfar). Jag blev alldeles varm i hela kroppen och kände att det är ju det mest träffsäkra sättet att göra sig till känna på.

värsta kändisen...eller?

Om man cyklar i motvind och det snöar/regnar och har sminkat sig precis..då ser man ut som Alice Cooper när man kommer fram. Mascaran sitter inte längre på ögonfransarna utan det har gärna smetat ut långt under och över ögonen. Man cyklar som om man vore full för det svider så in i hvete när man får mascara i ögonen, allra helst när man har linser!

 När jag hade kommit ungefär halvvägs, så tyckte jag att folk började titta ovanligt mycket på mig, dom hajade liksom till och följde mig med blicken. Dom trodde väl att det var en kändis i byn. Så jag vrålade när jag cyklade :Poooooison! Your poison running trough my vains! och så lite headbanging på det. Då började dom springa efter mig med autografblocket i högsta hugg, men då cyklade jag bara lite fortare och räckte tunga.

När jag väl kom fram och gick in på toa för att ta reda på vad det var alla hade glott så in i bänken på, då insåg jag, Alice Cooper var där inne i på toaletten, han tittade rakt på mig! Hur jag än gjorde, hur jag än flyttade huvudet så följde han efter! Skitcoolt verkligen. Men konstigt nog så följde han inte efter mig ut, och när jag glatt berättade för dom andra i huset om att Alice Cooper var inne på toan så frågade dom om jag hade tagit mina tabletter idag...? Jag fattar ingenting, vaddå-tror dom mig inte eller??  Sen kom det män i vita rockar och drog på mig nån sån där vit tajt tröja...Så efter en tur på psyket är jag nu tillbaks i min stol på jobbet. VIlket äventyr va?,Först Alice och sen fick jag prata med nån trevlig tant på nåt ställe som hette...Lars nånting...ja ja trevlig var hon iaf.




Nu stämplar jag ut!


Det var en gång 2 tomater...

som skulle gå på upptäcksfärd, och då gick dom över en bro så kom det en bil och körde över den ena, då sa den andra, kom nu ketchup så går vi.
Den har Hampus berättat i alla möjliga versioner, allt från att dom var på upptäcksfärd till att dom var på semester (tomaterna alltså) God förälder som man är så skrattar man lite varje gång, han ligger dubbel och tycker det är lika roligt varje gång.

Ibland önskar jag att jag hade några magiska krafter så att jag bara kunde hjälpa nån som verkligen behövde det. Just nu önskar jag att jag kunde hjälpa en kär vän som är på väg att ge upp. Just nu krävs nog ett mirakel för att allt ska lösa sig, men mirakel kan ju faktiskt inträffa så förhoppningsvis gör det det! *Haaaauuuum, haaaauum* (magiska ord för att ett mirakel ska inträffa). Prova inte detta hemma, bara för mirakelutbildade med diplom.

Ikväll blir det tacos till kvällsmat. Det är på barnens begäran, och inte mig emot tycker det är väldans gott. När jag stod o stekte köttfärsen så tänkte jag på vad Ewa, mediumet, sa om morfar. Enligt henne så sa han att han inte kunde förstå varför vi skulle hålla på o äta tacos o sånt trams, varför vi inte lagade riktig mat. Sorry morfar...idag får du blunda.




En kvinna och en man var involverade i en bilolycka, och en mycket svår sådan.
Bådas bilar blev helt förstörda, men otroligt nog klarade de sig utan skador.


När de kravlat sig ur bilarna så säger kvinnan: "Så du är en man, det var intressant. Jag är en kvinna.
WOW! Titta på våra bilar! Det finns ingenting kvar - och vi är oskadda.
Detta måste vara ett tecken från Gud att vi skall fortsätta träffas och bli vänner och leva tillsammans lyckliga i
alla våra dagar."

Smickrad svarar mannen:
"O ja, jag håller med dig. Detta MÅSTE vara ett tecken från Gud!"
Kvinnan fortsatte: "Och titta på det här, här är ett annat mirakel Min bil blev helt förstörd men min
flaska med vin gick inte sönder. Gud måste vilja att vi skall dricka detta vin och fira vår goda tur."

Sedan räckte hon över flaskan till mannen.
Mannen nickar och håller med, öppnar flaskan och dricker
upp hälften och räcker sedan flaskan tillbaka till kvinnan.
Kvinnan tar flaskan, sätter på korken och lämnar tillbaka den till mannen.
Mannen frågar, "Ska du inte dricka något?

Kvinnan svarar,"Nej tack.Jag tror jag skall vänta på polisen..."                     

självkänsla nu! typ....

Igår när jag var o slingade håret (som jag för en gångs skull blev hyfsat nöjd med) så kom jag och Jeanette, som  frissan heter, vi kom att prata om Mia Törnblom. Hon har skrivit en del böcker om självkänsla osv. Självkänsla är väl kanske inte det jag har mest av. Snarare tvärtom och det skulle jag verkligen behöva bygga upp. Många ggr så har jag ingen som helst tro på mig själv och tror för det mesta att jag ska göra fel och om de tär nåt fel nånstans så tänker jag automatiskt att det skulle vara mitt fel.
Mia Törnblom ska tydligen ha en föreläsning i Hässleholm om några veckor och Jeanette frågade om jag ville hänga med. Det låter jäkligt spännande så jag tror minsann jag ska hänga på. Ännu bättre blev det när Sigge erbjöd sig att betala för biljetten!

Igår när jag var o slingade håret så kom det in en kille som oxå skulle färga håret.Det är ju trots allt ganska ovanligt att killar färgar håret och när man väl ser nån som gör det el har gjort det så hajar man till. Min spontana tanke var om han kanske var...ja... eller nån åldersnoja, börjar bli gråhårig osv. Säger jag, som hittar det ena gråa hårstrået efter det andra.

Jag minns en gång när jag var o klippte mig hos en Julanta typ, (hipp hipp) och hon var för det första vindögd, det kan ju inte hon hjälpa iofs, men det var liksom ingen bra utgång när jag hade satt mig i stolen och såg detta. När jag sa till henne att jag hade hittat ett grått hårstrå så säger hon: eeett? Du har mååånga, du kommer få sånt svintohår när du blir äldre, sånt grovt som är helt omöjligt att göra nåt åt". Tack för det, känns alltid bra med lite peppning och uppmuntran. Inte nog med att allt hänger mer el mindre på en nuförtiden, nu ska man ha svintohår om ett par år oxå. Yahoo, future here I come! Behöver jag säga att jag inte gick till henne fler ggr?
 Det värsta var att jag hade ju bokat till Sigge oxå hos henne och han som av nån anledning blir lojal direkt kände väl att han inte kunde gå till nån annan sen.

Hon tyckte att han skulle ha "Zlatanfrissa", sån som var modern för ett tag sen, men det tyckte inte Sigge, men om jag säger som så, han kom hem med en sån frissa iaf. Hon var på honom om varför inte jag gick dit fler ggr men då ljög han ihop nån historia varje gång att jag var sjuk eller nåt annat och tröttade ut henne. Sen efter många kassa frissor och ojämnheter tog han det stora beslutet att göra slut med henne och på den vägen är det.


Jag tror att jag vet vad jag ska syssla med om några dagar, nämligen att kräkas....Dom ringde precis från dagis och berättade att nu hade nåt utav barnen kräkts, mitt över bordet när dom satt och åt. Jag har bett dom att säga till om där är nån som är magsjuk, för jag vill gärna veta det-såklart. Men iofs så sa jag till när jag var mammaledig, det var ju då när Hampus bara var där 3 tim om dagen och då ville jag veta för att om nån var dålig så kändes det så onödigt att utsätta honom för 3 timmar. Men nu är det lite annorlunda, jag kan inte vara hemma fall i fall det blir något av det....
hem o ta vitpepparkorn! tar 30 st för att vara helt säker!

Whoooo´s da man?

                                     

Jag vet inte om jag är den enda men en del personer förknippar jag med tex en låt. Som tex, om jag tänker på min mormor o morfar så tänker jag på melodin till "hem till gården", dom följde det slaviskt.
Tänker jag på Carina så tänker jag på "coco jumbo", det är en låt som vi har svängt de lurviga till många ggr. Sen har jag minnen också till vissa låtar, alltså specifika tillfällen. Så med jämna mellanrum så stannar man upp och minns tillbaks. Ibland kan jag bli ledsen inombords, när saknaden gör sig påmind, och ibland blir jag bara glad.
När jag väntade Malte så lyssnade Hampus varje dag på "Zlatan låten". Och varje dag så satte han munnen mot min mage o sjöng för Malte oxå. Så nu när Malte hör den låten så börjar han dansa.



Jag hade världens mest underliga dröm igår natt. Jag såg hela mammas liv passera i revy. Jag såg henne när hon var ung och så hela resan framåt...Jag mådde inte bra när jag vaknade kan jag säga.. En obehaglig känsla, som ett tryck över bröstet.

När jag var yngre, jag var nog runt 6 år kanske, så hade jag en dröm om min faster. Hon var sjuk och låg på sjukhus då. Anita som hon hette/heter, och jag stod varann väldigt nära och när vi var i värmland och hälsade på så ville jag dit direkt.
Pappa har berättat nu i efterhand, jag minns inte drömmen, men jag hade kommit upp på morgonen och sagt att ,det var så konstigt för vi hade suttit på en restaurang och plötsligt så hade Anita kommit in och sagt hejdå, och gett mig en kram. Den natten dog Anita...

Jag vet att jag är medial men att jag väljer att blockera, mycket är nog av rädsla skulle jag tro, men mycket kommer till mig i drömmarna. Jag vet när jag vaknar på morgonen att tex morfar och jag har pratat, svårt att förklara men jag känner det så tydligt.
Jag är lite av en expert på att måla f-n på väggen oxå, så det är väl där det krockar, jag får tecken och sen kan jag inte alltid analysera dom rätt utan då blir det kanske mycket större än vad det eg hade behövt att bli.

Jag ska gå å slinga håret idag. Funderar lite på en ny frisyr oxå...Kanske ska vara lite livsig?
 Hårresande frissa skulle man kunna säga. Kan det vara nåt kanske? Sigge får ha skyddsglasögon i sängen, tradit läge om man vänder sig i sömnen och han ligger med ansiktet mot mig annars.

 Nä nu är det hög tid att cykla hem o hämta kidsen på dagis!




Finns det nåt som är så jobbigt som när man kommer in på en toalett och inser att personen som var här innan mig har bajsat och det stinker som fasen. Allra bäst är ju om dom inte har tagit med borsten efter sig heller. Det är inte det värsta, utan det är  sen att när jag då går ut och inser att nån annan står där utanför o väntar och oxå behöver gå på toa, och när den då kommer in, så tror ju hon/han att det är jag som är helt kass i magen och att jag inte kan göra rent toan efter mig! Ibland kan jag tom överväga att köra nåt varv med borsten bara för att dom inte ska tro att det är JAG. Men urk...jag ångrar mig lika fort. Tanken kommer oxå om man ska förklara sig när man kommer ut.. "bara så att du vet så är det inte jag som har bajsat" Yeah right liksom...
Det har hänt vid 2 tillfällen idag att jag har kommit in på toa på jobbet och det har luktat så jäkla äckligt. Så när jag sen tvättar händerna så tar jag skitmycket tvål så det iaf ska ta bort doften lite, fall i fall nån kommer direkt efter mig.

Jag vet ju själv hur jag är, jag har mina misstankar om vem det är som alltid bajsar på jobbet!  




Familjen annorlunda...

Innan idag så tyckte jag det var lite smått kaosartat när knäckebröderna satte igång o härjade, vilket för övrigt alltid slutar med att någon slår sig och börjar gråta. MEN så såg jag just på "familjen annorlunda" på TV4. DÄR är det kaos. Shit pommes frittes.
Naah men 4-5 barn till, känns jäkligt lockande efter att ha sett det programmet, det måste jag säga.




Nepp, snart är det Prison Break..Nu stämplar jag ut.

Uffa på simskola

Man vaknar o tittar ut- snö...igen...blött...tradit....Men mamma som man är så försöker man tänka positivt och där idén "vi går till pulkabacken"...iaf i Hampus huvud. Så vad gör man väl inte för sina barn, så vi begav oss till backen. Det var ingen som hade åkt före oss så det var faktiskt helt ok att åka, svårt bara att få upp nån direkt fart när det är kramsnö. http://pns.vasteras.se/sites/herrgardsskolan/bilderherrgrdet/Jul

Pappa är med Hampus på simskolan idag. Gissa om Hampus blev glad när jag berättade om att "Uffa" (Hampus kallar honom för det) skulle följa med. Sen ska Hampus följa med hem till dom och när Sigge kommer hem så ska vi oxå åka dit.

Hampus badanka på Mallorca. Han verkligen älskar vatten.


Imorse när jag vaknade så blev jag smått förvånad när jag upptäckte att Hampus inte låg brevid mig och tvn var igång i tvrummet. Då hade Hampus gått upp själv (!) och satt och tittade på tv. Alltid annars så väcker han oss och tycker att vi ska gå upp, men som sagt, idag gick han upp själv. Vi har tjatat o tjatat om detta, att när han vaknar kan han ju faktiskt gå upp själv, vi måste ju inte gå upp bara för att han vill upp och titta lite på tv, så förhoppningsvis så har det vänt, man kanske kan sova ända tills....7 på helgerna! Nä, nu ska jag inte hoppas på allt för mycket!

Malte o Hampus satte igång och tetades, och Hampus tyckte det var skitroligt att lägga en handduk över huvudet på Malte som inte alls gillade det, förstår inte det??
Men iaf så rätt som det är så vrålar Malte: Aaaakta maaaaj, jaaaa kan fååå öugonfammashooon. (akta mig jag kan få ögoninflammation). Både jag o Hampus vi skrattade som bara den.






  *Snacka om att förbruka sin tur!* (klicka på bilden så blir den större)


Dagens ?, vad kan detta betyda.....

Over and out

nokia-not so nice...aj no lajk!

Hej o välkommen till Hajk!


Hampus han har kommit hem, trotsat lite och sen for han på bio med Nina. Han har längtat så efter denna dagen och äntligen är den här.

Har tvn igång i bakgrunden och det är programmet "semestersvenskar" som sänds på tv4.
Dubbelrum, klart att det är dubbla rum...eller?


Melodifestivalen....hrm..vad ska man säga...? Caroline af ugglas snälla snälla snälla sluta sjunga!
Låter inte alla låtarna likadant? samma stuk liksom? Jag kan tänka mig att många äldre tycker att melodifestivalen har blivit till det sämre, det är mest "disco", inte så mycket schlager precis.

 Ibland hör man folk säga att dom är överrörliga, och så kan dom då tex dra tummen ner mot handleden...denna killen är strået vassare!

Nu stämlar jag ut!


ultramegajättedesignern

Skit bra, nu har jag lyckats strula till min blogg så att allt på höger sida är genomskinligt! Inte fasen hittar jag hur jag ska kunna ändra tillbaks iheller. Det finns en massa bra sidor där man kan få hjälp med design och så, men jag har nog kanske försökt lägga in lite för mycket konstigheter...
Om jag frågar lite snällt så kanske Danne kan hjälpa mig, han kan ju lite om sånt här.

När jag var och spådde mig så sa Ewa som hon heter, att jag hade morfar omkring mig. Efter ett tag så säger hon att han säger åt mig att inte missa när det kommer en kallelse till cellprovskontroll, att det är viktigt för mig.
Idag kom det en kallelse.......Jag är alldeles kall i hela kroppen, hjärtat slår jättefort och hårt. Om det nu inte är nåt, varför sa då morfar åt mig att jag måste ta cellprov?
Morfar var alltid noga med att sköta allt, besiktning i tid, deklartionen skulle skickas in gärna samma dag den kom, räkningarna likaså, så jag hoppas att det är så han menar, att jag inte ska skjuta på att ringa o boka tid. Att det är lätt att man skjuter upp det o skjuter upp det sen går tiden, och man borde ha gjort det för länge sen, som med så mycket annat.Tandläkaren e ju lite så, om man inte blir kallad så tänker man att man ska ringa och boka en tid innan man får ont, men så går tiden och jaa.... Men det är svårt att inte måla f-n på väggen, men jag måste försöka att inte göra det.

För att skringra tankarna lite så hamnade jag på nån sida på nätet där jag hittade en massa fullständigt meningslös fakta som jag tänkte dela med mig av:

*Den äldsta myrdrottning som studerats blev 29 år gammal.

* Gillar du hårdkokta ägg på dina smörgåsar, använd då inte strutsägg.
Dom tar 4 timmar att få hårdkokta!


*Giraffer sover bara 5 minuter om dagen


Matt Groening, skaparen av The Simpsons kunde inte motstå frestelsen att sätta sina initialer på en av rollinnehavarna.
Nästa gång du ser Homer Simpson, kolla honom litet noga - hans hår är ett "M" och hans öra är ett uppochnedvänt "G".


(källa: tilleftertanke.nu)





Tillbaks efter en jättemysig eftermiddag o kväll hos Danne, Maria o Oliver

Oliver o Malte börjar hitta varann mer o mer, ibland kan väl kanske Malte tycka han följer efter lite väl mycket så då vrålar han: Naaaj Ojjer, följ inte eftor maaaj (nej oliver följ inte efter mig)
Hampus är som sagt iväg och det är så tomt utan honom! Saknar honom jättemycket och längtar tills imorron när han kommer hem igen. Funderar lite på att gå upp på hans rum och dra igång elgitarren, känner att jag saknar det härliga ljudet.

Jag hämtade ut min nya mobil idag, jag fattar inte hälften kan jag säga men jag ska väl kunna lära mig antar jag. Jag borde egentligen ha en sån stor telefon med jätteknappar som man i princip bara kan ringa på. Jag o alla andra pensionärer.
Här har vi den ju!
http://www.seniofon.se/produkter/doro_handleplus_324gsm.html

Snillrikt. Ett hett tips om du blir trött i armen när du pratar i telefon.




Nepp, nu säger Malte Mus och jag godnatt!

   

finnar, rosenrot och snö

LÖSGODIS ÄR LÖSNINGEN PÅ ALLT!
Idag på morgonen så kändes det som om jag hade slungats tillbaks 15 år i tiden. Vaknar, går upp o tittar mig i spelgen och inser att jag har en en finne som är så röd att den nästan lyser och det är det första man ser om man tittar på mig.  Så jag tänkte det att det finns ju hopp, jag har ju sett reklam för finnmedel och det är ju borta i ett naffs! eller hur?  "åh nej (tjejen tar sig för kinderna) titta jag har fått en fiiiinnneee" Ingen fara-ta lite clearsil så försvinner den på en gång! Åhhh vilken tur, nu kan vi gå på festen"

Så, så blir det!

Igår när jag o Sigge satt och pratade om hans äventyr på Folktandvården så insåg vi efter en stund att det var ju inte alls samma person som vi hade varit hos-alltså finns det 2 som är likadana, hur stora är oddsen för det? Jag tänkte att när jag kommer dit så ska jag svara ja på alla frågor, speciellt den om jag är psykiskt sjuk, då ska jag börja prata om rösterna i mitt huvud och hur tacksam jag är att hon tar upp det för jag har verkligen behov av att prata om det. Sen ska jag prata om min skräck för A-brunnar osv. Lätta mitt hjärta helt enkelt. Vem behöver en psykolog, det är ju bara att gå till Folktandvården ju, att ingen har tänkt på det tidigare?

Igår när jag kom hem och kollade igenom posten så var där ett brev från nåt naturläkemedelsföretag och när jag då öppnar så står det "tack för din beställning". Rosenrot var det. Jag har inte beställt nåt så jag ringde dit.
Han som svarade sa att jo det hade jag visst det, via internet och så rabblade han upp mitt personnr för det hade jag fyllt i enligt honom.
Men det var inga problem så utan han bara tog bort beställningen. Men om jag inte hade fått ett brev först, och dom ist hade skickat ut varan direkt, då hade ju jag fått hålla på att skicka tillbaks skiten igen.
Det är ju egentligen hur lätt som helst att sitta o beställa saker till folk på internet, har man bara hela deras personnr så kan man ju det...

Imorron åker Sigge till Stockholm och Hampus ska åka till farmor o farfar och sova över där. Så det blir bara Malte mus och jag hemma. Kommer kännas jättekonstigt, tyst framförallt. Men jag vet hur roligt Hampus tycker att det är att vara hos dom så är han glad, är jag glad. Jag minns med sån värme hur det var när Danne o jag var hos mormor o morfar, det var så himla mysigt så att han kan få känna det, det betyder mycket.

På lördag sen, då ska han o Nina gå på bio, han längtar jättemycket efter det. Hela grejen, att få åka själv med Nina och få känna sig stor. Han gillar henne så mycket, mycket för att hon är en av dom som tar sig tid och lyssnar på honom, hon följer med och tittar när han vill visa saker. Han ville sist att hon skulle följa med upp på hans rum och spela tv-spel och det gjorde hon. Sånt betyder världen för honom. Och för mig. tack.......


Världens sötaste lilla apa
http://www.youtube.com/watch?v=bfGRBIZA64w

Inte har dom jäkla "chilliburn" hjälpt heller!

Morgonstund innebär inte en extra blund...

men oj vilken bra svenska jag fick till där.
Som vanligt så vi legat som packade sillar i sängen, alla 4 så åter igen så är jag som en pigg nittioåring.
Klicka för att se nästa bildJag har ringt till 3 och förnyat mitt abonnemang, valde en ny telefon oxå. En med bättre kamera, jag har blivit så dålig på att ta kort nuförtiden. Men mobilen har man ju oftast med sig och då är det lättare att ta kort vid olika tillfällen.

Pratade med en riktig ståååckhåålmare, "aa ´ru vet att teleefååånen den e hur braa som helst ba" Det var då jag kontrade med" ei du reint tåssig, tilefonen varkar ju reint kass" Sen snackade han om sitt o jag om mitt, så vi har nog kanske pratat om olika saker, får kanske ingen telefon? Ska be honom bokstavera allt nästa gång.

Jag är helt alena på jobbet idag, blir lite lugnare men samtidigt så har jag varit här så länge nu så jag hittar alltid nånting att göra. I början var det lite svårt när jag var själv, för jag hade inte riktig koll på vad som skulle göras, och det är ju inte så konstigt iofs. Jag funderade lite på om jag skulle ta en dag idag och bara ringa runt till alla klienter och bara kolla läget liksom, "tjena jag  e sekreterare, tänkte bara kolla så att allt e lugnt" sen så säger jag bara "simma lugnt" och lägger på. Skitbra idé ju, då blir säkert pappa jättepoppis sen, men framför allt så kommer han att framstå som väldigt seriös och folk kommer definitivt att ta honom på allvar efter det.

Han hade faktiskt en sekreterare en gång som kanske inte hade koll på allt. En gång så ringde dom från Högsta domstolen och frågade då efter pappa, så svarar hon (läs på bred skånska) nääääe haan e på tualetten.
Hon jobbade inte där så länge vad jag kan minnas... Birgitta, som är pappa sekreterare i Malmö är en klippa. dom är flera advokater som jobbar där så hon har ju mer än en att hålla reda på, men hon har stenkoll på det mesta och jag vet att pappa är väldigt trygg i henne. Min förhoppning är att han ska känna likadant med mig, och det blir väl lite bättre för varje dag, jag lär mig ju mer o mer hela tiden.

Idag föll det sig så bra att jag och Sigge kunde gå och luncha tillsammans. Han hade nämligen varit på Folktandvården. När jag var där sist så var det en tjej som sa att hon var tandhygienist och vad jag o Sigge kunde komma fram till så måste det ha varit samma person som han var hos idag.
När han kommer in så säger hon att dom skulle inte göra nåt speciellt idag, för det orkade inte hon utan dom bokade ett nytt datum om 2 veckor, men inte tisdag nästa vecka för då kunde inte hon, då skulle hon till Hässleholm....

MEN sa hon, du ska få svara på lite frågor.Hon inleder med: Har du HIV? sen säger hon: är du psykiskt sjuk? är du missbrukare? och så höll hon på och så antecknade hon på datorn.

Jag menar hoho? vart fasen har dom hittat personalen nånstans?? Jag sa till SIgge att du borde ha svarat ja på det mesta, hade varit lite roligt o se hennes reaktion.
Henne ska jag till om 2 veckor, det känns ju betryggande.
Jag har skrattat så tårarna har sprutat, jag hamnade i ett läge där jag knappt visste om jag skrattade el grät. VIlka original det finns alltså.  

lite såhär kan du tänka dig henne för det är så jag ser henne: (nah kanske inte riktigt, tandhygienisten e mer tanig och bryter på isländska..men ändå, samma frågor på ett ungefär)
http://www.youtube.com/watch?v=BmDBMdhbnIw


 

Tala är silver men tiga är guld..

Hampus har oftast djupa tankar och funderingar när vi ligger i sängen på morgonen, vi ligger gärna en stund och bara myser o pratar lite innan vi måste gå upp.
I morse så sa han:
" Alltså du mamma, det är nåt med köket som stör mig, jag kan bara inte komma på vad det är. Det kan vara att allt är så nytt"
Haha den lille fisen.

Jag sitter i djupa funderingar idag, det är en sån där tänkardag känns det som. Funderar över olika situationer som man försätts i, hur man löser det men framförallt, hur gör man när ens vänner inte mår bra? Ska man bara finnas och inte säga så mycket eller ska man ge sin åsikt? Det kan ju vara så att hon/han inte är mottaglig utan bara precis behöver prata o prata för att få det ur sig, för att senare själv komma fram till ett beslut som hon/han känner är bäst. Det är en svår balansgång där, om man får frågan "vad tycker du", svarar man då att man inte vet el säger man vad man tycker ?
 Många ggr kan det ju vara så att man förstår men inte tycker likadant.

Sen jag fick barn så har de flesta av mina värderingar ändrats, och det gör det nog för dom flesta. Det som man la stor vikt vid innan spelar inte så stor roll  idag.Det allra största som finns för mig,  är Hampus och Malte.



Småskruttarna är länge på dagis idag, jag ska gå upp lite i tid på jobbet så det blir två dagar i veckan som dom får vara på dagis till halv 5. Sen är det 3 två dagar och så är dom lediga på fredagar. Jag kan tycka att det är helt ok. Det är få förunnat att kunna få vara så mycket med sina barn som jag får. Visst, ekonomin är därefter men vi klarar det och så länge barnen är små så känns det skönt att kunna göra såhär.
Sen e ju tanken att jag ska bli miljonär på lotto så att det löser sig nog av sig självt det där. Ska sätta lite pengar på en dagens dubbel idag tänkte jag, länge leve hoppet!



Idag har vi sålt spjälsängen..Satte in en annons på blocket och så kom en tjej idag och köpte det. Känns lite vemodigt faktiskt, våra små killar har blivit stora...Och jag har blivit äldre, eller nä vad yrar jag om, jag e ju fortfarande 25.

Tillbaks efter en skön prommenad med Maria. Det är så himla skönt att få prata av sig när allt bubblar inom en, tack Maria för att du orkar lyssna.

***********************************************************************************************************************************
Dagens garv

En gamling på 98 år gjorde sin årliga läkarundersökning. Läkaren frågade hur han kände sig.

- Jag har aldrig mått bättre. Min fästmö är 18 år, är gravid och väntar mitt barn. Inte så dåligt... eller hur doktorn? frågade gamlingen.

Läkaren funderade en stund och sade:
- Låt mig berätta en historia för dig. Jag känner en jägare som aldrig har missat ett tillfälle till att jaga. Men, en dag placerade han av misstag, sitt paraply på ryggsäcken istället för geväret. När han var i skogen stod plötsligt en björn framför honom. Han tog paraplyet från ryggsäcken, siktade på björnen och ..., PANG!!! Björnen föll ned och var död.

- Ha, ha, ha... Det är inte möjligt, skrattade den gamle. Det måste ha varit någon annan jägare som sköt björnen.

- Just precis, svarade läkaren.

***********************************************************************************************************************************

Imorgon är en annan dag, och förhoppningsvis så innehåller den en massa bra saker. Nu ska jag drömma om...tja..äh jag får se vad det blir.


måndag igen...

Igår satt jag och funderade lite på vad Ewa (mediumet) sa när jag var där. Hon sa att jag skulle få nya vänner och att en del av de vänner jag har idag skulle försvinna.Jag vill absolut inte att nån av de vänner jag har idag ska försvinna, varenda en betyder mycket.
Det har blivit så ju äldre jag har blivit att de vänner jag har, det är dom som står mig nära. Jag har inte så många ytliga vänner längre, bekanta. Mina nära vänner skulle jag göra allt för. Och jag vet att dom finns där för mig i alla väder. Det är en underbar känsla. Tack mina fina vänner.


Igår hade vi en diskussion med Hampus, han vill så gärna ha en "turtles"-dräkt, alltså så han kan klä ut sig som en. Så sa jag att "ja då e det ju bara att du sover i din säng ( vi har sagt att när han är duktig o sover i sin säng så får han veckopeng) så har du ju så du kan köpa den.

Varpå han svarar: näh jag tror jag önskar mig den i födelsedags present ist! Ja det är ju bara 6 mån dit =)
Saken är den att det är rätt mysigt när han ligger hos oss på natten, det är ju inte det, men man känner sig som en pigg 90-åring när man vaknar, ryggen helt krökt och man har legat på armen så den sover och nacken e helt sne..
Så säger Hampus: ¨åh jag känner mig helt slut, har inte sovit på hela natten!
Ja eller hur? Snarkat som en hel karl har han gjort, så sovit det har han =)



Varför går du och knäpper med fingrarna?"-                     
"Det håller tigrarna borta.                                                                                                                              
  "Men här finns ju inga tigrar."                                                                              
"Nej, just det."


Tradera...mm visst man kan fynda men där oxå en jäkla massa skräp. Det jag absolut inte kan förstå det är när dom lägger ut nånting för 1 kr, typ 1 par strumor för då 1 kr. Allvar, känns det lönt att anstränga sig för en spänn? Måste sälja en jäkla massa strumpor för o känna att man har kammat hem storkovan. För den som köper strumporna, tänker dom ens på att dom blir ganska så mycket dyrare-med tanke på frakten?
Det säljs verkligen allt på Tradera. Folk lägger ut precis vad som helst känns det som. " Tröja, väl använd, 14 små hål på magen, resår fattas, 3 relativt stora fläckar mitt på bröstet- Men den har mycket kvar att ge! perfekt till dagis!" Jaa vad jag nappar på en sån annons.

Jag har sålt en del på Tradera faktiskt, men det har varit kläder i bra skick, som jag tyvärr inte fick så mycket som jag hade önskat , en del gick för rena rånet, men...det är ju så, man ska ha turen att rätt köpare finns just då.
Sen ser man då annonser där det står : ÄKTA Peak Performance dunjacka-300 kr. Jag läste en annons där dom hade skrivit " Äkta-köpt i Thailand så jag tror inte det är en kopia, köpte den ganska så dyrt" mm raketforskare skulle jag tro.

Dagens garv, en av mina absoluta favoriter!
http://www.youtube.com/watch?v=mbPOWfyuQyY



Nu börjar "prison break"  I like...
http://www.youtube.com/watch?v=QldQIKyfcDw
Spännande serie menar jag-inget annat! Bara lite närmare insyn på en av skådisarna. Nästa vecka blir det Kristina Lugn.

urk...

Att vakna och vara på världens pesthumör, är inge roligt. Om jag hade haft två personligheter så hade den trevliga bett den som e framme idag att dra åt h-vete.
Minsta lilla enerverande ljud som jag normalt sätt kan ha överseende med, stör mig idag. Knäckemackeätande idag är ingenting som familjen ska satsa på , bara tanken på ljudet när nån tuggar får mig att snart vilja gå ut o rulla mig i snön. Barnen sitter som ljus i soffan och säger ingenting. Jag får väl göra som alla andra vildar här i byn, gå ut i skogen och bara gallskrika allt vad jag kan. 

Om man är på riktigt kasst humör, så blir det inte så mycket bättre av att ens två underbara barn sätter igång "Edguy", dvs hårdrock (!), på högsta volym på Maltes rum och som extra krydda- ELGITARREN!
Dom gråa håren blir fler o fler.

Maria o Oliver kommer sen, det är nog precis vad jag behöver idag, nåt annat att tänka på, lite positiv energi.


Sigge tipsade förresten om att jag kunde fördjupa mig i ett ämne, förstår inte varför??


Premenstruellt syndrom, PMS, är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen och som i vissa fall kan utgöra ett handikapp. PMS-besvären är mest uttalade 3 - 10 dagar före mens men många kvinnor kan även ha uttalade besvär vid ägglossning. Det är ofta de psykiska symptomen som dominerar vid PMS. Stämningsläget förändras i rikting mot nedstämdhet och kvinnan blir känslomässigt instabil. Det gäller allt mellan "att känna sig olycklig" (vara dysforisk) till verklig depression. Däremellan ligger tendens att bli irriterad, intolerant, orolig, grälsjuk och aggressiv.


Kanske lite shopping kunde lösa alla problemen?

Idag är det dax för simskola för Hampus. Han e jätteduktig verkligen. SIgge gick med honom nästan hela förra terminen och jag tänkte gå denna. Det känns helt ok för mig att gå nu- nu slipper föräldrarna vara med i bassängen. Då är jag gärna med honom.

Sådär, tillbaks från simskolan.
Gissa vem som satt med tårar i ögonen och var så stolt så stolt? Kände mig hur fånig som helst när jag satt där o snyftade, blev så rörd av hur duktig han är. Den ena simläraren tittade lite konstigt på mig, så jag hostade lite samtidigt så tänkte jag att då tror dom att jag är lite förkyld ist. =)


Fyyyy f-n vad hemskt, såg på Tv4s Kalla Fakta. Det handlade om hur dom plockar levande gäss och ankor för att komma åt dunen. Dom kunde plocka samma gås upp till 4-5 ggr. Många av dom skadades svårt men fick ingen behandling. Usch jag skulle kunna kasta ut mitt duntäcke på studs. Jag mår så himla dåligt när jag ser sånt!

På tal om dåligt humör


www.skrattportalen.se


RSS 2.0