recept o annat

Idag tog jag, Malte, J och hennes son tåget till  Lund och gick där o strosade. Vi hamnade i stadsparken och där tog vi en fika. Lund är en underbar stad med en skön blandning av människor. Man kan i princip se ut hur som helst i Lund. Tu för mig det!

Sigge fick ha en dag för sig själv, vilket inte händer speciellt ofta. Det är ganska så viktigt det där tycker jag, att man får ha egentid och bara vara helt för sig själv. Man laddar batterierna liksom.

Jag har funderat lite för mig själv de senaste dagarna vad jag vill göra med mitt liv när jag slutar hos pappa efter nyår. Jag fick en tanke att jag kanske skulle utbilda mig till frisör...sen tänkte jag lite på make-up artist, men det la jag ner igen med tanke på att det nog är ganska svårt att få jobb just inom det.

Tänkte att jag kunde ju byta helt o hållet, bli typ hjärnkirurg eller nåt annat yrke utan krav på utbildning.
Annars tänkte jag att jag kan ju alltid börja jobba för maffian eller nåt, jag som har ett sånt hotfullt yttre, ser farlig och respektingivande ut liksom. Världen är full av möjligheter!

Jag gjorde en super enkel fisk rätt till middag, och jag tänkte dela med mig av receptet. Mina kids älskar det. Inget fancy på nåt sätt men väldans gott!

Fiskgryta

50 gram smö
3 msk mjöl
5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk finhackad färsk/torkad dill
ca 1 krm nymald svartpeppar
ca 400 gram fisk ( jag använde sej nu sist)
ev skalade räkor

Smält smör och rör ned mjöl. Späd med mjölken i omgångar till en ganska tjock bechamelsås. Smula ner buljongtärningen, tillsätt dill och peppar. Tärna tinad/halvtinad fisk i små munsbitar. Låt sjuda i såsen i 5-10 min. Rör ev. ned räkor innan servering.

Vi brukar äta det ihop med ris och kokta grönsaker.

Nu ska denna tanten gå å lägga sig.
Jag stämplar ut, tack för titten!




Kommentarer
Postat av: susanne

Lät som ett smarrigt recept...får vi prova en dag tror jag. Kram!

2009-07-15 @ 22:54:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0